CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 5, 2012

CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY... harga demo , tapi.. buat sendiri..tersangat berbaloi2..

Assalam..gambar2 ini adalah dari Class Choux Pastry .. Class ini adalah secara " SEMI HAND'S ON ".. harga yang ditawarkan adalah harga DEMO... Berbaloi2...untuk class yang akan datang .. saya ada tambahan satu resepi " DURIAN CREPE ".. secara semi hand's on juga.. setiap peserta akan membuat sendiri "durian crepe"... jangan risau,,, peserta yang join dahulu .. saya akan send resepi melalui email.. baru terfikir .. saya nak kasi satu lagi bisness pada student saya... Jika nak join untuk CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY & DURIAN CREPE pada 2 FEBRUARY 2013 - Saturday - boleh booking & buat pembayaran dari sekarang.. saya hadkan untuk 25 peserta sahaja... berbaloi2.. RM 190 sahaja.. peserta akan buat sendiri ( semi hand's on ) .. bukan demo tau !!.. penyertaan untuk 25 org sahaja..
Fruity Croquembouche ... nak senang sebut.. sebut aja " COCOMBUSH".. tersangat sesuai untuk dibuat sebagai hamper @ hantaran..masukkan aja didalam kotak ... mmg cantik.. nak beli kotak.. ada dijual kat kedai kotak sebelah studio saya.. senang aja....
Saya panggil "cocombush" kerana saya letak buah-buahan fresh termasuk buah black rasberies.. sorry tak ada dalam gambar diatas.. sebenarnya buah berries ni saya tanam kat depan rumah.. semasa nak petik pagi dah tak ada.. hubby saya dah terpetik  & termasuk kedalam mulutnya... terlupa nak bagitau buah berries saya nak guna untuk hiasan "cocumbush"...cocombush adalah sebuah daerah yang terletak di Negara India .. daerah ini banyak mengeluarkan buah blackberries...Buah berries dari daerah ini diberi nama cocumberries ( info dalam website )
Fruity Basket Puff.. sangat sesuai untuk hi- tea &; apa- apa "function"
Pelbagai jenis product dapat dihasilkan... ada yang tersilap letak sayap anggsa..
Mini Chocolate Croquembouche..jika nak cantik.. haluskan sedikit " coklat drizzle"..
Mini Paris Brest.. packaging akan diajar semasa anda join class ini...nak  tau kenapa nama Paris Brest.. info dalam website..
Hai... angsa pun pandai berdating..
Parist Brest sebelum dihias...
Angsa kesejukkan kerana salji dah turun... salji ini adalah " snow powder"
Product daripada choux pastry.. jom.. join class ini.. jika anda belajar dari "CHEF" yang mempunyai kepakaran.. anda tidak akan rugi..segala idea akan dikongsi.. sebenarnya banyak lagi idea saya boleh hasilkan .. kalau nak tunjuk banyak.. masa tak sempat...'"fikir- fikirkan ... nak tambah pendapatan .. tak rugi keluarkan sedikit belanja.. ala.. bukan mahal .. RM 190 aja... semua disediakan.. bawa badan sahaja...
Parist Brest... filling daripada '" BUTTERSCOTCH"...
Drizzle Eclair... sangat sesuai untuk tea - break...
Paris Brest... peserta sendiri yang membuat pipping...
Chocolate Eclair.. sorry .. coklat tak " smooth" kerana saya kehabisan " cocoa butter"...
Fruitty Basket Puff....
Sebahagian packaging yang digunakan.. sebenarnya banyak lagi packaging yang boleh digunakan.. saya akan tunjukkan didalam class..
Cream Puff... noozle sila dapatkan di bakery shop.. Insyallah.. next year saya akan 'launching" satu website baru untuk pembelian secara online sahaja... tunggu sedikit masa lagi kerana saya ada banyak strategi akan di realisasikan pada tahun 2013... Saya akan share bersama student2 saya sahaja...nak jadi usahawan.. " sila belajar pada yang pakar" & jadikan kejayaan beliau sebagai contoh untuk kita terus maju kehadapan... Ingat.. ilmu yang Ikhlas kita sampaikan .. akan mendapat keberkatan sehingga keahkir - hayat...
Base untuk choux pastry .. nak tau detail.. sila join class...
Cream Puff semasa dibakar.. resepi yang cantik & crispy... bersarang ...
Wow... gebunya... rahsia penyediaan  yang menjimatkan kos...
Nak buat apa ni????....
Crispy Cream Puff....
Caremel Nut for filling..
Butterscotch for filling... buat sendiri...beli mahal....
Custard filling.. resepi yang simple & senang.. bukan instant.. sorry .. Chef Asma tak suka guna instant.. kalau guna instant .. tak yah datang belajar ...
Mini Profiterolls...
Bukan cekodok... ini cekodok profiterols...makan.. masuk satu mulut sahaja dah boleh habis...


Seronok.. dapat buat sendiri... banyak pulak tu dapat dibawa balik... berbaloi.. baloi..
Terima Kasih kepada semua yang hadir.. maaf jika tersalah & silap... Tahniah puan Puan Wan Noraini kerana dapat cabutan bertuah pengunjung ke 200,000... dapat MIXER TRIO percuma..peserta yang lain.. Insyaallah .. jika ada rezeki anda.. anda pun akan dapat juga...Wassalam..

0 comments:

Post a Comment