CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 29, 2010

CLASS PUFF PASTRY 19 DECEMBER 2010

Assalamualaikum & Salam untuk semua blogger2 yang mengikuti perkembangan saya... disini saya masukkan gambar2 class puff pastry.... class tahun 2011 akan diadakan pada 8 January .. sila booking & buat pembayaran sebelum class... teknik yang mudah & tidak memeningkan kepala... hasil yang memuaskan... senang sahaja... jom.. kita layan gambar2 ini dahulu...

Azura dari Ampang... seorang usahawan yang berjaya...

Pembaris talam ini juga boleh digunakan untuk membuat ukuran bermacam2... berbaloi sekali membelinya.... nak order sila call @ email ... harga 1 set ( 5 pcs ) - Rm 50.00 sahaja!!

Membuat ukuran supaya tepat...

Puff Pastry dah siap dibakar...

Sorry.. gambar tak clear... guna handphone sahaja...bateri camera habis!!.. Vol -au- vent & danish puff...

Aishah... wife my boss... minat masak....

Azura-- sedang menglazed apricot --- nampak berkilat.. macam kat hotel 5 *...

Fruit puff.. yang bulat tue bukan cream puff ... tapi... puff pastry juga.. nak belajar... sila join class...

Seafood vol - au- vent

Peserta dah pandai food styling...tahniah.. semoga berjaya... didalam class saya memang dibenarkan mengambil foto dan video.... ambil la.. saya tak marah... buat apa nak marah... u all kan my student !!! yang bukan student saya jangan suka ciplak hak orang tau... berdosa... tak minta izin....!!!
Puan Salmah daripada Seremban.. anaknya merupakan student saya di UniRazak...

Product sebelum dibakar...

Bermacam jenis & bentuk dapat dipelajari...


Potong jangan tak potong... hati2..nanti terkena jari..nanti bos marah!!! nak selamat guna pizza cutter...Ok ini sebahagian gambar2 sepanjang class sehari.... jangan risau datang keclass saya... semua disediakan... Terima kasih buat semua....

Monday, December 13, 2010

KENANGAN DI BALI - Part 1

Pemandangan Selepas upacara keagamaan di TANAH LOT...

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua...asyik2 tengok gambar kek& kuih talam.. kali ini kita layan gambar2 semasa saya di BALI bersama pelajar2 saya...Bali nie mmg best.. bila menjejak kaki di bumi ini.. hati kita terasa tenang & damai sekali.. masyarakatnya walaupun beragama Hindu... tetapi mereka sangat menghormati tetamu... pemandangan ini adalah diULUWATU...kat sini banyak monyet..hati2 bila berada disini & jangan cakap takbur... masuk disini mesti pakai kain kuning yang dililit dipinggang...Apabila tiba ditempat orang .. kita mesti menghormati budaya mereka...kami tiba hampir waktu senja.. dah nak Maghrib...

Kami check in di Puri Etnik Hotel...dalam kawasan Kuta Area.( shooping area )..jauh sedikit dari tempat yang kena bom dulu..gambar makan seafood diJimbaran Cafe tak sempat nak snap... mmg cantik tempatnya.. tepi pantai...kalau makan A'LA CARTE... hati2 pilih menu.. faham2 ya...!!

Kami berhenti di BATUBULAN untuk menyaksikan pertunjukkan BARONG & KRIS

Kami sampai di KINTAMANI... kat belakang tu gunung berapi yang masih hidup...

Satay lilit... memang famous kat sini... saya ni kalau bab makan ..mmg berhati2.. tapi student2 saya makan aja....kami lunch di GONG DEWATA KINTAMANI RESTAURANT..

Kami sampai di LAKE BATUR... kat sini mmg banyak pura...( kuil hindu )..lanskapnya sangat menarik & mendamaikan setiap pengujung...

