CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, July 31, 2012

BISKUT RAYA VERSI 2012


Assalam.. saya masukkan gambar- gambar untuk rujukan kepada pelajar- pelajar saya dan kepada yang membeli Resepi Biskut Raya  Edisi 2012( pakej usahawan ) sila rujuk pada gambar- gambar ini sebagai contoh..sesiapa yang berminat untuk dapatkan resepi dengan harga package sila hubungi saya melaui sms @ email.. class ini tidak akan saya ulangi lagi pada tahun 2013...
Biscotti... memang ramai student saya menggunakan resepi ini sebagai bisnes... ada yang menghantar ucapan terima kasih kerana biscotti mereka laris terjual... sangat ranggup dan penyediaannya terlalu senang...
Florentines Snap.. saya menggunakan resepi yang original.. bukan instant... resepi ini tidak diajar dimana- mana..tahun 2012 ini saya keluarkan resepi ini.. kebanyakan mereka menggunakan instant..buat sendiri .. lagi jimat kos.. kalau instant habis.. camna nak buat??? kena belajar yang original juga....
Florentine Snap.. resepi yang senang sekali penyediaannya... original resepi tau!! ....sorry.. instant saya tak ajar didalam class...
Suka hati nak potong macam - mana... kecil boleh.. besar pun boleh...
Wrapping untuk dimasukkan kedalam bekas sebagai hamper raya..
Almond Tuilles... resepi daripada hotel 5* Star semasa saya bekerja disana dahulu ( 17 tahun lepas )..
               
Letakkan sesudu kecil sahaja... jarak- jarakkan supaya tidak melekat..
Sudah siap dibakar.. jika nak isi almond flakes lebih pun .. lagi sedap...
Tengok kat atas tu... sedap dan ranggup sekali.. dipenuhi dengan badam...
Semperit Tradisional ..jika nak buat untuk hamper assorted biskut.. kena wrapping setiap satu ya!!..
Tart Nenas Teratai.. bentuk yang cantik dan glamour tahun ini...
Susunan biscotti setelah siap dipotong.. susun rapat - rapat.. bakar sekejap sahaja..
Florentine Snap setelah siap dibancuh dan dimasukkan kedalam tray...
Ratakan dan bakar.. nipis- nipis.. jangan tebal .. untuk satu resepi yang saya bagi @ beli itu adalah untuk  loyang 15 inci x 15 inci sahaja..
Sudah masak .. kat tepi tu hangit sedikit.. jika boleh bagi masak sekata lagi cantik..
Apabila masak .. kelihatan agak kering dan berkilat.. terus angkat dan potong semasa panas..
Jika nak potongan cantik .. gunakan pembaris talam..

