CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY 2017 - BERMINAT SILA SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail MODULE & JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis) @ 2016 ( 20 jenis ) - Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=================================


Tarikh:
March 2017 ( Sunday)
- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

======================================

Tarikh :
11 February 2017 ( Saturday)
- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 6 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

==================================

Tarikh : March 2017 (Sunday)- ( 6 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

Tarikh :
4 February 2017 ( Saturday ) -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

=========================================

Tarikh :
March 2017
( Sunday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Sherped Pie 3. Breaded Chicken Chop ..Berbaloii..
==================================

CLASS DIBAWAH INI BELUM ADA TARIKH - JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....


Tarikh :
( Sunday)
- Rm 280- ( Sila Booking Skrg) -Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap



Tarikh : 28 February 2017 282 (Saturday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2




T
arikh : 12 February 2017 - (Sunday)- ( sila booking skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????


Tarikh : 18 February 2017 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5




Tarikh :- Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
( Saturday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


======================================


Tarikh : ( Sunday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===============================

Tarikh :
March 2017
( Sunday) -( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

==================================

Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Tarikh : ( Saturday)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 280 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, January 29, 2014

CLASS HAND,S ON 6 TYPES BROWNIES

Assalam dan Salam Hormat.. Jika berminat nak join CLASS HAND,S ON ANEKA BROWNIES.. sila sms atau call saya .. memang berbaloi.. baloi.. peserta akan membuat sendiri dari penyediaan sehingga siap product..
Hasil dari peserta.. tak menggunakan  cake mixer , hanya menggunakan peralatan yang senang sahaja.. semudah membuat cekodok pisang..
Peserta menghias sendiri..
Peserta menyiapkan sendiri..
Brownies yang sudah siap di hias..
Berbaloi dengan harga RM 250 sahaja.. termasuk makan minum.. datang lenggang kangkung sahaja..
Produk yang sudah siap.. tak ada basic langsung pun akan pandai dalam masa 1 jam sahaja..
Berbalo- baloi.. product yang sudah siap.. Jom daftar dan join CLASS BROWNIES.. terima kasih dan jumpa lagi..

Tuesday, January 28, 2014

CLASS NASI ARAB & KAMBING PANGGANG - JOM JOIN PADA 2 FEB 2014 ( SUNDAY / AHAD )..BERBALOI.. BALOI..Class Terahkir Sebelum Ramadhan..

Assalam dan Salam Hormat.. Jom join Class Nasi Arab pada 2 Feb 2014 ( Sunday ).. memang berbaloi.. baloi.. pelbagai jenis menu akan dipelajari termasuk cara - cara menyediakan seekor kambing, sangat sesuai untuk bisness di bulan Ramadhan dan majlis kenduri.. teknik masakan yang sangat senang, sesiapa sahaja dapat menyediakan dalam kuantiti yang banyak.. tips akan saya berikan didalam class, resepi yang saya pelajari semasa berada di Jordan, sampai ke kitchen hotel pun saya masuk, Alhamdullilah rezeki saya dapat melihat sendiri cara- cara penyediaannya.. memang tak rugi saya berada di Negara Timur Tengah.. Semasa berada di Mesir pun saya dapat melihat penyediaannya sampai ke kitchen , mungkin rezeki saya.. jadi saya share resepi didalam class ini.. jom join sekarang..
Cara menyediakan rempah Arab akan saya ajar..
Model Nasi Arab.. memang sedap..ini adalah Nasi Kabsha..
Kambing dan Ayam panggang menggunakan rempah Arab..
Seronok sekali melihat hasil didepan mata..
Amat menyelerakan sekali,
Nasi Mandhi dan Kambing Panggang, kalau makan di Restoran Arab , harga dah ratus- ratus.. buat sendiri memang jimat kos..
Kambing yang sudah siap di panggang..
Cara membuat rempah untuk kambing panggang akan diajar, memang sedap..
Ayam yang akan dipanggang diperap terlebih dahulu..
Ayam sudah siap dipanggang..
Nasi Kabsha yang enak sekali..
Nasi Kabsha dan Salad.. makan sekali akan teringat sampai bila- bila..
Kambing Panggang, anda boleh buat sendiri untuk BBQ dan sebagainya.. beli dah siap mahal.. ribu- ribu harga seekor..
Kelas ini ramai dihadiri oleh peserta lelaki, kebanyakan mereka mempunyai bisnes katering, kedai makan dan mereka datang untuk mengetahui tips memasak secara mudah dan penyediaan yang senang..

