CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 4 April 2015 ( Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 5 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 11 April 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) .
( 8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 18 April 2015 - (Saturday)- ( 10 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 25 April 2015 - (Saturday)- ( 15 Kosong) - Class Demo IBU DUIT KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma (15 Jenis Demo + 10 resepi percuma = Total 25 jenis ) - Rm 200- ( Class ini adalah daripada resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma , ia di kompilasikan dan diubah sedikit hiasan & bahan2 ..Peserta yang belum pernah join class biskut Chef Asma..mmg wajib join..mmg boleh buat IBU DUIT- kepada yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).Boleh view dilabel sebelah kanan.. sy kompilasikan dari resepi tahun 2011 - 2014 dan akan pilih yang terbaik sahaja..

Tarikh : 26 April 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh : Bulan Mei - Sila Booking skrg - RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Bulan Mei - Sila Booking skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : Bulan Mei ( Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( Sila Booking Sekarang )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh : Mei 2015 ( Saturday ) - ( Sila Booking Skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh :-Sila Booking Skrg - Sunday - 2 pm -Selesai (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : Mei 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .(Sila Booking Skrg ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: Sila Booking Jika Berminat-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, December 21, 2009

JADUAL CLASS COKLAT , TALAM & KEK LAPIS

My cake lapis sarawak

Chocolate truffle ( belum disalut coklat lagi yer ), Casing truffle kat bake with yen ada dijual, aeroshield pun ada , tapi tak boleh beli sikit , kena beli 1 box ,500 pcs, bake yen lagi murah.

Choc love, sesuai sangat untuk valentine's, Chocolate Sicao sekarang dah ada terjual di LMC Sg buloh dan LMC Rawang yer... harga ,ok ler, murah jugak. Kalau nak beli banyak saya boleh bagi harga paling special yer.. untuk yang beli 10 pkt ( 1 box jer) .Contact saya personal. 1 pkt follow pada harga yang tercatit dalam price list, nak banyak , saya bagi harga lain. Thank u.

Class Cup Cake , banyak lagi design, tak sempat nak snap gambar, 10 design semuanya, bunga pun buat sendiri ye, fondant pun homemade, sorry saya tak suka guna fondant instant, nak guna instan pun boleh, buat sendiri untuk 1 kg fondant tak sampai rm10, kalau beli instant mahal le sikit, terpulang le, buat sendiri memang senang sangat- sangat.

Assorted talam, macam nie ler kalau potong untuk supplier ke hotel yer.mesti semua sama, nak tau datang belajar, senang jer bila tau, tapi saya utamakan pada waiting list dulu, dah ramai yang booking.Semoga peserta kursus saya akan menjadi pengusaha talam yang berjaya yer , dah ramai peserta saya yang berjaya, tahniah buat semua.

3 comments:

nina said...

berminat sangat tapi x confident boleh lakukan...

sri said...

salam.....chef didoakan moga chef sentiasa sihat disamping berjihad dan menjalankan tugas2 harian insyaallah saya amat berminat dengan klas2 bakeri bidang ini adalah sesuatu yang baru utk saya ceburi tapi saya masih belum confident samaada saya boleh lakukan atau tidak.... tetapi saya ingin mencuba saya tiggl dirawang berhasrat utk mulakan perniagaan dan memberi peluang pekerjaan pada golongan ibu tunggal, miskin yg byk tersenarai ditempat saya...tapi saya perlu ilmu...izin kan saya diberi peluang utk menghadiri klass permulaan chef dari mana2 tarikh class aneka talam yang masih kosong, harap chef pertimbangkan..budi baik chef hanya allah yg balas...saya amat hargai. mohon email kan tarikh pada saya kerana tarikh yg tertera byk yg telah penuh mungkin ada peserta yg tidak dapat hadir chef dapat maklumkan pada saya utk saya gantikan email : srierynna@yahoo.com phone no : 017-277 2350 pej : 03 6092 8873. TQVM chef if u can reply this msg.

sri said...

dari laman blog yg saya lihat gambar2 klas dan kueh2...chef org yg ikhlas..dont wory chef allah membantu dan permudahkan apa yg kita lakukan jika hati kita jujur dan ikhlas chef adalah khalifah ilmu yg chef curahkan dapat membantu org lain dengan income yang baik adalah usaha yang murni didunia dan diakhirat...kalau dari awal mengikuti klas chef mungkin saya dah macam student2 chef yg lain...kalau chef tk masuk dalam surat khabar utusan malaysia tempohari saya memang byk buang masa. syabas chef keep it up...mohon bimbingan dan izinkan saya diberi peluang mengikuti klas chef.tq

Post a Comment