CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, November 29, 2011

CLASS WESTERN FOOD PART 1 - 27 NOVEMBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat pelajar2 saya & semua peserta yang menghadiri Class Western Food ... Ini sebahagian gambar yang sempat saya upload untuk rujukan ... saya akan sambung lagi & bercerita detail bila masa mengizinkan.. saya stop disini sekejap kerana ada class & preparation bahan - bahan untuk shooting....Jika berminat hendak join kelas ini pada 18 December (Sunday) , sila booking sekarang ... Terima kasih

Ini adalah sebahagian food yang saya hiaskan didalam plate... banyak yang dapat dipelajari... peserta akan membuat sendiri setiap menu yang diajar.. berbaloi2 !!!!...

Thousand Island Sauce...

Black Pepper Sauce... original resepi ... bukan instant....

Breaded Chicken Chop...

Mushroom Sauce...

Russian Salad..

Mix Salad With Vinagrate Dressing... Terlupa nak snap vinegrate dressing... Salad ini boleh dimakan bersama2 sos tartar, cocktail @ thousand island...

Garlic Bread... jika sukakan garing... boleh dibakar lama sedikit... guna api atas sahaja untuk garingkannya...

Mushroom Soup... berwarna putih diatasnya.. saya hiaskan dengan UHT whipping cream & daun parsley..

Potato Salad... jika suka .. boleh dicampurkan dengan minced chicken & minced beaf... ( kena rebus dahulu ya !! )

Grill chicken Chop....

Breaded Fish & Chips...

Pototo... dihidang bersama fish & chips...

Mushroom Sos... Cantik dimasukkan kedalam cup yang kecil...

Coleslaw.... enak sekali...

Tartar Sauce...bukan instant... buat sendiri !!

Fish Finger... sesuai sekali untuk 'hi- tea'

BBQ Drumstik... dihidang bersama BBQ Sauce...

Fish Finger With Tartar Sauce...


Ini adalah presentation yang saya siapkan didalam plate... hidangan yang lengkap...
Sehari class... peserta saya sudah mendapat pelbagai ilmu... jika ada function... boleh masak sendiri... tersangat la senangnya...

BBQ chicken... oops !!! terhangus sedikit... terlupa nak angkat !!!

Bread Chicken Chop With Mushroom Sos...Dah boleh berniaga dah nie.... berbaloi2 !!!

BBQ Drumstik with BBQ sauce....

Chicken Boxing With Tartar Sauce... Peserta akan diajar cara2 untuk membuat chicken boxing... tak belajar tak tau.. dah belajar.. senang kan !!!

Grill Chicken Chop With Mushroom Sauce & Potato Salad... Hidangan yang lengkap... Ada Protein, Karbohidrat & Vegetable...

Fish & Chips... Sedap & Fresh !!!..

Fish & Chips With Coleslaw...

Hidangan yang menarik perhatian anak2 & family...

BBQ Whole Chicken... nak buat untuk hidangan pengantin pun boleh....

Lasagnea... sedap & menyelerakan...

Mushroom Soup with Garlic Bread...

Mushroom Sauce...

Cara hidangan Breaded Chicken Chop... boleh juga dihidang bersama BBQ Sauce...

Fresh Garden Salad With Vinagrate Dressing..

Salad dihidang didalam pinggan bujur...

Sirloin Steak... saya menggunakan steak dari Australia... Halal & lembut sekali dagingnya... mahal ya... bukan murah.. RM 42 sekilo....Sorry .. saya tak gunakan sirloin dari India untuk peserta saya.. hanya daging yang berkualiti sahaja...

Sirloin steak... my favourite... dihidang bersama black pepper sauce....

BBQ Chicken... check suhu supaya ayam betul2 masak...

Sirloin Steak yang diperap bersama bahan perap...

Menyelerakan sekali.. !!!


Tulang dibakar untuk menghasilkan "demi glace @ brown stock "

Tulang sebelum dibakar .. dicampur dengan 'mirepoix'... jika nak belajar... sila join class 18 December... sesuai sekali untuk untuk dipelajari kerana jika makan di restoran ... menu western adalah mahal.... buat sendiri & makan bersama family dirumah dapat menjimatkan kos... berbaloi2...Tahniah buat peserta class saya yang sudah berjaya menjadi usahawan... semoga usaha & kesabaran dalam menuntut ilmu akan membuahkan kejayaan & hidup kita akan diberkati... jika ada pertanyaan sila call.. saya & my assistant bersedia menjawab soalan.. jangan sms ya... call sahaja.. !! Terima Kaih & Jumpa Lagi !!!