CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS NOVEMBER & DECEMBER 2016 - BERMINAT SILA SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis) @ 2016 ( 20 jenis ) - Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=================================


Tarikh:
18 December 2016 ( Sunday)
- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

======================================

Tarikh :
19 November 2016 ( Saturday)
- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 6 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

==================================

Tarikh : 20 November 2016 (Sunday)- ( 6 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

Tarikh :
26 November 2016 ( Saturday ) -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

=========================================

Tarikh :
27 November 2016
( Sunday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Sherped Pie 3. Breaded Chicken Chop ..Berbaloii..
==================================

CLASS DIBAWAH INI BELUM ADA TARIKH - JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....


Tarikh :
December 2016 ( Sunday)
- Rm 280- ( Sila Booking Skrg) -Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap



Tarikh : December 2016 (Saturday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2




T
arikh : February 2017 - (Sunday)- ( sila booking skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????


Tarikh : December 2016 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5




Tarikh :- Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
December 2016 ( Saturday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


======================================


Tarikh : December 2016( Sunday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===============================

Tarikh :
February 2017
( Sunday) -( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

==================================

Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Tarikh : 17 December 2016 ( Saturday)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 280 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 29, 2010

CLASS PUFF PASTRY 19 DECEMBER 2010

Assalamualaikum & Salam untuk semua blogger2 yang mengikuti perkembangan saya... disini saya masukkan gambar2 class puff pastry.... class tahun 2011 akan diadakan pada 8 January .. sila booking & buat pembayaran sebelum class... teknik yang mudah & tidak memeningkan kepala... hasil yang memuaskan... senang sahaja... jom.. kita layan gambar2 ini dahulu...

Azura dari Ampang... seorang usahawan yang berjaya...

Pembaris talam ini juga boleh digunakan untuk membuat ukuran bermacam2... berbaloi sekali membelinya.... nak order sila call @ email ... harga 1 set ( 5 pcs ) - Rm 50.00 sahaja!!

Membuat ukuran supaya tepat...

Puff Pastry dah siap dibakar...

Sorry.. gambar tak clear... guna handphone sahaja...bateri camera habis!!.. Vol -au- vent & danish puff...

Aishah... wife my boss... minat masak....

Azura-- sedang menglazed apricot --- nampak berkilat.. macam kat hotel 5 *...

Fruit puff.. yang bulat tue bukan cream puff ... tapi... puff pastry juga.. nak belajar... sila join class...

Seafood vol - au- vent

Peserta dah pandai food styling...tahniah.. semoga berjaya... didalam class saya memang dibenarkan mengambil foto dan video.... ambil la.. saya tak marah... buat apa nak marah... u all kan my student !!! yang bukan student saya jangan suka ciplak hak orang tau... berdosa... tak minta izin....!!!
Puan Salmah daripada Seremban.. anaknya merupakan student saya di UniRazak...

Product sebelum dibakar...

Bermacam jenis & bentuk dapat dipelajari...


Potong jangan tak potong... hati2..nanti terkena jari..nanti bos marah!!! nak selamat guna pizza cutter...Ok ini sebahagian gambar2 sepanjang class sehari.... jangan risau datang keclass saya... semua disediakan... Terima kasih buat semua....

Monday, December 13, 2010

KENANGAN DI BALI - Part 1

Pemandangan Selepas upacara keagamaan di TANAH LOT...

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua...asyik2 tengok gambar kek& kuih talam.. kali ini kita layan gambar2 semasa saya di BALI bersama pelajar2 saya...Bali nie mmg best.. bila menjejak kaki di bumi ini.. hati kita terasa tenang & damai sekali.. masyarakatnya walaupun beragama Hindu... tetapi mereka sangat menghormati tetamu... pemandangan ini adalah diULUWATU...kat sini banyak monyet..hati2 bila berada disini & jangan cakap takbur... masuk disini mesti pakai kain kuning yang dililit dipinggang...Apabila tiba ditempat orang .. kita mesti menghormati budaya mereka...kami tiba hampir waktu senja.. dah nak Maghrib...

Kami check in di Puri Etnik Hotel...dalam kawasan Kuta Area.( shooping area )..jauh sedikit dari tempat yang kena bom dulu..gambar makan seafood diJimbaran Cafe tak sempat nak snap... mmg cantik tempatnya.. tepi pantai...kalau makan A'LA CARTE... hati2 pilih menu.. faham2 ya...!!

