CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ada berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 5 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( Sudah Penuh - KIV list akan saya masukkan ke next class OCT )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 6 Sept 2015 ( Sunday)- ( 3 Kosong )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 12 Sept 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( 5 Kosong ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 13 Sept 2015 - (Sunday)- ( 10 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 16 Sept 2015 ( Wed - PH M'Sia Day ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 9 Kosong)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAMPART 5

Tarikh :
19 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong )
Rm 200..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4



Tarikh : 20 Sept 2015 ( Sunday)- ( 5 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 5 TYPES KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan )

Tarikh : 3 Oct 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 200 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh:
4 Oct 2015 -(Sunday)
- CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( 9 Kosong- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..



Tarikh: 11 Oct 2015 -( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 6 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
14 Oct 2015-( Wed - PH Awal Muharam )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 18 Oct 2015 ( Sunday) -(12 Kosong)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup &KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh : 25 Oct 2015 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 11 Kosong)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :
November 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat (weekdays - call for appoinments) ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg (weekdays- call for appoinment) (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : November 2015 ( Sunday ) - (sila booking skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalam buat semua pelajar2 saya & semua blogger yang beragama Islam.... SALAM AIDILFITRI saya ucapkan buat semua... Semoga tahun ini akan mendapat rahmat & keberkatan buat kita semua.... Tahun ini saya menyambut hari raya pertama & kedua di Alor Star ( rumah mertua ) & raya ketiga di Kota Bharu... Sabtu akan bertolak balik keKuala Lumpur & akan singgah melawat anak buah di hospital di Kuala Terengganu.... Ampun & Maaf jika ada terkasar bahasa dari saya & all my family....Semoga berjumpa lagi.....

Thursday, August 18, 2011

TAKZIAH TO MY UNCLE FAMILY - PAK SU - DI KEMAMAN, TERENGGANU

Assalam & Salam Hormat buat semua ... Malam tadi ketika berita TV3 jam 8 malam... saya dikejutkan dengan berita yang amat menyedihkan buat kami sekeluarga... kami kehilangan ahli keluarga tersayang sekelip mata... ketika itu saya sedang sibuk membancuh tempahan biskut... apalagi airmata pun keluar apabila melihat Mak Su menangis didalam Tv & melihat mayat dikebumikan disatu liang - lahad... terus telipon mama ku... mereka tak sempat nak bagi tau & call kami diKuala Lumpur dalam keadaan yang kelam - kabut... Tak mengapa.... hari ini saya bergegas pulang ke Terengganu untuk menziarahi adik sepupu yang bongsu & masih dalam keadaan kritikal... Sesungguhnya 2 hari ini jiwa pun terasa ada sesuatu akan terjadi... patut la tahun ini saya terasa nak stop daripada berniaga biskut raya... tetapi disebabkan customer tetap sudah terbiasa dengan biskut ini, saya buatkan juga...nasib baik ada pembantu saya yang boleh siapkan...mungkin ada hikmahnya , kemungkinan hati saya dah terasa akan terjadi sesuatu pada Ramadhan tahun ini .... tidak disangka kejadian ini adalah sangan menyedihkan buat seluruh ahli keluarga kami....Setiap kali Raya kami selalu berkumpul dirumah keluarga saya di Kelantan kerana datuk & nenek kami sudah meninggal... Pak Su & Mama ku cuma 2 beradik sahaja... Saya juga akan membawa balik biskut & kek berkotak2 untuk diberi kepada saudara - mara.... Al- fatihah....

Note : Pada minggu ini , saya tidak dapat poskan barang2 yang dijanjikan ... saya akan poskan pada hari Isnin ( 22 / 8/11 )... Harap maaf ...

Muka hadapan Harian Metro.... berita yang menyedihkan dipagi 19 /8/11....

Muka depan Utusan Malaysia....3 beranak yang sehidup semati & dikebumikan di satua liang - lahad...

Berita yang menyayat hati...

Kosmo....kereta remuk teruk...

Berita yang menyayat hati... si kembar 3 sedang memegang baju anak buahnya... my cousin ini kembar 3... semuanya lelaki... kembar seiras...

