CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2016

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=======================================

Tarikh :
9 April 2016 (Saturday)
- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2
+ FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sudah Penuh) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

===========================================

Tarikh :
10 April 2016 (Sunday)- ( Sudah Penuh )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

===========================================

Tarikh :
22 May 2016 ( Sunday ) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2016 termasuk AGAR - AGAR KERING "hot sale !! sepanjang zaman !! + 10 FREE RESEPI ..Total 20 Jenis..
( RM 200)-( Sila Booking Skrg ).. RESEPI IBU DUIT akan saya share.. teramat berbaloi- baloi - Penyertaan AMAT TERHAD - saya tak akan ulang lagi class ini - Kategori Biskut :- TART, DROP COOKIES, BROWNIES COOKIES, PIPPING COOKIES, MOULD COOKIES, BREADED COOKIES dan pastinya banyak lagi.. rugi tak join...Jika masa terlebih.. sudah tentu sy akan bagi EXTRA RESEPI & DEMO ( mcm tahun2 yg lepas)
========================================================

Tarikh :- 24 April 2016 ( Sunday ) Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.

Tarikh :-24 April 2016 ( Sunday)- Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
================================================

Tarikh :
30 April 2016 ( Saturday)- ( 6 Kosong )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


================================================

Tarikh : 1 Mei 2016 ( Sunday)-
(RM 200) - Class Demo Pelbagai Jenis KEK LAPIS & LAPIS ROLL (10 Jenis )...1. Kek Lapis Sisik Ikan ,2.Lapis Red Velvet ,3. Kek Kukus Buah , 4.Kek Kukus Mata Kucing ,5.Lapis Prune, 6.Lapis Fruity ,7. Lapis Masam Manis, 8. Kek Lapis Strawbery 9. Roll Domino,10. Roll Pyramid.. & banyak FREE RESEPI akan dibagi masa class -Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS KEK LAPIS


=================================================

Tarikh :
2 Mei 2016 ( Monday - Public Holiday Labour Day)
- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total melebihi 25 Jenis) .
( 5 Kosong )- Rm 200.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

========================================

Tarikh: 5 Mei 2016( Thursday- Public Holiday Israq & Mikraj) - CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(18 Kosong ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

=================================================

Tarikh :
7 Mei
2016 ( Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 7 Kosong)
Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===========================================

Tarikh :
8 Mei 2016
( Sunday) -( 15 Kosong )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

=================================================

Tarikh :
14 Mei 2016 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 10 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

===========================================

Tarikh : 15 Mei 2016 - (Sunday)- ( Sila Booking Sekarang) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????
=================================================

Tarikh :
21 Mei 2016 (
Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( 10 Kosong)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


=================================================

== CLASS DIBAWAH INI MASIH BELUM ADA TARIKH- JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG===


Tarikh :
( Sila Booking Skrg)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! )


Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!


Tarikh : Sila Booking Skrg ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken pun di AJAR..Berbaloii..


Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : ( Sila Booking Skrg!!)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi

Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

==============

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, April 20, 2011

CLASS TARTLET DAN PIE - 9 APRIL 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua pengunjung setia blog saya.... saya kongsikan serba sedikit gambar2 dari class tartlet & pie pada 9 April 2011... Tidak lupa saya ingin sampaikan pengumuman.. sesiapa yang tertinggal seutas gelang silver di toilet atas .. sila hubungi saya.. saya ada menyimpannya & kepada yang tertinggal kasut... ada sepasang lagi dalam simpanan saya.. datang ambil ya... !!!.. Begini la suasana class pada hari ini... suasana di academy saya... masih dalam penambahan equipment lagi....suasana yang selesa !!! banyak dapat dipelajari...berbaloi2!!!! jika nak join class tartlet & pie.. saya akan adakan lagi pada bulan june...

Chocolate tartlet & Fruit tartlet.

Pelbagai jenis tartlet untuk dibawa balik...

Wow!!! Lemon Meringue Pie...

Assaorted Tartlet...

Apple Pie... Homemade Apple Pie Filling..

Lemon Meringue... sedap!!!...

Fruit Tartlet & Chocolate Tartlet...

Apple Crumble... 5* star resepi...

Setiap peserta menyiapkan tartlet sendiri...

Assorted Coconut Tart...