Kami berhenti di BATUBULAN untuk menyaksikan pertunjukkan BARONG & KRIS

Kami sampai di KINTAMANI... kat belakang tu gunung berapi yang masih hidup...

Satay lilit... memang famous kat sini... saya ni kalau bab makan ..mmg berhati2.. tapi student2 saya makan aja....kami lunch di GONG DEWATA KINTAMANI RESTAURANT..

Kami sampai di LAKE BATUR... kat sini mmg banyak pura...( kuil hindu )..lanskapnya sangat menarik & mendamaikan setiap pengujung...

LAKE BATUR.. .air yang tak pernah kering walaupun kemarau...kalau nak dapat anak... boleh lah mandi kat sini sambil berdoa... ini mengikut kepercayaan mereka la....

Kuil- kuil hindu.... saya pun dah lupa ... dah berapa tahun kewujudannya...

Dihadapan pura hindu... kalau ke Bali.. disini la tempat dibawanya... tak pa la... dapat juga tengok pura2 yang lama ditinggalkan tetapi masih digunakan ...
Betapa cantik & tenang sekali air ditasik BATUR....

TANAH LOT... tercapai juga saya kesini... pura itu terletak ditengah2 laut...Kalau ada upacara keagamaan disini la tempatnya...


Sekitar permandangan diTANAH LOT...

Berposing bersama pemandu pelancong kami... Pak Wayan....


Tempat tanaman sayur- sayuran...
Pemandangan yang cantik...

Sempat singgah berposing ditepi jalan.. jinak sekali burung ini...

Lanskap yang cantik diSRANAM RESORT... kami singgah sekejap menikmati panorama lanskap yang cantik..
Di SRANAM RESORT... cantik .....

Pemandangan dari resort...

Lanskap yang simple & menarik...

Lanskap lagi... saya abadikan gambar2 lanskap ini buat my hubby.... sebenarnya ... nak suruh dia buat kat taman saya....saya memang suka tumbuhan hijau2...

Dah sampai di BEDEGUL... kami makan kat atas kapal...

Saya dah lupa nama temple ini...cantik bangunannya..

Pemandangan yang mendamaikan...

Tempat tarian BARUNG...

Selepas tarian BARUNG....


Temple ni kalau tak silap ini di ALAS KEDATON....

Cantik sekali pemandangannya...

Dah penat berjalan... singgah shooping...

Murah2 sahaja...!!! Rm 10 pun boleh dapat !!

Sambil shooping ... terjumpa la wartawan TV3....mereka baru habis buat program tv di Bali...

Ini yang paling seronok... pi pasar.....

Cantik... masa ambil gambar ini... saya belum belajar food styling....

Dodol kut... kalau kat tempat kita .. lempuk durian pun di bungkus seperti ini...

Untie ini tengah menjual ikan masin @ ikan jeruk...

Kuih2 basah...
Nama saya dah lupa... ABC bali agaknya...

Wow... ikan bakar pun ada...

Kuih Peneram ke???

Talam yang cantik & berlapis2...

Tart coklat...

Macam2 ada.... kuih celorot pun ada....

Hai Shahril... sempat berposing lagi.... Shahril ni kira bodyguard saya la... nasib baik dia ada.. kalau tak menangis saya.. kerana semasa membeli- belah saya diekori seorang wanita... takut!!!.. kami bagi duit .. baru dia tak ekori...
Cuba teka apa??? bukan kuih keria... tetapi ... TELUR MASIN...

Auw!!! Pecal.... best nyer... tapi nak makan ... tak selera pulak...

ABC & CENDOL..... bestnya....Baik2 bawa anak dara kesini... ramai orang Lombok kat sini...

Bunga yang segar2... digunakan untuk acara keagamaan...

Ditengah jalan pun sempat berposing....

Rugi kalau datang kesini tak beli... tapi hati2.. disebabkan banyak lukisan bercirikan keagamaan Hindu...

Ahkir sekali dah penat shooping... Kita makan dulu!!! Nasi Padang.... Pilih Restoran Islam ya..DiBali rupa orang Hindu sama macam orang Islam... bila tanya agama ... Hindu... Kita sebagai orang Islam kena hati2... Mereka semua baik2 & melayan pelancong dengan ramah sekali... Insyaallah saya akan sampai kesini lagi bersama family....Kali ini saya cuma akan pi shooping & bercuti diPantai Kuta sahaja... anak saya tak suka pi melawat temple....ok... jumpa lagi....& good luck kepada student2 saya yang baru habis konvo UNIRAZAK 2010... TAHNIAH....