CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS MEI & JUNE 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014 @ 2015.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class After Raya ( Jadual class akan di upload pada awal OGOS)

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 200- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )

Tarikh : 30 Mei 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 31 Mei 2015 ( Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 10 Kosong ).. Jangan lepaskan peluang anda untuk mempelajari pelbagai jenis Aneka Puding - Sangat sesuai untuk jualan di Bulan Ramadhan - Rugi jika anda tidak join - Resepi yang ternyata hangat dan "Meletop!!!" KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : 13 June 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :
14 June 2015 ( Sunday )- (15 Kosong) -Class Demo Pelbagai Jenis KEK LAPIS, KEK KUKUS & LAPIS ROLL (Total :-10 Jenis ) - Rm 200- ( 1. Kek Lapis Sisik Ikan ,2.Kek Kukus Hati Pari , 3.Lapis Idola , 4.Lapis Neopolitana ,5.Kek Lapis Prune, 6.Kek Kukus Buah,7. Kek Lapis Roll Domino ,8.Kek Gulung "Benji Roll",9. Kek Gulung Polkadot , 10. Kek Kukus Mata Kucing.. & Sangat sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS KEK LAPIS

Perhatian : - Class Pada BULAN PUASA akan diadakan pada Sessi Pagi dari jam 9 am - 2 pm shj- Jadual akan di update next week..tq)


Tarikh : After Raya 2015 - (Sunday)- ( Sila Booking Skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : After Raya 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg - Sunday - 2 pm -Selesai (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh: After Raya 2015 - Sila Booking Jika Berminat-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


Tarikh : 9 Mei 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sudah Penuh ) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 10 Mei 2015 ( Sunday)- ( Sudah Penuh )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 16 Mei 2015 ( Saturday ) - (sudah penuh )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 17 Mei 2015 ( Sunday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( Sudah Penuh )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 23 Mei 2015 (
Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( sudah penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, November 23, 2010

CLASS CUP CAKE FONDANT,GUMPASTE AND BUTTER CREAM 5 NOV DI PUCHONG

Assalam & Salam 1 Malaysia... ini adalah daripada class 5 Nov...class ini semua diajar dari penyediaan kek , doh fondant , gum paste & butter cream & pelbagai resepi bonus... harga Rm 250 sahaja termasuk makan & minum... berbaloi2...jika berminat sila sms @ call @ email... tarikh terbaru adalah 27 November , Saturday 2010....

Bunga rose - teknik yang senang & sesuai untuk cup cake..

Bunga kecil dari doh gumpaste .. boleh dibuat jualan..sesuai untuk hiasan cup cake & coklat.

Pelbagai jenis bunga2 dari gumpaste & fondant...

Hasil kreativiti dari peserta...

Peserta menghias sendiri kek.. jika kreatif.. pelbagai jenis dapat dihasilkan...

Tidak payah membeli fondant yang "ready made"... semua diajar..

Hasil untuk dibawa pulang...

Hiasan yang simple & menarik...

Orange Cupcake...

Vanilla butter cupcake...

Vanilla Cupcake..

Almond cupcake... semua resepi yang senang & jimat cost...

Peserta sedang membuat chocolate moist cup cake...

Brownies -- sebagai resepi bonus ...

Tekun sekali melihat demo.. demo dahulu sebelum "hands on"..

Semoga menjadi usahawan yang berjaya.. terima kasih kerana tidak jemu2 datang keclass saya... minta maaf jika ada kekurangan... Semoga berjaya buat semua... !!!!

Monday, November 22, 2010

UniRazak CLASS PASTRY Semester Ogos 2010 - final


Assalam & Salam 1 Malaysia.... ini adalah gambar2 semasa final class pastry di UniRazak ... bermacam ragam & product yang dikeluarkan... walaupun class hanya seminggu sekali sahaja.. tetapi my student dah pandai menghias mengikut kreativiti... Sorry.. cuma konsep presentation sahaja saya tak berpuashati... product ... boleh dikatakan memuaskan... lain kali ikut tema... western mana ada kain batik!!!...menu ... saya bagi "blackboard"... apa ada kata atas meja... buat sahaja.... inilah sebahagian hasil product yang dikeluarkan selama 3 jam....