Arwah my cousin... kami selalu berkumpul dirumah nenek semasa hari raya & sekarang nenek sudah tiada .. tempat berkumpul adalah dirumah my family... tahun ini & selama - lamanya kami tidak dapat bersama lagi... semoga rohnya ditempatkan disisi orang2 yang soleh...Amin......

Wednesday, August 10, 2011

SHOOTING TV ALHIJRAH - JUADAH IFTAR- CHEF ISKANDAR

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & blogger2 yang tidak jemu2 singgah disini... Gambar2 ini semasa Shooting Juadah Iftar untuk Program TV AL HIJRAH , chanel 114 ( Astro )... Hos @ Chefnya adalah Chef Iskandar... seorang Chef Celebriti yang handsome, low profile & sangat berbudi - bahasa...Sesuai sekali TV ALHIJRAH mengambil beliau sebagai Chef Celebriti... Beliau berpengalaman hampir 10 tahun dalam bidang masakan... memang beliau seorang Chef...beliau pernah mengendalikan Program Dapur Bujang diRTM 2, Pengacara & Pemburu Hantu Program 13 episod PEMBURU HANTU di CHANEL 104 ASTRO... " berani nya menburu hantu" & seorang pelakon...Sekarang beliau mengendalikan program MENU ALAM di chanel114 ( TV AL HIJRAH )...Studio Masakan saya ini dijadikan tempat untuk shooting Program JUADAH IFTAR yang bersiaran di TV ALHIJRAH pada setiap hari Khamis & Jumaat di Bulan Ramadhan ( 10 episod ) ,Jam 5.30 Petang... Jika nak tengok Studio Masakan Chef Asma kat TV... tengok kat chanel 114 ....

Ayam Panggang... nak resepi ... sila lihat di TV AL HIJRAH...

Ayam Panggang yang sudah siap...

Manggo Puding... ini sahaja yang sempat saya snap... nak tengok menu & resepi yang enak2... jangan lupa tengok kat TV ALHIJRAH...

Selepas shooting... kemas- mengemas...

Krew2 Program yang terlibat...selesai sudah pengambaran selama 2 hari ( 10 episod ) yang berahkir jam 3 pagi...

Episod yang terahkir.... sempena menyambut Aidil Fitri...

Sebelum shooting.... tersusun kemas susun aturnya...

Anak kesayangan saya ... Amierul Hannan.... ini bukan pelapis saya tetapi pelapis my hubby...

Bersama Chef Iskandar & Amirah( my daughter ) ... pelapis bakat saya....

Proses rakaman sedang dijalankan...

Pandangan dari luar Studio Masakan Chef Asma...

Chef Iskandar sedang menyiapkan menunya....

Krew2 diluar studio... suasana tempat yang selesa untuk shooting program masakan...

Dilengkapi dengan peralatan dapur yang menyenangkan... semua saya sediakan...

Krew- krew & mekap artis....

Pengambaran sedang dijalankan...

Suasana didalam studio...

Suasana didalam studio... jika menyewa distudio ini.. segala peralatan akan saya sediakan...

Berehat sekejap untuk sessi perbincangan...

Suasana didalam studio yang kemas & teratur... Nak sewa tempat... sila contact ya !!! distudio saya ini memang selesa & peralatan mencukupi...

Chef Iskandar sedang menyediakan " mise en place ".. Studio ini mempunyai ruang yang luas untuk tempat penyediaan bahan- bahan...

Pandangan sebelum shooting..

Sebelum shooting...

Palang besi dipasang supaya senang untuk mengantung lampu & sebagainya...

Sedang berbincang sebelum proses rakaman...

Suasana dari luar studio...

Suasana dari luar.... selesa !!!!

Persediaan awal sebelum rakaman...

Krew2 yang bertugas....

Pandangan dari sudut tepi...

Peralatan untuk rempah - ratus...

Cabinet yang kosong ... belum disusun hiasan....

Pandangan dari sudut.... Island"s table yang boleh diubah2...

Studio ini untuk disewa kepada sesiapa yang berminat... segala peralatan disediakan... harga boleh dirunding... jika berminat.. sila hubungi saya.... Suasana tempat yang teramat selesa sekali & suasana yang sunyi & tenang... memang tersangat sesuai untuk pengambaran... Terima kasih & Selamat Berpuasa...