PAKAR TALAM / SIFU TALAM MALAYSIA ( IBU DUIT ) ..BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..KEUSAHAWANAN,KECEMERLANGAN,KEJAYAAN ADALAH KEPUASAN KAMI.. Email : chefasma19@yahoo.com..Hp/Whatsapp : 0123083750
1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012 ( 25 jenis )-Rm 100 - KLIK MODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.
2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis)- Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! ) .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.
==================================
PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"
Penting!!..Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.
=================================
MODULE : -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) . ( Sila Booking Skrg)- Rm 200 ( Contoh Module & Gambar sila KLIK dibahagian label sebelah Kanan " AA..MODULE CLASS ANEKA TALAM PART 1"
========================================
MODULE :Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis)( Sila Booking Skrg )-Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
===================================
MODULE :Class Hand's on 20 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) -( Sila Booking Skrg )Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3
=======================================
MODULE : Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 4 .(Sila Booking Sekarang ) Rm 200. KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4
=====================================
MODULE :Class Hand's on 14 Jenis AnekaTalam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - (Sila Booking Sekarang)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5
=====================================
MODULE:CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma. ====================================== MODULE :CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS).... ( Rm 280 - Sila Booking Skrg) Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies ======================================== MODULE :- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 300 ( Sila Sms/whatsapp for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken3. Fish & Chips 4. Chicken Boxing 5. Grilled Chicken Chop 6. Striploin Steak 7. Fish Finger 8. Garlic Bread 9. Russian Salad 10. Coleslaw 11 .Potato with minced beef @ chicken salad 12. Demi Glaze 13. Black Pepper Sauce 14. Mushroom Sauce 15. BBQ Sauce 16. Tartar Sauce 17 .Thousand Island Sauce 18.Cocktail Sauce 19. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!!
================================== MODULE :-Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container ( Rm 250 - Sila Booking Skrg) -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap
========================================= Tarikh : Class Hand's On Do it Yourself IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (8 Jenis ) - (Rm 200-Sila Booking Skrg) ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIKGAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi????? Resepi yg diajar :- 1. Roti Canai 5. Cheezy Popia Breaded 2. Mini Martabak 6. Sardine Roll 3. Pau Kukus Kacang Merah 7. Samosa 4. Pau Kukus Kelapa 8.Karipap Pusing
======================================= Module :- Sila Booking sekarang jika Berminat -(Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging &memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking. ===================================== Tarikh :- Sila Booking sekarang jika Berminat -( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)-CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. =====================================
Tarikh : ( Sunday)- ( Sila Booking Sekarang )-RM200 - CLASS DO IT YOURSELF 6 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk small group sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class Jenis - jenis KEK SLICE :- 1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux ** Belajar 6 jenis, chef akan bagi tips untuk menghasilkan berpuluh jenis jika join klass secara face to face. =====================================
MODULE :(Sila Booking Sekarang)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB
==================================
MODULE :( Sila Booking Skrg!! )-RM200 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family Chef Asma) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!! ================================
Module: (Sila Booking Skrg) -CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk small group Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..
===================================== Module : ( Sila Booking Skrg ) - CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent, Banana Boat @ Banana Molen, Cheezy Strudle & byk jenis lagi-RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi ======================================= Module :( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY
=========
**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class :Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor. ( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
Keperluan Class :Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..
Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANGPAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..
TAKOYAKI PAN & Free Resepi-JUALAN MEGA SALE!! RM 110.00 Sahaja (Cash & Carry)
Jualan Mega Sale Rm 110.00 ( Cash & Carry).. Sementara Stok Masih ada.. Harga tidak termasuk kos penghantaran..Sesuai untuk membuat kuih cara berlauk, kaya ball, takoyaki dan pelbagai jenis bingka bakar termasuk boleh buat cucur jagung@ cekodok.. berbaloi-baloi..
Takoyaki Pan/Snack Grill
Sangat sesuai untuk Kuih Cara Manis,Cara Berlauk & Takoyaki- Resepi akan diberi secara percuma..
PEMBARIS TALAM Set 6 pcs -Rm 60 Shj.
