CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2016 - BERMINAT SILA SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis) @ 2016 ( 20 jenis ) - Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=======================================


Tarikh :
24 Sept 2016 ( Saturday)
- Rm 280- ( Sudah Penuh) -Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! )

================================================
Tarikh : 25 Sept 2016 (Sundayday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sudah PenuhSudah Penuh ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

===============================================


CLASS DIBAWAH INI MASIH BELUM ADA TARIKH- JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....

CLASS DIBAWAH INI MASIH BELUM ADA TARIKH- JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....
Tarikh :16 October 2016 - (Sunday)- ( 10 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????
===============================================

Tarikh : 22 October 2016 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( 7 Kosong)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


===============================================


Tarikh : 2 October 2016 ( Sunday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM


===============================================


Tarikh : 1 October 2016 (Saturday)- ( 6 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

==========================================

Tarikh : 15 Oct 2016 ( Saturday)- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) . ( 10 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

======================================
Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
===============================================

Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
================================================

Tarikh :
Oct/Nov 2016 ( Sunday)- ( Sila Booking For Next Class )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


================================================

Tarikh: Oct / Nov 2016( Sunday) - CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

=================================================

Tarikh :
Oct / Nov 2016
( Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang )
Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===========================================

Tarikh :
23 October 2016
( Sunday) -( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

=================================================

Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!

========================================
Tarikh : Sila Booking Skrg- Nov 2016 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken pun di AJAR..Berbaloii..

=========================================

Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

==============================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg!!)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
===============================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

==============

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Friday, October 7, 2011

CLASS ANEKA PUDING 2 OCTOBER 2011 - PART 1

Assalam & Salam Hormat.....hari ini baru saya berkesempatan untuk menulis serba sedikit info didalam blog ini... keaadaan rutin saya sekarang terlalu busy... jika tidak busy.. hari2 saya akan updated blog ini untuk dikongsi bersama pelajar2 saya... saya ceritakan serba sedikit hasil daripada Class Aneka Puding Part 1... Puding2 ini memang cantik untuk dibuat sebagai hantaran, majlis keraian & sebagainya.. jika tak datang belajar... rugi!!! ... jika nak join ... Class 12 February 2012 sahaja yang masih ada tempat kosong...Harap booking & buat bayaran awal jika berminat...

Puding Lapis Tikar... memang sedap & sangat senang sahaja membuatnya...

Puding Domino... teknik yang sangat mudah & pantas sekali...

Puding Lapis Pandan....

Aneka Puding... Puding Roti , Puding Karemel Kukus & Cream Caremel
( steambath - western style ).

Puding tersusun cantik didalam pinggan...

Bread And Butter Pudding & Puding Lapis Tikar..

Puding Lapis Chiffon... rasanya seperti Mashmallow...

Contoh Puding didalam pinggan... pinggan seharusnya berwarna putih supaya " presentation nampak cantik & bersih "

Bread And Butter Pudding... memang sedap ... resepi 5* Hotel...

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Serumpun Kasih..

Puding Lapis Chiffon...

Puding Lapis Tikar... Wow!!! Jom .... join class puding !!!

Assorted Puding ... untuk dibawa balik oleh setiap peserta kursus...

Puding Lapis Chiffon... dimasukkan kedalam "plastik transparent"

Puding Lapis Chiffon... Potongan yang kemas & bersih..

Lebihan puding daripada class... saya satukan & hasilkan Puding Pancawarna...

Puding Susu Pancawarna..

Puding Laici Pancawarna.. lebihan agar2 dari class... saya satukan & terhasil sejenis puding...

Puding Domino... cantik sekali.. berbaloi!!.. baloi!!!..

Puding Lapis Tikar...

Wow !!! Lapisan yang cantik ....

Puding Serumpun Kasih...sesuai sekali untuk hantaran...

Rainbow Bread Pudding ...kacang soya flavour...

Rainbow Bread Pudding...

Rainbow Bread Pudding ... saya masukkan didalam glass... (served individu )

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Roti Pancawarna...

Puding Strawbery Cake..

Bread And Butter Pudding With Vanilla Sauce..

Bread And Butter Pudding...

Puding2 yang sudah siap untuk dibahagi kepada peserta kursus...

Bread And Butter Pudding... sesuai sekali untuk jamuan rumah terbuka...

Rainbow Bread Pudding in cup...

Puding Karemel Kukus...

Puding Koktel Buah - buahan..

Puding Serumpun Kasih In Cup...

Vanilla Sauce In Cup...

Cream Caremel -Steambath...

Peserta sedang menjamu selera...terima kasih kerana join class ...

Bread And Butter Pudding sebelum dibakar...

Puding Karemel- dikukus didalam pengukus yang dihadiahkan daripada peserta saya di Singapore...
Puding Karemel & Puding Roti Karemel... dikukus didalam Steamer TRIO... berbaloi !!.. baloi!!

Filling Kastard dimasukkan kedalam bancuhan roti.. untuk membuat Bread Pudding...

Hati2... jangan melimpah...

Curahkan dengan perlahan - lahan...

Peserta sedang mendengar penerangan daripada saya... tiada rahsia... semua saya curahkan ilmu yang saya ada...

Cara menuang Filling kedalam bekas yang besar.. rendam sekejap supaya roti lembut...

Mini Bread Pudding... untuk dibawa balik oleh setiap peserta...

Cara susunan roti didalam bekas yang besar..

Cara memotong inti .. untuk dibuat Puding Lapis Tikar...saya menggunakan pembaris Talam... Berbaloi!! baloi!!... semua boleh digunakan...guna saiz yang paling kecil sekali...

Pastikan pisau tajam sebelum memotong...

Cream Caremel - steambath - sudah siap untuk dibagi kepada setiap peserta..

Puding Karemel - sebelum dikukus.

Cara menuang Caremel Filling ...

Peserta memerhati dengan khusyuk sekali...

Inti Lapis dimasukkan...

Susun rapat2... jangan tinggalkan ruang...

Cara susunan inti..

Inti Puding Lapis...

Agar2 masukkan kedalam bekas & di rendam didalam periuk yang berisi air panas & dibuka api perlahan..

Agar2 direndam supaya lambat membeku.... Jika berminat dengan Class Aneka Puding Part 1 ... sila booking & buat pembayaran sekarang... Terima Kasih & Jumpa Lagi..

2 comments:

Azliana Che Amat said...

salam.chef,sy ade tgk wanita hari ini.bleh chef post resipi puding roti kismis guna filling kastard?terima kasih chef..

Isma..... said...

Salam....Chef, tq post recipe bread butter pudding.....insyaallah saya akan try....

Post a Comment