CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- ( 2 Kosong) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 5 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 21 September 2014 (Sunday) - Events Malaysia Book Of Record at UNITAR International University.( Display Local Traditional Kuih).

Tarikh : 28 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila Booking For Next Class- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (Sila sms for Booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : Sila booking untuk next class -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sila sms for Booking)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking For Next Class- (Sms for Booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sms For Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (November -Sms For Booking).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November- sms for booking)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, April 20, 2011

CLASS TARTLET DAN PIE - 9 APRIL 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua pengunjung setia blog saya.... saya kongsikan serba sedikit gambar2 dari class tartlet & pie pada 9 April 2011... Tidak lupa saya ingin sampaikan pengumuman.. sesiapa yang tertinggal seutas gelang silver di toilet atas .. sila hubungi saya.. saya ada menyimpannya & kepada yang tertinggal kasut... ada sepasang lagi dalam simpanan saya.. datang ambil ya... !!!.. Begini la suasana class pada hari ini... suasana di academy saya... masih dalam penambahan equipment lagi....suasana yang selesa !!! banyak dapat dipelajari...berbaloi2!!!! jika nak join class tartlet & pie.. saya akan adakan lagi pada bulan june...

Chocolate tartlet & Fruit tartlet.

Pelbagai jenis tartlet untuk dibawa balik...

Wow!!! Lemon Meringue Pie...

Assaorted Tartlet...

Apple Pie... Homemade Apple Pie Filling..

Lemon Meringue... sedap!!!...

Fruit Tartlet & Chocolate Tartlet...

Apple Crumble... 5* star resepi...

Setiap peserta menyiapkan tartlet sendiri...

Assorted Coconut Tart...

Assorted Tart...
Cheese Tartlet...

Apple Pie....

Fruit Royal Tart & Egg Tart...

Diplomat Tartlet...

Peserta sedang menyiapkan fruit tartlet...

Resepi kegemaran saya... Walnut Tart... jika ke Hotel PJ HILTON... resepi yang sama digunakan... memang sedap!!!

Walnut Tart... rasa kekacang & resepi 5* star...

Tekun menyiapkan tugasan masing- masing...

Hollander Tartlet...

Peach Hazelnut Tart...

Peserta sedang menglis telur diatas permukaan Apple Pie...

Peserta termuda saya... Fuad bersama kakaknya..

Crumble Tartlet...

Suasana kelas yang selesa...

Coconut Tartlet...

Diplomat Tartlet...

Fruit Royal Tartlet...

Crumble Tart... sebelum dibakar...

Crumble tart... tertekan 2 kali gambar yang sama.. nak delete .. tak terdelete.. saya nie bukan arif sangat IT...nasib baik ada student saya yang bantu saya jika saya " blur" tentang it... ,terima kasih ya.....

Egg Tart....

Pandan coconut tart...

Pandan coconut tart... gambar2 ini... si Tipah ( my assistant yang tolong "snap"kan...) pandai juga ya!!!.. balik Indo ... boleh buat class kat sana.. he.. he...

Cheese tart & coconut tart...

Peserta sedang memasak filling...

Assorted cheese tart....

Assorted mini blueberry cheese tart...

Assorted cheese tart....

Assorted cheese tart....

Tartlet casing ... belum dibakar...

Peserta sedang menyalin nota yang diberikan...

Peserta sedang menyiapkan tartlet...

Peserta sedang mendeko tartlet...

Peserta sedang mendengar penerangan & idea yang saya sampaikan...

Peserta ditunjuk cara-cara memasukkan filling kedalam pipping bag...

Penerangan sebelum class bermula...


Terima kasih kepada peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan... gambar2 ini sekadar rujukan untuk pelajar2 & peserta2 saya yang menghadiri class yang saya jalankan supaya mereka tidak lupa apa yang di pelajari... jika berminat nak join class ini... saya akan adakan lagi pada bulan june...terima kasih & jumpa lagi....

Monday, April 11, 2011

CLASS COOKIES, DESSERT & MALAY KUIH- SECTION 2

Assalam & salam hormat buat semua blogger2 & pelajar2 saya... malam ini tercatat sejarah .. gambar yang diambil dari class petang tadi bersama pelajar2 saya di UniRazak terus dimuatkan & dikongsi bersama pengikut setia saya.. sementara menunggu member siapkan research paper yang akan beliau bentangkan di Portugal nanti.. saya mengambil peluang sekejap masukkan gambar2 ini...tengoklah hasil daripada pelajar2 saya...resepi yang simple & sedap.. saya tak sempat nak muatkan resepi didalam ini kerana nak menaipnya mengambil masa.. jika ada kelapangan masa.. hari2 saya masukkan gambar terbaru.. sekarang memang busy.. tersangat2 busy dengan class , shooting, study & siapkan research paper... final semester.. Insyaallah termakbul juga hajat saya habiskan study tahun ini walaupun dalam suasana yang teramat buzy..
Kuih Lapis Merah.. bukan Lapis Nyonya..Lapisannya boleh ditanggal satu persatu.. resepi.. saya akan masukkan dalam list Aneka talam Part 3 yang akan saya adakan pada bulan June...boleh booking sekarang & bayar deposit jika berminat.. harga sama dengan Talam Part 1 & 2..

My student... enjoy!!! nakal sikit group ini...

Wajah yang ceria... jangan lupa.. next week exam practical.. buat yang terbaik ye...!!

Bingka Pandan.. Kuih Bakar yang simple & sedap...

Chocolate Bavarian.. cold dessert...

Rossette cookies...

Chocolate Chips Cookies... Yummy!!!

Cornflakes cookies....

Melting Moments Cookies..

Chocolate Sauce.. for dessert..

Bread Pudding with Vanilla Sauce..

Bread Pudding...

Vanilla Sauce & Bread Pudding..

Cream Caremel... sedap!!! my hubby punya favourite !!!

Cream Caramel... steambath teknik...