Assorted Tart...
Cheese Tartlet...

Apple Pie....

Fruit Royal Tart & Egg Tart...

Diplomat Tartlet...

Peserta sedang menyiapkan fruit tartlet...

Resepi kegemaran saya... Walnut Tart... jika ke Hotel PJ HILTON... resepi yang sama digunakan... memang sedap!!!

Walnut Tart... rasa kekacang & resepi 5* star...

Tekun menyiapkan tugasan masing- masing...

Hollander Tartlet...

Peach Hazelnut Tart...

Peserta sedang menglis telur diatas permukaan Apple Pie...

Peserta termuda saya... Fuad bersama kakaknya..

Crumble Tartlet...

Suasana kelas yang selesa...

Coconut Tartlet...

Diplomat Tartlet...

Fruit Royal Tartlet...

Crumble Tart... sebelum dibakar...

Crumble tart... tertekan 2 kali gambar yang sama.. nak delete .. tak terdelete.. saya nie bukan arif sangat IT...nasib baik ada student saya yang bantu saya jika saya " blur" tentang it... ,terima kasih ya.....

Egg Tart....

Pandan coconut tart...

Pandan coconut tart... gambar2 ini... si Tipah ( my assistant yang tolong "snap"kan...) pandai juga ya!!!.. balik Indo ... boleh buat class kat sana.. he.. he...

Cheese tart & coconut tart...

Peserta sedang memasak filling...

Assorted cheese tart....

Assorted mini blueberry cheese tart...

Assorted cheese tart....

Assorted cheese tart....

Tartlet casing ... belum dibakar...

Peserta sedang menyalin nota yang diberikan...

Peserta sedang menyiapkan tartlet...

Peserta sedang mendeko tartlet...

Peserta sedang mendengar penerangan & idea yang saya sampaikan...

Peserta ditunjuk cara-cara memasukkan filling kedalam pipping bag...

Penerangan sebelum class bermula...


Terima kasih kepada peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan... gambar2 ini sekadar rujukan untuk pelajar2 & peserta2 saya yang menghadiri class yang saya jalankan supaya mereka tidak lupa apa yang di pelajari... jika berminat nak join class ini... saya akan adakan lagi pada bulan june...terima kasih & jumpa lagi....

Monday, April 11, 2011

CLASS COOKIES, DESSERT & MALAY KUIH- SECTION 2

Assalam & salam hormat buat semua blogger2 & pelajar2 saya... malam ini tercatat sejarah .. gambar yang diambil dari class petang tadi bersama pelajar2 saya di UniRazak terus dimuatkan & dikongsi bersama pengikut setia saya.. sementara menunggu member siapkan research paper yang akan beliau bentangkan di Portugal nanti.. saya mengambil peluang sekejap masukkan gambar2 ini...tengoklah hasil daripada pelajar2 saya...resepi yang simple & sedap.. saya tak sempat nak muatkan resepi didalam ini kerana nak menaipnya mengambil masa.. jika ada kelapangan masa.. hari2 saya masukkan gambar terbaru.. sekarang memang busy.. tersangat2 busy dengan class , shooting, study & siapkan research paper... final semester.. Insyaallah termakbul juga hajat saya habiskan study tahun ini walaupun dalam suasana yang teramat buzy..
Kuih Lapis Merah.. bukan Lapis Nyonya..Lapisannya boleh ditanggal satu persatu.. resepi.. saya akan masukkan dalam list Aneka talam Part 3 yang akan saya adakan pada bulan June...boleh booking sekarang & bayar deposit jika berminat.. harga sama dengan Talam Part 1 & 2..

My student... enjoy!!! nakal sikit group ini...

Wajah yang ceria... jangan lupa.. next week exam practical.. buat yang terbaik ye...!!

Bingka Pandan.. Kuih Bakar yang simple & sedap...

Chocolate Bavarian.. cold dessert...

Rossette cookies...

Chocolate Chips Cookies... Yummy!!!

Cornflakes cookies....

Melting Moments Cookies..

Chocolate Sauce.. for dessert..

Bread Pudding with Vanilla Sauce..

Bread Pudding...

Vanilla Sauce & Bread Pudding..

Cream Caremel... sedap!!! my hubby punya favourite !!!

Cream Caramel... steambath teknik...