CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, August 14, 2012

MAJALAH MIDI BIL 143 15OGOS 2012

Assalam & Salam Hormat.. "Media Coverage" kali ini adalah didalam MAJALAH MIDI bil 143 Ogos 2012..Ceritanya banyak kepada pencapaiaan target saya dalam bidang kulinari...
Suasana studio saya.. suasana yang selesa dan " studio multi purpose"
Alhamdullilah... segala impian saya tercapai awal dari target.. terima kasih buat my hubby, anak-anak kesayangan saya , pembantu setia saya ( Tipah ) dan semua ahli keluarga serta student- student yang saya hargai semuanya..
 Muka depan MAJALAH MIDI.. terima kasih kepada NANI - editor... semoga kerjasama kita akan berpanjangan...

Thursday, August 9, 2012

BISKUT RAYA VERSI 2012

Assalam dan Salam Hormat buat semua... saya "upload" gambar- gambar ini buat rujukan kepada anak- anak murid saya dan kepada yang membeli resepi biskut raya versi 2012.. semoga menjadi panduan buat anda untuk melangkah kesatu tahap bergelar usahawan...sesiapa yang berminat hendak membeli resepi biskut raya versi 2012 ( pakej usahawan ) sila sms @ email .. saya tidak akan ulangi class ini untuk tahun 2013.. kerana banyak lagi idea akan saya kongsi bersama semua peserta kursus yang hadir... tidak rugi anda dapatkan resepi ini.. kerana semua resepi ini adalah sesuai untuk bisness.. anda hanya keluarkan modal sekali sahaja.. dapat "income" bertahun- tahun.... sudah ramai peserta kursus saya yang berjaya menjadi usahawan.. ANDA BILA LAGI???????
Biskut yang siap dipackaging...
Contoh biskut yang dipackaging didalam bekas bulat..
Susunan yang kemas dan penyediaan yang bersih...
Biskut diwrapping untuk dimasukkan kedalam tupperware sebagai hamper..
Grean pea cookies... bau yang harum dan wangi... INGAT!!!!.. tepung kacang pea tolong bakar selama 15 minit ..
Cheezy Cookies... pelbagai corak dapat dihasilkan..
Mocha Cappucino.. rasa yang enak sekali..
Coconut Cruncy.. sebelum dihias..
Cashewnut Oat .. sebelum dihias..
Susunan biskut didalam tray.. sebelum dibakar..
Gunakan tray seperti ini.. menjimatkan tempat dan ruang...
Tart Jem Teratai... packaging yang kemas dan bersih..dibawah ini adalah testimoni dari student saya... Tahniah ...
Testimoni student :- Salam...saya (nama- peserta minta rahsiakan ) dari Kota Warisan (yg datang beli mentega Vivo)
 
Chef terima kasih bagi peluang belajor biskut raya 2012 tempohhari (jenuh merayu)........chef saya hanye sempat buat 5 jenis saje resepi chef...tak sempat nak buat yg lain org dah order....yang paling laris Almond Biscotti, dan tart nenas teratai (tart ni buat saya demam 2 hari)...tq sangat sangat...

chef nanti tahun depan masukkan nama saya untuk biskut raya 2013...kalau boleh nak awal2 tahun...senang nak buat sample awal awal..teruja nak berbisnes puas dapat carik duit dengan hasil tangan sendiri....anak lelaki saya pun teruja tgk chef buat kuih raya(masa sy pergi beli mentega tu)...dia nak jadi mcm chef jugak...gambar chef dlm majalah saji suke dia tgk....

TQ CHEF ASMA......
 
Coconut Crunchy.. dah hias.. belum dibakar..
Nut Flakes.. menggunakan mini cornflakes dan coklat "sicao".. berkualiti..
Biscotti.. setiap tahun .. memang laris jualannya.. BETUL TAK??? terima kasih kepada anak- anak murid saya yang menghantar testimoni & ucapan terima kasih.. tahniah buat anda semua..
Snow Almond.. resepi yang simple dan sedap..
Mocha Cappucino..
Black Forest Cookies.. rasa yang enak..
Cheezey Cookies.. dipenuhi dengan cheese..
Florentine Snap>>>Sorry .. saya tak guna instant.. ini resepi original.. nak beli resepi .. sila hubungi saya...
Tart Jem Teratai.. sebelum dibakar..
Almond Tuilles.. rasa yang ranggup..
Chips Nut Cookies... rasanya seperti "famous- amos "
Almond Tuilles- letak almond banyak.. lagi sedap..
Cheezey Cookies .. sebelum dibakar...
Tart Jem Teratai ... sebelum dibakar..
Suji Cornflakes... biskut yang laris jualannya..
Suji Cornflakes.. jika dohnya lembut .. sila tambah tepung.. kerana kelembutan doh bergantung kepada minyak sapi yang anda gunakan..
Florentine Snap...sedap sangat !!! rasa sekali nak lagi!!!
Biskut- biskut yang disiapkan semasa class biskut terahkir tahun 2012..
Peserta - peserta yang hadir... terima kasih.. untuk tahun 2013.. sila booking awal..
Peserta dari Brunei pun ada... terima kasih Datin, Puan Sri, Tuan , Puan , Saudara & Saudari kerana hadir keclass saya..
Sessi mengambil gambar... jangan risau.. datang keclass saya.. suka hati .. nak ambil gambar pun boleh.. jangan bawa studio saya bawa balik dah le....he.. he.. he..

 Ahkir sekali terima kasih buat semua yang hadir dan maaf sekali lagi kepada yang tak dapat tempat.. class ini pun dah melebihi 60 peserta.. diharap pada tahun 2013.. sila booking awal.. Terima Kasih dan jumpa lagi.. Insyaallah saya akan "upload"kan lagi gambar- gambar untuk rujukan kepada peserta yang hadir... Jumpa lagi.. bye..