CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 ( 3 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 5, 2012

CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY... harga demo , tapi.. buat sendiri..tersangat berbaloi2..

Assalam..gambar2 ini adalah dari Class Choux Pastry .. Class ini adalah secara " SEMI HAND'S ON ".. harga yang ditawarkan adalah harga DEMO... Berbaloi2...untuk class yang akan datang .. saya ada tambahan satu resepi " DURIAN CREPE ".. secara semi hand's on juga.. setiap peserta akan membuat sendiri "durian crepe"... jangan risau,,, peserta yang join dahulu .. saya akan send resepi melalui email.. baru terfikir .. saya nak kasi satu lagi bisness pada student saya... Jika nak join untuk CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY & DURIAN CREPE pada 2 FEBRUARY 2013 - Saturday - boleh booking & buat pembayaran dari sekarang.. saya hadkan untuk 25 peserta sahaja... berbaloi2.. RM 190 sahaja.. peserta akan buat sendiri ( semi hand's on ) .. bukan demo tau !!.. penyertaan untuk 25 org sahaja..
Fruity Croquembouche ... nak senang sebut.. sebut aja " COCOMBUSH".. tersangat sesuai untuk dibuat sebagai hamper @ hantaran..masukkan aja didalam kotak ... mmg cantik.. nak beli kotak.. ada dijual kat kedai kotak sebelah studio saya.. senang aja....
Saya panggil "cocombush" kerana saya letak buah-buahan fresh termasuk buah black rasberies.. sorry tak ada dalam gambar diatas.. sebenarnya buah berries ni saya tanam kat depan rumah.. semasa nak petik pagi dah tak ada.. hubby saya dah terpetik  & termasuk kedalam mulutnya... terlupa nak bagitau buah berries saya nak guna untuk hiasan "cocumbush"...cocombush adalah sebuah daerah yang terletak di Negara India .. daerah ini banyak mengeluarkan buah blackberries...Buah berries dari daerah ini diberi nama cocumberries ( info dalam website )
Fruity Basket Puff.. sangat sesuai untuk hi- tea &; apa- apa "function"
Pelbagai jenis product dapat dihasilkan... ada yang tersilap letak sayap anggsa..
Mini Chocolate Croquembouche..jika nak cantik.. haluskan sedikit " coklat drizzle"..
Mini Paris Brest.. packaging akan diajar semasa anda join class ini...nak  tau kenapa nama Paris Brest.. info dalam website..
Hai... angsa pun pandai berdating..
Parist Brest sebelum dihias...
Angsa kesejukkan kerana salji dah turun... salji ini adalah " snow powder"
Product daripada choux pastry.. jom.. join class ini.. jika anda belajar dari "CHEF" yang mempunyai kepakaran.. anda tidak akan rugi..segala idea akan dikongsi.. sebenarnya banyak lagi idea saya boleh hasilkan .. kalau nak tunjuk banyak.. masa tak sempat...'"fikir- fikirkan ... nak tambah pendapatan .. tak rugi keluarkan sedikit belanja.. ala.. bukan mahal .. RM 190 aja... semua disediakan.. bawa badan sahaja...
Parist Brest... filling daripada '" BUTTERSCOTCH"...
Drizzle Eclair... sangat sesuai untuk tea - break...
Paris Brest... peserta sendiri yang membuat pipping...
Chocolate Eclair.. sorry .. coklat tak " smooth" kerana saya kehabisan " cocoa butter"...
Fruitty Basket Puff....
Sebahagian packaging yang digunakan.. sebenarnya banyak lagi packaging yang boleh digunakan.. saya akan tunjukkan didalam class..
Cream Puff... noozle sila dapatkan di bakery shop.. Insyallah.. next year saya akan 'launching" satu website baru untuk pembelian secara online sahaja... tunggu sedikit masa lagi kerana saya ada banyak strategi akan di realisasikan pada tahun 2013... Saya akan share bersama student2 saya sahaja...nak jadi usahawan.. " sila belajar pada yang pakar" & jadikan kejayaan beliau sebagai contoh untuk kita terus maju kehadapan... Ingat.. ilmu yang Ikhlas kita sampaikan .. akan mendapat keberkatan sehingga keahkir - hayat...
Base untuk choux pastry .. nak tau detail.. sila join class...
Cream Puff semasa dibakar.. resepi yang cantik & crispy... bersarang ...
Wow... gebunya... rahsia penyediaan  yang menjimatkan kos...
Nak buat apa ni????....
Crispy Cream Puff....
Caremel Nut for filling..
Butterscotch for filling... buat sendiri...beli mahal....
Custard filling.. resepi yang simple & senang.. bukan instant.. sorry .. Chef Asma tak suka guna instant.. kalau guna instant .. tak yah datang belajar ...
Mini Profiterolls...
Bukan cekodok... ini cekodok profiterols...makan.. masuk satu mulut sahaja dah boleh habis...


Seronok.. dapat buat sendiri... banyak pulak tu dapat dibawa balik... berbaloi.. baloi..
Terima Kasih kepada semua yang hadir.. maaf jika tersalah & silap... Tahniah puan Puan Wan Noraini kerana dapat cabutan bertuah pengunjung ke 200,000... dapat MIXER TRIO percuma..peserta yang lain.. Insyaallah .. jika ada rezeki anda.. anda pun akan dapat juga...Wassalam..

0 comments:

Post a Comment