CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS AUGUST and SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN AUGUST & SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT
Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : Sila booking untuk next class (Saturday)-Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( Masih Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM
Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 7 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5
Tarikh : 1 September 2014 (Monday -P/H-Monday)- (Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : 6 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :7 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (5 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- ( 5 Kosong) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sila Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1
Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (Sila Booking Sekarang).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, December 12, 2011

CLASS WESTERN FOOD PART 1 - 30 OCTOBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & blogger2 yang selalu mengikuti perkembangan CHEF ASMA CULINARY STUDIO...gambar2 ini adalah dari Class Western Food 30 October 2011... Class dikendalikan secara Hand's On... sila lihat gambar2 dibawah sebagai contoh &rujukan buat pelajar2 saya yang menghadiri class ini... sesiapa berminat nak join.. 4 March 2012 ( Sunday ) masih ada kekosongan.. sila sms for booking....Berbaloi2!!! dengan harga yang ditawarkan... memang banyak yang dapat dipelajari...

Garlic Bread....

Mix salad with vinegrated dressing... saya tabur sedikit crouton untuk hiasan...

Hidangan yang sudah siap diletakkan diatas pinggan..

Sherperd Pie... ditabur sedikit mozarella cheese untuk menambahkan lagi kelazatan...

Grilled Chicken Chop...

Grilled Chicken Chop... dapat seketul seorang untuk dibawa balik..berbaloi...baloi !!!


Sherperd Pie.... jangan letak terlalu banyak... nanti melimpah... tak cantik...

Black Pepper Sauce... original resepi... bukan menggunakan instant powder...

Sherperd Pie sebelum dibakar....

Sirloin Steak.... menyelerakan !!!

Sirloin Steak.... diperap dengan secret"s resepi...

Peserta sedang khusyuk membuat persediaan secara individu...

Setiap peserta akan membuat secara individu...

Peserta sedang membuat sherperd pie..

Breaded Chicken chop & chicken boxing...

Banyak yang dapat dipelajari... berbaloi... baloi !!!

Sirloin Steak With Black Pepper Sauce

Lasagnea... menyelerakan sekali !!!

Peserta sedang membuat lasagnea...

Chicken Filling for Sherperd Pie...

Peserta sedang mendengar penerangan...

Peserta sedang membuat Bachamel Sauce for Lasagnea...

Original recepi for mushroom soup...

Grilled BBQ Chicken...sepatutnya jikalau nak cantik... semasa membakar hendaklah diterbalikkan ...

BBQ Chicken sudah masak...

Jangkasuhu digunakan untuk mengetahui ayam betul2 masak atau tidak...

Brown Stok untuk dijadikan Demi Glaced & basic segala sauce..

Peserta sedang memerap ayam & sirloin steak..

Dory Fish untuk Fish & Chips dan Fish Finger..

Chicken Chop yang sudah diperap...

Sirloin Steak yang sudah siap diperap...

Sirloin steak yang sudah siap diperap...



Peserta diajar cara- cara membuat chicken boxing...

Peserta sedang membuat chicken boxing...

Chicken boxing yang sudah siap ..

Dua ketul chicken boxing daripada seketul kepak ayam... nak belajar .. sila join class ya.. !!!

Peserta sedang membuat sos...


Peserta sedang membuat pelbagai jenis sos...

BBQ Chicken sebelum dipanggang...

Peserta sedang mendengar penerangan cara - cara membuat mix salad & dressing..

Pelbagai jenis pasta digunakan...

Vinegrated Dressing..

Peserta sedang membuat potato salad..

Peserta sedang menyediakan bahan - bahan untuk potato salad..

Peserta sedang membuat potato salad..

Penyediaan secara hand"s on... sangat berbaloi.. baloi!!!

Peserta sedang memotong bacon untuk potato salad... hati2.. pisau tajam !!!

Potato Salad yang sudah siap... sangat menyelerakan.. sesuai sekali untuk santapan BBQ.
Tersenyum simpul ... mengambil bahan2 untuk Russian Salad..

Peserta sedang membuat persediaan bahan - bahan...

BBQ Chicken sebelum dipanggang..

BBQ Chicken sebelum dipanggang...

Peserta diajar cara - cara untuk membuat BBQ Chicken..

Sila join class western food pada 4 March 2012 .. JIKA BERMINAT ... sila send sms ya...

BBQ Chicken hendaklah diperap terlebih dahulu sebelum dipanggang...

Peserta sedang memerhati dengan khusyuk sekali...Terima kasih kerana menghadiri class ini.. maaf jika ada kekurangan & semoga gambar2 ini akan menjadi rujukan buat pelajar2 saya semua... Terima Kasih & Jumpa lagi... Wassalam...