 Nasi yang dipackaging untuk dibahagi kepada setiap peserta.. memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan.. Jom join sebelum terlambat.. Class ini adalah class terahkir sebelum menjelang Ramadhan.. tak join rugi...Terima kasih dan jumpa lagi..

Monday, January 20, 2014

TAKOYAKI PAN RM 85.00 sahaja( CASH & CARRY)- CHINESE NEW YEAR MEGA SALE !!!

Assalam &Salam Hormat,, harga promosi sempena "CHINESE NEW YEAR MEGA SALE ".. sehingga hujung bulan sahaja!!.. Cash and Carry sahaja, Harga tidak termasuk kos penghantaran.. berminat ..sila sms @ email.. tQ

Tuesday, January 7, 2014

CLASS WESTERN FOOD.. RM 350 SAHAJA..

Assalam dan Salam Hormat..Jika berminat nak join CLASS WESTERN FOOD 12 January 2014 (Sunday) .. SILA SMS sekarang.. masih ada kekosongan.. KLIKGAMBAR CLASS WESTERN KLIKMODULE CLASS WESTERN
Pelbagai menu akan diajar.. memamg sesuai untuk bisness.. cara membuat chicken boxing pun akan diajar.
Pelbagai menu.. memang berbaloi-baloi.. sendiri buat, sendiri packaging bawa balik.. harga yang terlalu murah.. hanya RM 350 sahaja termasuk makan & minum..Sms @ email sekarang jika berminat..Terima Kasih dan Jumpa lagi..

JADUAL CLASS JANUARY & FEBUARY 2014



1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE  CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Trip ke GuangZhou China akan diadakan lagi pada cuti sekolah bulan Mei / June @ SCHOOL HOLIDAY 2014 ( shooping RAYA !!).. RM 2900 .( Booking Dibuka Sekarang )Bayaran akan dicollect secara berperingkat,Jika nak buat bayaran 2 @ 5 kali pun ok.. Pls register awal.. kerana penyertaan terhad... mmg berbaloi2...kenapa nak bawa kesana?... saya akan terangkan dalam email kepada yang berminat sahaja...peserta akan dibawa ketempat2 borong yang termurah.. boleh borong periuk & peralatan kitchen.. Peluang ini akan saya kongsikan satu ruang bisness secara " online" yang menguntungkan..strategi bisness akan saya share bersama ahli rombongan sahaja...sila email @ sms untuk booking..KLIKGAMBAR TRIP GUANGZHOU.sesungguhnya peluang ini tidak akan merugikan buat semua..
Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :
11 January 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 12 January 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sudah Penuh )
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh : 14 January 2014 ( Tuesday -Public Holiday - Maulidur Rasul ) - RM 250 ( Sudah Penuh ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 25 January 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 3 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3
Tarikh : 26 January 2014 - ( Sunday ) ..( Sudah Penuh ) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (harga offer!!! )KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : 31 January 2014 ( Friday -Public Holiday - Chinese New Year ) - RM 250 ( 3 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 Feb 2014 ( Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2 . ( 3 Kosong ) - Rm 190 - KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :
2 Februari 2014 ( Sunday ) -( 5 Kosong )-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh : 15 February 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 1 . (6 Kosong)- Rm 190..KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :16  Febuary 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- (Sila booking sekarang sebelum terlambat).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIKGAMBAR CLASS FROZEN
**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

 Tarikh : March 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-( 4 types- baked , chilled, steamed )- Rm 350 - SILA BOOKING SEKARANG !!!
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA

Sunday, January 5, 2014

SIFU TALAM DAH BERSUARA !!!! SEKADAR LUAHAN HATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JANGAN CIPLAK GAMBAR .. TOLONG MINTA IZIN DULU !!!

