CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JANUARY & FEBRUARY 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :17 January 2015 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sudah Penuh) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 January 2015 (Sunday) - ( Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :24 January 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( Sudah Penuh)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :25 January 2015( Sunday) - (3 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 31 January 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :
1 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY, QUICE & EGG TART-Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff -RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 3 February 2015
(Tuesday -PH Thaipusam) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
(8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh: 8 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(5 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 14 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh :15 February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 22 February 2015 -( Sunday ) ..( Sila booking skrg ) - Rm 250.. Class Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted/pelbagai jenis choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : Sila Booking Sekarang - March ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila sms for Booking )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...
Tarikh :- Sila Booking Jika Berminat (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap
( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).
. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (
Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, August 4, 2010

RESEPI CORNFLAKES CLUSTER PRALINE

Bahan - bahan ;
150 gm cornflakes ( kellogs @ nestle )
50 gm almond strip - bakar dahulu
20 gm - 50 gm hazelnut paste @ nutella
200 gm milk coklat
200 gm dark coklat

Hiasan : White coklat - secukupnya & papercup


1. Cairkan coklat dengan cara " double boiler "

2. Masukkan semua bahan - bahan & kacau sebati.

3. Letakkan diatas periuk nasi elektrik yang berisi air panas & on plug..supaya cornflakes tak beku & senang nak masukkan kedalam paper cup.

4. Dah siap.. dapat dalam anggaran 70 pcs...

5. Nak cantik... hias dengan white coklat-- cairkan dulu & masukkan dalam pipping bag..

6. Dah siap... sejukkan sekejap... packing dalam bekas...


7. Dah siap packing ... 40 pcs satu bekas ... Rm .. kira sendiri kos anda.. guna cornflakes & coklat mahal.. jual mahal.. guna coklat cap ayam.. satu bekas boleh jual Rm 16- Rm 18.. Saya guna coklat SICAO ...hazelnut paste pun yang mahal bukan dari bake yen...

Tips : Kalau nak makan sendiri guna coklat milk couverture lagi sedap.. tapi !! kena tempering coklat dulu baru masukkan semua bahan2... mmg sedap...Saya dapat idea ini apabila adik selalu bawa balik dari oversea.. mmg dia suka sangat... saya pun buat menggunakan coklat import yang mahal... sekarang resepi ini dah jadi kegemaran anak2 saya.. satu balang tak sampai sejam anak teruna saya habiskan... Cuba Jangan Tak Cuba... nak beli coklat & hazelnut paste sila hubungi saya...

5 comments:

ASHIKIN said...

saya ada try buat niee... tapi kenapa saya punya coklat putih tak menjadi?die jadi cam keras dan bergentil2... kenapa yee.... sy gunekan kaedah double boil

amkaron said...

salam , resepi ni xperlu masuk dlm fridge ke?

ummiedonat said...

dh try....mmg betul x smpt nk msuk balang..dh habis di baham oleh anak2 sya....tq chef asma

nAzAriAh MohD MurAD said...

salam...
terima kaseh atas resepinya ya chef asma..

coklat wrapper @ chocolate wrapper said...

terima kasih...nak try resepi chef asama ni...

Post a Comment