CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalam buat semua pelajar2 saya & semua blogger yang beragama Islam.... SALAM AIDILFITRI saya ucapkan buat semua... Semoga tahun ini akan mendapat rahmat & keberkatan buat kita semua.... Tahun ini saya menyambut hari raya pertama & kedua di Alor Star ( rumah mertua ) & raya ketiga di Kota Bharu... Sabtu akan bertolak balik keKuala Lumpur & akan singgah melawat anak buah di hospital di Kuala Terengganu.... Ampun & Maaf jika ada terkasar bahasa dari saya & all my family....Semoga berjumpa lagi.....

Thursday, August 18, 2011

TAKZIAH TO MY UNCLE FAMILY - PAK SU - DI KEMAMAN, TERENGGANU

Assalam & Salam Hormat buat semua ... Malam tadi ketika berita TV3 jam 8 malam... saya dikejutkan dengan berita yang amat menyedihkan buat kami sekeluarga... kami kehilangan ahli keluarga tersayang sekelip mata... ketika itu saya sedang sibuk membancuh tempahan biskut... apalagi airmata pun keluar apabila melihat Mak Su menangis didalam Tv & melihat mayat dikebumikan disatu liang - lahad... terus telipon mama ku... mereka tak sempat nak bagi tau & call kami diKuala Lumpur dalam keadaan yang kelam - kabut... Tak mengapa.... hari ini saya bergegas pulang ke Terengganu untuk menziarahi adik sepupu yang bongsu & masih dalam keadaan kritikal... Sesungguhnya 2 hari ini jiwa pun terasa ada sesuatu akan terjadi... patut la tahun ini saya terasa nak stop daripada berniaga biskut raya... tetapi disebabkan customer tetap sudah terbiasa dengan biskut ini, saya buatkan juga...nasib baik ada pembantu saya yang boleh siapkan...mungkin ada hikmahnya , kemungkinan hati saya dah terasa akan terjadi sesuatu pada Ramadhan tahun ini .... tidak disangka kejadian ini adalah sangan menyedihkan buat seluruh ahli keluarga kami....Setiap kali Raya kami selalu berkumpul dirumah keluarga saya di Kelantan kerana datuk & nenek kami sudah meninggal... Pak Su & Mama ku cuma 2 beradik sahaja... Saya juga akan membawa balik biskut & kek berkotak2 untuk diberi kepada saudara - mara.... Al- fatihah....

Note : Pada minggu ini , saya tidak dapat poskan barang2 yang dijanjikan ... saya akan poskan pada hari Isnin ( 22 / 8/11 )... Harap maaf ...

Muka hadapan Harian Metro.... berita yang menyedihkan dipagi 19 /8/11....

Muka depan Utusan Malaysia....3 beranak yang sehidup semati & dikebumikan di satua liang - lahad...

Berita yang menyayat hati...

Kosmo....kereta remuk teruk...

Berita yang menyayat hati... si kembar 3 sedang memegang baju anak buahnya... my cousin ini kembar 3... semuanya lelaki... kembar seiras...

Arwah my cousin... kami selalu berkumpul dirumah nenek semasa hari raya & sekarang nenek sudah tiada .. tempat berkumpul adalah dirumah my family... tahun ini & selama - lamanya kami tidak dapat bersama lagi... semoga rohnya ditempatkan disisi orang2 yang soleh...Amin......

Wednesday, August 10, 2011

SHOOTING TV ALHIJRAH - JUADAH IFTAR- CHEF ISKANDAR

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & blogger2 yang tidak jemu2 singgah disini... Gambar2 ini semasa Shooting Juadah Iftar untuk Program TV AL HIJRAH , chanel 114 ( Astro )... Hos @ Chefnya adalah Chef Iskandar... seorang Chef Celebriti yang handsome, low profile & sangat berbudi - bahasa...Sesuai sekali TV ALHIJRAH mengambil beliau sebagai Chef Celebriti... Beliau berpengalaman hampir 10 tahun dalam bidang masakan... memang beliau seorang Chef...beliau pernah mengendalikan Program Dapur Bujang diRTM 2, Pengacara & Pemburu Hantu Program 13 episod PEMBURU HANTU di CHANEL 104 ASTRO... " berani nya menburu hantu" & seorang pelakon...Sekarang beliau mengendalikan program MENU ALAM di chanel114 ( TV AL HIJRAH )...Studio Masakan saya ini dijadikan tempat untuk shooting Program JUADAH IFTAR yang bersiaran di TV ALHIJRAH pada setiap hari Khamis & Jumaat di Bulan Ramadhan ( 10 episod ) ,Jam 5.30 Petang... Jika nak tengok Studio Masakan Chef Asma kat TV... tengok kat chanel 114 ....

Ayam Panggang... nak resepi ... sila lihat di TV AL HIJRAH...

Ayam Panggang yang sudah siap...

Manggo Puding... ini sahaja yang sempat saya snap... nak tengok menu & resepi yang enak2... jangan lupa tengok kat TV ALHIJRAH...

Selepas shooting... kemas- mengemas...

Krew2 Program yang terlibat...selesai sudah pengambaran selama 2 hari ( 10 episod ) yang berahkir jam 3 pagi...

Episod yang terahkir.... sempena menyambut Aidil Fitri...

Sebelum shooting.... tersusun kemas susun aturnya...

Anak kesayangan saya ... Amierul Hannan.... ini bukan pelapis saya tetapi pelapis my hubby...

Bersama Chef Iskandar & Amirah( my daughter ) ... pelapis bakat saya....

Proses rakaman sedang dijalankan...

Pandangan dari luar Studio Masakan Chef Asma...

Chef Iskandar sedang menyiapkan menunya....

Krew2 diluar studio... suasana tempat yang selesa untuk shooting program masakan...

Dilengkapi dengan peralatan dapur yang menyenangkan... semua saya sediakan...

Krew- krew & mekap artis....

Pengambaran sedang dijalankan...

Suasana didalam studio...

Suasana didalam studio... jika menyewa distudio ini.. segala peralatan akan saya sediakan...

Berehat sekejap untuk sessi perbincangan...

Suasana didalam studio yang kemas & teratur... Nak sewa tempat... sila contact ya !!! distudio saya ini memang selesa & peralatan mencukupi...

Chef Iskandar sedang menyediakan " mise en place ".. Studio ini mempunyai ruang yang luas untuk tempat penyediaan bahan- bahan...

Pandangan sebelum shooting..

Sebelum shooting...

Palang besi dipasang supaya senang untuk mengantung lampu & sebagainya...

Sedang berbincang sebelum proses rakaman...

Suasana dari luar studio...

Suasana dari luar.... selesa !!!!

Persediaan awal sebelum rakaman...

Krew2 yang bertugas....

Pandangan dari sudut tepi...

Peralatan untuk rempah - ratus...

Cabinet yang kosong ... belum disusun hiasan....

Pandangan dari sudut.... Island"s table yang boleh diubah2...

Studio ini untuk disewa kepada sesiapa yang berminat... segala peralatan disediakan... harga boleh dirunding... jika berminat.. sila hubungi saya.... Suasana tempat yang teramat selesa sekali & suasana yang sunyi & tenang... memang tersangat sesuai untuk pengambaran... Terima kasih & Selamat Berpuasa...