Assalamualaikum.. dikeheningan pagi yang amat tenang ini.. saya mendapat panggilan dari seorang student saya yang amat prihatin.." Chef.. you ada buka branch kelas talam ke???.. gambar-gambar talam you yang sebijik2 sama dalam blog you dalam facebook seseorang... la.. ya ke???.. memang saya izinkan gunakan gambar-gambar untuk brochure .. tetapi kredit la sikit nama tu.. bukannya apa.. nanti student yang datang belajar tertipu pulak dengan product yang dikeluarkan.. ajar tak sama dalam gambar.. memang resepi sama.. tapi product tak kan sama.. susunan pun tak sama.. kerana hasil tata hias mesti berbeza...tetapi jika nak buat class.. seeeloknya gunakan gambar dan hasil product sendiri.. baru orang tak tertipu.. seperti juga kita pi makan kat restoran.. kita order menu tu tengok pada gambar" cantik dan menyelerakan" bila sampai kemeja.. lain pulak.. bila diselidik.. kononnya gambar tu diciplak dari website.. kan dah malu sendiri""" mula la buat cerita""" ooooo tu sifu saya.. disitu juga serba sedikit menjatuhkan imej saya... sebenarnya dah ramai student saya berjaya dan menjadi usahawan tanpa menghadiri seminar- seminar usahawan yang "gah" dan bayaran yang terlampau mahal.. berkat sokongan dari saya mereka dah berjaya membuka kelas sendiri.. tetapi mereka tak pernah buat kerja senang camnie.. mereka gunakan gambar2 sendiri tetapi resepi tetap sama... gambar -gambar yang saya upload ini adalah yang sudah diciplak untuk dimasukkan kedalam facebook sebagai promosi besar- besaran... baru je beberapa hari saya upload gambar2 ini.. dah ada yang ciplak untuk buat promosi besar- besaran tanpa keizinan dari saya...tau tak , sy bersengkang mata sehingga jam 4 pagi nak upload gambar2 ini kerana time ni sy terlalu busy nak siapkan assiggment master saya.. dah la kena bebel dengan en hubby minta carikan gambar yang sesuai kerana class next week dah nak start.. student duk minta gambar.. dengan tangan yang mengigil .. uploadkan juga.. bayangkan perasaan anda .. jika anda berada seperti saya.. anda cuma senang je ambil.. yang bersengkang mata adalah saya... waduh2 senang sekali.. datang bayar RM 190 macam2 dapat.. saya tak kisah.. bagi tau la.. jangan sampai saya dapat tau dari orang lain..
Pembaris Talam yang saya cipta untuk menyenangkan pelajar2 saya juga sudah banyak diciplak tanpa keizinan saya.. cuma ada seorang sahaja student saya dari Johor yang minta izin  dari saya.. yang lain tak pernah minta izin pun dari saya.. siap dijual kat bakery shop lagi.. apakah etika anda?.. bila saya tau pembaris ni ada dijual dibakery shop.. saya memang tak izinkan.. kenapa nak bagi bakery shop jual??? saya malas nak cerita panjang dalam ni kenapa saya tak bagi pada bakeri shop.. cuba fikirkan .. bakery shop tu milik siapa???? jawab dalam hati ya...saya boleh pi buat " trademark" tetapi tolong hargai apa yang saya cipta untuk kemudahan anda.. anda nak mengajar atau nak jual dalam kelas.. suka hati.. tak pa.. jika datang beli dengan saya.. memang saya bagi harga student pun.. tak danya saya nak balun untung banyak.. tak banyak pun saya dapat.. anda yang jual lagi banyak untung dari saya..apa yang saya buat untuk kemudahan student saya.. bukan student saya pun dan ambil hak dan idea saya.. kenapa sebelum saya cipta.. anda tak ada idea?? sekarang bila dah jadi macam pisang goreng panas semua duk buat benda nie.. hormati la pencipta asalnya.. tak salah minta izin dulu.. saya bukan kejam orangnya.. anda tak beli hak cipta saya.. anda cuma datang belajar nak dapatkan resepi.. saya izinkan resepi dikembangkan untuk bisness.. bukannya hasil ciptaan saya juga anda ambil... Hormati setiap sifu anda.. Sifu anda memberi segala resepi didalam kelas.. bukannya segala hak cipta Sifu anda diambil semua jadi hak milik anda.. Jangan risau.. anda juga akan jadi macam saya jika anda mempunyai idea , kerajinan, ketekunan , ketabahan dan apa2 ke la lagi... MINTA IZIN DULU SEBELUM AMBIL HAK ORANG.. CIPTA IDENTITI ANDA SENDIRI...