Cash and Carry- HargaTidak termsk kos penghantaran
ANEKA TALAM PART 3
ANEKA TALAM PART 3
POTONGAN MENGGUNA PEMBARIS TALAM
CONTOH POTONGAN DAN PACKAGING
LAPIS TRADITIONAL
SERIMUKA OMBAK RINDU
PUDING LAPIS TIKAR
OVEN KEK LAPIS SARAWAK - RM 850 sahaja termasuk kos penghantaran untuk Semenanjung Malaysia
PROMOSI HARI RAYA !!! RM 850 Sahaja termasuk 10 jenis Resepi Aneka Kek Lapis Part 1.. Tersangat murah .. berbaloi memilikinya.. penghantaran terus sampai kepintu rumah.. Info :- Buatan Indonesia & api dibahagian tengah , percuma kaki besi untuk meletak oven, muatan loyang :- 8 loyang saiz 9" x 9" @ 12 loyang 7" x 7" ( atas & bawah ) .. bahagian atas sesuai untuk membakar biskut, roti , butter cake,cheese cake & pelbagai jenis masakan.. Bahagian bawah hanya untuk Kek lapis.. Suhu yang sekata & anda akan berpuas hati.. sesuai untuk komersial.. contoh gambar sila lihat dibahagian label sebelah kanan & click " CLASS ANEKA KEK LAPIS ".. sila hubungi saya untuk detail info ..
CHOCOLATE BOXES
All my chocolate box .. tak guna mould... hand made,,
TEPAK SIRIH CLASS
Hand made... sorry.. saya tak guna mould.
COKLAT SQUARE BOX
CHOCOLATE BOX -LOVE
Love coklat.. tanpa mould...
CHOCOLATE BOX- SQUARE
KAD UCAPAN
COKLAT ROSES
SAMPLE CHOCOLATE PACKAGING
New idea for packaging- bekas name card
CHOCOLATE LOLLY
CHOCOLATE BAR
CHOCOLATE OREO
BEN 10
MY CHOCOLATE CLASS
COKLAT FOR ORDER !!!
Coklat Rose with hazelnut - 25 pcs - Rm 20.00... Coklat Leaf Peppermint with Almond - 22 pcs - Rm 20.00 ( menggunakan coklat yang berkualiti & terjamin sedap !!! )
Choc. Compound - Filling Mengikut Citarasa
100 pcs = Rm 70.00
De Patisserie On Line Shop
Steamer TRIO RM 210( cash & carry) & RM 230 termasuk kos penghantaran Sem. M'sia shj.. FREE 20 jenis resepi pelbagai resepi menggunakan steamer TRIO...1 year waranthy. Sesuai untuk tray 10" x10" & 7"X7"..
Sesuai untuk membuat kek kukus cup.. 15 minit sahaja masa mengukus...boleh guna 2 tingkat..
Cara menggunakan pembaris talam..
Contoh cara memotong menggunakan pembaris yang direka khas untuk kesenangan pelajar2 saya !!!
SAFRON
Sesuai untuk membuat pewarna makanan seperti nasi, pulut kuning & dessert..di Madinah banyak.. kat Malaysia mahal...
Oil Base Color - Halal
250 ml - Rm 10.00 sebtl(cash & carry).... pilih sahaja pewarna mengikut kesukaan anda )... Blue, Red, Maroon,Orange,Purple,Apple Green,Dark Green,Lemon Yellow, Brown, Egg Yellow , Pink , Peach & Black...untuk tempahan .. sila email @ sms...
SEKOTENG @ PACAR CINA
Rm 6.00 ( 250 gm )...
GAMBAR ANEKA TALAM DAN MALAY KUIH
Sila lihat gambar Aneka Talam & Malay Kuih dibahagian label sebelah kanan "click" sahaja class Aneka Talam yang anda minat.. pls sms atau email untuk booking.. tidak payah mengikut turutan setiap part...
Talam Peanut Butter
Talam Delima Marble
Talam Peanut Butter
Talam Diplomat
Assorted Talam
Bingka Ubi
BIingka Ubi
Bingka Labu
Bingka Labu
Bingka Beras Nyonya
Talam Kentang Berinti
Talam Kentang Berinti
Talam Sago Banjar
Talam Sago Banjar
Talam Gula Merah
Talam Permata
Talam Permata
Talam Sri Sarawak
Talam Sri Sarawak
Lapisan bawah boleh diwarnakan dengan sedikit pink- ikut suka ya..
