CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, April 29, 2010

JADUAL CLASS COKLAT & FONDANT DI KELANTAN ( 14 & 15 MEI 2010 )- 20 JUNE SUNDAY DI PUTRA PERDANA PUCHONG...











INFO PENTING!!!!- Class diKELANTAN hanya dijalankan jika peserta cukup 15 pax setiap class...Dah murah sangat dah nie... banyak akan saya ajar... segala kelengkapan dibagi...Peserta datang bawa apron & kain lap jer..segala teknik basic & advanced akan saya ajar..cara- cara membuat kotak love & kad ucapan pun akan diajar..sila booking dahulu untuk mempermudahkan saya menyediakan kelengkapan yang mencukupi.. terima kasih...

ALAMAT :

CITARASA TRADING :
Lot 1129, Jalan Sultanah Zainab,
15050 Kota Bharu, Kelantan.
Tel: 09-7453318 / 019-9806628
Fax: 09-7453319
Email : citarasatrading@gmail.com

Date:14-05-2010 Friday (Jumaat) Fees: RM 250
Time : 10.00 am - 5.00 pm

Kursus Keusahawanan Coklat (Hand’s On Chocolate Making):

1) Pengenalan: -Pemprosesan dan perbezaan coklat courverture dan
compound (menggunakan coklat import yg berkualiti).

2) Praktikal: -Penggunaan dan masalah pada coklat.


- Teknik tempering dengan cara ’seeding method’.

- Membuat inti pelbagai perisa.
- Penyediaan coklat praline dan coklat acuan dengan pelbagai inti
dan bentuk.
- Penghasilan coklat cluster (cornflakes & badam).

- Penghasilan coklat menggunakan coklat transfer sheet.
- Penghasilan coklat dwi warna dan marble.
- Pembungkusan dan penyimpanan coklat.
- Penyediaan kad ucapan

Sila bawa apron dan bekas untuk pembungkusan.
* Sesuai untuk bisnes, cederahati dan lain- lain.
(***Gambar-gambar dapat dilihat di Citarasa***)

DATE : 15-05-2010 SATURDAY - SABTU
TIME :10.00 AM- 5.00 PM
FEES : RM 250

Kursus Cup Cake Fondant dan GumPaste Flowers – Hand’s On:

1) Pengenalan
- Proses membuat fondant (homemade) gumpaste flower dan cup
cake coklat.
- Proses membuat butter cream dan royal icing.

2) Praktikal

- Membuat 10 jenis cup cake menggunakan fondant dan butter cream.
- Membuat bunga-bunga kecil menggunakan gumpaste dan fondant sesuai untuk
hiasan cup cake.
- Membuat ribbon menggunakan fondant dan gumpaste.

* Setiap peserta akan di beri 10 cup cake untuk dihias dengan bentuk
yang berlainan.

* Peralatan yang diperlukan : rollin pin, pisau, gunting, apron, tuala
dan bekas " packing "

(***Gambar Kek Dapat dilihat di Citarasa***)


* GAMBAR COKLAT UNTUK CLASS DIKELANTAN SEPERTI DISEBELAH YER.. CUMA KOTAK " SQUARE SAHAJA TIDAK DIAJAR"
* CARA- CARA MEMBUAT KOTAK BERBENTUK LOVE, COKLAT OREO & COKLAT LOLLI AKAN SAYA DEMO SEBAGAI " BONUS" UNTUK PESERTA2 DARI PANTAI TIMUR... JUMPA DISANA....SILA BOOKING DENGAN PIHAK DISANA YER.. CALL NO DIATAS...CITARASA TRADING -Tel: 09-7453318
/ 019-980662



<