CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS AUGUST and SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN AUGUST & SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 30 Ogos 2014(Saturday)-Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM


Tarikh : 31 Ogos 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (10 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : 1 September 2014 (Monday -P/H-Monday)- (8 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : 6 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (10 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh :7 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (10 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2



Tarikh : Sila Booking Sekarang - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(Sila Booking) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sila Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (Sila Booking Sekarang).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )


Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )


No Telefone / WhatsApp : - 012-3083750 ...


Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin


Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, August 10, 2011

SHOOTING TV ALHIJRAH - JUADAH IFTAR- CHEF ISKANDAR

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & blogger2 yang tidak jemu2 singgah disini... Gambar2 ini semasa Shooting Juadah Iftar untuk Program TV AL HIJRAH , chanel 114 ( Astro )... Hos @ Chefnya adalah Chef Iskandar... seorang Chef Celebriti yang handsome, low profile & sangat berbudi - bahasa...Sesuai sekali TV ALHIJRAH mengambil beliau sebagai Chef Celebriti... Beliau berpengalaman hampir 10 tahun dalam bidang masakan... memang beliau seorang Chef...beliau pernah mengendalikan Program Dapur Bujang diRTM 2, Pengacara & Pemburu Hantu Program 13 episod PEMBURU HANTU di CHANEL 104 ASTRO... " berani nya menburu hantu" & seorang pelakon...Sekarang beliau mengendalikan program MENU ALAM di chanel114 ( TV AL HIJRAH )...Studio Masakan saya ini dijadikan tempat untuk shooting Program JUADAH IFTAR yang bersiaran di TV ALHIJRAH pada setiap hari Khamis & Jumaat di Bulan Ramadhan ( 10 episod ) ,Jam 5.30 Petang... Jika nak tengok Studio Masakan Chef Asma kat TV... tengok kat chanel 114 ....

Ayam Panggang... nak resepi ... sila lihat di TV AL HIJRAH...

Ayam Panggang yang sudah siap...

Manggo Puding... ini sahaja yang sempat saya snap... nak tengok menu & resepi yang enak2... jangan lupa tengok kat TV ALHIJRAH...

Selepas shooting... kemas- mengemas...

Krew2 Program yang terlibat...selesai sudah pengambaran selama 2 hari ( 10 episod ) yang berahkir jam 3 pagi...

Episod yang terahkir.... sempena menyambut Aidil Fitri...

Sebelum shooting.... tersusun kemas susun aturnya...

Anak kesayangan saya ... Amierul Hannan.... ini bukan pelapis saya tetapi pelapis my hubby...

Bersama Chef Iskandar & Amirah( my daughter ) ... pelapis bakat saya....

Proses rakaman sedang dijalankan...

Pandangan dari luar Studio Masakan Chef Asma...

Chef Iskandar sedang menyiapkan menunya....

Krew2 diluar studio... suasana tempat yang selesa untuk shooting program masakan...

Dilengkapi dengan peralatan dapur yang menyenangkan... semua saya sediakan...

Krew- krew & mekap artis....

Pengambaran sedang dijalankan...

Suasana didalam studio...

Suasana didalam studio... jika menyewa distudio ini.. segala peralatan akan saya sediakan...

Berehat sekejap untuk sessi perbincangan...

Suasana didalam studio yang kemas & teratur... Nak sewa tempat... sila contact ya !!! distudio saya ini memang selesa & peralatan mencukupi...

Chef Iskandar sedang menyediakan " mise en place ".. Studio ini mempunyai ruang yang luas untuk tempat penyediaan bahan- bahan...

Pandangan sebelum shooting..

Sebelum shooting...

Palang besi dipasang supaya senang untuk mengantung lampu & sebagainya...

Sedang berbincang sebelum proses rakaman...

Suasana dari luar studio...

Suasana dari luar.... selesa !!!!

Persediaan awal sebelum rakaman...

Krew2 yang bertugas....

Pandangan dari sudut tepi...

Peralatan untuk rempah - ratus...

Cabinet yang kosong ... belum disusun hiasan....

Pandangan dari sudut.... Island"s table yang boleh diubah2...

Studio ini untuk disewa kepada sesiapa yang berminat... segala peralatan disediakan... harga boleh dirunding... jika berminat.. sila hubungi saya.... Suasana tempat yang teramat selesa sekali & suasana yang sunyi & tenang... memang tersangat sesuai untuk pengambaran... Terima kasih & Selamat Berpuasa...

0 comments:

Post a Comment