CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 ( 3 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, May 20, 2010

CLASS CUP CAKE FONDANT DAN BUTTERCREAM DIKELANTAN 15 MEI 2010..CLASS DI PUCHONG 20 JUNE 2010- DAH PENUH RM 250..

Hasil kerja peserta2 saya... cup cake fondant, gumpaste & butter cream.



Hiasan butter cream...basic... kena belajar yang simple2 dulu...

Hiasan yang simple tetapi menarik... memang sesuai untuk pelbagai acara majlis...

Bunga2 kecil & daun dari gumpaste... boleh dibuat jualan... semua bunga diatas dibuat
sendiri oleh peserta dengan teknik yang sangat mudah.. tak perlu peralatan yang mahal


Nie anak dara saya Amirah .. bakal penganti saya ... kalau dia minat.. nampak
gaya ada seni yang mengalir pada diri dia...kalau dia buat deko .. cantik juga
saya tengok... nie ler anak saya yang selalu bagi idea pada saya...bagus juga!!!


Duk demo pada peserta... nak join.. daftar le class kat puchong 20 jun sunday..
rm 250... murah ajer... datang lenggang kangkung jer...semua saya bagi...



Seronak yer bermain dengan fondant & gumpaste... nie buat sendiri... instant
fondant .. tak diajar... buat sendiri lagi murah... berbaloi2 ler....



Menjamu selera.. nasib baik makcik ada restoran kat bandar Kota Bharu...
saya tempah dengan dia ajer... sedap juga masakan nya...



Peserta duk buat bunga2 menggunakan gumpaste... cost murah ajer buat sendiri..
sekarang tak yah beli bunga kecil2 untuk cup cake... buat ajer... berbalaoi2...


My assistant FUAD.. memang cekap buat kerja... after raya saya akan buat class untuk
remaja2.. nak hantar anak2 boleh ler... dari diaorang melepak ... kita isikan dengan aktiviti
yang berfaedah... Fuad akan ajar yer... tapi untuk dewasa saya akan handle class...
kalau nak join boleh sms awal ... Fuad akan ajar class hand"s on COKLAT dan CUP CAKE untuk para remaja... bayaran Rm150-Rm 250 ajer... termasuk peralatan, makan ,minum,goodies & kelengkapan ... class di Academy Chef De Pattisserie ... Taman Putra Perdana PUCHONG.. MY academy... insyallah after raya boleh kita mulakan class ditempat baru yang lebih selesa...


Hai .. nie gambar2 semasa class cup cake di Kota Bharu, terima kasih kepada peserta2 yang join class saya... insyaallah ada masa kita jumpa lagi... memang seronok bersama dengan peserta saya... jika ada masaalah .. sila call saya... semoga jadi usahawan yang berjaya...

PERHATIAN : KEPADA PESERTA YANG BELUM MENDAPAT TEMPAT UNTUK CLASS TALAM , CUP CAKE , COKLAT & YANG ORDER TRIO , MINTA TOLONG SEND SMS SEMULA.. SAYA MINTA MAAF BANYAK2 KERANA HANDPHONE SAYA VIRUS, SEMUA SMS YANG SAYA SAVED & BELUM SEMPAT DITRANSFER MASUKKAN KEDALAM BUKU HILANG .. TAK DAPAT DIVIEW... SORRY SANGAT2.... DALAM 300 SMS HILANG.....sekarang setiap sms saya rekodkan terus dalam buku... dah 2 kali kena macam nie... tak sempat nak rekodkan kerana busy dengan International competation Battle of the Chef.... kepada akak yang order trio dari Kangar & Kuala Lipis .. tolong hubungi saya.. alamat & contact pun hilang... dah siap bungkus .. tapi tak boleh nak pos.. alamat dah hilang.. tolong yer...

Wednesday, May 19, 2010

CLASS COKLAT DI KELANTAN 14 MEI 2010

Coklat lolli... sedap... boleh pelbagaikan warna mengikut tema... for birthday dan
apa- apa ajer...

Coklat oreo... sedap... dalam ini ada resepi secret yang saya campurkan..
nak belajar... datang ler class coklat yer...


Coklat praline pelbagai bentuk dan filling... dengan hanya rm250 termasuk makan
& minum... dah dapat belajar pelbagai jenis coklat selama sehari ... berbaloi- baloi...

Cara membuat kad ucapan pun di ajar... class nie dah kira completed ler dari basic &
advanced... ye.. ye... raya nie boleh bisnes coklat... ingat yer.. tips yang saya bagi semasa class...

hu.. hu.. lagi coklat... bestnyer dapat buat sendiri... tak yah guna peralatan yang mahal2...

Nie ler peserta class coklat... happy sokmo... he..he.. nanti saya balik kampung... kita jumpa lagi.. raya ler..

Ini ler hasilnya... kotak pun saya sponsor....

Nie pulak anak pompuan saya yang suka tolong saya buat coklat... birthday dia... dia
buat sendiri jer dengan bibik.... lagi terror bibik sekarang... thank u Tipah.. nanti sambung
kontrak dengan saya lagi yer.... balik INDO boleh buka kilang kat sana...

Nie lagi coklat yang dibawa balik... banyak sungguh... guna coklat mahal nie.. bukan cap
ayam @ cookong coklat biasa...

Layan ler praline lagi....

Duk menyusun... dapat sama rata... cantik2 coklat dibuat oleh peserta. TAHNIAH...

Tengah duk demo buat filling... baju biru tu my assistant ( Fuad )... after raya.. kalau
ada nak hantar anak2 dara @ teruna belajar hand"s on... Fuad yang akan handle..
dari duk melepak ... biar mereka pandai buat kek @ pastri.. dapat ler tolong kita yer...
saya akan buka penyertaan selepas hari raya .. apabila academy saya siap diubah suai
Insyaallah after raya...


Terima kasih kepada peserta2 dari Pantai Timur yang join class coklat pada 14 mei di KOTA BHARU... ada probem.. call yer... Happy sungguh.. peserta sporting .... saya cuma belanja makan nasi campur jer ....jumpa lagi jika ada permintaan dari sana... bye...