CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- ( 2 Kosong) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 5 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 21 September 2014 (Sunday) - Events Malaysia Book Of Record at UNITAR International University.( Display Local Traditional Kuih).

Tarikh : 28 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila Booking For Next Class- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (Sila sms for Booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : Sila booking untuk next class -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sila sms for Booking)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking For Next Class- (Sms for Booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sms For Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (November -Sms For Booking).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November- sms for booking)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, August 27, 2009

LIVE TV3 -- WANITA HARI INI

Hai semua ,, jaga lupa saksikan saya dalam WANITA HARI INI pukul 12 tengahari di TV3.. saya akan demo 2 menu sempena merdeka dengan tema SATU MALAYSIA...Dan dapatkan MAJALAH RASA BULAN SEPTEMBER... DALAM TUE ADA RESEPI KEK GULUNG & BISKUT..,dan dapatkan buku terbaru saya dipasaran terbitan ALAF 21 " LAUK KENDURI "..best resepi tue...
buku2 lain akan dikeluarkan selepas raya... nama saya kat buku2 kompilasi ALAF 21 CHEF NOR ASMAWATI BT NOR DIN..harga murah jer RM 7.00... klu minta pos minta maaf banyak2.. sekarang jadual saya busy.. after raya ok.... & jangan lupa saksikan ULI2 AIDILFITRI DI RTM2 sepanjang Ramadan ini setiap hari JUMAAT, SABTU & AHAD pukul 11.30 pagi... nak resepi tu .. email pada saya...

Sunday, August 23, 2009

CLASS DI UniRazak

Salam semua.. untuk dapatkan resepi uli-uli aidilfitri.. sila email pada saya yer.. email kat sebelah tu jer... nak masukkan dalam blog nie lambat sikit..email cepat untuk saya reply , gambar buku resepi saya bila free saya akan masukkan & boleh dapatkan di website alaf 21 yer, order kat situ pun boleh., kedai buku pun ada...saya ucapkan selamat mencuba & selamat berpuasa...

STUDENT SAYA DI UNITAR.. INI SEMUA HASIL DARI CLASS PASTRY.. NAK BELAJAR KAT SINI BOLEH LER.. DIPLOMA YER UNTUK ANAK2... NAK MASUK ISI JER BORANG DI ON LINE www.unitar.edu dapat ler jumpa saya kat sini .. tapi untuk ibu2 kita belajar short course kat luar yer... hari saya tak kerja ler.. saya full time kat UNITAR..memang best belajar kat sini.. CHEF2 yang experienced hotel semua...
ASSORTED MUFFIN
KEK PANCARWARNA-- LUPE EPISOD KEBERAPA
KEK KEJU MARBLE-- EPISOD 1
KEK PISANG COKLAT... DALAM TV TAK ADA.. INI CLASS KAT UNITAR

Thursday, August 20, 2009

TV PROGRAM ( RTM 2 )- ULI-ULI AIDIL FITRI ( 1 )




Hai... apa khabar... saksikan RTM 2 setiap hari JUMAAT , SABTU dan AHAD dalam rancangan ULI - ULI AIDIL FITRI...pukul 11. 30 pagi 13 episod ye,,, sepanjang Ramadhan ini.... resepi kek dan memang sesuai untuk buat raya, untuk CD , boleh dapatkan selepas raya.. untuk slot saya jer.. ok.. selamat berpuasa & class saya akan diteruskan selepas raya.. student full time diploma kat UNITAR ada ler ye... minta maaf kerana tak sempat update blog ini.. terlalu busy dengan class di UNITAR, insyaalah free saya akan updatekan, gambar dibawah ini adalah pengambaran semasa shooting tv dan buku -buku saya, memang jadual saya padat .. terima kasih...

TV PROGRAM ( RTM 2 )- ULI-ULI AIDIL FITRI

Shooting buku resepi terbaru.... terimakasih ye MOON( Editor ).... memang penat sikit... setiap buku 60 resepi .. so 2 hari jer le shooting.... 30 resepi sehari....

Semasa life kat TV 3 ... WANITA HARI INI bersama AZIZAH ARIFFIN.... pada 1 july 2009 ... nie tarikh b'day ... so tak luper ler....
Tempat shooting PROGRAM ULI- ULI AIDIL FITRI.... dah ditayangkan kat TV 2
Berbincang dengan producer untuk shooting video product barangan TRIO.... pengukusnya memang best.... buat kuih talam ... sekejap jer masak.... nanti saya masukkan gambar steamer tue... wajib beli....
Bersama FARA FAUZANA .. pengacara MAGGI MENCARI BINTANG... best !!!!! FARA & CHEF MULUK jadi mentor...!!!!

Semasa pengambaran ahkir program MAGGI MENCARI BINTANG bersama CHEF MULUK....hai chef... sihat ke? 2 orang tu anak- anak saya yang akan mewarisi bakat saya...