Kuih celorot... setiap group dikehendaki membuat satu kuih tradisional mengikut negeri yang di berikan secara undi...

Ditengah ini... My kitchen supervisor @ assistant .. En. Zul... dulu kerja di TLDM Lumut...

Prepare tart casing...tak pakai full uniform... markah di tolak !!!

Seronoknya... tart dan bingka ubi sudah siap...

Sambil siapkan kek... sempat lagi tersenyum ye....

Amboi .. enjoynya....fruit tartlet & cheese tart...

Dah siap... Kuih Torak, Muffin & Fruit tartlet..

Wow... pandainya... kreatif juga ..

Marble kek @ Zebra kek....

Egg tart--- tersangat la senang resepinya...

Tepung pelita.... sedap...

Hazelnut peach tart...

Cake decoration... Bluebery cake..

Cheese Tart... Senang sahaja resepinya...

Fruit Flan kek...bagus !!! kemas decoration buah- buahannya....

Kuih celorot... dihias cantik... sedap...

Egg tart.... sesuai sekali untuk " Hi- Tea"

Bluebery Cake... walaupun diberi kek hancur@ relai... cantik sekali bila dihias...baru la dinamakan kreatif...

Kuih Torak... Rasa teramat sedap....!!!

Muffin & Fruit tartlet...

Bluebery cheese tart..

Badak berendam...

Kuih nagasari...

Tepung Pelita...

Berwap lagi... bahagian hijau tepung pelita...OK... ini adalah sebahagian product dari my student..
Tahniah.. semoga berjaya & cuti semester ini jangan lupa buatkan untuk family dirumah... my student ini semuanya bagus2... GOOD LUCK!!!

Monday, November 8, 2010

CLASS PUFF PASTRY 7 NOVEMBER 2010

Hai .. salam buat semua ... dah lama saya tak N3 kat blog ini & updated aktiviti terbaru.. sekarang baru sempat saya luangkan sedikit masa yang hari2 terlalu busy dengan jadual class & dateline kerja2 yang menunggu untuk dibereskan... Walaupun busy... saya memang tetapkan time jika ada pertanyaan sila hubungi saya pada sebelah malam... masa saya menjawab pertanyaan adalah dari 8 malam hingga 11 malam... setiap malam... jangan send sms... sila call..terima kasih kepada student saya yang tidak jemu2 datang join class2 terbaru yang saya anjurkan di Taman Putra Perdana Puchong... Segala ilmu yang saya curahkan semoga dapat menjana pendapatan & rezeki buat semua... gambar2 ini adalah semasa class PUFF PASTRY - hand's on... jika berminat nak join.. saya adakan lagi untuk tahun ini... class last tahun ini pada 13 nov - Saturday.. untuk puff pastry... jika tidak ... tahun depan saya adakan lagi...Nak join sila send sms .. nama & class ... atau call ...

Product yang sudah siap...

Pelbagai jenis diajar... danish puff pun ada....

Cheese straw... memang sedap...

Wow... banyal lapisan... jom... belajar!!! teknik yang mudah & senang sekali..

Product yang siap dibakar...

Product belum dibakar....

Tahniah... tekun sekali menyiapkan.. berbaloi-baloi!!!

Kak Nora dari Sungai Petani..

Tekunnya... tahniah...!!

Dua beradik yang setia follow class saya...kalau mereka datang mesti berempat @ berlima beradik...

Nana.. dari dulu selalu join class & order biskut raya dari saya ... dah pandai buat sendiri lagi bagus...

Hai.. Kak Nora... Fuad snap gambar pun tak sedar...

Seronok dapat buat puff sendiri.. saya siap bekalkan pastry majerin extra untuk balik praktis kat rumah...
Dua saudara yang tekun siapkan puff...

Memasak filling... bukan doh sahaja diajar... filling pun kena buat sekali...

Kacau jangan tak kacau....nak beli periuk nie ... pi cari sendiri ...saya memang suka gunakan periuk ini.. dah terbiasa guna semasa kerja dihotel dulu...

Siapkan filling dahulu sebelum mencanai doh..

Filling yang sudah disiapkan...jom datang belajar... daftar sekarang... terima kasih & jumpa lagi... wassalam..