CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, November 23, 2010

CLASS CUP CAKE FONDANT,GUMPASTE AND BUTTER CREAM 5 NOV DI PUCHONG

Assalam & Salam 1 Malaysia... ini adalah daripada class 5 Nov...class ini semua diajar dari penyediaan kek , doh fondant , gum paste & butter cream & pelbagai resepi bonus... harga Rm 250 sahaja termasuk makan & minum... berbaloi2...jika berminat sila sms @ call @ email... tarikh terbaru adalah 27 November , Saturday 2010....

Bunga rose - teknik yang senang & sesuai untuk cup cake..

Bunga kecil dari doh gumpaste .. boleh dibuat jualan..sesuai untuk hiasan cup cake & coklat.

Pelbagai jenis bunga2 dari gumpaste & fondant...

Hasil kreativiti dari peserta...

Peserta menghias sendiri kek.. jika kreatif.. pelbagai jenis dapat dihasilkan...

Tidak payah membeli fondant yang "ready made"... semua diajar..

Hasil untuk dibawa pulang...

Hiasan yang simple & menarik...

Orange Cupcake...

Vanilla butter cupcake...

Vanilla Cupcake..

Almond cupcake... semua resepi yang senang & jimat cost...

Peserta sedang membuat chocolate moist cup cake...

Brownies -- sebagai resepi bonus ...

Tekun sekali melihat demo.. demo dahulu sebelum "hands on"..

Semoga menjadi usahawan yang berjaya.. terima kasih kerana tidak jemu2 datang keclass saya... minta maaf jika ada kekurangan... Semoga berjaya buat semua... !!!!

Monday, November 22, 2010

UniRazak CLASS PASTRY Semester Ogos 2010 - final


Assalam & Salam 1 Malaysia.... ini adalah gambar2 semasa final class pastry di UniRazak ... bermacam ragam & product yang dikeluarkan... walaupun class hanya seminggu sekali sahaja.. tetapi my student dah pandai menghias mengikut kreativiti... Sorry.. cuma konsep presentation sahaja saya tak berpuashati... product ... boleh dikatakan memuaskan... lain kali ikut tema... western mana ada kain batik!!!...menu ... saya bagi "blackboard"... apa ada kata atas meja... buat sahaja.... inilah sebahagian hasil product yang dikeluarkan selama 3 jam....

Kuih celorot... setiap group dikehendaki membuat satu kuih tradisional mengikut negeri yang di berikan secara undi...

Ditengah ini... My kitchen supervisor @ assistant .. En. Zul... dulu kerja di TLDM Lumut...

Prepare tart casing...tak pakai full uniform... markah di tolak !!!

Seronoknya... tart dan bingka ubi sudah siap...

Sambil siapkan kek... sempat lagi tersenyum ye....

Amboi .. enjoynya....fruit tartlet & cheese tart...

Dah siap... Kuih Torak, Muffin & Fruit tartlet..

Wow... pandainya... kreatif juga ..

Marble kek @ Zebra kek....

Egg tart--- tersangat la senang resepinya...

Tepung pelita.... sedap...

Hazelnut peach tart...

Cake decoration... Bluebery cake..

Cheese Tart... Senang sahaja resepinya...

Fruit Flan kek...bagus !!! kemas decoration buah- buahannya....

Kuih celorot... dihias cantik... sedap...

Egg tart.... sesuai sekali untuk " Hi- Tea"

Bluebery Cake... walaupun diberi kek hancur@ relai... cantik sekali bila dihias...baru la dinamakan kreatif...

Kuih Torak... Rasa teramat sedap....!!!

Muffin & Fruit tartlet...

Bluebery cheese tart..

Badak berendam...

Kuih nagasari...

Tepung Pelita...

Berwap lagi... bahagian hijau tepung pelita...OK... ini adalah sebahagian product dari my student..
Tahniah.. semoga berjaya & cuti semester ini jangan lupa buatkan untuk family dirumah... my student ini semuanya bagus2... GOOD LUCK!!!

Monday, November 8, 2010

CLASS PUFF PASTRY 7 NOVEMBER 2010

Hai .. salam buat semua ... dah lama saya tak N3 kat blog ini & updated aktiviti terbaru.. sekarang baru sempat saya luangkan sedikit masa yang hari2 terlalu busy dengan jadual class & dateline kerja2 yang menunggu untuk dibereskan... Walaupun busy... saya memang tetapkan time jika ada pertanyaan sila hubungi saya pada sebelah malam... masa saya menjawab pertanyaan adalah dari 8 malam hingga 11 malam... setiap malam... jangan send sms... sila call..terima kasih kepada student saya yang tidak jemu2 datang join class2 terbaru yang saya anjurkan di Taman Putra Perdana Puchong... Segala ilmu yang saya curahkan semoga dapat menjana pendapatan & rezeki buat semua... gambar2 ini adalah semasa class PUFF PASTRY - hand's on... jika berminat nak join.. saya adakan lagi untuk tahun ini... class last tahun ini pada 13 nov - Saturday.. untuk puff pastry... jika tidak ... tahun depan saya adakan lagi...Nak join sila send sms .. nama & class ... atau call ...

Product yang sudah siap...

Pelbagai jenis diajar... danish puff pun ada....

Cheese straw... memang sedap...

Wow... banyal lapisan... jom... belajar!!! teknik yang mudah & senang sekali..

Product yang siap dibakar...

Product belum dibakar....

Tahniah... tekun sekali menyiapkan.. berbaloi-baloi!!!

Kak Nora dari Sungai Petani..

Tekunnya... tahniah...!!

Dua beradik yang setia follow class saya...kalau mereka datang mesti berempat @ berlima beradik...

Nana.. dari dulu selalu join class & order biskut raya dari saya ... dah pandai buat sendiri lagi bagus...

Hai.. Kak Nora... Fuad snap gambar pun tak sedar...

Seronok dapat buat puff sendiri.. saya siap bekalkan pastry majerin extra untuk balik praktis kat rumah...
Dua saudara yang tekun siapkan puff...

Memasak filling... bukan doh sahaja diajar... filling pun kena buat sekali...

Kacau jangan tak kacau....nak beli periuk nie ... pi cari sendiri ...saya memang suka gunakan periuk ini.. dah terbiasa guna semasa kerja dihotel dulu...

Siapkan filling dahulu sebelum mencanai doh..

Filling yang sudah disiapkan...jom datang belajar... daftar sekarang... terima kasih & jumpa lagi... wassalam..