Koleh Kacang
Koleh Kacang
Serimuka Berlauk
Serimuka Berlauk
Talam Ubi
Talam Ubi
Talam Mak Dara
Talam Mak Dara
LAPIS MERAH
Lapisan yang cantik & dapat ditanggalkan satu persatu...
Assalam & Hai..hai... semua blogger... nie kenangan semasa saya berada di Mesir...Kemana saya pergi pun .. tetap tak lupa fokus kepada makanan.. dah kerjaya chef .. ni ler kerjanya.. tak makan pun tak pe.. janji ambil gambar... suasana di sini berbeza sangat2 dengan Malaysia..Suasana bandar yang kelam kabut .. termasuk penduduk2 nya... berhabuk... waduh2... nak makan pun kena berhati2...Di Bandar Iskandariah jer tenang sikit... kalau kat Kaherah tu... memang betul ler apa yang diceritakan .. walaupun negara Islam... tapi tak sama macam negara kita... So ... hantar je anak2 kita belajar kat UIA jer...tapi kalau nak merasa belajar kat sana ... apa salahnya... dapat tajaan & biasiswa .. pergi ler... dapat ler tengok suasana dibumi sempadan tue.... tak boleh cerita panjang2... tengok sendiri jer...Betul ler apa yang diceritakan oleh wartawan dari Tv 3 tue...
Bersiap sedia nak masuk kedalam kawasan pyramid, hati2 jika masuk kedalamnya.. sebab kuasa sihir masih ada...
Kat belakang nie...latar belakang bumi mesir.. saya ambik gambar kat dalam muzuim tentera..
Bersama adik dan mak mentua..mak saya nie terror masak ..insyaallah saya akan ajar resepi special ... masak lauk pauk untuk katering... acar buahnya memang sedap!!!!.
Di kedai rempah ratus... saya dah lupa nama tempatnya...tempat nie tak jauh dari Masjid Al- Azhar.. kat tengah - tengah bandar Kaherah..." Pasar Hussein " agaknya...Budak tue tunjuk tangan sebab dia tak bagi ambik gambar!!! last2 dapat jgk saya snap... dah glamour pun muka dia...ha..ha..ha.. berjaya ahkirnya....
Wow!!... nie yang seronok... macam2 ada...
Sesiapa yang tak kenal safron.. nie gambarnya... saya selalu buat pulut kuning guna safron.. ganti serbuk kunyit... letak je sikit semasa rendam beras pulut.. memang cantik warnanya...
Bunga- bunga kering.. macam2 ada..
Bistro ditengah - tengah Bandar Kaherah
Nie .. penduduk Mesir duk berkelah ditepi Sungai Nil.. nie le menunya..
Makan ikan bakar dengan roti pita & pickles @ jeruk...
Menunggu untuk menjamu selera di Bandar Iskandariah... ikan bakar
Roti Pita.. habis boleh minta lagi... Sedap!!!
Ha... ni ikan sardine bakar... menu famous kat restoran nie...
Inilah restorannya...FISH BONO RESTAURANT...semua menu ikan..
Pisang... saja ambil gambar for my food stylish..
Layan.... susunan buah- buahan lagi...
Susunan fruit float yang siap di bancuh... memang terasa fresh buah- buahan
Layan.. buah apricot fresh... manis...
Layan ...buah epal .. ranggup... macam kat giant jer..
Buah - buahan lagi....
Fruity float.....
Tersusun kemas... memang kreatif...
Best aiskrim ... free le katakan.. sebab promote kedai dia...
Suasana malam di Kaherah... lepak2 macam kat Hartamas...
Sanggup makan ??? siap letak atas bahu lagi....
Jualan terdedah... dah ler habuk banyak... nie yang buat roti nie sedap agaknya.
Sanggup berhenti tepi jalan .. ambil gambar tembikai.. Baju coklat tu student Al - Azhar..
Pickles...memang famous nie...
Wow!!!... nie kat atas kapal di Sungai Nil... lunch...
