CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :- 1 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :- Boleh join bersama CLASS BISCOTTI -(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 2 November 2014 ( Sunday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 3 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 9 November 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking- Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class hujung November - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :- 15 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 16 November 2014 ( Sunday) -(10 Kosong)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :22 November 2014 (Saturday) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :23 November 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 12 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh : Sila Booking skrg ( December)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( pls sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :Sila Booking for next class- (pls sms for booking ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking for next class
(Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( pls sms for booking)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : Sila Booking for Next Class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( pls sms for booking ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking for next class (Sunday) - (pls sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Friday, October 7, 2011

CLASS ANEKA PUDING 2 OCTOBER 2011 - PART 1

Assalam & Salam Hormat.....hari ini baru saya berkesempatan untuk menulis serba sedikit info didalam blog ini... keaadaan rutin saya sekarang terlalu busy... jika tidak busy.. hari2 saya akan updated blog ini untuk dikongsi bersama pelajar2 saya... saya ceritakan serba sedikit hasil daripada Class Aneka Puding Part 1... Puding2 ini memang cantik untuk dibuat sebagai hantaran, majlis keraian & sebagainya.. jika tak datang belajar... rugi!!! ... jika nak join ... Class 12 February 2012 sahaja yang masih ada tempat kosong...Harap booking & buat bayaran awal jika berminat...

Puding Lapis Tikar... memang sedap & sangat senang sahaja membuatnya...

Puding Domino... teknik yang sangat mudah & pantas sekali...

Puding Lapis Pandan....

Aneka Puding... Puding Roti , Puding Karemel Kukus & Cream Caremel
( steambath - western style ).

Puding tersusun cantik didalam pinggan...

Bread And Butter Pudding & Puding Lapis Tikar..

Puding Lapis Chiffon... rasanya seperti Mashmallow...

Contoh Puding didalam pinggan... pinggan seharusnya berwarna putih supaya " presentation nampak cantik & bersih "

Bread And Butter Pudding... memang sedap ... resepi 5* Hotel...

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Serumpun Kasih..

Puding Lapis Chiffon...

Puding Lapis Tikar... Wow!!! Jom .... join class puding !!!

Assorted Puding ... untuk dibawa balik oleh setiap peserta kursus...

Puding Lapis Chiffon... dimasukkan kedalam "plastik transparent"

Puding Lapis Chiffon... Potongan yang kemas & bersih..

Lebihan puding daripada class... saya satukan & hasilkan Puding Pancawarna...

Puding Susu Pancawarna..

Puding Laici Pancawarna.. lebihan agar2 dari class... saya satukan & terhasil sejenis puding...

Puding Domino... cantik sekali.. berbaloi!!.. baloi!!!..

Puding Lapis Tikar...

Wow !!! Lapisan yang cantik ....

Puding Serumpun Kasih...sesuai sekali untuk hantaran...

Rainbow Bread Pudding ...kacang soya flavour...

Rainbow Bread Pudding...

Rainbow Bread Pudding ... saya masukkan didalam glass... (served individu )

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Roti Pancawarna...

Puding Strawbery Cake..

Bread And Butter Pudding With Vanilla Sauce..

Bread And Butter Pudding...

Puding2 yang sudah siap untuk dibahagi kepada peserta kursus...

Bread And Butter Pudding... sesuai sekali untuk jamuan rumah terbuka...

Rainbow Bread Pudding in cup...

Puding Karemel Kukus...

Puding Koktel Buah - buahan..

Puding Serumpun Kasih In Cup...

Vanilla Sauce In Cup...

Cream Caremel -Steambath...

Peserta sedang menjamu selera...terima kasih kerana join class ...

Bread And Butter Pudding sebelum dibakar...

Puding Karemel- dikukus didalam pengukus yang dihadiahkan daripada peserta saya di Singapore...
Puding Karemel & Puding Roti Karemel... dikukus didalam Steamer TRIO... berbaloi !!.. baloi!!

Filling Kastard dimasukkan kedalam bancuhan roti.. untuk membuat Bread Pudding...

Hati2... jangan melimpah...

Curahkan dengan perlahan - lahan...

Peserta sedang mendengar penerangan daripada saya... tiada rahsia... semua saya curahkan ilmu yang saya ada...

Cara menuang Filling kedalam bekas yang besar.. rendam sekejap supaya roti lembut...

Mini Bread Pudding... untuk dibawa balik oleh setiap peserta...

Cara susunan roti didalam bekas yang besar..

Cara memotong inti .. untuk dibuat Puding Lapis Tikar...saya menggunakan pembaris Talam... Berbaloi!! baloi!!... semua boleh digunakan...guna saiz yang paling kecil sekali...

Pastikan pisau tajam sebelum memotong...

Cream Caremel - steambath - sudah siap untuk dibagi kepada setiap peserta..

Puding Karemel - sebelum dikukus.

Cara menuang Caremel Filling ...

Peserta memerhati dengan khusyuk sekali...

Inti Lapis dimasukkan...

Susun rapat2... jangan tinggalkan ruang...

Cara susunan inti..

Inti Puding Lapis...

Agar2 masukkan kedalam bekas & di rendam didalam periuk yang berisi air panas & dibuka api perlahan..

Agar2 direndam supaya lambat membeku.... Jika berminat dengan Class Aneka Puding Part 1 ... sila booking & buat pembayaran sekarang... Terima Kasih & Jumpa Lagi..