CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN APRIL, MEI & JUN.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Harap Maaf..Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 (2 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Friday, October 7, 2011

CLASS ANEKA PUDING 2 OCTOBER 2011 - PART 1

Assalam & Salam Hormat.....hari ini baru saya berkesempatan untuk menulis serba sedikit info didalam blog ini... keaadaan rutin saya sekarang terlalu busy... jika tidak busy.. hari2 saya akan updated blog ini untuk dikongsi bersama pelajar2 saya... saya ceritakan serba sedikit hasil daripada Class Aneka Puding Part 1... Puding2 ini memang cantik untuk dibuat sebagai hantaran, majlis keraian & sebagainya.. jika tak datang belajar... rugi!!! ... jika nak join ... Class 12 February 2012 sahaja yang masih ada tempat kosong...Harap booking & buat bayaran awal jika berminat...

Puding Lapis Tikar... memang sedap & sangat senang sahaja membuatnya...

Puding Domino... teknik yang sangat mudah & pantas sekali...

Puding Lapis Pandan....

Aneka Puding... Puding Roti , Puding Karemel Kukus & Cream Caremel
( steambath - western style ).

Puding tersusun cantik didalam pinggan...

Bread And Butter Pudding & Puding Lapis Tikar..

Puding Lapis Chiffon... rasanya seperti Mashmallow...

Contoh Puding didalam pinggan... pinggan seharusnya berwarna putih supaya " presentation nampak cantik & bersih "

Bread And Butter Pudding... memang sedap ... resepi 5* Hotel...

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Serumpun Kasih..

Puding Lapis Chiffon...

Puding Lapis Tikar... Wow!!! Jom .... join class puding !!!

Assorted Puding ... untuk dibawa balik oleh setiap peserta kursus...

Puding Lapis Chiffon... dimasukkan kedalam "plastik transparent"

Puding Lapis Chiffon... Potongan yang kemas & bersih..

Lebihan puding daripada class... saya satukan & hasilkan Puding Pancawarna...

Puding Susu Pancawarna..

Puding Laici Pancawarna.. lebihan agar2 dari class... saya satukan & terhasil sejenis puding...

Puding Domino... cantik sekali.. berbaloi!!.. baloi!!!..

Puding Lapis Tikar...

Wow !!! Lapisan yang cantik ....

Puding Serumpun Kasih...sesuai sekali untuk hantaran...

Rainbow Bread Pudding ...kacang soya flavour...

Rainbow Bread Pudding...

Rainbow Bread Pudding ... saya masukkan didalam glass... (served individu )

Puding Lapis Labu Laici..

Domino Pudding...

Puding Roti Pancawarna...

Puding Strawbery Cake..

Bread And Butter Pudding With Vanilla Sauce..

Bread And Butter Pudding...

Puding2 yang sudah siap untuk dibahagi kepada peserta kursus...

Bread And Butter Pudding... sesuai sekali untuk jamuan rumah terbuka...

Rainbow Bread Pudding in cup...

Puding Karemel Kukus...

Puding Koktel Buah - buahan..

Puding Serumpun Kasih In Cup...

Vanilla Sauce In Cup...

Cream Caremel -Steambath...

Peserta sedang menjamu selera...terima kasih kerana join class ...

Bread And Butter Pudding sebelum dibakar...

Puding Karemel- dikukus didalam pengukus yang dihadiahkan daripada peserta saya di Singapore...
Puding Karemel & Puding Roti Karemel... dikukus didalam Steamer TRIO... berbaloi !!.. baloi!!

Filling Kastard dimasukkan kedalam bancuhan roti.. untuk membuat Bread Pudding...

Hati2... jangan melimpah...

Curahkan dengan perlahan - lahan...

Peserta sedang mendengar penerangan daripada saya... tiada rahsia... semua saya curahkan ilmu yang saya ada...

Cara menuang Filling kedalam bekas yang besar.. rendam sekejap supaya roti lembut...

Mini Bread Pudding... untuk dibawa balik oleh setiap peserta...

Cara susunan roti didalam bekas yang besar..

Cara memotong inti .. untuk dibuat Puding Lapis Tikar...saya menggunakan pembaris Talam... Berbaloi!! baloi!!... semua boleh digunakan...guna saiz yang paling kecil sekali...

Pastikan pisau tajam sebelum memotong...

Cream Caremel - steambath - sudah siap untuk dibagi kepada setiap peserta..

Puding Karemel - sebelum dikukus.

Cara menuang Caremel Filling ...

Peserta memerhati dengan khusyuk sekali...

Inti Lapis dimasukkan...

Susun rapat2... jangan tinggalkan ruang...

Cara susunan inti..

Inti Puding Lapis...

Agar2 masukkan kedalam bekas & di rendam didalam periuk yang berisi air panas & dibuka api perlahan..

Agar2 direndam supaya lambat membeku.... Jika berminat dengan Class Aneka Puding Part 1 ... sila booking & buat pembayaran sekarang... Terima Kasih & Jumpa Lagi..