Salad... buffet....
Dressing....
French pastri...
Ok... nie gambarmakan2 .. sesekali asyik tengok gambar talam, coklat & cup cake... sekali sekala kita tengok gambar2 food exploration pulak.... Bye... jumpa lagi... nak attend class .. please booking....Wassalam & Terima Kasih....
1. Sila lihat jadual kekosongan disebelah kiri , send nama, no telepone, tarikh class & url email . Jika ada kekosongan class , saya akan reply sms @ email dan akan dinyatakan detail dateline payment..jika sudah penuh , saya akan masukkan kedalam KIV list..KLIK JADUAL CLASS
STEAMER TRIO.- Rm 240 + FREE 20 Jenis Resepi ( Cash & Carry Sahaja !!))
RM 240.00 + FREE 20 Resepi Pelbagai Resepi IBU DUIT..Harga termasuk kos penghantaran(Sem. M'Sia Sahaja..)-Sila sms@whatsapp untuk detail harga & order- sangat sesuai untuk mengukus pelbagai jenis masakan-berbaloi..baloi..
ELECTRIC OVEN - RM 450 + FREE 20 Jenis Resepi Biskut Terlaris!!..Hot Sale !!!
Kod no :- TEO 482 RM 450 ( free 20 jenis resepi biskut terlaris ) tidak termasuk kos penghantaran .. detail .. sila lihat dilabel AA Shopping online..sms @ whatsapp untuk detail order..muatan tray : 13 inci x 10 inci
Hanya untuk tempahan shj- berminat pls call for order..Sekali cuba..nak order lagi
CLASS ASSORTED PUDDING
CLASS NASI KABSHA BEREMPAH ARAB
FONDANT CAKE & GUMPASTE FLOWER
CLASS STEAM BUTTERCREAM ,, BASKET WALVE & STEAMED COKLAT MOIST CAKE IN CUP :- RM 250
BASKET WALVE
STEAMED CHOCOLATE CAKE
Steamed chocolate cake yang siap di topping dengan chocolate fudge..
CLASS CUP CAKE FONDANT,BUTTER CREAM & GUMPASTE - RM 250
Edible Image Cup Cake
CUP CAKE
25 biji cup cake dihias dengan tulisan & gumpaste flower..
Dah siap dideko & diikat reben ..hadiahkan pada yang tersayang..
FLOWER FROM FONDANT & GUM PASTE
GUM PASTE FLOWER ( MINI )
BANGUNAN Chef De Patisserie Academy
Kenangan :- Bangunan sebelum diubah suai untuk dijadikan my academy... sekarang proses "renovation" sudah siap - termakbul juga hajat saya tahun 2011 memiliki academy sendiri.. hasil sokongan daripada family & anak2 murid saya...
STUDIO MASAKAN CHEF ASMA
Studio untuk disewa.. berminat .. sila hubungi !!!
Pandangan dari luar studio
BIODATA CHEF ASMA
Maaf .. jika berminat nak tengok biodata ( resume ) saya.. pls email.. saya hanya email untuk tujuan tertentu sahaja.. bukan untuk dipublish dalam blog..kalau saya uploadkan disini.. mmg panjang.. terima kasih..
Kenangan di Mekah
KENANGAN SEMASA KONVO
Tahniah buat semua pelajar2 UNITAR International University......
CHEF ASMA BERSAMA MEDIA
...ditemuramah Pengacara Wanita Hari Ini, Azizah Ariffin, TV3
LIVE WHI DI TV 3
KENANGAN BERSAMA DATO' SITI
KENANGAN BERSAMA FARA FAUZANA
KENANGAN BERSAMA CHEF MULUK
Bersama 2 orang anak saya Amierul & Amirah
KENANGAN BERSAMA CHEF ISMAIL
Peserta Ahkir Maggi Mencari Bintang TV3
KENANGAN BERSAMA CHEF LIZA
KENANGAN BERSAMA NORZAILINA
KENANGAN BERSAMA CHEF ISKANDAR
KENANGAN BERSAMA FAHRIN AHMAD
Semasa shooting drama di Unitar
MAGGI MENCARI BINTANG
Bersama pengacara Tv & Little Chef
Kenangan bersama 30 peserta Maggi Mencari Bintang
KENANGAN BERSAMA AZRI
Juara Maggi Mencari Bintang
KENANGAN BERSAMA KAK ROSE
Jurusolek Maggi Mencari Bintang Tv 3
KENANGAN BERSAMA MY STUDENT TALAM
Kenangan bersama Kak Jun, Zarina Zainuddin & my student
KENANGAN BERSAMA KAK JUN & ZARINA
MEDIA COVERAGE
Majalah SAJI January 2010
MAJALAH RASA OGOS 2006
Kenangan Bersama Allahyarham Chef Zuki..Al fatihah...
