CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JANUARY & FEBRUARY 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :17 January 2015 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sudah Penuh) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 January 2015 (Sunday) - ( Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :24 January 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( Sudah Penuh)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :25 January 2015( Sunday) - (3 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 31 January 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :
1 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY, QUICE & EGG TART-Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff -RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 3 February 2015
(Tuesday -PH Thaipusam) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
(8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh: 8 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(5 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 14 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh :15 February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 22 February 2015 -( Sunday ) ..( Sila booking skrg ) - Rm 250.. Class Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted/pelbagai jenis choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : Sila Booking Sekarang - March ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila sms for Booking )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...
Tarikh :- Sila Booking Jika Berminat (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap
( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).
. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (
Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, February 13, 2012

COKLAT PRALINE UNTUK KENDURI KESYUKURAN DI KELANTAN

Assalam & Salam Hormat buat semua... gambar2 coklat praline ini adalah untuk kenduri kesyukuran saya di Kelantan...Saya uploadkan supaya pelajar2 saya mendapat idea serba sedikit dari apa yang saya hasilkan... Design ini juga akan diajar semasa class coklat praline pada 19 February 2012.. berminat .. sila sms sekarang.. berbaloi!!!.. macam2 design & teknik akan saya ajar.. datang class ini sekali sahaja.. anda sudah dapat membuat pelbagai jenis coklat & pelbagai idea dapat dikumpulkan... Jom... join sekarang !!!

Cantik & menarik sekali...

Pelbagai jenis design dapat dihasilkan...

Saya hanya menggunakan coklat import yang berkualiti sahaja semasa class..

Coklat yang belum disusun didalam bekas..

Pelbagai jenis coklat praline .. rasa yang enak sekali...

Design tiga lapisan...

Idea yang kreatif...

Idea yang kreatif & sangat senang sekali..

Pelbagai jenis design dapat dihasilkan..

Susunan yang cantik & kemas..

Mould coklat yang cantik...

Teknik yang senang & ternyata berbaloi2 !!

Design 3 warna..

Sakura 3 lapisan..

Dot- dot love...

Teknik marble..

Teknik 3 lapisan..

Pelbagai jenis coklat..

Sangat cantik...

Idea yang kreatif..

Coklat berbentuk bunga sakura..

Coklat berbentuk daun 3 lapisan..

Dot- dot 2 lapisan..

Susunan & design yang simple..

Susunan & design yang simple..

Cantik.. jom .. join class coklat !!!

Pelbagai jenis teknik..

Susunan yang membuatkan mata terpegun..

Pandangan dari dekat...

Sakura 3 lapisan..

Teknik drizzle..

Teknik 2 lapisan..

Pelbagai jenis coklat praline

Teknik 3 lapisan..


Coklat berbentuk daun..

Simple & menarik..

Coklat disusun didalam kotak..

Susan didalam kotak..

Jika berminat nak order kotak coklat 3 cavities ..Rm 1.20 sahaja tidak termasuk kos penghantaran.. ( tidak termasuk coklat.. kotak sahaja )..

Pelbagai jenis design..

Pelbagai jenis teknik & bentuk

Desin yang simple & menarik..

Teknik marble..

Pelbagai jenis coklat..

Sangat cantik.. berbaloi2 !!

Idea yang simple & senang..


Teknik 2 lapisan..

Teknik drizzle..

Cantik....
Pelbagai jenis design..

Teknik edible image..

Coklat Oreo untuk anak buah... Rifka Hillora Sempena Majlis Cukur Jambul di Alor Star..

Contoh packaging..

Susunan didalam packaging..

Susunan didalam packaging..

Susunan didalam packaging..


Terima kasih buat My Assistant & My daughter yang tolong siapkan coklat praline sebanyak 2000 pcs dalam masa 2 hari sahaja... Jika mereka boleh buat.. kenapa tidak anda !!! Insyaallah jika kita berguru dengan ikhlas.. segala ilmu akan dapat dengan cepat...& jika kita membuat aniaya pada guru kita .. kemungkinan rezeki & kehidupan kita akan menjadi kelam - kabut sedikit .... semoga ilmu yang saya curahkan akan mendapat manfaat buat semua ... segala kekurangan harap maaf.. kerana saya bukanlah orang yang sempurna.. Terima & jumpa lagi...