CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS NOVEMBER & DECEMBER 2016 - BERMINAT SILA SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis) @ 2016 ( 20 jenis ) - Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=================================


Tarikh:
18 December 2016 ( Sunday)
- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

======================================

Tarikh :
19 November 2016 ( Saturday)
- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 6 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

==================================

Tarikh : 20 November 2016 (Sunday)- ( 6 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

Tarikh :
26 November 2016 ( Saturday ) -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

=========================================

Tarikh :
27 November 2016
( Sunday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Sherped Pie 3. Breaded Chicken Chop ..Berbaloii..
==================================

CLASS DIBAWAH INI BELUM ADA TARIKH - JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....


Tarikh :
December 2016 ( Sunday)
- Rm 280- ( Sila Booking Skrg) -Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap



Tarikh : December 2016 (Saturday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2




T
arikh : February 2017 - (Sunday)- ( sila booking skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????


Tarikh : December 2016 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5




Tarikh :- Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
December 2016 ( Saturday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


======================================


Tarikh : December 2016( Sunday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===============================

Tarikh :
February 2017
( Sunday) -( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

==================================

Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Tarikh : 17 December 2016 ( Saturday)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 280 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, May 15, 2012

CLASS FROZEN FOOD

Assalam & Salam Hormat buat semua...ini adalah gambar - gambar dari CLASS FROZEN FOOD yang pertama kali saya adakan ( dah terlupa tarikhnya ).. Sambutan amat menggalakkan..Jika nak join class ini .. sila call @ sms... masih ada kekosongan untuk tarikh 20 Mei 2012..( Sunday ).. Class ini dijalankan secara semi hand's on...
Peserta diajar cara - cara untuk membentuk doh...
Class dijalankan secara " semi hand's on "..
 Demo untuk membentuk doh akan diajar..
Penerangan detail akan diberikan & tips2 semasa menyediakan frozen doh...
Sessi timbangan & membentuk doh..
Roti Goreng.. disebabkan untuk dibagi kepada setiap peserta.. saya menggoreng sehingga masak.. jika nak buat frozen.. sekadar goreng sekejap sahaja..
Inti martabak yang sudah siap... tips- tips penyediaan inti akan diajar semasa class.. sungguh berbaloi ..
Inti Samosa... cara nak bagi tahan lama akan diajar..
Peserta akan belajar mencanai & membentuk doh..
Demo menebar roti canai.. doh ini memang lembut sampai ke malam..
Roti canai dimasak separuh masak untuk frozen..
Hi Amirah " jangan buat ketupat !!! buat kerja betul- betul... nanti tak dapat gaji !!!my daughter ini selalu menolong saya & juga sebagai penasihat kepada saya...walaupun berumur 14 tahun .. idea yang diberikan sangat bernas..
Jangan ketawa sangat.. hanguskan roti canai tue... Ika adalah student diploma  saya di UMTECH ...rajin budaknya.. nak buat menantu boleh booking sekarang...
Puan Wan Noraini.. tebar elok-elok jangan sampai terkoyak.. Syed hanya memerhati... Syed adalah seorang student saya yang special.. nasib baik setiap class ibunya selalu menemani.. jika tak saya terpaksa gunakan bahasa isyarat..TAHNIAH !! saya ucap kan kepada Syed kerana sudah membuka class masakan & ibunya sebagai perantaraan kepada pelajarnya... kalau Syed BOLEH BUAT .. KENAPA KITA TIDAK BOLEH???.. tanya pada diri sendiri ya...
Tebar elok - elok.. jangan sampai terkoyak...
Teknik mengulung samosa dengan cara yang betul...
Class yang ternyata mendapat sambutan hangat.. peserta adalah terhad.. kerana class ini adalah semi hand's on..
Pau kelapa yang siap dikukus.. untuk frozen .. pau hendaklah dikukus sehingga masak.. nak makan .. panaskan sekejap..
Pau kacang & pau kelapa yang sudah siap dikukus..
Peserta sedang memerhati demo sedang dijalankan...
Roti canai yang sudah siap dimasak..jika frozen.. sekadar goreng setengah masak sahaja.. nak bawa balik .. saya goreng sampai masak..( guna minyak sedikit sahaja!! )
Popia yang siap digulung.. belum "dibreaded" lagi...
Demo cara - cara mengulung popia..
Sardine roll yang siap dimasak separuh masak untuk frozen..
Samosa untuk frozen tak perlu digoreng.. bila nak makan .. terus goreng.. makan panas- panas.. sedap !!
Mini martabak .. enak dimakan bersama kari dhall..nak makan dengan sos cili pun boleh ...
Pandangan didalam cermin...
Peserta sedang membuat pulut panggang...
Hati - hati.. kuali ini panas... nanti turun saham pulak anak - anak dara nie...
Balut cantik- cantik... sessi membalut pulut panggang...
Pandangan didalam cermin..
Martabak digoreng memnggunakan minyak yang sedikit..
Demo cara - cara membuat popia breaded...
Popia yang sudah siap dibreaded...
Pandangan dari luar studio...
Terima kasih kepada semua peserta yang hadir.. maaf jika ada kekurangan.. tempat santai untuk peserta berehat pun saya sediakan... studio ini sangat selesa..jika dahaga .. saya sediakan minuman & snek.. ternyata amat berbaloi- baloi dengan harga yang ditawarkan... jom join class ini sekarang... gud bye & jumpa lagi!!

