Tuesday, January 31, 2012

CLASS ANEKA PUDING PART 1- 17 DECEMBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua ... gambar2 ini adalah dari Class 17 December...terima kasih kepada peserta yang hadir ... class ini ramai peserta dari " outstation"... terima kasih kepada peserta saya daripada Brunei & Singapore kerana sanggup datang dari jauh untuk menuntut ilmu daripada saya... & terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan kerana saya bukanlah dapat memuaskan hati semua pihak...

Cream caramel menggunakan teknik " steambath"... saya gunakan semua 12 nos whole egg.. tak perlu guna kuning telur... bahan2 lain follow seperti biasa...masukkan kedalam loyang 8"... steambath selama 1 jam 45 minit.. suhu 140 C .. tanpa kipas.. sejukkan semalaman sebelum dikeluarkan... ( hanya yang pernah join class puding sahaja yang tau resepi ) jika tak faham .. tolong call saya....

Cantik dipotong & sedap !!!!

Puding Lapis Buih....jika rajin... boleh haluskan lagi lapisannya...

Puding Lapis Tikar... teknik yang tersangat2 senangnya...

Rainbow Bread Puding...

Strawbery Cake Puding....

Vanilla Sauce.... resepi yang selalu digunakan dihotel2 5* star....

Steam Caremel....

Steam Caremel... dikukus didalam pengukus TRIO... sekejap sahaja mengukusnya.. 15 minit sahaja...

Steam Cream Caremel...

Cream Caremel .. teknik " steambath"....

Peserta2 yang hadir pada hari ini...

Terima Kasih buat semua yang hadir... jika tak faham .. sila call saya sebelah malam... Insyaallah saya akan selesaikan persoalan tentang resepi...terima kasih & jumpa lagi... !!!

No comments:

Post a Comment