CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 7 December 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1


Tarikh : 13 December 2014 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :
14 December 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class bulan December - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN


Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 3 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-
29 November 2014 - Saturday- CLASS BISCOTTI -(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :December ( Pls sms for booking) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


Tarikh :Sila booking for next class (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( pls sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :Sila Booking for next class- (pls sms for booking ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking for next class
(Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( pls sms for booking)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : Sila Booking for Next Class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( pls sms for booking ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking for next class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 3 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : Sila Booking for next class (Sunday) - (pls sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, July 28, 2011

CLASS BISKUT RAYA 12 JUNE 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua... gambar2 ini adalah dari Class Biskut Raya 2011, Pelbagai jenis cookies & biskut diajar , kesemuanya adalah 20 jenis.... Jika berminat untuk order for Hari Raya ... Sila call saya... Harga boleh dirunding..Untuk dapatkan contoh gambar2 & packaging biskut , sila lihat sebelah kanan ... bawah sekali...

Raferro Hazelnut... untuk dibagi kepada setiap peserta ...

Biskut Mak Datin & Almond Biscotti...

Chocolate Rice Cluster Tart....

Puan Nor menunjukkan demo membuat pelbagai jenis biskut & mie menggunakan mesin pasta...

Cornflakes Crunchy... resepi yang enak & ranggup...

Cheese Nori Cookies...

Cluster Rice Tart...

Strawbery Delight....

Cluster Rice Tart...

White Beauty....

Raferro Nutty .... di penuhi dengan pelbagai jenis kekacang...

Biskut Mak Datin...

Mocha Beans...
Chocolate Beauty Almond...

Mocha Gianduja... biskut yang enak sekali 2011....

Semperit Crystal....

Tart Dumai... isi didalamnya jem nenas @ buah kurma...

Demo cara2 membuat hiasan untuk biskut...

Almond Biscotti... disusunrapat2 didalam tray & dibakar...

Cara - cara memotong Biscotti menggunakan pembaris talam....

Demo cara2 memotong Biscitti, resepi yang teramat senang sekali & sedap !!!!

Peserta - peserta yang hadir semasa class biskut... sorry kepada yang tidak mendapat tempat, saya hanya mengambil 35 orang sahaja ...

Diantara peserta yang hadir pada sessi kedua... sambutan ternyata hangat !!!

Diantara biskut yang siap dihias menggunakan coklat sebagai hiasan...


Puan Nor sedang menunjukkan cara2 menggunakan mesin pasta untuk membuat tart gulung... jika berminat untuk membeli mesin ini .. sila hubungi saya... Terima Kasih kepada yang hadir pada hari ini & Jumpa lagi...

GAMBAR CLASS BISKUT RAYA 15 MEI 2011

Assalam & Salam Hormat... gambar2 ini adalah dari Class Aneka Biskut Raya yang diadakan pada bulan Mei 2011... sambutan terlalu ramai .. sorry kepada yang tidak mendapat tempat... tempat hanya terhad untuk 35 orang sahaja...

Aneka biskut yang diberi kepada setiap peserta....( 20 jenis )

Tart Dumai.....
Pandangan didalam tray... selepas dibakar...

Sebagai bonus... saya demokan cara2 membuat mi kuning & biskut menggunakan mesin pasta...
( jika berminat boleh order )...!!!

Hari ini saya membuat satu cabutan lucky draw atas permintaan My Hubby kerana peserta melebihi 35 orang.. tahniah kepada Foong...

Puan Nor menunjukkan mi kuning yang sudah siap dikeluarkan dari mesin pasta...mesin ini sesuai sekali untuk membuat Tart Gulung , Caterpillar , Biskut Sarang Semut & pelbagai jenis pasta...

Mi kuning dikeluarkan dari mesin pasta...

Dengan adanya mesin ini... kerja menjadi tersangat2 senangnya...

Peserta kursus yang hadir pada hari ini....

Peserta sedang memerhati demo yang ditunjukkan...

Demo biskut sedang ditunjukkan... dari penyediaan sehingga terhasilnya biskut...

Peserta sedang menjamu selera ....

Peserta sedang menjamu selera dalam suasana studio masakan yang selesa...

Diantara peserta yang hadir pada hari ini....

Peserta sedang khusyuk mendengar penerangan yang disampaikan...

My famous Biscotti... sedap !!!!

Biscotti.... resepi yang teramat sedang & sedap !!!!

Terima Kasih kepada yang hadir pada hari ini & semoga menjadi usahawan yang berjaya!!!!

Wednesday, July 27, 2011

CLASS ANEKA TALAM - PART 3

Assalam & Salam Hormat... ini adalah gambar2 Class Aneka Talam Part 3... Jika berminat nak hadiri class ini ... After Raya ya!!!!... Gambar2 ini adalah untuk rujukan pelajar2 saya... supaya mereka boleh view semula apa yang mereka belajar... jika nak ambil gambar2 ini untuk dijadikan " brochure" silakan ( hanya untuk pelajar2 saya sahaja !!! )....Ingat!!!... jika ada sesiapa yang call nak minta resepi mengatakan resepinya hilang dan mengaku student Chef Asma .. sila hubungi saya... biar mereka minta dengan saya sendiri..Jangan tertipu dengan orang seperti itu...!! HATI2!!!.. bukan kedekut .. tapi mereka tak jujur.... kalau nak beli resepi.. call saya .... !!!saya akan poskan kepada yang berminat....

Contoh Aneka Talam yang sudah di packing....

Wow!!!... menariknya ....

Contoh2 didalam packaging... kemas & bersih...

Pelbagai jenis talam dapat dipelajari....

Sehari class ... dapat siapkan 13 jenis talam... berbaloi - baloi !!!

Talam Lapis Macaroni... Sedap !!!!

Talam Pacar Cina....

Talam Hitam Manis....

Bingka Lapis Berinti....

Serimuka Durian Gula Melaka

Serimuka Lapis... tak nampak lapis... halus sangat....kalau kat luar nampak lapisnya.....

Talam Hitam Manis... teknik yang tersangat mudahnya....

Lapis Tradisional.... tanggal satu persatu... memang cantik... berkilat2....

Bingka Susu Utara... resepi my family .... sedap !!! lain dari yang lain...

Contoh Aneka Talam yang dibalut dengan plastik ... kelihatan bersih & kemas...

Aneka Bingka ... Bingka Susu Utara, Bingka Pandan & Bingka Lapis Berlauk...

Serimuka Lapis , Talam Pacar Cina & Lapis Tradisional...

Serimuka Durian , Lapis Macaroni Berinti & Serimuka Pulut Hitam.

Aneka Talam...wow !!!! cantik & sedap !!!

Pelbagai jenis.... Talam Lapis Lobak Merah....

Macam2 ada !!!!......

Kak Laili ( seorang usahawan )... tersenyum melihat Pelbagai Jenis Talam....

Pelbagai jenis... sesuai sekali untuk jualan di bulan Ramadhan....

Contoh2 didalam packaging...

Potongan tersusun kemas ... sesuai untuk buffet...

Contoh susunan diatas dulang...

Talam Sago Pancawarna...


Contoh Aneka Talam yang sudah di balut dengan plastik...

Talam Hitam Manis, Lapis Lobak Merah & Talam Jala Mas...

Pelbagai Jenis potongan yang sesuai untuk jualan..

Ini adalah sebahagian gambar2 Aneka Talam Part 3.... jika berminat nak join class .. sila booking sekarang... berbaloi2... hasilnya seperti gambar2 diatas & semoga pelajar2 saya akan mendapat rezeki yang berlipat ganda diBulan Ramadhan ini...Terima Kasih...