CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS AUGUST and SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN AUGUST & SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 30 Ogos 2014(Saturday)-Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sudah Penuh)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM


Tarikh : 31 Ogos 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : 1 September 2014 (Monday -P/H-Monday)- (Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : 6 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh :7 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (5 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2



Tarikh : Sila Booking Sekarang - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(Sila Booking) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sila Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (Sila Booking Sekarang).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )


Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )


No Telefone / WhatsApp : - 012-3083750 ...


Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin


Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, August 20, 2009

TV PROGRAM ( RTM 2 )- ULI-ULI AIDIL FITRI ( 1 )




Hai... apa khabar... saksikan RTM 2 setiap hari JUMAAT , SABTU dan AHAD dalam rancangan ULI - ULI AIDIL FITRI...pukul 11. 30 pagi 13 episod ye,,, sepanjang Ramadhan ini.... resepi kek dan memang sesuai untuk buat raya, untuk CD , boleh dapatkan selepas raya.. untuk slot saya jer.. ok.. selamat berpuasa & class saya akan diteruskan selepas raya.. student full time diploma kat UNITAR ada ler ye... minta maaf kerana tak sempat update blog ini.. terlalu busy dengan class di UNITAR, insyaalah free saya akan updatekan, gambar dibawah ini adalah pengambaran semasa shooting tv dan buku -buku saya, memang jadual saya padat .. terima kasih...

6 comments:

Versatile said...

cakes are too good to watch, waters rolling out from my mouth

http://dagadgetz.blogspot.com/

imah said...

Hye Chef Asma, sebentar tadi saya menonton program chef iaitu Uli - Uli Aidilfitri. Saya berminat dengan resipi Kek Nenas Berceri Chef, tetapi tidak sempat untuk menyalin resipinya kerana sibuk dgn anak saya. Jika tidak keberatan boleh ke Chef memberikn saya resipi tersebut. Terima Kasih. Ain

Chef Asma said...

thank AIN.. ini resepinya & selamat mencuba, cd NYA AFTER RAYA, untuk slot saya jer..

EPISOD 3

Kek Nenas Ceri

Bahan-bahan:
A- 200 gram gula kastor
180 gram mentega
B- 4 biji telur
C- 300 gram tepung naik sendiri
D- 1 cawan jus nenas
1 sudu kecil perasa vanilla
E- 1 sudu besar gula perang
9 keping nenas
24 biji ceri merah

Cara – caranya :
1. Putar gula castor dan mentega sehingga kembang.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
3. Masukkan tepung naik sendiri berselang seli dengan jus nenas dan perasa vanilla.
4. Adunkan bancuhan sehingga sebati.
5. Tabur gula perang didalam acuan kek dan susun nenas, letakkan ceri merah ditengah – tengah nenas.
6. Tuang bancuhan kedalam acuan tadi dan bakar didalam ketuhar yang telah dipanaskan selama 45 minit pada suhu 160-180C atau sehingga masak.

firdaus said...

salam chef asma....sy betul-betul meminati kek buah...ari tu masa tengok rancangan uli-uli aidilfitri chef ada tunjukkan cara buat kek buah kukus tapi tak sempat nak salin...blh tak chef berikan resipi kek buah kukus tu...sy nak cube membuatnye.....terima kasih

PakMan said...

kepingan cokelat untuk kek kelapa lapis cokelat guna cokelat cop apa eek?

Qasehabadie said...

salam..chef..sy nk tny mcm mn nk buat icing utk cupcake ye????

Post a Comment