CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY & MARCH 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :
28 February 2015 ( Saturday) - ( Sudah Penuh ) -
RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 March 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sudah Penuh ) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" -RM 250 - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang.. Chef Asma akan tunjukkan FREE DEMO Membuat PULUT KUNING & RENDANG AYAM WARISAN.

Tarikh : 7 March 2015( Saturday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 7 Kosong )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi... Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :14 March 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 5 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :- 15 March 2015 - Sunday - 10 am - 2 pm (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh :-15 March 2015 - Sunday- 2.30 pm - 5.00 pm ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh : 21 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 22 March 2015 ( Sunday ) - ( 10 Kosong )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 28 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 10 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 29 March 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 6 Kosong ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
APRIL - Sila Booking Sekarang
(Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh :Sila Booking Skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : (Sila Booking Skrg - Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 12 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, November 29, 2011

CLASS WESTERN FOOD PART 1 - 27 NOVEMBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat pelajar2 saya & semua peserta yang menghadiri Class Western Food ... Ini sebahagian gambar yang sempat saya upload untuk rujukan ... saya akan sambung lagi & bercerita detail bila masa mengizinkan.. saya stop disini sekejap kerana ada class & preparation bahan - bahan untuk shooting....Jika berminat hendak join kelas ini pada 18 December (Sunday) , sila booking sekarang ... Terima kasih

Ini adalah sebahagian food yang saya hiaskan didalam plate... banyak yang dapat dipelajari... peserta akan membuat sendiri setiap menu yang diajar.. berbaloi2 !!!!...

Thousand Island Sauce...

Black Pepper Sauce... original resepi ... bukan instant....

Breaded Chicken Chop...

Mushroom Sauce...

Russian Salad..

Mix Salad With Vinagrate Dressing... Terlupa nak snap vinegrate dressing... Salad ini boleh dimakan bersama2 sos tartar, cocktail @ thousand island...

Garlic Bread... jika sukakan garing... boleh dibakar lama sedikit... guna api atas sahaja untuk garingkannya...

Mushroom Soup... berwarna putih diatasnya.. saya hiaskan dengan UHT whipping cream & daun parsley..

Potato Salad... jika suka .. boleh dicampurkan dengan minced chicken & minced beaf... ( kena rebus dahulu ya !! )

Grill chicken Chop....

Breaded Fish & Chips...

Pototo... dihidang bersama fish & chips...

Mushroom Sos... Cantik dimasukkan kedalam cup yang kecil...

Coleslaw.... enak sekali...

Tartar Sauce...bukan instant... buat sendiri !!

Fish Finger... sesuai sekali untuk 'hi- tea'

BBQ Drumstik... dihidang bersama BBQ Sauce...

Fish Finger With Tartar Sauce...


Ini adalah presentation yang saya siapkan didalam plate... hidangan yang lengkap...
Sehari class... peserta saya sudah mendapat pelbagai ilmu... jika ada function... boleh masak sendiri... tersangat la senangnya...

BBQ chicken... oops !!! terhangus sedikit... terlupa nak angkat !!!

Bread Chicken Chop With Mushroom Sos...Dah boleh berniaga dah nie.... berbaloi2 !!!

BBQ Drumstik with BBQ sauce....

Chicken Boxing With Tartar Sauce... Peserta akan diajar cara2 untuk membuat chicken boxing... tak belajar tak tau.. dah belajar.. senang kan !!!

Grill Chicken Chop With Mushroom Sauce & Potato Salad... Hidangan yang lengkap... Ada Protein, Karbohidrat & Vegetable...

Fish & Chips... Sedap & Fresh !!!..

Fish & Chips With Coleslaw...

Hidangan yang menarik perhatian anak2 & family...

BBQ Whole Chicken... nak buat untuk hidangan pengantin pun boleh....

Lasagnea... sedap & menyelerakan...

Mushroom Soup with Garlic Bread...

Mushroom Sauce...

Cara hidangan Breaded Chicken Chop... boleh juga dihidang bersama BBQ Sauce...

Fresh Garden Salad With Vinagrate Dressing..

Salad dihidang didalam pinggan bujur...

Sirloin Steak... saya menggunakan steak dari Australia... Halal & lembut sekali dagingnya... mahal ya... bukan murah.. RM 42 sekilo....Sorry .. saya tak gunakan sirloin dari India untuk peserta saya.. hanya daging yang berkualiti sahaja...

Sirloin steak... my favourite... dihidang bersama black pepper sauce....

BBQ Chicken... check suhu supaya ayam betul2 masak...

Sirloin Steak yang diperap bersama bahan perap...

Menyelerakan sekali.. !!!


Tulang dibakar untuk menghasilkan "demi glace @ brown stock "

Tulang sebelum dibakar .. dicampur dengan 'mirepoix'... jika nak belajar... sila join class 18 December... sesuai sekali untuk untuk dipelajari kerana jika makan di restoran ... menu western adalah mahal.... buat sendiri & makan bersama family dirumah dapat menjimatkan kos... berbaloi2...Tahniah buat peserta class saya yang sudah berjaya menjadi usahawan... semoga usaha & kesabaran dalam menuntut ilmu akan membuahkan kejayaan & hidup kita akan diberkati... jika ada pertanyaan sila call.. saya & my assistant bersedia menjawab soalan.. jangan sms ya... call sahaja.. !! Terima Kaih & Jumpa Lagi !!!