CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :
25 October 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong )
Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


Tarikh : 26 October 2014 (Sunday) - (6 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh :- 1 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :- Boleh join bersama CLASS BISCOTTI -(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 2 November 2014 ( Sunday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 8 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 9 November 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking- Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class hujung November - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :- 15 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 16 November 2014 ( Sunday) -(10 Kosong)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :22 November 2014 (Saturday) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :23 November 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 12 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh : Sila Booking skrg ( December)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( pls sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :Sila Booking for next class- (pls sms for booking ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking for next class
(Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( pls sms for booking)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, June 21, 2012

CLASS ANEKA TALAM PART 4

Assalam & Salam Hormat buat semua....ini adalah sebahagian gambar - gambar semasa Class Aneka Talam Part 4... Pelbagai jenis talam & Malay Kueh akan dipelajari didalam class ini... hanya sehari belajar.. anda sudah dapat menghasilkan pelbagai jenis kueh  kukus & bakar... berinti savoury pun ada... Jom!!! join class ini sebelum Bulan Ramadhan..Sesuai untuk dijadikan bisness & untuk dihadiahkan kepada jiran - jiran sempena Bulan Ramadhan nanti... Anda akan rasa dihargai kerana dapat menyediakan kueh yang enak - enak untuk keluarga tersayang &dapat menambahkan pendapat sempena dibulan yang mulia nanti...
Aneka Talam yang disediakan didalam loyang 10 inci.. jika berminat nak beli loyang.. sila hubungi saya..
Apam Dewa Versi Polkadot.. sangat gebu sekali..
Peserta sedang memerhati cara - cara memotong Bingka..
Peserta sedang menyediakan Apam Dewa Polkadot..
Peserta sedang menyiapkan Apam..
 Kuih Lompang yang cantik dan mempunyai lubang ditengahnya...kukus menggunakan api yang kuat supaya dapat menghasilkan lubang yang cantik..
Apam Dewa boleh dibuat pelbagai design.. jika tidak suka dimasukkan kedalam acuan.. boleh dikukus didalam loyang 10 inci..
Kuih Lompang yang sudah siap diletakkan kelapa diatas permukaannya..
Resepi Lompang yang enak dan sedap sekali..
Peserta lelaki yang hadir pada hari ini.. beliau selalu menghadiri class yang saya anjurkan... semuga menjadi usahawan yang berjaya..
Peserta sedang mendengar penerangan sebelum Talam dipotong..
Apam Dewa yang siap dikukus.. kukus kurang 10 minit sahaja untuk mendapatkan hasil yang cantik..
Aneka Talam yang dapat disiapkan ... sehari class sudah dapat menghasilkan pelbagai jenis talam.. berbaloi.. baloi..
Peserta sedang memerhati cara - cara memotong talam..
Talam Lapis Kacang Merah.. lapisan yang cantik sekali..
Potongan 25 pcs dengan menggunakan pembaris untuk potongan 25 pcs @ 50 pcs..harga pembaris RM12.50  satu ...tidak termasuk kos penghantaran..( pembaris ini tidak termasuk didalam set pembaris harga Rm 50.00 )
Cara - cara memotong untuk 25 pcs dan 50 pcs...
Talam Keladi Berlauk.. sos belum diletakkan lagi diatas permukaannya..
Talam Lapis Ubi Kayu.. untuk mendapatkan rasa yang sedap.. gunakan ubikayu kuning..nak beli kat mana?? kat pasar borong ....nak parut guna apa??? beli mesin kelapa jika nak gunakan untuk bisness.. jika tak.. parut sendiri ...jika beli banyak ubi.. dah parut simpan dalam frezeer.. boleh tahan berbulan- bulan..
Lapisan yang cantik.. sangat mudah sekali penyediaannya...
Packaging talam untuk diberi kepada setiap peserta...
Tersenyum melihat talam yang cantik dan pelbagai rupa..
Talam Marble..sila join Class Aneka Talam Part 4 untuk mempelajari cara - cara membuat marble...
Lapisan Talam Marble yang cantik..sedap sekali..
Cara- cara memarut cheese supaya kelihatan cantik..pemarut beli di " IKEA"...

Cara menabur cheese diatas permukaan Bingka Cheese.. jika tak pandai tabur.. tak cantik...
Glamour Bingka Cheese ini.. dah le sedap.. glamour pulak tu... bestnya kalau dapat hasilkan bingka yang sedap & enak.. jom .. join class.. ketahui rahsia penyediaannya..
Bingka Cheese yang sudah siap ditabur cheese diatas permukaannya..
Bingka Roti Berlauk.. diselaputi dengan mozarella cheese diatas permukaannya.. sangat eanak..
Tekstur yang lembap dan sangat sedap ... menyelerakan...
Sebahagian Talam yang akan dibawa pulang oleh setiap para peserta...
Talam Keladi Berlauk sebelum diletakkan sos diatas permukaannya..
Talam yang diselaputi sos diatas permukaannya...
Lapisan dalam yang dipenuhi dengan ubi keladi...
Bingka Kemboja .. dimasukkan kedalam bekas foil.. sangat kemas sekali jika dijual secara "small portion"..Resepi ini sangat sesuai untuk kuih cara berlauk... jika nak senang .. bakar sahaja didalam oven...
Peserta sedang memerhati cara - cara memotong talam..
Talam Seri Muka Banjar... special resepi yang sedap...
Pelbagai kolabrasi resepi didalamnya.. sangat sesuai untuk hidangan sempena "open house" nanti..
Aneka Talam yang siap untuk dibagi kepada setiap peserta...
Bingka Kemboja Berlauk...
Bingka Kemboja Berlauk .. saya masukkan kedalam foil..
Bingka Kemboja Berlauk didalam foil...
Terima Kasih kepada semua peserta yang hadir pada hari ini.. semoga anda akan menjadi seorang usahawan yang berjaya..Peserta yang tak ada didalam gambar ini .. maaf ya.. & Selamat Berpuasa...

2 comments:

mummy Ayda said...

chef asmah ade class di JB, mummy stay @ singapore, ingin nak ikoti class u di mane ye

sharifah said...

Salam Chef Asmah, kelas Talam part 4 tu ada kah bulan feb ini?Saya stay kat Swak.

Post a Comment