CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Sunday, December 23, 2012

TRIP KE GUANGZHOU CHINA BERSAMA CHEF ASMA

Assalam dan Salam Hormat buat semua.. jom kita pi shooping borong ke  GUANGZHOU CHINA BERSAMA CHEF ASMA..kenapa nak bawa kesana???? tentunya saya nak share idea dan bisnes secara borong... jika join package org yang tak terlibat dalam bidang masakan.. mereka nak cerita apa.??.. join dengan trip saya .. banyak la knowledge yang anda dapat..mereka pun tak bawa ketempat yang akan saya bawa nanti.. Jangan risau... saya bekerjasama dengan "ANZAC TRAINING" kerana mereka sudah lebih dari 10 tahun mengendalikan kursus borong.. jika saya nak pi sendiri.. saya pi sorang aja.. sebab nak bawa 20 peserta so... kena la ada kerjasama baru perjalanan lancar dan tak mudah tertipu.. mereka arif tentang selok- belok disana.. saya pula berkemahiran dalam harga borong barang2 kitchen.. jadi tak le tertipu kan???? Sesiapa yang berminat .. Sila daftar &bayar deposit sekarang .. ( Penyertaan Masih Dibuka ).Trip akan kesana pada 15 March 2013 ( Jumaat ) - 18 March 2013(Isnin).. harga package RM 2900  ....deposit RM 1000 seorang & copy passport , ic ,sekeping gambar pasport latarbelakang biru hendaklah dijelaskan pada bulan Januari 2013.. balance RM 1900 .. dijelaskan pada bulan Febuary 2013.. Pembatalan disaat - saat ahkir .. tiada pemulangan kerana .. faham2 sendiri ya.. urusan ticket , bilik hotel & visa sudah dibuat...Jangan risau .. sebelum berlepas .. saya akan buat briefing dengan semua peserta..

Pakej Lengkap Rombongan: (4 hari 3 malam).. memborong sambil melancong:-
Bonus-bonus Istimewa Untuk Peserta Rombongan:
  • Pengurusan Visa untuk ke China
  • Tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Guang Zhou
  • Pakej penginapan di hotel 3 bintang yang sangat menyelesakan untuk peserta
  • Pengangkutan domestik untuk memudahkan peserta melakukan pemborongan
  • Makanan di restoren-restoren yang Halal di China









Harga Rombongan: RM2900 sahaja (Deposit RM1000 diperlukan)
PS: Peserta dinasihatkan mendaftar awal untuk memudahkan urusan persiapan ke China


Jadual Lawatan :- Lawatan ini termasuk ke tempat borong barang2 dan utensil kitchen.. tak rugi.. kerana saya sendiri yang akan bawakan anda kesana.. jika beli by grouping memang murah sangat2..
Hari Pertama
Bertolak ke Guangzhou. Melawat Plaza aksesori, hiasan dalaman rumah dan hadiah.
Hari Kedua
Melawat plaza beg tangan dan plaza pakaian moden, jam tangan dan kasut.
Hari Ketiga
Melawat plaza fabrik, langsir , kain sutera & KELENGKAPAN DAPUR ( F &B utensil & equipment ) . Hari bebas (Bas bertolak ke plaza pakaian kanak-kanak dan lampu hiasan)
Hari Keempat
Hari bebas ..peserta akan dihantar ketempat pilihan borong yang dipilih oleh peserta, pengurusan penghantaran barang. Bertolak pulang.
Bonus-bonus Istimewa Untuk Peserta Rombongan:
  • Lawatan ke Masjid Huaisheng
  • Lawatan Makam Saad Abi Waqas (bapa saudara Nabi Muhammad)
  • Lawatan Beijing Lu (night shopping street)
  • Lawatan Shang Xia Jiu Lu (night shopping street)

Suasana Bandar Guangzhou...
Suasana Malam ..malam ... malam pun boleh shooping...
Ronda- ronda .. shooping sakan..
Syurga shooping harga borong..
Taklimat akan diberikan sebelum peserta membeli barang secara borong.. jangan risau.. sebelum kesana saya akan emailkan tip2s sebelum kesana..
Pilih aja.. kain sutera China yang murah.. sesuai sangat.. boleh beli dan bisnes untuk sambutan raya..
Pilih jangan tak pilih... banyak.... macam - macam ada...
Fara Fauzana pun pernah join group ini untuk buat liputan bersama NONA... Shooping sakan..
Nak shooping beg pun banyak.. pilih aja...
Jangan risau.. makanan yang dihidangkan adalah HALAL .. untuk group ini mereka tidak dibawa ketempat kitchen untensil.. peserta yang akan bersama CHEF ASMA akan dibawa memborong ketempat F& B equipment... bawa duit RM 5k pun dah cukup.. bawa RM 1k pun ok.. dapat shooping sikit aja.. he. he..he..
OK. sesiapa yang berminat.. pls buat bayaran deposit RM 1000 & send copy passport , copy ic & sekeping gambar pasport latarbelakang biru sekarang..jangan menyesal.. rugi tak follow... banyak tips bisnes akan saya share kerana saya akan pastikan anda berjaya &  menjadi seorang usahawan yang tabah dalam apa sekali cabaran.. nak berjaya kena belajar dari mentor yang berjaya... Sekian Terima Kasih &Jumpa lagi..

Wednesday, December 19, 2012

CLASS CHOUX PASTRY DAN DURIAN CREPE...class bonus 2013..RM 190 Sahaja..

