CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ada berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 5 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 7 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 6 Sept 2015 ( Sunday)- ( 8 Kosong )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 12 Sept 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( 8 Kosong ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 13 Sept 2015 - (Sunday)- ( 11 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 16 Sept 2015 ( Wed - PH M'Sia Day ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 10 Kosong)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAMPART 5

Tarikh :
19 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong )
Rm 200..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4



Tarikh : 20 Sept 2015 ( Sunday)- ( 5 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 5 TYPES KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan )

Tarikh : 3 Oct 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 200 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh:
4 Oct 2015 -(Sunday)
- CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( sila booking - Penyertaan untuk 20 Peserta shj ).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..



Tarikh: 11 Oct 2015 -( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
14 Oct 2015-( Wed - PH Awal Muharam )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( SILA Booking Skrg).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 18 Oct 2015 ( Sunday) -(Sila Booking Skrg)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup &KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh : 25 Oct 2015 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila Booking Skrg )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :
November 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat (weekdays - call for appoinments) ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg (weekdays- call for appoinment) (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : November 2015 ( Sunday ) - (sila booking skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, November 23, 2010

CLASS CUP CAKE FONDANT,GUMPASTE AND BUTTER CREAM 5 NOV DI PUCHONG

Assalam & Salam 1 Malaysia... ini adalah daripada class 5 Nov...class ini semua diajar dari penyediaan kek , doh fondant , gum paste & butter cream & pelbagai resepi bonus... harga Rm 250 sahaja termasuk makan & minum... berbaloi2...jika berminat sila sms @ call @ email... tarikh terbaru adalah 27 November , Saturday 2010....

Bunga rose - teknik yang senang & sesuai untuk cup cake..

Bunga kecil dari doh gumpaste .. boleh dibuat jualan..sesuai untuk hiasan cup cake & coklat.

Pelbagai jenis bunga2 dari gumpaste & fondant...

Hasil kreativiti dari peserta...

Peserta menghias sendiri kek.. jika kreatif.. pelbagai jenis dapat dihasilkan...

Tidak payah membeli fondant yang "ready made"... semua diajar..

Hasil untuk dibawa pulang...

Hiasan yang simple & menarik...

Orange Cupcake...

Vanilla butter cupcake...

Vanilla Cupcake..

Almond cupcake... semua resepi yang senang & jimat cost...

Peserta sedang membuat chocolate moist cup cake...

Brownies -- sebagai resepi bonus ...

Tekun sekali melihat demo.. demo dahulu sebelum "hands on"..

Semoga menjadi usahawan yang berjaya.. terima kasih kerana tidak jemu2 datang keclass saya... minta maaf jika ada kekurangan... Semoga berjaya buat semua... !!!!

Monday, November 22, 2010

UniRazak CLASS PASTRY Semester Ogos 2010 - final


Assalam & Salam 1 Malaysia.... ini adalah gambar2 semasa final class pastry di UniRazak ... bermacam ragam & product yang dikeluarkan... walaupun class hanya seminggu sekali sahaja.. tetapi my student dah pandai menghias mengikut kreativiti... Sorry.. cuma konsep presentation sahaja saya tak berpuashati... product ... boleh dikatakan memuaskan... lain kali ikut tema... western mana ada kain batik!!!...menu ... saya bagi "blackboard"... apa ada kata atas meja... buat sahaja.... inilah sebahagian hasil product yang dikeluarkan selama 3 jam....

Kuih celorot... setiap group dikehendaki membuat satu kuih tradisional mengikut negeri yang di berikan secara undi...

Ditengah ini... My kitchen supervisor @ assistant .. En. Zul... dulu kerja di TLDM Lumut...

Prepare tart casing...tak pakai full uniform... markah di tolak !!!

Seronoknya... tart dan bingka ubi sudah siap...

Sambil siapkan kek... sempat lagi tersenyum ye....

Amboi .. enjoynya....fruit tartlet & cheese tart...

Dah siap... Kuih Torak, Muffin & Fruit tartlet..

Wow... pandainya... kreatif juga ..

Marble kek @ Zebra kek....

Egg tart--- tersangat la senang resepinya...

Tepung pelita.... sedap...

Hazelnut peach tart...

Cake decoration... Bluebery cake..

Cheese Tart... Senang sahaja resepinya...

Fruit Flan kek...bagus !!! kemas decoration buah- buahannya....

Kuih celorot... dihias cantik... sedap...

Egg tart.... sesuai sekali untuk " Hi- Tea"

Bluebery Cake... walaupun diberi kek hancur@ relai... cantik sekali bila dihias...baru la dinamakan kreatif...

Kuih Torak... Rasa teramat sedap....!!!

Muffin & Fruit tartlet...

Bluebery cheese tart..

Badak berendam...

Kuih nagasari...

Tepung Pelita...

Berwap lagi... bahagian hijau tepung pelita...OK... ini adalah sebahagian product dari my student..
Tahniah.. semoga berjaya & cuti semester ini jangan lupa buatkan untuk family dirumah... my student ini semuanya bagus2... GOOD LUCK!!!

Monday, November 8, 2010

CLASS PUFF PASTRY 7 NOVEMBER 2010

Hai .. salam buat semua ... dah lama saya tak N3 kat blog ini & updated aktiviti terbaru.. sekarang baru sempat saya luangkan sedikit masa yang hari2 terlalu busy dengan jadual class & dateline kerja2 yang menunggu untuk dibereskan... Walaupun busy... saya memang tetapkan time jika ada pertanyaan sila hubungi saya pada sebelah malam... masa saya menjawab pertanyaan adalah dari 8 malam hingga 11 malam... setiap malam... jangan send sms... sila call..terima kasih kepada student saya yang tidak jemu2 datang join class2 terbaru yang saya anjurkan di Taman Putra Perdana Puchong... Segala ilmu yang saya curahkan semoga dapat menjana pendapatan & rezeki buat semua... gambar2 ini adalah semasa class PUFF PASTRY - hand's on... jika berminat nak join.. saya adakan lagi untuk tahun ini... class last tahun ini pada 13 nov - Saturday.. untuk puff pastry... jika tidak ... tahun depan saya adakan lagi...Nak join sila send sms .. nama & class ... atau call ...

Product yang sudah siap...

Pelbagai jenis diajar... danish puff pun ada....

Cheese straw... memang sedap...

Wow... banyal lapisan... jom... belajar!!! teknik yang mudah & senang sekali..

Product yang siap dibakar...

Product belum dibakar....

Tahniah... tekun sekali menyiapkan.. berbaloi-baloi!!!

Kak Nora dari Sungai Petani..

Tekunnya... tahniah...!!

Dua beradik yang setia follow class saya...kalau mereka datang mesti berempat @ berlima beradik...

Nana.. dari dulu selalu join class & order biskut raya dari saya ... dah pandai buat sendiri lagi bagus...

Hai.. Kak Nora... Fuad snap gambar pun tak sedar...

Seronok dapat buat puff sendiri.. saya siap bekalkan pastry majerin extra untuk balik praktis kat rumah...
Dua saudara yang tekun siapkan puff...

Memasak filling... bukan doh sahaja diajar... filling pun kena buat sekali...

Kacau jangan tak kacau....nak beli periuk nie ... pi cari sendiri ...saya memang suka gunakan periuk ini.. dah terbiasa guna semasa kerja dihotel dulu...

Siapkan filling dahulu sebelum mencanai doh..

Filling yang sudah disiapkan...jom datang belajar... daftar sekarang... terima kasih & jumpa lagi... wassalam..