CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY & MARCH 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh: 8 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(Sudah Penuh).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 14 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh :15 February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh: -19 February 2015 - Thursday - PH - Chinese New Year CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :- 20 February 2015 - Friday - PH - Chinese New Year (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
20 February 2015 - Friday - PH - Chinese New Year ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap
( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).
. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (
Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Tarikh : 21 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( cancelled- personnel matters)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh : 22 February 2015 -( Sunday ) ..( Sudah Penuh) - Rm 250.. Class Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted/pelbagai jenis choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : 28 February 2015 ( Saturday) - ( 5 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 March 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( 7 Kosong) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" -RM 250 - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang.. Chef Asma akan tunjukkan FREE DEMO Membuat PULUT KUNING & RENDANG AYAM WARISAN.

Tarikh : 7 March 2015( Saturday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 7 Kosong )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi... Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :14 March 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 12 Kosong- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking skrg ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(sms for booking) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking Skrg - ( sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :Sila Booking Skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : (Sila Booking Skrg - Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 12 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : Sila Booking Skrg - ( masih kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, April 20, 2011

CLASS TARTLET DAN PIE - 9 APRIL 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua pengunjung setia blog saya.... saya kongsikan serba sedikit gambar2 dari class tartlet & pie pada 9 April 2011... Tidak lupa saya ingin sampaikan pengumuman.. sesiapa yang tertinggal seutas gelang silver di toilet atas .. sila hubungi saya.. saya ada menyimpannya & kepada yang tertinggal kasut... ada sepasang lagi dalam simpanan saya.. datang ambil ya... !!!.. Begini la suasana class pada hari ini... suasana di academy saya... masih dalam penambahan equipment lagi....suasana yang selesa !!! banyak dapat dipelajari...berbaloi2!!!! jika nak join class tartlet & pie.. saya akan adakan lagi pada bulan june...

Chocolate tartlet & Fruit tartlet.

Pelbagai jenis tartlet untuk dibawa balik...

Wow!!! Lemon Meringue Pie...

Assaorted Tartlet...

Apple Pie... Homemade Apple Pie Filling..

Lemon Meringue... sedap!!!...

Fruit Tartlet & Chocolate Tartlet...

Apple Crumble... 5* star resepi...

Setiap peserta menyiapkan tartlet sendiri...

Assorted Coconut Tart...

Assorted Tart...
Cheese Tartlet...

Apple Pie....

Fruit Royal Tart & Egg Tart...

Diplomat Tartlet...

Peserta sedang menyiapkan fruit tartlet...

Resepi kegemaran saya... Walnut Tart... jika ke Hotel PJ HILTON... resepi yang sama digunakan... memang sedap!!!

Walnut Tart... rasa kekacang & resepi 5* star...

Tekun menyiapkan tugasan masing- masing...

Hollander Tartlet...

Peach Hazelnut Tart...

Peserta sedang menglis telur diatas permukaan Apple Pie...

Peserta termuda saya... Fuad bersama kakaknya..

Crumble Tartlet...

Suasana kelas yang selesa...

Coconut Tartlet...

Diplomat Tartlet...

Fruit Royal Tartlet...

Crumble Tart... sebelum dibakar...

Crumble tart... tertekan 2 kali gambar yang sama.. nak delete .. tak terdelete.. saya nie bukan arif sangat IT...nasib baik ada student saya yang bantu saya jika saya " blur" tentang it... ,terima kasih ya.....

Egg Tart....

Pandan coconut tart...

Pandan coconut tart... gambar2 ini... si Tipah ( my assistant yang tolong "snap"kan...) pandai juga ya!!!.. balik Indo ... boleh buat class kat sana.. he.. he...

Cheese tart & coconut tart...

Peserta sedang memasak filling...

Assorted cheese tart....

Assorted mini blueberry cheese tart...

Assorted cheese tart....

Assorted cheese tart....

Tartlet casing ... belum dibakar...

Peserta sedang menyalin nota yang diberikan...

Peserta sedang menyiapkan tartlet...

Peserta sedang mendeko tartlet...

Peserta sedang mendengar penerangan & idea yang saya sampaikan...

Peserta ditunjuk cara-cara memasukkan filling kedalam pipping bag...

Penerangan sebelum class bermula...


Terima kasih kepada peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan... gambar2 ini sekadar rujukan untuk pelajar2 & peserta2 saya yang menghadiri class yang saya jalankan supaya mereka tidak lupa apa yang di pelajari... jika berminat nak join class ini... saya akan adakan lagi pada bulan june...terima kasih & jumpa lagi....

Monday, April 11, 2011

CLASS COOKIES, DESSERT & MALAY KUIH- SECTION 2

Assalam & salam hormat buat semua blogger2 & pelajar2 saya... malam ini tercatat sejarah .. gambar yang diambil dari class petang tadi bersama pelajar2 saya di UniRazak terus dimuatkan & dikongsi bersama pengikut setia saya.. sementara menunggu member siapkan research paper yang akan beliau bentangkan di Portugal nanti.. saya mengambil peluang sekejap masukkan gambar2 ini...tengoklah hasil daripada pelajar2 saya...resepi yang simple & sedap.. saya tak sempat nak muatkan resepi didalam ini kerana nak menaipnya mengambil masa.. jika ada kelapangan masa.. hari2 saya masukkan gambar terbaru.. sekarang memang busy.. tersangat2 busy dengan class , shooting, study & siapkan research paper... final semester.. Insyaallah termakbul juga hajat saya habiskan study tahun ini walaupun dalam suasana yang teramat buzy..
Kuih Lapis Merah.. bukan Lapis Nyonya..Lapisannya boleh ditanggal satu persatu.. resepi.. saya akan masukkan dalam list Aneka talam Part 3 yang akan saya adakan pada bulan June...boleh booking sekarang & bayar deposit jika berminat.. harga sama dengan Talam Part 1 & 2..

My student... enjoy!!! nakal sikit group ini...

Wajah yang ceria... jangan lupa.. next week exam practical.. buat yang terbaik ye...!!

Bingka Pandan.. Kuih Bakar yang simple & sedap...

Chocolate Bavarian.. cold dessert...

Rossette cookies...

Chocolate Chips Cookies... Yummy!!!

Cornflakes cookies....

Melting Moments Cookies..

Chocolate Sauce.. for dessert..

Bread Pudding with Vanilla Sauce..

Bread Pudding...

Vanilla Sauce & Bread Pudding..

Cream Caremel... sedap!!! my hubby punya favourite !!!

Cream Caramel... steambath teknik...