Gambar ini pun diambil untuk buat promosi.. siap letak dekat wall lagi.. memang rezeki .. lain2.. sy tak kisah.. rezeki ALLAH yang bagi .. bukan anda yang bagi tetapi hormati lah hak tuan punya.. kita ada etika.. kalau saya.. saya malu pakai baju orang dan canang merata- rata.. saya suka pakai baju sendiri, walaupun koyak tetap baju saya..tolong hargai orang.. bukan minta disanjung.. tetapi jangan ambil mudah.. fikirkan dan tengok sendiri semasa saya mengendalikan class.. nak bagi hasil yang terbaik pada anda semua.. tujuan gambar dikongsi dalam blog adalah sebagai rujukan buat anda bukan untuk diciplak dan dibuat promosi didalam facebook anda..
Gambar ini mendapat ratusan ribu "like"didalam facebook anda.. semua memuji cantik- cantik..baru je gambar saya upload dalam blog.. dah diciplak..anda siap komen.. memang berbaloi- baloi.. sedap, cantik.. cuba bayangkan jika anda buat tak sama bentuk macam dalam gambar.. tentu anda malu..
INGATAN :::!!!!Saya akan bersuara bila mendapat feedback from student saya yang tak puashati dan saya akan inform dalam blog.. saya tak akan tulis dalam facebook kerana dalam facebook, anda tentu tau.. komen2 merapu pun banyak.. lagi pun saya tak punya banyak masa duk layan facebook.. .. saya harap apa yang saya ajar diguna sebaik mungkin.. bila dah berjaya .. jangan ego dan memusuhi saya dan menyampaikan berita yang kurang menyenangkan.. ingat ramai student sy akan sampaikan pada saya.. saya pun tak kenal sangat coz ribuan orang yang datang.. bila ada isu, baru saya akan buat kajian.. Saya juga bukan seorang yang hebat.. Tetapi sekarang pergi kemana- mana.. orang gelarkan saya " SIFU TALAM" Allhamdullilah.. ini berkat usaha dan rezeki dari Allah.. bukan senang nak capai kejayaan... belum tentu anda pergi keseminar usahawan anda berjaya.. yang penting .. Cari identiti anda sendiri.. bagi saya resepi no hal.. jika gunakan gambar2 dalam blog seseorang untuk tujuan promosi sudah menyalahi etilka.. nampak sangat...anda menciplak hak orang.. so hati- hati wahai pelajar ku semua..hormati setiap hak SIFU anda.. Saya tak berapa gemarkan gunakan facebook selalu untuk buat promosi kerana saya menghormati pelajar2 saya.. yang add saya pun ramai pelajar2 saya.. kalau tersilap tulis nanti kecil hati.. sekali- sekala sahaja.. Saya sudahi dengan salam hormat buat semua.. anda tetap akan berjaya jika anda rajin berusaha... TERIMA KASIH DAN JUMPA LAGI...Banyak class terbaru menanti anda.. sila call minta izin sebelum ada yang menyampaikan pada saya.." PAPARAZI " berada merata-rata.. hati- hati sebelum anda dimalukan.. kalau dia komen dibawah.. eeeh ini CHEF ASMA punya... , tentu malukan... so tolong cari identiti sendiri... WASSALAM..