CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ada berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 5 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 7 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 6 Sept 2015 ( Sunday)- ( 8 Kosong )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 12 Sept 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( 8 Kosong ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 13 Sept 2015 - (Sunday)- ( 11 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 16 Sept 2015 ( Wed - PH M'Sia Day ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 10 Kosong)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAMPART 5

Tarikh :
19 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong )
Rm 200..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4



Tarikh : 20 Sept 2015 ( Sunday)- ( 5 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 5 TYPES KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan )

Tarikh : 3 Oct 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 200 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh:
4 Oct 2015 -(Sunday)
- CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( sila booking - Penyertaan untuk 20 Peserta shj ).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..



Tarikh: 11 Oct 2015 -( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
14 Oct 2015-( Wed - PH Awal Muharam )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( SILA Booking Skrg).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 18 Oct 2015 ( Sunday) -(Sila Booking Skrg)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup &KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh : 25 Oct 2015 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila Booking Skrg )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :
November 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat (weekdays - call for appoinments) ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg (weekdays- call for appoinment) (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : November 2015 ( Sunday ) - (sila booking skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 19, 2012

CLASS CHOUX PASTRY DAN DURIAN CREPE...class bonus 2013..RM 190 Sahaja..

Assalam dan Salam buat semua... kita layan gambar2 dari CLASS CHOUX PASTRY... jika nak join class ini sila booking awal kerana class ini " terlau hottttttttttt'" macam goreng pisang panas.. .RM 190 sahaja..Class ini adalah class bonus untuk semua pelajar saya.. sepatutnya harga RM 250 ( ini adalah bonus awal tahun untuk semua pelajar di Chef Asma Culinary Studio ).. masih ada kekosongan..sila booking & buat payment sekarang kerana tempat adalah terhad... sambutan amat mengalakkan.. dapat buat duit$$$$$$$.. Jom join sekarang...
Basket Fruitty Puff...
Profiterols or mini croquembouch..
Mini  Chocolate croquembouch...
Pelbagai jenis choux pastry...nak join.. daftar sekarang...
Ini pokok blackberries kat taman saya... sekarang banyak buahnya.. kerana musim hujan.. kalau beli mahal tau...kalau nak .. sebelum datang class sms awal2.. senang  assistant saya patahkan pokoknya..gambar ini telah diedit oleh " Tipah '... pandai si Tipah edit gambar.. saya pun tak pandai.. he.. he... malunya.. assistant from Indon pun pandai..
Pokok ini senang hidup.. tak payah siram pun ok.. pucuk daunnya boleh dibuat masak lemak.. daunnya boleh direbus untuk minum.. sangat berkhasiat.. batangnya boleh dibuat rotan jika anak2 hari2 duk layan facebook @ twitter...saja aja .. perli my son & my daughter...
Wow.. comelnya... fruitty eclair...
Eclair yang siap dipackaging untuk jualan...dalam class dapat free..
Assorted mini eclair... pelbagai filling..
Eclair telah siap dipackaging...
Tuna Cream Puff... inti savoury...
Siap untuk jualan.. jangan ikat dengan getah tak cantik...
Cream Puff.. intinya boleh dipelbagaikan..
Japanesse Crispy Puff... emmmm.. sedapnya.. filling double cheese...
Pelbagai jenis for presentation...
Sangat sesuai untuk tea break ... VVIP menu sangat sesuai..
Mini Scooth Eclair...
Pelbagai jenis mini scooth eclair..
Pelbagai jenis bentuk dan hiasan..
Cheesy cream puff.. nak masukkan durian filling pun sedap.. saya tak suka durian .. so saya tak masukkannya.. jika nak masukkan .. sedapppp...
Pelbagai jenis... berbaloi-baloi join class ini...
Bayaran RM 190 anda dapat belajar macam- macam...harga ini adalah harga bonus untuk semua.. sepatutnya harga RM250 ..
Cocumbush dah siap masuk kotak .. dibuat hantaran @ gift...
Masukkan kedalam bakul.. hias... boleh buat hantaran.. Tahun 2013.. buat COCUMBUSH pula sebagai hantaran.. asyik coklat aja..kita tukar ke  era cocumbush pula.. kotaknya ada kat kedai kotak sebelah studio saya.. pelbagai jenis warna ada..jom datang shopping.. kedai kotak tutup hari Ahad.. 
Mini cocumbush... datang belajar jika nak resepi.. jangan suka meminta2.. tak elok.. fikirkan kawan2 anda sanggup duk seharian belajar...jangan "jealous" jika pendapatan mereka lebih & kehidupan mereka tenang.. mereka berjaya kerana mereka mencari ilmu.. anda ?? bila lagi??????
Tengok... tengok... mereka pun cuba buat sendiri...
Class ini dijalan secara Semi hand's on..
Buat sayap elok2... terbang angsa tu...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi...
Hai Ema .. tersenyum sakan... Ema ni dulu pernah mengajar di Bakery Bagus.. sekarang dah tak lagi.. beliau ini merupakan seorang usahawan yang berjaya... beliau ini kakak kepada kawan saya... Ema... bercuti kat oversea tu jangan lupa member kat sini tau... ole2nya...
Ema & adiknya Siti... jangan lupa tunjukkan gambar ini pada Angah ya..biar Angah datang belajar.. mereka adik beradik ni memang golongan bisnes... jangan lupa Trip kita ke Guangzhou pada 15,16, 17 &18 March 2013.. kita shooping sakan kat sana yea... sesiapa yang nak join trip ini .. sila sms booking kerana pembayaran deposit untuk urusan visa akan dicollect hujung January 2013...kita pi shooping barang kitchen... rugi tak join trip ini...
Para peserta menunjukkan kepakaran menghias..
Dah siap releks.. kita sambung tugasan kedua...
Cantik angsa ni.. dibuat hiasan atas meja pengantin.. sesuai sangat...
Peserta sedang membuat profiterols...
Peserta sedang menyiapkan paris brest...nak tau detail kenapa namanya paris brest.. cari info dalam website..
Sorry .. class pertama tak terfikir nak demo Durian Crepe... bila permintaan resepi dibuat oleh ramai peserta class saya.. untuk class kedua ini  akan saya demokan sebagai bonus untuk tambahkan lagi pendapatan anda..
Senang sahaja penyediaannya.. pejam mata pun boleh buat..
Filling yang akan diajar nanti tidak terlalu creamy & muak bila masuk kemulut..
Resepi  Durian Crepe ini nak makan sejuk atau suhu bilik pun sangat sesuai.. Durian Crepe ini saya buat semasa demo dihadapan Tan Sri & Puan Sri semasa Jom Makan Buah- buahan di Putrajaya ...feedback dari Puan Sri.. dia cakap sedap kerana tak terlalu creamy.. dia biasa makan fillingnya creamy.. terasa muak sedikit.. siap 'Tapau'" ke pejabat Menteri lagi... terima kasih.. semoga kerjasama antara kita pada tahun 2013 ini akan berpanjangan...Insyaallah saya akan buat yang terbaik.. Terima Kasih juga buat semua peserta yang hadir semasa class ini... semoga anda semua akan menjadi usahawan yang berjaya...gambar2 ini sekadar rujukan buat anda semua...

0 comments:

Post a Comment