CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN APRIL, MEI & JUN.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Harap Maaf..Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 (2 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, April 29, 2010

JADUAL CLASS COKLAT & FONDANT DI KELANTAN ( 14 & 15 MEI 2010 )- 20 JUNE SUNDAY DI PUTRA PERDANA PUCHONG...











INFO PENTING!!!!- Class diKELANTAN hanya dijalankan jika peserta cukup 15 pax setiap class...Dah murah sangat dah nie... banyak akan saya ajar... segala kelengkapan dibagi...Peserta datang bawa apron & kain lap jer..segala teknik basic & advanced akan saya ajar..cara- cara membuat kotak love & kad ucapan pun akan diajar..sila booking dahulu untuk mempermudahkan saya menyediakan kelengkapan yang mencukupi.. terima kasih...

ALAMAT :

CITARASA TRADING :
Lot 1129, Jalan Sultanah Zainab,
15050 Kota Bharu, Kelantan.
Tel: 09-7453318 / 019-9806628
Fax: 09-7453319
Email : citarasatrading@gmail.com

Date:14-05-2010 Friday (Jumaat) Fees: RM 250
Time : 10.00 am - 5.00 pm

Kursus Keusahawanan Coklat (Hand’s On Chocolate Making):

1) Pengenalan: -Pemprosesan dan perbezaan coklat courverture dan
compound (menggunakan coklat import yg berkualiti).

2) Praktikal: -Penggunaan dan masalah pada coklat.


- Teknik tempering dengan cara ’seeding method’.

- Membuat inti pelbagai perisa.
- Penyediaan coklat praline dan coklat acuan dengan pelbagai inti
dan bentuk.
- Penghasilan coklat cluster (cornflakes & badam).

- Penghasilan coklat menggunakan coklat transfer sheet.
- Penghasilan coklat dwi warna dan marble.
- Pembungkusan dan penyimpanan coklat.
- Penyediaan kad ucapan

Sila bawa apron dan bekas untuk pembungkusan.
* Sesuai untuk bisnes, cederahati dan lain- lain.
(***Gambar-gambar dapat dilihat di Citarasa***)

DATE : 15-05-2010 SATURDAY - SABTU
TIME :10.00 AM- 5.00 PM
FEES : RM 250

Kursus Cup Cake Fondant dan GumPaste Flowers – Hand’s On:

1) Pengenalan
- Proses membuat fondant (homemade) gumpaste flower dan cup
cake coklat.
- Proses membuat butter cream dan royal icing.

2) Praktikal

- Membuat 10 jenis cup cake menggunakan fondant dan butter cream.
- Membuat bunga-bunga kecil menggunakan gumpaste dan fondant sesuai untuk
hiasan cup cake.
- Membuat ribbon menggunakan fondant dan gumpaste.

* Setiap peserta akan di beri 10 cup cake untuk dihias dengan bentuk
yang berlainan.

* Peralatan yang diperlukan : rollin pin, pisau, gunting, apron, tuala
dan bekas " packing "

(***Gambar Kek Dapat dilihat di Citarasa***)


* GAMBAR COKLAT UNTUK CLASS DIKELANTAN SEPERTI DISEBELAH YER.. CUMA KOTAK " SQUARE SAHAJA TIDAK DIAJAR"
* CARA- CARA MEMBUAT KOTAK BERBENTUK LOVE, COKLAT OREO & COKLAT LOLLI AKAN SAYA DEMO SEBAGAI " BONUS" UNTUK PESERTA2 DARI PANTAI TIMUR... JUMPA DISANA....SILA BOOKING DENGAN PIHAK DISANA YER.. CALL NO DIATAS...CITARASA TRADING -Tel: 09-7453318
/ 019-980662



<