LAKE BATUR.. .air yang tak pernah kering walaupun kemarau...kalau nak dapat anak... boleh lah mandi kat sini sambil berdoa... ini mengikut kepercayaan mereka la....

Kuil- kuil hindu.... saya pun dah lupa ... dah berapa tahun kewujudannya...

Dihadapan pura hindu... kalau ke Bali.. disini la tempat dibawanya... tak pa la... dapat juga tengok pura2 yang lama ditinggalkan tetapi masih digunakan ...
Betapa cantik & tenang sekali air ditasik BATUR....

TANAH LOT... tercapai juga saya kesini... pura itu terletak ditengah2 laut...Kalau ada upacara keagamaan disini la tempatnya...


Sekitar permandangan diTANAH LOT...

Berposing bersama pemandu pelancong kami... Pak Wayan....


Tempat tanaman sayur- sayuran...
Pemandangan yang cantik...

Sempat singgah berposing ditepi jalan.. jinak sekali burung ini...

Lanskap yang cantik diSRANAM RESORT... kami singgah sekejap menikmati panorama lanskap yang cantik..
Di SRANAM RESORT... cantik .....

Pemandangan dari resort...

Lanskap yang simple & menarik...

Lanskap lagi... saya abadikan gambar2 lanskap ini buat my hubby.... sebenarnya ... nak suruh dia buat kat taman saya....saya memang suka tumbuhan hijau2...

Dah sampai di BEDEGUL... kami makan kat atas kapal...

Saya dah lupa nama temple ini...cantik bangunannya..

Pemandangan yang mendamaikan...

Tempat tarian BARUNG...

Selepas tarian BARUNG....


Temple ni kalau tak silap ini di ALAS KEDATON....

Cantik sekali pemandangannya...

Dah penat berjalan... singgah shooping...

Murah2 sahaja...!!! Rm 10 pun boleh dapat !!

Sambil shooping ... terjumpa la wartawan TV3....mereka baru habis buat program tv di Bali...

Ini yang paling seronok... pi pasar.....

Cantik... masa ambil gambar ini... saya belum belajar food styling....

Dodol kut... kalau kat tempat kita .. lempuk durian pun di bungkus seperti ini...

Untie ini tengah menjual ikan masin @ ikan jeruk...

Kuih2 basah...
Nama saya dah lupa... ABC bali agaknya...

Wow... ikan bakar pun ada...

Kuih Peneram ke???

Talam yang cantik & berlapis2...

Tart coklat...

Macam2 ada.... kuih celorot pun ada....

Hai Shahril... sempat berposing lagi.... Shahril ni kira bodyguard saya la... nasib baik dia ada.. kalau tak menangis saya.. kerana semasa membeli- belah saya diekori seorang wanita... takut!!!.. kami bagi duit .. baru dia tak ekori...
Cuba teka apa??? bukan kuih keria... tetapi ... TELUR MASIN...

Auw!!! Pecal.... best nyer... tapi nak makan ... tak selera pulak...

ABC & CENDOL..... bestnya....Baik2 bawa anak dara kesini... ramai orang Lombok kat sini...

Bunga yang segar2... digunakan untuk acara keagamaan...

Ditengah jalan pun sempat berposing....

Rugi kalau datang kesini tak beli... tapi hati2.. disebabkan banyak lukisan bercirikan keagamaan Hindu...

Ahkir sekali dah penat shooping... Kita makan dulu!!! Nasi Padang.... Pilih Restoran Islam ya..DiBali rupa orang Hindu sama macam orang Islam... bila tanya agama ... Hindu... Kita sebagai orang Islam kena hati2... Mereka semua baik2 & melayan pelancong dengan ramah sekali... Insyaallah saya akan sampai kesini lagi bersama family....Kali ini saya cuma akan pi shooping & bercuti diPantai Kuta sahaja... anak saya tak suka pi melawat temple....ok... jumpa lagi....& good luck kepada student2 saya yang baru habis konvo UNIRAZAK 2010... TAHNIAH....