CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS AUGUST and SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN AUGUST & SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 30 Ogos 2014(Saturday)-Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sudah Penuh)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM


Tarikh : 31 Ogos 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : 1 September 2014 (Monday -P/H-Monday)- (Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : 6 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh :7 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (5 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2



Tarikh : Sila Booking Sekarang - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(Sila Booking) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sila Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (Sila Booking Sekarang).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )


Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )


No Telefone / WhatsApp : - 012-3083750 ...


Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin


Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Friday, November 9, 2012

CLASS CHOUX PASTRY SWEET AND SAVOURY

Assalam.. ini adalah sebahagian gambar CLASS CHOUX PASTRY pada 2 December 2012 ( Sunday ) .. saya akan demo pelbagai jenis choux pastry .. sila lihat module diatas..Jom.. join class ini untuk mendapat satu lagi sumber pendapatan...
Pelbagai Filling akan diajar... memang sesuai untuk bisnes...
Hiasan daripada pelbagai jenis buahan- buahan dan bentuk.. sorry..saya dah cari gambar simpanan lama.. file tak boleh buka pula nak uploadkan gambar- gambar ...nak nangis rasanya...banyak gambar2 dalam file tu dah tak boleh buka..
Chocolate Eclair... datang keclass ... memang banyak idea akan saya share" cara penyediaannya yang senang aja!!...
Cantik... semasa choux pastry dibakar didalam oven...

Gebu dan crispy sekali..
Ada salji lagi... dah bulan December... atas choux pastry pun ada salji...
 Hiasan daripada white coklat... sebenarnya banyak lagi saya nak tunjukkan .. seharian cari gambar dalam folder lama... tup2.. tak boleh buka... ini sahaja gambar yang boleh diview...


Thursday, November 8, 2012

STEAMER TRIO- JUALAN RUNTUH !!!- seruntuh yang boleh !!! - RM 195 Sahaja !!!

Assalam dan Salam Sejahtera... berita gembira dan terhangat untuk peminat- peminat STEAMER TRIO... Wow !!.. HARGA RUNTUH  RM 195 sahaja... ( sehingga stok masih ada )...saya sebenarnya ingin mengembirakan hati student2 saya semua... sekarang dah dapat harga yang termurah.. 
.. nak murah lagi.. kita tunggu la ya... maybe  akan naik lagi ada ....
Contoh steamer.. bertingkat2... kalau buat talam saya guna satu tingkat aja... jika kukus apam polkadot saya letak bahagian atas sekali.. untuk elakkan merekah..
Susun talam in cup macam ni pun boleh.. memang berbaloi- baloi..
Steam ikan pun boleh.. ada yang sms tanya.. " nak steam ikan bawal boleh ke???... BOLEH...ikan paus aja tak muat... senangkan... steam dalam bekas... terus hidang...
Ikan Patin Steam.. resepi ini saya "live Wanita Hari Ini TV3 ".. Sorry resepi tak uploadkan lagi dalam blog.. coz masa tak mengizinkan.. bila free saya akan uploadkan.. nak kukus kek pun boleh dalam ini.. Kek Kukus Mata Kucing sangat sesuai kukus guna steamer ini.. resepinya.. Insyaallah akan saya uploadkan.. sorry ya... PA saya tak pro lagi nak kendalikan blog ini( blog ini 100% saya monitor ) ... jika nak juga resepi  KEK KUKUS MATA KUCING.. sila view ditonton TV3 .. Wanita Hari Ini EPISODE 197... Kat situ saya bagi resepi satu persatu... kalau pandai tolong saya masukkan dalam you tube ya.. saya ni tak pandai nak edit video cam tu... ( ha..ha..haa... )

PEMBARIS TALAM RM 50 (1 set = 4 pcs pembaris)

 Assalam & Salam Hormat buat semua ... pagi- pagi saya dapat panggilan telefone dari student saya ( mmg student tetap ) agaknya dia ni jenis prihatin kepada tok gurunya.. lantas bercerita la dia.. " Chef!!! dah ada orang ciplak pembaris u.. saya cakap .. ye ke ? dia ckp.. ya chef !!!... saya kata.. tak pa la dia pun student saya juga..( saya sebenarnya tak da masa nak tengok website org .. ni la lambatnya selalu update cerita2 & aktiviti saya.. jadual saya terlalu full)... saya bagi ciplak tetapi saya tak benarkan publish diwebsite @ facebook kerana idea asal adalah dari saya ( klu byr royalti pada saya boleh la publish ya.. kalau tak bayar sesen .. jgn publish tau..sedih juga saya..kesian pada anak2 murid saya yg baru2 nak bisness,,.nak bisnes dalam class .. bisness la.. jangan over2 pulak dengan idea yg saya keluarkan... )... nak jual kat student dia tak pa la.. jgn publish diwebsite dah la... nak cerita sikit ni.. saya dapat idea ni .. sebenarnya semasa saya kerja di Brunei.. " staff " selalu potong senget kuih2.. jadi kita buat la benda nie...bila balik Malaysia.. saya simpan dulu idea ni.. apabila saya tengok kelemahan student saya .. potong senget2 & mereka publish gambar dalam blog pun senget2 ( he.. he.. he ).. jadi saya rasa tak puas hati.. ya la saya tok guru.. nak tengok student publish cantik2.. saya pun cipta la saiz besar ni... original dari Brunei pun ada lagi dalam simpanan saya... tak pa la .. isu kecil je... kalau ambil idea saya.. jangan publish ya... student saya ni dah ribuan orang .. mereka ni selalu bagi feedback pada saya... jika nak beli .... tengok  detail kat bawah nie... pembaris diatas ini adalah..


SPESIFIKASI: ( Set RM 50.00)
1. ada 4 saiz dlm 1set
2. sesuai utk utk loyang (10x10)inci & keatas...
3. sangat sesuai untuk dijadikan segala macam pembaris... 
4. material plastik rapuh jernih & mudah retak jika terjatuh....
jika guna elok2 Insyaallah tahan lama....( saya dah guna bertahun2,,, tak pecah2 pun )

SAIZ:
saiz 1 - dpt 9potong - potongan ini boleh diolahkan lagi.. sila lihat gambar dilabel Class Aneka Talam part 3
saiz 2 - dpt 16potong - biasanya potongan ini dijual Rm 1.50 - Rm 2.00 ( tengok tempat )
saiz 3 - dpt 64potong - sesuai untuk dihantar ke hotel2 .. biasanya dijual 5 pcs Rm 2.00
saiz 4 - dpt 81potong -  sesuai untuk potongan buffet... comel.. kecik2..
jika diolahkan saiz dapat  bermacam - macam saiz  potongan .. contohnya 3 x 4 = 12 pcs , 6 x 6 = 36 pcs dan pelbagai saiz lagi jika pandai  &mempunyai kreativiti.. ( BERBALOI- BALOI!!! )

Saiz pembaris terbaru yang saya buat adalah untuk potongan 25 pcs @ boleh potong 50 pcs...stok dah ada.. boleh sms @ call ya... hanya untuk student yang join class saya sahaja..yang tak join class.. sila beli set pembaris RM 50...

 Begini cara nak potong..guna sarung tangan,,, sesiapa nak sarung tangan pun boleh... order aja .. saya akan poskan... ( kdg2 tergelak juga ya.. sarung tangan pun nak beli???? )... yaaaaaaaaaaaaaa... ada yang nak juga. .. tak pa... kalau student saya .. saya tak kisah.. segala masaalah anda akan saya selesaikan... ok.. jumpa lagi... Wassalam..