Wednesday, December 5, 2012

CLASS RED VELVET,PECAN HEAVEN AND CHOC. INDULGENCE ( APRON PERCUMA...)

Assalam & Salam Hormat buat semua ... Maaf kerana terlambat uploadkan segala aktiviti2.. sebenarnya jadual saya terlalu padat.. budget je nak rehat next week.. baru aja terlintas dihati... phone dah berbunyi" Chef next week shooting .. Chef next week live.. Chef .. new product sampai.. pls buat sensonary product & macam- macam lagi laaaaaaaaaa...ok.. senyum ajaaa... dah memang minat.. buat aja dengan ikhlas..rezeki jangan ditolak....Ok.. ini sebahagian dari CLASS RED VELVET, CHOC. INDULGENCE CAKE & PECAN HEAVEN.. class ini masih ada kekosongan lagi ( hampir penuh ).. untuk class pertama ini.. setiap peserta akan saya "hadiahkan secara percuma APRON CHEF ASMA CULINARY STUDIO'".. mmg exclusive.. hanya class tertentu sahaja akan saya bagi.. JOM.. join class ini.. untuk menyimpan koleksi apron CHEF ASMA...
Sebahagian kek yang dibuat oleh peserta.. peserta yang hadir keclass ini adalah yang tak tau langsung tentang baking.. nak pegang spatula pun tak pandai.. tapi ini hasilnya.. ok aja kerana 1st time... semua kek ini mmg kerja rumit tetapi saya jamin 100% mmg sedap... mmgggggggggg sedappppppppppp...

Hasil kerja dari peserta... mereka suka banyak " butterscoth"..

Chocolate Indulgence.. letak filling tebal lagi sedap... yang ini ternipis fillingnya.. kek yang tersangat lembap..

Pecan Heaven..Butterscoth Secret Recepi... jika join class ini.. nak bisnes butterscoth pun dah boleh... sedap....

Kek yang sudah dipotong... saya duk tengah taip ni pun saya teringin nak makan.. mmg lembap sekali..

Red velvet... tak rugi join class ini.. hanya RM 350.. peserta akan membawa balik 3 biji kek bersaiz 8inci setiap seorang.. berbaloi.. baloi.. bawa badan aja.. bawa balik.. berkilo2... nak makan.. semua disediakan.. rasa lapar.. makan aja.. makanan sedia terhidang...kalau beli dah siap.. harganya lebih kurang sama aja.. buat sendiri dengan airtangan.. lagi berkat bagi family makan...

Peserta mendengar segala penerangan yang diberikan.. class ini agak happening sekali kerana mereka semua ini satu group...biasa la.. kawan2.. suasana kecoh.. tetapi kerja dapat disiapkan..

Walaupun tak pernah pegang pisau nak potong kek dibahagi 3.. tetapi peserta menunjukkan minat .. best juga saya mengajarnya..

Setiap peserta akan menyapu kek sendiri.. kalau buat 3 biji kek.. balik rumah mesti pandai...

Suasana tempat yang bersih & teratur sekali.. kek pun saya tunjukkan cara - cara membuatnya.. jangan risau.. datang belajar di "CHEF ASMA CULINARY STUDIO".. semua akan diajar.. "tiada rahsia"..

Peserta sedang membuat "sos butterscotch".. beli dah siap mahallllllllll.. buat sendiri.. sedapppppppppp..

Sebelum peserta membuat & menghias kek.. Chef akan demokan dulu..

Tersenyum puas... tahniah kerana anda semua berjaya menyiapkan kek pada masa yang diberikan..

Peserta sedang memotong red velvet.. resepi ini berlainan dari resepi Class International Cake..

Peserta sedang menghias kek red velvet.. tentu tersenyum Doktor melihat hasil kerja wifenya...

Sampai disini sahaja.. semoga kita akan berjumpa pada tahun hadapan dengan class - class yang menarik.. jangan lupa join Class Nasi ARAB & KAMBING panggang next year.. maaf jika ada tersalah - silap.. semoga ilmu yang saya kongsikan akan dapat disajikan buat keluarga tercinta dari air- tangan insan tersayang... Wassalam & Jumpa lagi...

No comments:

Post a Comment