CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ada berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 5 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 7 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 6 Sept 2015 ( Sunday)- ( 8 Kosong )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 12 Sept 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( 8 Kosong ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 13 Sept 2015 - (Sunday)- ( 11 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 16 Sept 2015 ( Wed - PH M'Sia Day ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 10 Kosong)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAMPART 5

Tarikh :
19 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong )
Rm 200..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4



Tarikh : 20 Sept 2015 ( Sunday)- ( 5 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 5 TYPES KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan )

Tarikh : 3 Oct 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 200 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh:
4 Oct 2015 -(Sunday)
- CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( sila booking - Penyertaan untuk 20 Peserta shj ).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..



Tarikh: 11 Oct 2015 -( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
14 Oct 2015-( Wed - PH Awal Muharam )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( SILA Booking Skrg).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 18 Oct 2015 ( Sunday) -(Sila Booking Skrg)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup &KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh : 25 Oct 2015 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila Booking Skrg )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :
November 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat (weekdays - call for appoinments) ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg (weekdays- call for appoinment) (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : November 2015 ( Sunday ) - (sila booking skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 5, 2012

CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY... harga demo , tapi.. buat sendiri..tersangat berbaloi2..

Assalam..gambar2 ini adalah dari Class Choux Pastry .. Class ini adalah secara " SEMI HAND'S ON ".. harga yang ditawarkan adalah harga DEMO... Berbaloi2...untuk class yang akan datang .. saya ada tambahan satu resepi " DURIAN CREPE ".. secara semi hand's on juga.. setiap peserta akan membuat sendiri "durian crepe"... jangan risau,,, peserta yang join dahulu .. saya akan send resepi melalui email.. baru terfikir .. saya nak kasi satu lagi bisness pada student saya... Jika nak join untuk CLASS ASSORTED CHOUX PASTRY & DURIAN CREPE pada 2 FEBRUARY 2013 - Saturday - boleh booking & buat pembayaran dari sekarang.. saya hadkan untuk 25 peserta sahaja... berbaloi2.. RM 190 sahaja.. peserta akan buat sendiri ( semi hand's on ) .. bukan demo tau !!.. penyertaan untuk 25 org sahaja..
Fruity Croquembouche ... nak senang sebut.. sebut aja " COCOMBUSH".. tersangat sesuai untuk dibuat sebagai hamper @ hantaran..masukkan aja didalam kotak ... mmg cantik.. nak beli kotak.. ada dijual kat kedai kotak sebelah studio saya.. senang aja....
Saya panggil "cocombush" kerana saya letak buah-buahan fresh termasuk buah black rasberies.. sorry tak ada dalam gambar diatas.. sebenarnya buah berries ni saya tanam kat depan rumah.. semasa nak petik pagi dah tak ada.. hubby saya dah terpetik  & termasuk kedalam mulutnya... terlupa nak bagitau buah berries saya nak guna untuk hiasan "cocumbush"...cocombush adalah sebuah daerah yang terletak di Negara India .. daerah ini banyak mengeluarkan buah blackberries...Buah berries dari daerah ini diberi nama cocumberries ( info dalam website )
Fruity Basket Puff.. sangat sesuai untuk hi- tea &; apa- apa "function"
Pelbagai jenis product dapat dihasilkan... ada yang tersilap letak sayap anggsa..
Mini Chocolate Croquembouche..jika nak cantik.. haluskan sedikit " coklat drizzle"..
Mini Paris Brest.. packaging akan diajar semasa anda join class ini...nak  tau kenapa nama Paris Brest.. info dalam website..
Hai... angsa pun pandai berdating..
Parist Brest sebelum dihias...
Angsa kesejukkan kerana salji dah turun... salji ini adalah " snow powder"
Product daripada choux pastry.. jom.. join class ini.. jika anda belajar dari "CHEF" yang mempunyai kepakaran.. anda tidak akan rugi..segala idea akan dikongsi.. sebenarnya banyak lagi idea saya boleh hasilkan .. kalau nak tunjuk banyak.. masa tak sempat...'"fikir- fikirkan ... nak tambah pendapatan .. tak rugi keluarkan sedikit belanja.. ala.. bukan mahal .. RM 190 aja... semua disediakan.. bawa badan sahaja...
Parist Brest... filling daripada '" BUTTERSCOTCH"...
Drizzle Eclair... sangat sesuai untuk tea - break...
Paris Brest... peserta sendiri yang membuat pipping...
Chocolate Eclair.. sorry .. coklat tak " smooth" kerana saya kehabisan " cocoa butter"...
Fruitty Basket Puff....
Sebahagian packaging yang digunakan.. sebenarnya banyak lagi packaging yang boleh digunakan.. saya akan tunjukkan didalam class..
Cream Puff... noozle sila dapatkan di bakery shop.. Insyallah.. next year saya akan 'launching" satu website baru untuk pembelian secara online sahaja... tunggu sedikit masa lagi kerana saya ada banyak strategi akan di realisasikan pada tahun 2013... Saya akan share bersama student2 saya sahaja...nak jadi usahawan.. " sila belajar pada yang pakar" & jadikan kejayaan beliau sebagai contoh untuk kita terus maju kehadapan... Ingat.. ilmu yang Ikhlas kita sampaikan .. akan mendapat keberkatan sehingga keahkir - hayat...
Base untuk choux pastry .. nak tau detail.. sila join class...
Cream Puff semasa dibakar.. resepi yang cantik & crispy... bersarang ...
Wow... gebunya... rahsia penyediaan  yang menjimatkan kos...
Nak buat apa ni????....
Crispy Cream Puff....
Caremel Nut for filling..
Butterscotch for filling... buat sendiri...beli mahal....
Custard filling.. resepi yang simple & senang.. bukan instant.. sorry .. Chef Asma tak suka guna instant.. kalau guna instant .. tak yah datang belajar ...
Mini Profiterolls...
Bukan cekodok... ini cekodok profiterols...makan.. masuk satu mulut sahaja dah boleh habis...


Seronok.. dapat buat sendiri... banyak pulak tu dapat dibawa balik... berbaloi.. baloi..
Terima Kasih kepada semua yang hadir.. maaf jika tersalah & silap... Tahniah puan Puan Wan Noraini kerana dapat cabutan bertuah pengunjung ke 200,000... dapat MIXER TRIO percuma..peserta yang lain.. Insyaallah .. jika ada rezeki anda.. anda pun akan dapat juga...Wassalam..

0 comments:

Post a Comment