CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- (Sudah Penuh) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 21 September 2014 (Sunday) - Events Malaysia Book Of Record at UNITAR International University.( Display Local Traditional Kuih).

Tarikh : 28 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf-Sudah Penuh )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :12 October 2014 (Sunday )- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( 8 Kosong ) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : Sila booking untuk next class -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sila sms for Booking)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking For Next Class- (Sms for Booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sms For Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (November -Sms For Booking).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November- sms for booking)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, June 6, 2011

GAMBAR CLASS BISKUT RAYA 2011

Assalam... ini sebahagian gambar2 biskut yang saya ajar didalam Class Demo Biskut Raya 2011..Sebanyak 20 jenis biskut termasuk free biskut... hanya ini sahaja gambar yang sempat saya snap... Insyaallah saya akan masukkan lagi gambar2 & nama2 biskut yang diajar semasa class... gambar2 ini untuk rujukan pelajar2 yang hadir ke class saya sahaja...yang tak hadir ke class saya .. jika nak beli resepi & biskut sample .. tolong hubungi saya.... saya pun ada simpan sample2 biskut & resepi untuk dijual ... sample hanya limited sahaja...saya hanya memberi peluang kepada yang tak sempat hadir ke class ini... jika hadir lagi bagus dapat lihat sendiri cara2 penyediaan & tips penyediaan biskut didalam class....kalau dah tinggal jauh tak dapat datang tak pa.... boleh beli resepi.... kalau nak diposkan ... risau takut hancur... datang ambil sendiri lagi bagus....

Biskut yang siap dipacking untuk diberi kepada peserta...

Contoh2 biskut yang dipacking didalam bekas...

Terpegun & terpesona melihat biskut2 yang siap dipacking... ini semua akan saya tunjukkan didalam class....

Wow!!... banyak... jangan risau... semua yang hadir dapat 20 jenis biskut... berbalaoi2...!!

Tersusun kemas... terima kasih kepada my assistant ( Fuad & Tipah ) yang bertungkus - lumus menyiapkan biskut ini sampai jam 2 pagi...

Biscotti...belum dibakar lagi... resepi yang menjadi kegemaran ramai... memang sedap... penyediaan yang teramat2 senang... mesti laris jualan dibulan Ramadhan....

Saya menggunakan pembaris talam untuk mendapatkan ukuran yang tepat... pembaris ini banyak kegunaannya... berbaloi2 membelinya...RM 50.00 sahaja untuk 1 set....

Cluster Rice Tartlet... saya menggunakan coklat yang bermutu tinggi....& dicampur dengan hazelnut paste...

Biskut Mak Datin.... biskut ini pernah saya keluarkan resepinya didalamMajalah Saji tahun 2009 dengan nama Biskut Colatta... tetapi saya ubah sedikit hiasannya..

Biskut Castello Beauty ... dah bertahun2 saya bisnes biskut ini... anak2 kecil cukup suka... dihujung tu boleh dihias dengan pelbagai hiasan...

Castello Beauty... saya hanya menggunakan mesin pasta sahaja untuk menekannya.. dah tak larat guna tangan... terlalu banyak order setiap tahun...

Strawberry Drizzle.. terlupa assistant saya nak letakkan nestum diatasnya... sepatutnya ada nestum... sapu telur, tabur nestum & bakar.. dah sejuk.. hiaskan dengan coklat strawberi....

Cheese Nori Cookies... terasa lemak & masin....

Pandangan dari depan...lapik kertas patchment paper ya.. supaya biskut tak hangit...

Biskut disusun didalam tray sebelum dipacking... kelihatan kemas & bersih...

Lovely Truffle... didalamnya diisi sebiji almond...

Semperit Crystal... resepi yang sedap campuran kelapa kering...resepi asal saya dapat dari makcik my hubby & diubah suai oleh saya...ya la... makcik buat main campak2 je bahan.. dapat kat saya... ubah la segala2 nya...kalau campak2 .. mana nak jadi .. kalau nak ajar pelajar saya....kena bagi resepi betul2....

Cashewnut Oat... Si Tipah suka sangat dengan acuan ini... acuan boleh di tukar ya.... biskut kegemaran mak saya....

Sweet Mint.... semasa kerja kat Brunei dulu... kawan saya yang dari Filipina suka sangat dengan biskut ini...dah lama tak jumpa mereka... kalau datang Malaysia... calling2 ya...

Semperit Crystal... sebelum dibakar...

Semperit Crystal sebelum dihias...

Lovely Truffle....

Rafferro Truffle...didalam ada sebiji kacang hazelnut...

Mocha Giagunja @ hazelnut....sebelum dihias...

Almanda Drizzle... hot sale biskut setiap tahun...

Biskut Rabbani... mengambil nama Kumpulan Nasyid Rabbani... biskut ini asalnya .. saya cipta untuk Rabbani... itula namanya Biskut Rabbani...setiap tahun mereka ambil dengan saya.. tetapi sekarang wife Azadan ( Ketua Kumpulan Rabbani) dah buat sendiri... Azadan dah buka kedai Bakery di Bangi ( tak silap saya) ... alamatnya dah terdelete semasa phone saya rosak tempohari... memang sedap.. rasa lain dari yang lain... ( Al- fatihah buat Ustaz Asri)

Biskut Rabbani disusun didalam tray & dihias...

Biskut Cheese Nori .. sebelum dibakar...

Biskut Sweet Mint .. sebelum dibakar...

Cashewnut Oat.. sebelum dibakar...

Biskut Rabbani .. sebelum dihias...

White Beauty sebelum dihias...

Caterpillar sebelum dibakar..

Strawbery Drizzle....sebelum dibakar...

Strawbery Drizzle... tabur nestum sebelum dibakar... gambar yang diatas tadi... Tipah lupa tabur nestum....Terima kasih kerana menjadi pengikut setia saya & jumpa lagi .. Semoga mendapat rezeki yang bertambah2 di Bulan Puasa.. jangan lupa bersedekah pada yang memerlukan & .. barulah rezeki kita diberkati ...Amin....

2 comments:

Mama'cfa♥ said...

salam chef asma...nk tnye la chef dok mne... kuih raye 2011 tu menarik lau dlm kl-klang-s.alm area nk order la...

GnomeFan said...

yummy!


-RJ

Post a Comment