Assalam & Salam Hormat buat semua ... gambar2 ini adalah dari Class 17 December...terima kasih kepada peserta yang hadir ... class ini ramai peserta dari " outstation"... terima kasih kepada peserta saya daripada Brunei & Singapore kerana sanggup datang dari jauh untuk menuntut ilmu daripada saya... & terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan kerana saya bukanlah dapat memuaskan hati semua pihak...
Cream caramel menggunakan teknik " steambath"... saya gunakan semua 12 nos whole egg.. tak perlu guna kuning telur... bahan2 lain follow seperti biasa...masukkan kedalam loyang 8"... steambath selama 1 jam 45 minit.. suhu 140 C .. tanpa kipas.. sejukkan semalaman sebelum dikeluarkan... ( hanya yang pernah join class puding sahaja yang tau resepi ) jika tak faham .. tolong call saya....
Cantik dipotong & sedap !!!!
Puding Lapis Buih....jika rajin... boleh haluskan lagi lapisannya...
Puding Lapis Tikar... teknik yang tersangat2 senangnya...
Rainbow Bread Puding...
Strawbery Cake Puding....
Vanilla Sauce.... resepi yang selalu digunakan dihotel2 5* star....
Steam Caremel....
Steam Caremel... dikukus didalam pengukus TRIO... sekejap sahaja mengukusnya.. 15 minit sahaja...
Steam Cream Caremel...
Cream Caremel .. teknik " steambath"....
Peserta2 yang hadir pada hari ini...
Terima Kasih buat semua yang hadir... jika tak faham .. sila call saya sebelah malam... Insyaallah saya akan selesaikan persoalan tentang resepi...terima kasih & jumpa lagi... !!!
0 comments:
Post a Comment