CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :12 October 2014 (Sunday )- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Harap Maaf -Sudah Penuh) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 October 2014 (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 19 October 2014 ( Sunday)- ( 5 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh :
22 October 2014
(Wednesday-PH Deepavali) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 25 October 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 8 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 26 October 2014 (Sunday) - (6 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh :- 1 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :- 2 November 2014 - Sunday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 9 November 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking- Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class hujung November - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :- 15 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 16 November 2014 ( Sunday) -(15 Kosong)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :22 November 2014 (Saturday) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :23 November 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 12 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh : Sila Booking skrg ( December)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 30, 2009

JADUAL CLASS COKLAT PRALINE


CLASS COKLAT BOX, KAD UCAPAN & PRALINE ( HANS ON ): ( CONTOH ... KAT SEBELAH TUE )

DATE :
27 March 2010 ( Saturday )

TIME : 10 PAGI - 6.00 PM ( SAMPAI SELESAI YER )
FEES : RM 350 ( TERMASUK MAKAN , MINUM & SEMUA PERALATAN , BAHAN.. PESERTA DATANG LENGANG KANGKUNG JE YER... SEMUA DAH ADA... )

PENGUMUMAN PENTING !!!
SESIAPA YANG NAK BUAT BISNES TEPUNG SEGERA.. SAYA ADA RESEPINYE .... TAPI CONTACT SAYA PERSONNEL... YER LER... DUK BELI KAT KEDAI KEK SPT SELF RAISING FLOUR , SUPERFINE, TEPUNG KEK... TAPI SEBENARNYA BOLEH BUAT SENDIRI.... JIKA BERMINAT .. SAYA AKAN BUAT CLASS YER... & BAGI FORMULA2 UNTUK DAPATKANNYA... THANK U... ( SORRY.. GAMBAR AKTIVITI YANG PADAT MINGGU NIE TAK SEMPAT MASUKKAN LAGI.. INSYAALLAH FREE SIKIT SAYA MASUKKAN YER....

4 comments:

Syamsulina Mohamad said...

akum chef asma. bila kelas talam kat JB pulak?

balqees dairy said...

akum chef saya amat berminat utk mengikuti kelas2 yang you anjurkan malangnya saya berada di johor agak payah utk ke KL.ada tak masa yang sesuai utk saya turut serta kelas2 yang u adakan,atau pun tak ada ke niat nak buka class di jB. Salam

kak zaa said...

salam chef...
saya ada hantar email ..
agaknya chef tertinggal untuk menyemak

ni email saya
azlan_za@yahoo.com

saya berminat dgn pembuatan tepung kek segera.

E-na Zarina said...

Salam chef..
menarik tu mcm mana caranya nak belajar buat tepung kek segera tu ye...
ni e-mail e-na..
rinsca22@yahoo.com

Post a Comment