MY RECEPI BOOKS
My recipe books.... Boleh didapati dikedai- kedai buku & Bakery Shop..
FESTIVE COOKIES
Penerbit : ONE PUBLISHER RM 18.00 Kod buku : ISBN 978-983-2450-33-7
BISKUT PERAYAAN
Penerbit : ONE PUBLISHER.. RM 18.00 Kod buku : ISBN 978-983-2450-33-7
KOMPILASI MASAKAN IKAN SUNGAI
Penerbit: Alaf 21..Harga Rm 7.00
KOMPILASI MASAKAN IKAN LAUT
Penerbit : Alaf 21..Harga Rm 7.00
KOMPILASI MASAKAN BARAT
Penerbit : Alaf 21.. Harga Rm 7.00
KOMPILASI MASAKAN JAWA
Penerbit : ALAF 21..Rm 7.00
KOMPILASI LAUK KENDURI
Penerbit : ALAF 21..Rm 7.00
KOMPILASI MASAKAN BERMADU
Penerbit : ALAF 21.. Rm 7.00
KOMPILASI HIDANGAN BERPANTANG
Penerbit : ALAF 21..Rm 7.00
KOMPILASI HIDANGAN BERKHASIAT
Penerbit : ALAF 21..Rm 7.00
ANEKA NASI GORENG
Penerbit : ALAF 21.. Rm 5.50
COOKIES FOR ORDER !!!
Harga..sila hubungi saya... deposit 50% . Berminat sila sms .Harga tidak termasuk kos penghantaran.
BROCHURE BISKUT
Brochure biskut ini sudah 9 tahun saya gunakan.. belum berkesempatan nak tukar baru..semua resepi ada kat dalam BUKU FESTIVE COOKIES & semuanya saya dah ajar di class saya..nak buat sendiri ..beli buku festive cookies sahaja..
Contoh Biskut Packaging
Biskut di pack dengan padat.. tak ada goyang2 !!
CORNFLAKES CLUSTER PRALINE - hot sale!!!
40 pcs - menggunakan real coklat , cornflakes gred A , almond & hazelnut filling
Saya akan membuat cabutan bertuah untuk followers saya ... Cabutan akan dibuat oleh peserta2 yang hadir ke class saya... Tarikh & masa akan diumunkan kemudian.. jadilah followers saya untuk menikmati cabutan bertuah... hadiah hanya boleh di "collect sendiri " sahaja & tidak boleh ditukar...cabutan akan dibuat apabila followers mencecah keangka 2000.. hadiah berupa barangan elektrik , buku masakan & class "hand"s on...
Kemuncak Pengunjung ke 100,000 terkena hari " My Birthday Day " ...!!
Peserta ke 100000 yang bertuah adalah email daripada 1. edan hadi 2. dyusop ... Tahniah !!!!...Kenangan ini akan menjadi ingatan sepanjang hayat kerana terkena pada hari MY BIRTHDAY ( 1 July ) !!.my hubby suruh hadiahkan 2 unit steamer untuk pengunjung angka 100000. Kepada yang tidak bertuah .. sila cuba lagi ... Terima Kasih....
PENGUNJUNG 200000
Pengunjung ke 200000 adalah email daripada wannoraini53@yahoo.com.my... TAHNIAH... sila tuntut hadiah anda.. kepada yang tak berjaya cuba lagi untuk pengunjung ke500000... hadiah sebuah OVEN...
1 comments:
salam chef
kenangan di bumi mesir saya suka sangat-sangat
Post a Comment