Thursday, June 30, 2011

CLASS ANEKA TALAM - PART 3- 6 JUNE 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & blogger2 yang setia mengikuti perkembangan blog ini... Gambar yang saya masukkan ini adalah daripada Class Talam Part 3... Jika berminat nak join.. sila lihat kekosongan tarikh didalam jadual diatas... Class Aneka Talam Part 3 adalah satu teknik yang berbeza dengan Class Aneka Talam Part 1 & 2... Jika nak belajar secara detail .. sila join ya!!!!...

Pelbagai jenis talam yang cantik & menarik...

Sangat sesuai untuk hidangan buffet !!!

Susunan yang kemas & teratur...

Contoh susunan yang kemas.. jangan susun comot2... !!!

Aneka Talam menggunakan pelbagai teknik yang amat senang sekali....

Sedap mata memandang... Bulan Puasa boleh sedekah kat Masjid...

Contoh susunan diatas tray...

Serimuka Durian & Bingka Susu Utara pun ada!!!!

Sago Berlapis... kaedah membuat yang paling senang sekali... !!!

Bingka Bakar Lapis Berlauk....

Sago Lapis Pancawarna yang disalut kelapa...

Sebelum digaul kelapa... kelapa kukus dahulu selama 10 minit...

Lapis sago... sebelum dipotong....

Bingka Lapis Berlauk... resepi yang enak !!

Talam Makaroni Lapis Berlauk... special resepi !!!

Bingka Susu Utara... resepi my family... ternyata lain dari yang lain !!!

Serimuka Durian... enak sekali !!!

Talam Lapis Makaroni...

Menyelerakan... lain dari yang lain...

Serimuka Pulut Hitam...

Serimuka Pulut Hitam....

Talam Lapis Jala Mas...

Lapis Jala Mas...

Peserta diajar cara memotong talam menggunakan pembaris talam.... !!! berbaloi2 !!!

Peserta diajar cara menyusun didalam dulang..

Talam Lapis Lobak Merah...

Lapisan yang cantik & tiada pewarna tambahan...

Talam Hitam Manis...

Talam Hitam Manis... tak perlu dimasak sehingga naik wap... rahsia ... ada didalam class !!!

Bingka Pandan.... sedap!!!

Bingka Pandan... tak perlu masak naik wap...

Lapis Malay Style... lapisan dapat ditanggal...

Lapis Merah..datang keclass kalau nak belajar... nak cipta resepi ini bukan senang tau !!! berkilat2 !!!

Talam Lapis Pacar Cina...

Steamer dari Singapore.... terima kasih kepada pelajar saya dari Singapore yang menghadiahkan steamer ini & terima kasih buat student2 saya yang memberi tiket percutian & sponsor flight ticket....
Talam yang sudah siap... belum dipotong...

Pelbagai jenis talam....

Macam2 ada !!!

Wow... banyaknya... Class Aneka Talam Part 3 ini saya boleh siapkan 13 jenis talam...

Teruja tengok talam yang cantik & kemas penyediaannya...

Ahkir sekali .. terima kasih buat yang hadir... bila free saya akan masukkan gambar pelbagai jenis Aneka Talam Part 3 untuk rujukan & tatapan buat semua... banyak yang diajar.. kalau dah terlupa boleh view dalam blog ini... gambar2 Talam Part 3 saya akan masukkan lagi bila masa mengizinkan...kalau tengok gambar nanti... lagi teruja nak buat bisnes.. saya akan masukkan dalam packing yang kemas & cantik... bye!!! jumpa lagi!!!

2 comments:

  1. Alahai menggoda nye tgk talam bermacam jenis ni..pagi2 dh terliur..hehe

    ReplyDelete
  2. Cantik cantik warna...beautiful...like rainbow..sayang nk mkn..semua kursus kt KL ke..jauh nk ikut.sye kemaman..klu kuantan ble follow ;)

    ReplyDelete