CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY & MARCH 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh: 8 February 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(Sudah Penuh).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 14 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh :15 February 2015 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh: -19 February 2015 - Thursday - PH - Chinese New Year CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(8 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :- 20 February 2015 - Friday - PH - Chinese New Year (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq )

Tarikh :-
20 February 2015 - Friday - PH - Chinese New Year ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap
( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).
. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. (
Sy akan sms secara personel untuk class ini .boleh dtg ikut suka pukul berapa nak dtg - sila call buat appoinment time yg sesuai, senang pihak kami nak budget masa bersama anda- class 3 jam shj. tq)

Tarikh : 21 February 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( cancelled- personnel matters)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh : 22 February 2015 -( Sunday ) ..( Sudah Penuh) - Rm 250.. Class Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted/pelbagai jenis choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : 28 February 2015 ( Saturday) - ( 5 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 March 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( 7 Kosong) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" -RM 250 - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang.. Chef Asma akan tunjukkan FREE DEMO Membuat PULUT KUNING & RENDANG AYAM WARISAN.

Tarikh : 7 March 2015( Saturday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 7 Kosong )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi... Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :14 March 2015(Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 12 Kosong- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking skrg ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(sms for booking) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking Skrg - ( sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Tarikh :Sila Booking Skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : (Sila Booking Skrg - Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 12 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : Sila Booking Skrg - ( masih kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, May 6, 2014

CLASS ANEKA TALAM PART 5 - 13 JENIS - RM 190 Sahaja.. 10 Mei 2014 ( Saturday)


Assalam & Salam Hormat.. Jika berminat nak join Class Aneka Talam Part 5- 13 Jenis, Tarikh 10 Mei 2014 ( Saturday), Jam: 10 am - 6pm.. sila call direct @ sms ke no hp 012-3083750012-3083750 ( Chef Asma).. masih ada kekosongan.. jangan ketinggalan untuk join class ini kerana bulan Ramadhan akan menjelang tiba, tambahkan jualan anda dengan mempelajari pelbagai jenis aneka talam yang akan menambahkan pendapatan anda dibulan Ramadhan..Jenis Aneka Talam :-1. Talam Terang Bulan 2. Talam Durian 3 Rasa 3. Serimuka Batik 4. Lompang Berinti 5. Lapis Mutiara Hitam 6. Talam Sago Nusantara 7. Talam Lapis Pisang 8. Talam Lapis Cracker 9. Talam Permata Keledek 10. Lapis Ubi Thai 11. Bingka Suji 12. Talam Lapis Limau Purut 13. Talam Sri Pelangi 14. Kosui Temasik 15. Lapis Srikaya Coklat 16. Kuih Tako Jagung In Cup 17. Talam Asyura 18. Talam Cendol Dwi Warna 19. Puteri Mandi In Cup 20. Lepat Ubi Semarang/ Jawa
Serimuka Batik.. join class jika nak tau teknik berbintik- bintik seperti diatas..
Lepat Ubi Semarang, balutan dari Jawa Tengah Daerah Semarang.. Chef dari Semarang akan tunjukkan skill untuk balutan yang cantik dan kemas..
Talam Terang Bulan.. tersangat cantik sekali..
Lapis Mutiara Hitam..
Talam Durian Tiga Rasa.. enak sekali..
Lapis Ubi Thai.. resepi yang anda cari-cari selama ini.. asli dari Thailand..

Talam Sago Nusantara.. sangat lembut.. sedap..
Talam Lapis Pisang dan Lapis Mutiara Hitam..

Lompang Berinti.. enak sekali..
Sangat menyelerakan.. jom datang belajar sekarang..
Kosui Temasik.. resepi yang enak sekali.. rasanya.. ummph.. sedap..lain dari yang lain..
Talam Lapis Cracker, walaupun resepi ini dah berbelas tahun lepas sudah diajar , tetapi masih mendapat permintaan yang tinggi..
Sangat menyelerakan, potongan yang cantik hanya menggunakan pembaris talam rekaan Chef Asma..
 Talam Terang Bulan.. Cantik.. Jangan lepaskan peluang anda untuk mempelajari Class ANeka Talam Part 5.. hANYA rM 190 Sahaja.. bermacam- macam dapat dipelajari.. berbaloi-baloi.. BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA.. SIFU TALAM bersedia untuk mengajar anda..Ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya " ANDA bila lagi???" Sekian terima Kasih & Jumpa Lagi..

1 comments:

azrena saleh said...

Chef kalu personal RM?

Post a Comment