CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN APRIL, MEI & JUN.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Harap Maaf..Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 (2 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, August 14, 2012

MAJALAH MIDI BIL 143 15OGOS 2012

Assalam & Salam Hormat.. "Media Coverage" kali ini adalah didalam MAJALAH MIDI bil 143 Ogos 2012..Ceritanya banyak kepada pencapaiaan target saya dalam bidang kulinari...
Suasana studio saya.. suasana yang selesa dan " studio multi purpose"
Alhamdullilah... segala impian saya tercapai awal dari target.. terima kasih buat my hubby, anak-anak kesayangan saya , pembantu setia saya ( Tipah ) dan semua ahli keluarga serta student- student yang saya hargai semuanya..
 Muka depan MAJALAH MIDI.. terima kasih kepada NANI - editor... semoga kerjasama kita akan berpanjangan...

Thursday, August 9, 2012

BISKUT RAYA VERSI 2012

Assalam dan Salam Hormat buat semua... saya "upload" gambar- gambar ini buat rujukan kepada anak- anak murid saya dan kepada yang membeli resepi biskut raya versi 2012.. semoga menjadi panduan buat anda untuk melangkah kesatu tahap bergelar usahawan...sesiapa yang berminat hendak membeli resepi biskut raya versi 2012 ( pakej usahawan ) sila sms @ email .. saya tidak akan ulangi class ini untuk tahun 2013.. kerana banyak lagi idea akan saya kongsi bersama semua peserta kursus yang hadir... tidak rugi anda dapatkan resepi ini.. kerana semua resepi ini adalah sesuai untuk bisness.. anda hanya keluarkan modal sekali sahaja.. dapat "income" bertahun- tahun.... sudah ramai peserta kursus saya yang berjaya menjadi usahawan.. ANDA BILA LAGI???????
Biskut yang siap dipackaging...
Contoh biskut yang dipackaging didalam bekas bulat..
Susunan yang kemas dan penyediaan yang bersih...
Biskut diwrapping untuk dimasukkan kedalam tupperware sebagai hamper..
Grean pea cookies... bau yang harum dan wangi... INGAT!!!!.. tepung kacang pea tolong bakar selama 15 minit ..
Cheezy Cookies... pelbagai corak dapat dihasilkan..
Mocha Cappucino.. rasa yang enak sekali..
Coconut Cruncy.. sebelum dihias..
Cashewnut Oat .. sebelum dihias..
Susunan biskut didalam tray.. sebelum dibakar..
Gunakan tray seperti ini.. menjimatkan tempat dan ruang...
Tart Jem Teratai... packaging yang kemas dan bersih..dibawah ini adalah testimoni dari student saya... Tahniah ...
Testimoni student :- Salam...saya (nama- peserta minta rahsiakan ) dari Kota Warisan (yg datang beli mentega Vivo)
 
Chef terima kasih bagi peluang belajor biskut raya 2012 tempohhari (jenuh merayu)........chef saya hanye sempat buat 5 jenis saje resepi chef...tak sempat nak buat yg lain org dah order....yang paling laris Almond Biscotti, dan tart nenas teratai (tart ni buat saya demam 2 hari)...tq sangat sangat...

chef nanti tahun depan masukkan nama saya untuk biskut raya 2013...kalau boleh nak awal2 tahun...senang nak buat sample awal awal..teruja nak berbisnes puas dapat carik duit dengan hasil tangan sendiri....anak lelaki saya pun teruja tgk chef buat kuih raya(masa sy pergi beli mentega tu)...dia nak jadi mcm chef jugak...gambar chef dlm majalah saji suke dia tgk....

TQ CHEF ASMA......
 
Coconut Crunchy.. dah hias.. belum dibakar..
Nut Flakes.. menggunakan mini cornflakes dan coklat "sicao".. berkualiti..
Biscotti.. setiap tahun .. memang laris jualannya.. BETUL TAK??? terima kasih kepada anak- anak murid saya yang menghantar testimoni & ucapan terima kasih.. tahniah buat anda semua..
Snow Almond.. resepi yang simple dan sedap..
Mocha Cappucino..
Black Forest Cookies.. rasa yang enak..
Cheezey Cookies.. dipenuhi dengan cheese..
Florentine Snap>>>Sorry .. saya tak guna instant.. ini resepi original.. nak beli resepi .. sila hubungi saya...
Tart Jem Teratai.. sebelum dibakar..
Almond Tuilles.. rasa yang ranggup..
Chips Nut Cookies... rasanya seperti "famous- amos "
Almond Tuilles- letak almond banyak.. lagi sedap..
Cheezey Cookies .. sebelum dibakar...
Tart Jem Teratai ... sebelum dibakar..
Suji Cornflakes... biskut yang laris jualannya..
Suji Cornflakes.. jika dohnya lembut .. sila tambah tepung.. kerana kelembutan doh bergantung kepada minyak sapi yang anda gunakan..
Florentine Snap...sedap sangat !!! rasa sekali nak lagi!!!
Biskut- biskut yang disiapkan semasa class biskut terahkir tahun 2012..
Peserta - peserta yang hadir... terima kasih.. untuk tahun 2013.. sila booking awal..
Peserta dari Brunei pun ada... terima kasih Datin, Puan Sri, Tuan , Puan , Saudara & Saudari kerana hadir keclass saya..
Sessi mengambil gambar... jangan risau.. datang keclass saya.. suka hati .. nak ambil gambar pun boleh.. jangan bawa studio saya bawa balik dah le....he.. he.. he..

 Ahkir sekali terima kasih buat semua yang hadir dan maaf sekali lagi kepada yang tak dapat tempat.. class ini pun dah melebihi 60 peserta.. diharap pada tahun 2013.. sila booking awal.. Terima Kasih dan jumpa lagi.. Insyaallah saya akan "upload"kan lagi gambar- gambar untuk rujukan kepada peserta yang hadir... Jumpa lagi.. bye..