Assalam dan Salam buat semua... kita layan gambar2 dari CLASS CHOUX PASTRY... jika nak join class ini sila booking awal kerana class ini " terlau hottttttttttt'" macam goreng pisang panas.. .RM 190 sahaja..Class ini adalah class bonus untuk semua pelajar saya.. sepatutnya harga RM 250 ( ini adalah bonus awal tahun untuk semua pelajar di Chef Asma Culinary Studio ).. masih ada kekosongan..sila booking & buat payment sekarang kerana tempat adalah terhad... sambutan amat mengalakkan.. dapat buat duit$$$$$$$.. Jom join sekarang...
Basket Fruitty Puff...
Profiterols or mini croquembouch..
Mini  Chocolate croquembouch...
Pelbagai jenis choux pastry...nak join.. daftar sekarang...
Ini pokok blackberries kat taman saya... sekarang banyak buahnya.. kerana musim hujan.. kalau beli mahal tau...kalau nak .. sebelum datang class sms awal2.. senang  assistant saya patahkan pokoknya..gambar ini telah diedit oleh " Tipah '... pandai si Tipah edit gambar.. saya pun tak pandai.. he.. he... malunya.. assistant from Indon pun pandai..
Pokok ini senang hidup.. tak payah siram pun ok.. pucuk daunnya boleh dibuat masak lemak.. daunnya boleh direbus untuk minum.. sangat berkhasiat.. batangnya boleh dibuat rotan jika anak2 hari2 duk layan facebook @ twitter...saja aja .. perli my son & my daughter...
Wow.. comelnya... fruitty eclair...
Eclair yang siap dipackaging untuk jualan...dalam class dapat free..
Assorted mini eclair... pelbagai filling..
Eclair telah siap dipackaging...
Tuna Cream Puff... inti savoury...
Siap untuk jualan.. jangan ikat dengan getah tak cantik...
Cream Puff.. intinya boleh dipelbagaikan..
Japanesse Crispy Puff... emmmm.. sedapnya.. filling double cheese...
Pelbagai jenis for presentation...
Sangat sesuai untuk tea break ... VVIP menu sangat sesuai..
Mini Scooth Eclair...
Pelbagai jenis mini scooth eclair..
Pelbagai jenis bentuk dan hiasan..
Cheesy cream puff.. nak masukkan durian filling pun sedap.. saya tak suka durian .. so saya tak masukkannya.. jika nak masukkan .. sedapppp...
Pelbagai jenis... berbaloi-baloi join class ini...
Bayaran RM 190 anda dapat belajar macam- macam...harga ini adalah harga bonus untuk semua.. sepatutnya harga RM250 ..
Cocumbush dah siap masuk kotak .. dibuat hantaran @ gift...
Masukkan kedalam bakul.. hias... boleh buat hantaran.. Tahun 2013.. buat COCUMBUSH pula sebagai hantaran.. asyik coklat aja..kita tukar ke  era cocumbush pula.. kotaknya ada kat kedai kotak sebelah studio saya.. pelbagai jenis warna ada..jom datang shopping.. kedai kotak tutup hari Ahad.. 
Mini cocumbush... datang belajar jika nak resepi.. jangan suka meminta2.. tak elok.. fikirkan kawan2 anda sanggup duk seharian belajar...jangan "jealous" jika pendapatan mereka lebih & kehidupan mereka tenang.. mereka berjaya kerana mereka mencari ilmu.. anda ?? bila lagi??????
Tengok... tengok... mereka pun cuba buat sendiri...
Class ini dijalan secara Semi hand's on..
Buat sayap elok2... terbang angsa tu...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi...
Hai Ema .. tersenyum sakan... Ema ni dulu pernah mengajar di Bakery Bagus.. sekarang dah tak lagi.. beliau ini merupakan seorang usahawan yang berjaya... beliau ini kakak kepada kawan saya... Ema... bercuti kat oversea tu jangan lupa member kat sini tau... ole2nya...
Ema & adiknya Siti... jangan lupa tunjukkan gambar ini pada Angah ya..biar Angah datang belajar.. mereka adik beradik ni memang golongan bisnes... jangan lupa Trip kita ke Guangzhou pada 15,16, 17 &18 March 2013.. kita shooping sakan kat sana yea... sesiapa yang nak join trip ini .. sila sms booking kerana pembayaran deposit untuk urusan visa akan dicollect hujung January 2013...kita pi shooping barang kitchen... rugi tak join trip ini...
Para peserta menunjukkan kepakaran menghias..
Dah siap releks.. kita sambung tugasan kedua...
Cantik angsa ni.. dibuat hiasan atas meja pengantin.. sesuai sangat...
Peserta sedang membuat profiterols...
Peserta sedang menyiapkan paris brest...nak tau detail kenapa namanya paris brest.. cari info dalam website..
Sorry .. class pertama tak terfikir nak demo Durian Crepe... bila permintaan resepi dibuat oleh ramai peserta class saya.. untuk class kedua ini  akan saya demokan sebagai bonus untuk tambahkan lagi pendapatan anda..
Senang sahaja penyediaannya.. pejam mata pun boleh buat..
Filling yang akan diajar nanti tidak terlalu creamy & muak bila masuk kemulut..
Resepi  Durian Crepe ini nak makan sejuk atau suhu bilik pun sangat sesuai.. Durian Crepe ini saya buat semasa demo dihadapan Tan Sri & Puan Sri semasa Jom Makan Buah- buahan di Putrajaya ...feedback dari Puan Sri.. dia cakap sedap kerana tak terlalu creamy.. dia biasa makan fillingnya creamy.. terasa muak sedikit.. siap 'Tapau'" ke pejabat Menteri lagi... terima kasih.. semoga kerjasama antara kita pada tahun 2013 ini akan berpanjangan...Insyaallah saya akan buat yang terbaik.. Terima Kasih juga buat semua peserta yang hadir semasa class ini... semoga anda semua akan menjadi usahawan yang berjaya...gambar2 ini sekadar rujukan buat anda semua...