Monday, June 24, 2013

TEKNIK MEMBUAT KARIPAP PUSING...

1. Buat Dua Doh.. seperti dalam resepi yang diberi...
2. Satukan doh.. doh kuning masuk dalam.. doh putih bahagian luar... faham kan??
3. Canai bulat.. jangan nipis...
4. Gulung rapat-rapat...
5. Gulung biar nampak memanjang... buat cantik- cantik...
6.Gelek memanjang.... jangan ditekan... nanti melekit..
7. Gulung lagi rapat-rapat...
8. Dah jadi seketul doh...
9.Nampak.. cantik tak??.. tutup dengan kain lembap untuk elakkan kering..
10.Potong empat...nanti dapat 4 keping karipap pusing...
11. Canai.. nampak tak lapisan tu??? kalau tak nampak.. pakai kanta..he.. he...
12. Gambar semasa masukkan inti lupa nak snap.. karipap dah siap diklim tepinya.. tak pandai klim.. tekan dengan garpu..
13.Dah siap goreng untuk di frozenkan.. senangkan??? tapi tengok resepi juga.. ada resepi tak ok walaupun guna teknik ini.. tetapi resepi ini memang ok.. nak belajar.. sila join class frozen food... sms 0123083750 atau email pada saya : chefasma19@yahoo.com
 Tips ini saya bagi pada student saya sebagai rujukan sahaja... yang tak pernah join class saya .. tengok aja ya.. kalau jadi student saya memang  tahu dah stail saya camna... semoga anda semua berjaya... nanti saya upload lagi gambar-gambar buat anda sebagai panduan... semoga tips ini dapat membantu anda semua.. Terima Kasih dan Jumpa Lagi...

No comments:

Post a Comment