Berminat nak beli pembaris.. sila sms saya..pembaris ini sangat sesuai digunakan untuk mengukur pelbagai jenis hasil masakan yang sudah siap..
Florentine yang sudah siap dipotong..
Jika nak potong kecil pun tak mengapa.. sorry ..ada terhangit sedikit.. my assistant tak pro lagi buat florentine ini..
Florentine hendaklah dibakar sedikit garing untuk mengekalkan teksturnya dah supaya tidak mudah "lemau' @ masuk angin..
Biskut yang belum dibakar..
Susunan pelbagai jenis biskut  yang belum dibakar..
Biskut yang siap dibakar..
Mocha Cappucino dan Chezzy Cookies...saya bukan kedekut nak bagi resepi percuma.. tetapi memang berbaloi keluarkan sedikit duit untuk membeli resepi- resepi ini.. kerana apa yang saya ajar semua boleh buat bisnes.. anda hanya keluarkan modal sekali sahaja.. boleh digunakan turun- menurun .. tak rugi!!!! saya pun testing resepi ini pun keluarkan modal... " studio saya sapa nak bayar sewa" jika asyik minta free aja... faham- faham la ya...
Florentine Snap yang siap dipacking untuk dimasukkan kedalam bekas hamper..
Almond Tuilles.. untuk dibuat hamper dan dibagi kepada peserta yang datang keclass..
Snow Almond ..resepi yang sedap dan menjimatkan kos...
Suji Cornflakes... cair dimulut....sangat sedap...
Cornflakes Crunchy... resepi yang "hot sale " setiap tahun.. asal resepi ini daripada mentua saya dan saya ubah suai dengan formula sendiri untuk mendapatkan rasa yang "standard".
Black Forest Cookies.. rasa satu .. tentu nak lagi....
Cheezy Cookies... saya sukakan biskut ini kerana rasanya yang lemak- masin..
White Chocolate Nutty...campuran kekacang karamel..
Nut Flakes.. diselaputi dengan mini cornflakes...
Pelbagai jenis biskut yang siap dihias..
Cashewnut Oat.. dah bertahun saya jual biskut ini.. masih "hot sale"
Grean Pea Cookies.. sila bakar dahulu grean pea powder.. jika tak bakar .. biskut akan berbau "hapak"..
Biscotti.. setiap tahun .. laris terjual...
Tart Nenas Teratai... tart nenas glamour tahun 2012...
Mocha Cappucino... rasa yang sedap ...
Suji Cornflakes... memang sedap ...senang sahaja penyediaannya..
Cheezy Cookies... suka hati nak terap macam - mana..
Mocha Cappucino...
Nut Flakes dan BlackForest Cookies...
Chocolate Nutty... my daughter cakap" rasa macam famous amos"... bila saya rasa .. memang betul.. tetapi mesti ingat tips ini :- jangan putar butter terlalu lama.. nanti gebu.. putar sekejap sahaja untuk keranggupan biskut ini..
Florentine Snap.. dah tak hangus...
Warna yang cantik.. camnnie rupanya.. tak hangit...
Teruja melihatnya... nak beli package resepi.. sila hubungi saya... sekarang ini .. sesiapa tinggal dikampung yang jauh dari kedai bakery shop pun boleh buat biskut ini.. semua bahan ada kat depan mata.. tak payah guna instant.. boleh buat original resepi...
Dah siap potong... cantik bentuknya...
Pisau dan pembaris ini yang saya gunakan.. guna pisau "kiwi brand" pun ok... saya guna pisau " victorinox".. (mahal!! beratus satu harga pisau ini).. tak payah guna.. guna pisau murah pun ok...
Florentine.. dah tak hangit... sedap... dipenuhi dengan kekacang...
Potongan memanjang.. nak potong kecil pun ok..
 
Biskut yang sudah siap dibakar..
Cheezey Cookies... bentuk yang berbeza dari gambar diatas...
Ini pun Cheezey Cookies.. nak buat buat apa bentuk .. sukahati..
Biskut Snow Almond.. saya taburkan almond nib.. tak payah salut coklat..
Cheezey Cookies yang sudah siap dibakar..
Pelbagai jenis biskut...
Choc. Nut.. nak hias pun ok.. tak hias dah tukar nama jadi" choc chips"
Pelbagai jenis hiasan boleh dihias..
Mocha Cappucino.. sudah siap dihias..

Biscotti yang siap disusun didalam balang...
Biskut yang sudah siap dipacking untuk dibagi kepada setiap peserta..
Terima Kasih saya ucapkan kepada semua peserta yang hadir keclass ini..class ini saya adakan sebelum pergi umrah( pertengahan March 2012 ) .. sambutan amat menggalakkan.. untuk tahun 2013.. sila booking awal untuk dapatkan tempat.. maaf kepada yang tak dapat tempat.. jika berminat .. boleh beli resepi ini.. sangat sesuai kepada bakal- bakal usahawan... saya harap semua peserta kursus ini mendapat rezeki yang melimpah ruah dan jangan lupa untuk bersedekah sedikit .. kerana setiap apa yang kita bagi akan diberi ganjaran dan dimurahkan rezeki yang berlipat ganda.. Selamat berpuasa dan Jumpa lagi...