CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 ( 3 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Saturday, February 27, 2010

UITM FOOD STYLING

( NOR ASMAWATI BT NOR DIN ---MATRIC NO : 2007102517 - HM225 ePJJ)


Salad...

1st Caption


2nd Caption


3rd Caption

Salad is any of a wide variety of dishes including: green salads; vegetable salads; salads of pasta, legumes, or grains; mixed salads incorporating meat, poultry, or seafood; and fruit salads. They include a mixture of cold and hot, often including raw vegetables and/or fruits.


Beverage...


1st Caption


2nd Caption

A drink, or beverage, is a liquid which is specifically prepared for human consumption. In addition to filling a basic human need, beverages form part of the culture of human society.


Chips...
1st Caption


2nd Caption




3rd Caption

Potato chips (American English and Canadian English: chips, Irish English and British English : crisps) are thin slices of potato that are deep fried or baked until crispy. Potato chips serve as an appetizer, side dish, or snack. Commercial varieties are packaged for sale, usually in bags. The basic chips are cooked and salted, and additional varieties are manufactured using various flavorings and ingredients including seasonings, herbs, spices, cheese, and artificial additives.



Coffee
...
1st Caption

2nd Caption


Coffee is a brewed drink prepared from roasted seeds, commonly called coffee beans, of the coffee plant. They are seeds of coffee cherries that grow on trees in over 70 countries. Green (unroasted) coffee is one of the most traded agricultural commodities in the world.

CEREAL, BURGER & PANCAKE - FOOD STYLING

Cereal...
1st Caption
2nd Caption

3rd Caption

A food made from processed grains, such as maize, oats, wheat or ric, usually eaten for breakfast with milk and sometimes sugar.



Burger...




1st Caption

2nd Caption

A hamburger (or burger for short) is a sandwich consisting of a cooked patty of ground meat, (usually beef, but occasionally pork, turkey, or a combination of meats) placed between two wheat buns. The burger is made with low fat Big Tasty sauce, salad mix, fresh onions, a slice of tomato, low fat cheese and a special microwave lean beef patty.



Pancake...
1st Caption
2nd Caption

A pancake is a thin, flat cake prepared from a batter and cooked on a hot griddle or frying pan. Most pancakes are quick breads; some use a yeast-raised or fermented batter. Most pancakes are cooked one side on a griddle and flipped partway through to cook the other side. A crepe is a very thin pancake cooked on one or both sides that is rolled and stuffed. Depending on the region, pancakes may be served at any time, with a variety of toppings or fillings including jam, fruit, syrup or meat.




UITM FOOD STYLING-ROCKMELON


1st Caption


2nd Caption


3rd Caption

Cantaloupe (also cantaloup, muskmelon or rockmelon) refers to two varieties of Cucumis melo , which is a species in the family Cucurbitaceae, which includes nearly all melons and squashes. Cantaloupes range in size from 0.5 kg to 5.0 kg.

Thursday, February 11, 2010

CLASS COKLAT 7 Febuary


Ini kotak coklat square yang dibuat oleh peserta saya " ZatiDhati ", PENULIS NOVEL TERKENAL , sanggup bertolak 4 pagi dari Pekan Pahang. "ZatiDhati" dah menghadiri class kuih talam, thankz kerana rajin menuntut ilmu dan kreatif sangat, dapat ler saya share knowledge darinya. Insyaallah saya akan cuba masukkan gambar hasil kerja daripada peserta saya, satu hari pun dah boleh buat bermacam- macam. Terima kasih kerana share gambar dengan saya, bateri camera saya kehabisan pulak dah disaat ahkir.

COKLAT PRALINE


Hai, sila lihat jadual kat sebelah yer... class febuary dah penuh... insyaallah bulan March akan saya adakan, keutamaan pada waiting list.. untuk melihat gambar dan aktiviti bersama peserta kursus , sila link ke Blog Archive , click link 2009 ( 38 ) , disini banyak resepi uli- uli aidilfitri ( RTM 1 ) dan gambar- gambar talam yer, terima kasih..