CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 7 December 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1


Tarikh : 13 December 2014 (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :
14 December 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class bulan December - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN


Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 3 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-
29 November 2014 - Saturday- CLASS BISCOTTI -(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh :December ( Pls sms for booking) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


Tarikh :Sila booking for next class (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( pls sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :Sila Booking for next class- (pls sms for booking ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking for next class
(Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( pls sms for booking)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : Sila Booking for Next Class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( pls sms for booking ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking for next class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 3 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : Sila Booking for next class (Sunday) - (pls sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 30, 2009

JADUAL CLASS COKLAT PRALINE


CLASS COKLAT BOX, KAD UCAPAN & PRALINE ( HANS ON ): ( CONTOH ... KAT SEBELAH TUE )

DATE :
27 March 2010 ( Saturday )

TIME : 10 PAGI - 6.00 PM ( SAMPAI SELESAI YER )
FEES : RM 350 ( TERMASUK MAKAN , MINUM & SEMUA PERALATAN , BAHAN.. PESERTA DATANG LENGANG KANGKUNG JE YER... SEMUA DAH ADA... )

PENGUMUMAN PENTING !!!
SESIAPA YANG NAK BUAT BISNES TEPUNG SEGERA.. SAYA ADA RESEPINYE .... TAPI CONTACT SAYA PERSONNEL... YER LER... DUK BELI KAT KEDAI KEK SPT SELF RAISING FLOUR , SUPERFINE, TEPUNG KEK... TAPI SEBENARNYA BOLEH BUAT SENDIRI.... JIKA BERMINAT .. SAYA AKAN BUAT CLASS YER... & BAGI FORMULA2 UNTUK DAPATKANNYA... THANK U... ( SORRY.. GAMBAR AKTIVITI YANG PADAT MINGGU NIE TAK SEMPAT MASUKKAN LAGI.. INSYAALLAH FREE SIKIT SAYA MASUKKAN YER....

Monday, December 21, 2009

JADUAL CLASS COKLAT , TALAM & KEK LAPIS

My cake lapis sarawak

Chocolate truffle ( belum disalut coklat lagi yer ), Casing truffle kat bake with yen ada dijual, aeroshield pun ada , tapi tak boleh beli sikit , kena beli 1 box ,500 pcs, bake yen lagi murah.

Choc love, sesuai sangat untuk valentine's, Chocolate Sicao sekarang dah ada terjual di LMC Sg buloh dan LMC Rawang yer... harga ,ok ler, murah jugak. Kalau nak beli banyak saya boleh bagi harga paling special yer.. untuk yang beli 10 pkt ( 1 box jer) .Contact saya personal. 1 pkt follow pada harga yang tercatit dalam price list, nak banyak , saya bagi harga lain. Thank u.

Class Cup Cake , banyak lagi design, tak sempat nak snap gambar, 10 design semuanya, bunga pun buat sendiri ye, fondant pun homemade, sorry saya tak suka guna fondant instant, nak guna instan pun boleh, buat sendiri untuk 1 kg fondant tak sampai rm10, kalau beli instant mahal le sikit, terpulang le, buat sendiri memang senang sangat- sangat.

Assorted talam, macam nie ler kalau potong untuk supplier ke hotel yer.mesti semua sama, nak tau datang belajar, senang jer bila tau, tapi saya utamakan pada waiting list dulu, dah ramai yang booking.Semoga peserta kursus saya akan menjadi pengusaha talam yang berjaya yer , dah ramai peserta saya yang berjaya, tahniah buat semua.

Sunday, December 20, 2009

JADUAL CLASS & GAMBAR CLASS COKLAT



Assalamualaikum... jadual akan saya masukkan dalam blog .. insyaallah pada minggu depan.. tak dapat nak masukkan lagi ... kerana takut clash dengan jadual UITM... dah dapat nanti... saya update kan yer.... bulan january nie .. kebanyakannya saya akan buat class hands on small group di rumah saya.... 4- 6 orang jer satu group... sape cepat... dia dapat yer.... disini saya masukkan sedikit gambar semasa class coklat ari tue...nak cerita panjang .. tak sempat lagi... nie pun curi masa jer... belum settle dengan aktiviti yang dah padat sampai hujung tahun nie...jangan lupa beli majalah saji dan dapur impiana bulan january.. buku2 resepi saya dengan alaf 21 pun dah banyak berada dipasaran.. minggu nie pun sibuk shooting buku , majalah, produk barang & macam2 ler yang berkaitan dengan kulinari nie... oh yer... saya memang akan membuka akademi sendiri yang diberi nama Academy chef depatisserie pada tahun depan... insyaallah ... sekarang dalam proses ubah suai... academy akan dilengkapi dengan segala peralatan... macam hotel ler.. dan studio untuk shooting sekali... jadi taklah berserabut kat umah nanti ... anak2 pun tak bising ler... senang sikit nak capai barang2...

Thursday, December 3, 2009

CLASS HANDS ON COKLAT PRALINE







* Teknik mencair coklat courverture dan compound.
* Tempering coklat.
* Penyediaan coklat Gianduya dan coklat acuan dengan pelbagai inti dan bentuk.
* Penghasilan coklat cluster ( cornflakes & badam ), chocolate truffle dengan pelbagai perasa.
* Penghasilan coklat menggunakan coklat transfer sheet.
* Penghasilan coklat dwi warna dan marble.
* Penghasilan kad ucapan menggunakan coklat.
* Pembungkusan dan penyimpanan coklat.

Sila bawa apron & bekas untuk packaging.
* TARIKH : 5 DEC 2009 ( SATURDAY ) TIME : 10.30am - 5.00 pm
* Bayaran RM 180.00 SAHAJA ( dikedai bakery , tetapi distudio saya di Puchong harga RM 350 seorang, cuma 4 peserta sahaja setiap class.. kena booking dahulu... lagi banyak teknik diajar & termasuk membuat kotak coklat untuk hantaran )

TERIMA KASIH & JANGAN LUPA SAKSIKAN SAYA LIFE DI TV3 WANITA HARI INI RABU 9 DEC PUKUL 12 NOON...