CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS DECEMBER 2014 & JANUARY 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :- 20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
20 Dec 2014 ( Saturday-Half Day Class-DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Tarikh : 21 December 2014
(Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
(3 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 25 December 2014 (Thursday- PH X'MAS)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 27 December 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 28 December 2014-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :17 January 2015 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( 8 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 January 2015 (Sunday) - ( 10 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :24 January 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :25 January 2015( Sunday) - (10 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, November 8, 2012

PEMBARIS TALAM RM 50 (1 set = 4 pcs pembaris)

 Assalam & Salam Hormat buat semua ... pagi- pagi saya dapat panggilan telefone dari student saya ( mmg student tetap ) agaknya dia ni jenis prihatin kepada tok gurunya.. lantas bercerita la dia.. " Chef!!! dah ada orang ciplak pembaris u.. saya cakap .. ye ke ? dia ckp.. ya chef !!!... saya kata.. tak pa la dia pun student saya juga..( saya sebenarnya tak da masa nak tengok website org .. ni la lambatnya selalu update cerita2 & aktiviti saya.. jadual saya terlalu full)... saya bagi ciplak tetapi saya tak benarkan publish diwebsite @ facebook kerana idea asal adalah dari saya ( klu byr royalti pada saya boleh la publish ya.. kalau tak bayar sesen .. jgn publish tau..sedih juga saya..kesian pada anak2 murid saya yg baru2 nak bisness,,.nak bisnes dalam class .. bisness la.. jangan over2 pulak dengan idea yg saya keluarkan... )... nak jual kat student dia tak pa la.. jgn publish diwebsite dah la... nak cerita sikit ni.. saya dapat idea ni .. sebenarnya semasa saya kerja di Brunei.. " staff " selalu potong senget kuih2.. jadi kita buat la benda nie...bila balik Malaysia.. saya simpan dulu idea ni.. apabila saya tengok kelemahan student saya .. potong senget2 & mereka publish gambar dalam blog pun senget2 ( he.. he.. he ).. jadi saya rasa tak puas hati.. ya la saya tok guru.. nak tengok student publish cantik2.. saya pun cipta la saiz besar ni... original dari Brunei pun ada lagi dalam simpanan saya... tak pa la .. isu kecil je... kalau ambil idea saya.. jangan publish ya... student saya ni dah ribuan orang .. mereka ni selalu bagi feedback pada saya... jika nak beli .... tengok  detail kat bawah nie... pembaris diatas ini adalah..


SPESIFIKASI: ( Set RM 50.00)
1. ada 4 saiz dlm 1set
2. sesuai utk utk loyang (10x10)inci & keatas...
3. sangat sesuai untuk dijadikan segala macam pembaris... 
4. material plastik rapuh jernih & mudah retak jika terjatuh....
jika guna elok2 Insyaallah tahan lama....( saya dah guna bertahun2,,, tak pecah2 pun )

SAIZ:
saiz 1 - dpt 9potong - potongan ini boleh diolahkan lagi.. sila lihat gambar dilabel Class Aneka Talam part 3
saiz 2 - dpt 16potong - biasanya potongan ini dijual Rm 1.50 - Rm 2.00 ( tengok tempat )
saiz 3 - dpt 64potong - sesuai untuk dihantar ke hotel2 .. biasanya dijual 5 pcs Rm 2.00
saiz 4 - dpt 81potong -  sesuai untuk potongan buffet... comel.. kecik2..
jika diolahkan saiz dapat  bermacam - macam saiz  potongan .. contohnya 3 x 4 = 12 pcs , 6 x 6 = 36 pcs dan pelbagai saiz lagi jika pandai  &mempunyai kreativiti.. ( BERBALOI- BALOI!!! )

Saiz pembaris terbaru yang saya buat adalah untuk potongan 25 pcs @ boleh potong 50 pcs...stok dah ada.. boleh sms @ call ya... hanya untuk student yang join class saya sahaja..yang tak join class.. sila beli set pembaris RM 50...

 Begini cara nak potong..guna sarung tangan,,, sesiapa nak sarung tangan pun boleh... order aja .. saya akan poskan... ( kdg2 tergelak juga ya.. sarung tangan pun nak beli???? )... yaaaaaaaaaaaaaa... ada yang nak juga. .. tak pa... kalau student saya .. saya tak kisah.. segala masaalah anda akan saya selesaikan... ok.. jumpa lagi... Wassalam..

3 comments:

gelangtembaga said...

Kelas talam berapa haribulan chef

saliz said...

aslkm chef. set pembaris tu ade stok ke? kalau ada saya nak order...

zubzeera said...

salam chef .. saya nak beli pembaris tu 1 set .. mcm mne nk tempah ye .. terima kasih

Post a Comment