CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY & MARCH 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :
28 February 2015 ( Saturday) - ( Sudah Penuh ) -
RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 March 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sudah Penuh ) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" -RM 250 - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang.. Chef Asma akan tunjukkan FREE DEMO Membuat PULUT KUNING & RENDANG AYAM WARISAN.

Tarikh : 7 March 2015( Saturday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 7 Kosong )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi... Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :14 March 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 5 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :- 15 March 2015 - Sunday - 10 am - 2 pm (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh :-15 March 2015 - Sunday- 2.30 pm - 5.00 pm ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh : 21 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 22 March 2015 ( Sunday ) - ( 10 Kosong )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 28 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 10 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 29 March 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 6 Kosong ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
APRIL - Sila Booking Sekarang
(Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh :Sila Booking Skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : (Sila Booking Skrg - Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 12 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, June 6, 2011

GAMBAR CLASS BISKUT RAYA 2011

Assalam... ini sebahagian gambar2 biskut yang saya ajar didalam Class Demo Biskut Raya 2011..Sebanyak 20 jenis biskut termasuk free biskut... hanya ini sahaja gambar yang sempat saya snap... Insyaallah saya akan masukkan lagi gambar2 & nama2 biskut yang diajar semasa class... gambar2 ini untuk rujukan pelajar2 yang hadir ke class saya sahaja...yang tak hadir ke class saya .. jika nak beli resepi & biskut sample .. tolong hubungi saya.... saya pun ada simpan sample2 biskut & resepi untuk dijual ... sample hanya limited sahaja...saya hanya memberi peluang kepada yang tak sempat hadir ke class ini... jika hadir lagi bagus dapat lihat sendiri cara2 penyediaan & tips penyediaan biskut didalam class....kalau dah tinggal jauh tak dapat datang tak pa.... boleh beli resepi.... kalau nak diposkan ... risau takut hancur... datang ambil sendiri lagi bagus....

Biskut yang siap dipacking untuk diberi kepada peserta...

Contoh2 biskut yang dipacking didalam bekas...

Terpegun & terpesona melihat biskut2 yang siap dipacking... ini semua akan saya tunjukkan didalam class....

Wow!!... banyak... jangan risau... semua yang hadir dapat 20 jenis biskut... berbalaoi2...!!

Tersusun kemas... terima kasih kepada my assistant ( Fuad & Tipah ) yang bertungkus - lumus menyiapkan biskut ini sampai jam 2 pagi...

Biscotti...belum dibakar lagi... resepi yang menjadi kegemaran ramai... memang sedap... penyediaan yang teramat2 senang... mesti laris jualan dibulan Ramadhan....

Saya menggunakan pembaris talam untuk mendapatkan ukuran yang tepat... pembaris ini banyak kegunaannya... berbaloi2 membelinya...RM 50.00 sahaja untuk 1 set....

Cluster Rice Tartlet... saya menggunakan coklat yang bermutu tinggi....& dicampur dengan hazelnut paste...

Biskut Mak Datin.... biskut ini pernah saya keluarkan resepinya didalamMajalah Saji tahun 2009 dengan nama Biskut Colatta... tetapi saya ubah sedikit hiasannya..

Biskut Castello Beauty ... dah bertahun2 saya bisnes biskut ini... anak2 kecil cukup suka... dihujung tu boleh dihias dengan pelbagai hiasan...

Castello Beauty... saya hanya menggunakan mesin pasta sahaja untuk menekannya.. dah tak larat guna tangan... terlalu banyak order setiap tahun...

Strawberry Drizzle.. terlupa assistant saya nak letakkan nestum diatasnya... sepatutnya ada nestum... sapu telur, tabur nestum & bakar.. dah sejuk.. hiaskan dengan coklat strawberi....

Cheese Nori Cookies... terasa lemak & masin....

Pandangan dari depan...lapik kertas patchment paper ya.. supaya biskut tak hangit...

Biskut disusun didalam tray sebelum dipacking... kelihatan kemas & bersih...

Lovely Truffle... didalamnya diisi sebiji almond...

Semperit Crystal... resepi yang sedap campuran kelapa kering...resepi asal saya dapat dari makcik my hubby & diubah suai oleh saya...ya la... makcik buat main campak2 je bahan.. dapat kat saya... ubah la segala2 nya...kalau campak2 .. mana nak jadi .. kalau nak ajar pelajar saya....kena bagi resepi betul2....

Cashewnut Oat... Si Tipah suka sangat dengan acuan ini... acuan boleh di tukar ya.... biskut kegemaran mak saya....

Sweet Mint.... semasa kerja kat Brunei dulu... kawan saya yang dari Filipina suka sangat dengan biskut ini...dah lama tak jumpa mereka... kalau datang Malaysia... calling2 ya...

Semperit Crystal... sebelum dibakar...

Semperit Crystal sebelum dihias...

Lovely Truffle....

Rafferro Truffle...didalam ada sebiji kacang hazelnut...

Mocha Giagunja @ hazelnut....sebelum dihias...

Almanda Drizzle... hot sale biskut setiap tahun...

Biskut Rabbani... mengambil nama Kumpulan Nasyid Rabbani... biskut ini asalnya .. saya cipta untuk Rabbani... itula namanya Biskut Rabbani...setiap tahun mereka ambil dengan saya.. tetapi sekarang wife Azadan ( Ketua Kumpulan Rabbani) dah buat sendiri... Azadan dah buka kedai Bakery di Bangi ( tak silap saya) ... alamatnya dah terdelete semasa phone saya rosak tempohari... memang sedap.. rasa lain dari yang lain... ( Al- fatihah buat Ustaz Asri)

Biskut Rabbani disusun didalam tray & dihias...

Biskut Cheese Nori .. sebelum dibakar...

Biskut Sweet Mint .. sebelum dibakar...

Cashewnut Oat.. sebelum dibakar...

Biskut Rabbani .. sebelum dihias...

White Beauty sebelum dihias...

Caterpillar sebelum dibakar..

Strawbery Drizzle....sebelum dibakar...

Strawbery Drizzle... tabur nestum sebelum dibakar... gambar yang diatas tadi... Tipah lupa tabur nestum....Terima kasih kerana menjadi pengikut setia saya & jumpa lagi .. Semoga mendapat rezeki yang bertambah2 di Bulan Puasa.. jangan lupa bersedekah pada yang memerlukan & .. barulah rezeki kita diberkati ...Amin....

2 comments:

Mama'cfa♥ said...

salam chef asma...nk tnye la chef dok mne... kuih raye 2011 tu menarik lau dlm kl-klang-s.alm area nk order la...

GnomeFan said...

yummy!


-RJ

Post a Comment