CUP CAKE STEAMED BUTTER CREAM

Assalam & Salam Hormat buat semua ... ini adalah gambar2 steamed butter cream cup cake yang saya buat untuk kenduri kesyukuran...hiasan yang simple & tersangat senang sekali..gambar ini adalah sekadar idea untuk pelajar2 saya yang masih baru menceburi dalam bidang hiasan cup cake.. walaupun simple tetapi enak sekali !!..  Jika ada sesiapa yang ingin join class ini .. ia termasuk dalam kategori " STEAMED BUTTER CREAM & BASKET WALVE ".. untuk view banyak lagi gambar2,,, sila click dibahagian label..

Cup cake dimasukkan kedalam bekas plastik...

Sangat kemas walaupun hiasan yang simple..

Contoh hiasan yang simple digunakan..

Hiasan menggunakan bunga gumpaste.. bunga ini saya ajar didalam CLASS CUP CAKE FONDANT & GUMPASTE ".. sila click dibahagian label untuk melihat gambar2 yang menarik.

Hiasan coklat butter cream... apabila dimakan tidak terasa gula aising.. sangat creamy sekali..

 Hiasan menggunakan bunga waffle... hiasan- hiasan ini akan dimakan semua & tiada terbuang...sila click dibahagian label untuk melihat gambar class yang menarik,,, Insyaallah anda akan teruja melihat.. class dikendalikan secara " Hand's On"... Harga tersangat murah !!...

SLOW COOKER - TRIO

SLOW COOKER jenama TRIO ... sangat sesuai untuk memanaskan sup, kuah laksa, double -boiler coklat dan banyak lagi kegunaannya... memang berbaloi membelinya... jika diletak diatas meja hidangan "Buffet ".. sangat cantik sekali... Jom .. order secara online @ self collect sekarang...terdapat dalam  2 saiz...
Muatan 3 Liter - RM 100.00....
Muatan 5 Liter- RM 120.00 ...
( Harga tidak termasuk kos penghantaran )
Waranthy : - 1 Year...
Sila sms jika berminat nak order.. pusat servis ada Seluruh Malaysia kecuali Sabah &Sarawak...
Sila lihat info di kotak... jika perlukan detail .. sila ke website trio kaden...
 Cara menggunakan SLOW COOKER... sangat senang sekali...digunakan untuk steamboot pun boleh ...

Wednesday, May 2, 2012

CLASS FRENCH PASTRIES 5 FEB 2012

Assalam & Salam Hormat ...Gambar - gambar ini adalah daripada class 5 Feb 2012... Terima kasih kepada pelajar- pelajar yang join ... diharap menjadi usahawan yang berjaya & dilimpahi rezeki untuk seisi keluarga... Class Assorted French Pastries akan diadakan lagi pada 13 Mei 2012 ( Sunday ) ... Jika berminat.. sila sms @ email...Pelbagai jenis French Pastries & teknik untuk hiasan akan diajar.. ternyata amat berbaloi- baloi !!.... Pelbagai jenis cream & filling yang selalu digunakan dihotel - hotel 5 * star akan saya kongsikan resepi didalam kelas ini...dapat menambahkan pendapatan sempena musim perayaan & kenduri - kendara... sesuai sekali dijadikan sebagai " slices cake "..... Daftar sekarang !!! Kelas ini adalah kelas terahkir sebelum menjelang bulan Ramadhan.....

Pelbagai jenis French Pastries yang siap untuk " display "

Assorted French Pastries yang siap dipotong untuk dihidangkan...

