CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS DECEMBER 2014 & JANUARY 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :- 20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Tarikh : 21 December 2014
(Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
(3 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 25 December 2014 (Thursday- PH X'MAS)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 27 December 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 28 December 2014-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :17 January 2015 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( 8 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 January 2015 (Sunday) - ( 10 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :24 January 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :25 January 2015( Sunday) - (10 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Sunday, June 27, 2010

KENANGAN DI BUMI MESIR

-->
Assalam & Hai..hai... semua blogger... nie kenangan semasa saya berada di Mesir...Kemana saya pergi pun .. tetap tak lupa fokus kepada makanan.. dah kerjaya chef .. ni ler kerjanya.. tak makan pun tak pe.. janji ambil gambar... suasana di sini berbeza sangat2 dengan Malaysia..Suasana bandar yang kelam kabut .. termasuk penduduk2 nya... berhabuk... waduh2... nak makan pun kena berhati2...Di Bandar Iskandariah jer tenang sikit... kalau kat Kaherah tu... memang betul ler apa yang diceritakan .. walaupun negara Islam... tapi tak sama macam negara kita... So ... hantar je anak2 kita belajar kat UIA jer...tapi kalau nak merasa belajar kat sana ... apa salahnya... dapat tajaan & biasiswa .. pergi ler... dapat ler tengok suasana dibumi sempadan tue.... tak boleh cerita panjang2... tengok sendiri jer...Betul ler apa yang diceritakan oleh wartawan dari Tv 3 tue...

Bersiap sedia nak masuk kedalam kawasan pyramid, hati2 jika masuk kedalamnya.. sebab kuasa sihir masih ada...

Kat belakang nie...latar belakang bumi mesir.. saya ambik gambar kat dalam muzuim tentera..


Bersama adik dan mak mentua..mak saya nie terror masak ..insyaallah saya akan ajar resepi special ... masak lauk pauk untuk katering... acar buahnya memang sedap!!!!.

Di kedai rempah ratus... saya dah lupa nama tempatnya...tempat nie tak jauh dari Masjid Al- Azhar.. kat tengah - tengah bandar Kaherah..." Pasar Hussein " agaknya...Budak tue tunjuk tangan sebab dia tak bagi ambik gambar!!! last2 dapat jgk saya snap... dah glamour pun muka dia...ha..ha..ha.. berjaya ahkirnya....

Wow!!... nie yang seronok... macam2 ada...

Sesiapa yang tak kenal safron.. nie gambarnya... saya selalu buat pulut kuning guna safron.. ganti serbuk kunyit... letak je sikit semasa rendam beras pulut.. memang cantik warnanya...

Bunga- bunga kering.. macam2 ada..

Bistro ditengah - tengah Bandar Kaherah

Nie .. penduduk Mesir duk berkelah ditepi Sungai Nil.. nie le menunya..

Makan ikan bakar dengan roti pita & pickles @ jeruk...

Menunggu untuk menjamu selera di Bandar Iskandariah... ikan bakar

Roti Pita.. habis boleh minta lagi... Sedap!!!

Ha... ni ikan sardine bakar... menu famous kat restoran nie...

Inilah restorannya...FISH BONO RESTAURANT...semua menu ikan..

Pisang... saja ambil gambar for my food stylish..

Layan.... susunan buah- buahan lagi...

Susunan fruit float yang siap di bancuh... memang terasa fresh buah- buahan

Layan.. buah apricot fresh... manis...

Layan ...buah epal .. ranggup... macam kat giant jer..

Buah - buahan lagi....

Fruity float.....

Tersusun kemas... memang kreatif...

Best aiskrim ... free le katakan.. sebab promote kedai dia...

Suasana malam di Kaherah... lepak2 macam kat Hartamas...

Sanggup makan ??? siap letak atas bahu lagi....

Jualan terdedah... dah ler habuk banyak... nie yang buat roti nie sedap agaknya.




Sanggup berhenti tepi jalan .. ambil gambar tembikai.. Baju coklat tu student Al - Azhar..

Pickles...memang famous nie...

Wow!!!... nie kat atas kapal di Sungai Nil... lunch...

Salad... buffet....

Dressing....

French pastri...



Ok... nie gambarmakan2 .. sesekali asyik tengok gambar talam, coklat & cup cake... sekali sekala kita tengok gambar2 food exploration pulak.... Bye... jumpa lagi... nak attend class .. please booking....Wassalam & Terima Kasih....

1 comments:

boxhousestudio said...

salam chef

kenangan di bumi mesir saya suka sangat-sangat

Post a Comment