CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Sunday, June 27, 2010

KENANGAN DI BUMI MESIR

-->
Assalam & Hai..hai... semua blogger... nie kenangan semasa saya berada di Mesir...Kemana saya pergi pun .. tetap tak lupa fokus kepada makanan.. dah kerjaya chef .. ni ler kerjanya.. tak makan pun tak pe.. janji ambil gambar... suasana di sini berbeza sangat2 dengan Malaysia..Suasana bandar yang kelam kabut .. termasuk penduduk2 nya... berhabuk... waduh2... nak makan pun kena berhati2...Di Bandar Iskandariah jer tenang sikit... kalau kat Kaherah tu... memang betul ler apa yang diceritakan .. walaupun negara Islam... tapi tak sama macam negara kita... So ... hantar je anak2 kita belajar kat UIA jer...tapi kalau nak merasa belajar kat sana ... apa salahnya... dapat tajaan & biasiswa .. pergi ler... dapat ler tengok suasana dibumi sempadan tue.... tak boleh cerita panjang2... tengok sendiri jer...Betul ler apa yang diceritakan oleh wartawan dari Tv 3 tue...

Bersiap sedia nak masuk kedalam kawasan pyramid, hati2 jika masuk kedalamnya.. sebab kuasa sihir masih ada...

Kat belakang nie...latar belakang bumi mesir.. saya ambik gambar kat dalam muzuim tentera..


Bersama adik dan mak mentua..mak saya nie terror masak ..insyaallah saya akan ajar resepi special ... masak lauk pauk untuk katering... acar buahnya memang sedap!!!!.

Di kedai rempah ratus... saya dah lupa nama tempatnya...tempat nie tak jauh dari Masjid Al- Azhar.. kat tengah - tengah bandar Kaherah..." Pasar Hussein " agaknya...Budak tue tunjuk tangan sebab dia tak bagi ambik gambar!!! last2 dapat jgk saya snap... dah glamour pun muka dia...ha..ha..ha.. berjaya ahkirnya....

Wow!!... nie yang seronok... macam2 ada...

Sesiapa yang tak kenal safron.. nie gambarnya... saya selalu buat pulut kuning guna safron.. ganti serbuk kunyit... letak je sikit semasa rendam beras pulut.. memang cantik warnanya...

Bunga- bunga kering.. macam2 ada..

Bistro ditengah - tengah Bandar Kaherah

Nie .. penduduk Mesir duk berkelah ditepi Sungai Nil.. nie le menunya..

Makan ikan bakar dengan roti pita & pickles @ jeruk...

Menunggu untuk menjamu selera di Bandar Iskandariah... ikan bakar

Roti Pita.. habis boleh minta lagi... Sedap!!!

Ha... ni ikan sardine bakar... menu famous kat restoran nie...

Inilah restorannya...FISH BONO RESTAURANT...semua menu ikan..

Pisang... saja ambil gambar for my food stylish..

Layan.... susunan buah- buahan lagi...

Susunan fruit float yang siap di bancuh... memang terasa fresh buah- buahan

Layan.. buah apricot fresh... manis...

Layan ...buah epal .. ranggup... macam kat giant jer..

Buah - buahan lagi....

Fruity float.....

Tersusun kemas... memang kreatif...

Best aiskrim ... free le katakan.. sebab promote kedai dia...

Suasana malam di Kaherah... lepak2 macam kat Hartamas...

Sanggup makan ??? siap letak atas bahu lagi....

Jualan terdedah... dah ler habuk banyak... nie yang buat roti nie sedap agaknya.




Sanggup berhenti tepi jalan .. ambil gambar tembikai.. Baju coklat tu student Al - Azhar..

Pickles...memang famous nie...

Wow!!!... nie kat atas kapal di Sungai Nil... lunch...

Salad... buffet....

Dressing....

French pastri...



Ok... nie gambarmakan2 .. sesekali asyik tengok gambar talam, coklat & cup cake... sekali sekala kita tengok gambar2 food exploration pulak.... Bye... jumpa lagi... nak attend class .. please booking....Wassalam & Terima Kasih....