Sessi packaging untuk dibawa pulang... ternyata berbaloi - baloi...

Seronok... dapat pelajari banyak teknik & hiasan .. sangat mudah sekali untuk menghasilkan pelbagai jenis French Pastries...

Terima kasih kepada Kak Gayah dari Sarawak kerana selalu hadir ke kelas saya & semasa saya ke Sarawak ... layanan yang diberikan bagus sekali... Terima Kasih dari saya sekeluarga...

 Sebahagian French Pastries yang akan dibawa balik oleh setiap peserta..." datang lenggang - kangkong... bawa balik berkotak"... he.. he..he..seronok !!!

Sessi packaging.. terima kasih kepada semua pelajar saya yang hadir pada hari ini... kebanyakkannya adalah pelajar2 yang setia dengan saya dari saya mengajar di bakery - bakery shop dahulu..& saya minta berbanyak maaf kepada bakery - bakery shop di Seluruh Malaysia kerana tidak dapat memenuhi undangan mengajar ditempat anda... bukan tak nak.. tetapi jadual saya untuk tahun 2012 terlalu padat...buat masa sekarang .. jika ingin belajar .. sila hadir ketempat saya " CHEF ASMA CULINARY STUDIO "...

Sebahagian French Pastries yang sempat di"snsp" gambarnya....rugi tak join class ini...
 White Cheese Cake... banyak lagi kek- kek saya buat tetapi ... my hubby terdelete folder dalam my camera....yang tinggal hanya gambar- gambar dalam phone hubby je... sorry ya...!!
Sessi hias - menghias.... setiap kek saya ajar macam mana nak potong supaya kelihatan kemas...tengok demo didalam kelas.. lagi bagus...
Strawbery Tripple... saya menggunakan Italian Butter Cream... Butter cream ini memang selalu digunakan untuk hiasan French Pastri semasa saya berkerja dihotel 15 tahun lepas...saya tidak menggunakan icing cream kerana terlalu manis... Italian Butter Cream sangat sedap & teksturnya halus ... jom .. join class ini...
 French Pastries yang akan dibawa pulang oleh setiap peserta...
 Strawbery  Triple ... sedap !!!!
Potongan yang kemas & cantik...
 Cara - cara potongan & cara untuk meletak hiasan...

 Fruity Crumble Cake...extra resepi ... bonus !!!.. my untie sangat suka... rasanya yang lembap & crunchy... ini adalah resepi dari lebihan kek... saya adunkan untuk menjadikan kek yang lempab & crunchy..resepi ini adalah daripada hotel .. selalu saya hidangkan semasa " hi- tea".. sekarang saya sangat seronok & dapat keluarkan segala idea saya semasa kelas...bagi pengusaha kedai kek... sesuai sekali anda join kelas ini....
Sebahagian kek akan dibawa pulang oleh setiap peserta...

 Rasbery cheese brownies....

 Resepi yang enak... sesuai untuk jualan...

 Semua kek akan saya siapkan seperti ini dahulu... sorry banyak gambar  sudah terdelete oleh my hubby...

 Sekadar idea untuk hiasan didapur... buat sendiri... jika dijadikan sebagai hiasan didapur sangat cantik sekali...
Sebahagian French Pastries yang siap di potong..

Sedap & menyelerakan sekali... hiasan menggunakan coklat...

Sebahagian hiasan yang akan diajar semasa kelas...

 Hiasan daripa coklat... sangat senang & cantik sekali...

 Kek ini seharusnya disejukkan dahulu sebelum memotongnya... baru kelihatan cantik & kemas... Sorry.. saya hanya sejukkan sekejap sahaja kerana hendak dipotong untuk dipackaging...
 Sessi packaging sudah bermula...
Sangat berbaloi - baloi... dengan hanya RM 180.00 sahaja... termasuk makan & minum... bawa balik berkotak 2..
Strawbery Cheese Brownies.... sedap... disaluti buah - buahan...

Ahkir sekali .. terima kasih buat semua yang hadir & semoga berjumpa lagi... Maaf jika ada kekurangan... semoga anda akan menjadi seorang usahawan yang berjaya & seorang JUTAWAN SENYAP.... tak boleh kecoh2 ... sekarang bahaya !!! banyak kes culik ...& semoga  keluarga anda akan bahagia keahkir hayat... hati mesti ikhlas supaya hidup kita sentiasa ceria & dilimpahi rezeki... AMIN....