CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS DECEMBER 2014 & JANUARY 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :- 20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Tarikh : 21 December 2014
(Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
(3 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 25 December 2014 (Thursday- PH X'MAS)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 27 December 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 28 December 2014-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :17 January 2015 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( 8 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 January 2015 (Sunday) - ( 10 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :24 January 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :25 January 2015( Sunday) - (10 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, August 20, 2009

TV PROGRAM ( RTM 2 )- ULI-ULI AIDIL FITRI ( 1 )




Hai... apa khabar... saksikan RTM 2 setiap hari JUMAAT , SABTU dan AHAD dalam rancangan ULI - ULI AIDIL FITRI...pukul 11. 30 pagi 13 episod ye,,, sepanjang Ramadhan ini.... resepi kek dan memang sesuai untuk buat raya, untuk CD , boleh dapatkan selepas raya.. untuk slot saya jer.. ok.. selamat berpuasa & class saya akan diteruskan selepas raya.. student full time diploma kat UNITAR ada ler ye... minta maaf kerana tak sempat update blog ini.. terlalu busy dengan class di UNITAR, insyaalah free saya akan updatekan, gambar dibawah ini adalah pengambaran semasa shooting tv dan buku -buku saya, memang jadual saya padat .. terima kasih...

6 comments:

Versatile said...

cakes are too good to watch, waters rolling out from my mouth

http://dagadgetz.blogspot.com/

imah said...

Hye Chef Asma, sebentar tadi saya menonton program chef iaitu Uli - Uli Aidilfitri. Saya berminat dengan resipi Kek Nenas Berceri Chef, tetapi tidak sempat untuk menyalin resipinya kerana sibuk dgn anak saya. Jika tidak keberatan boleh ke Chef memberikn saya resipi tersebut. Terima Kasih. Ain

Chef Asma said...

thank AIN.. ini resepinya & selamat mencuba, cd NYA AFTER RAYA, untuk slot saya jer..

EPISOD 3

Kek Nenas Ceri

Bahan-bahan:
A- 200 gram gula kastor
180 gram mentega
B- 4 biji telur
C- 300 gram tepung naik sendiri
D- 1 cawan jus nenas
1 sudu kecil perasa vanilla
E- 1 sudu besar gula perang
9 keping nenas
24 biji ceri merah

Cara – caranya :
1. Putar gula castor dan mentega sehingga kembang.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
3. Masukkan tepung naik sendiri berselang seli dengan jus nenas dan perasa vanilla.
4. Adunkan bancuhan sehingga sebati.
5. Tabur gula perang didalam acuan kek dan susun nenas, letakkan ceri merah ditengah – tengah nenas.
6. Tuang bancuhan kedalam acuan tadi dan bakar didalam ketuhar yang telah dipanaskan selama 45 minit pada suhu 160-180C atau sehingga masak.

firdaus said...

salam chef asma....sy betul-betul meminati kek buah...ari tu masa tengok rancangan uli-uli aidilfitri chef ada tunjukkan cara buat kek buah kukus tapi tak sempat nak salin...blh tak chef berikan resipi kek buah kukus tu...sy nak cube membuatnye.....terima kasih

PakMan said...

kepingan cokelat untuk kek kelapa lapis cokelat guna cokelat cop apa eek?

Qasehabadie said...

salam..chef..sy nk tny mcm mn nk buat icing utk cupcake ye????

Post a Comment