CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEB & MARCH 2016

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 6 February 2016 ( Saturday)- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( HARAP MAAF - SUDAH PENUH )- Rm 200.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3


Tarikh : 7 February 2016 ( Sunday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM


Tarikh : 8 February 2016 ( Monday - PH Chinese New Year)-
(6 Kosong )
-
RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies


Tarikh : 9 February 2016 (Tuesday - PH Chinese New Year) -
(8 Kosong)
- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! )

PERHATIAN !!! ---- 13 Feb hingga 29 Feb ----
( BERCUTI - Long holidays - saya ke Tanah Suci Mekah - segala SMS & WHATSAPP akan direply oleh My Assistant) - Kita jumpa di bulan March


Tarikh : 5 March 2016 (Saturday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh: 6 March 2016 ( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -(Sila Booking Skrg ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

Tarikh : 12 March 2016 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Skrg) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


Tarikh : 13 March 2016 ( Sunday)- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!

Tarikh : 19 March 2016 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Skrg)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


Tarikh : 20 March 2016 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila Booking Skrg!! )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken pun di AJAR..Berbaloii..

Tarikh : 26 March 2016 ( Saturday)- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( Sila Booking Skrg )- Rm 200.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 27 March 2016 - (Sunday)- ( Sila Booking Skrg!!) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????

Tarikh :
Apri 2016
( Sunday) -(Sila Booking Sekrg)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat ( Tarikh akan di maklumkan bila ada TIME FREE- (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.

Tarikh : April 2016 ( Sunday)- ( Sila Booking Skrg )- RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux

Tarikh :- Sila SMS sekarang jika Berminat ( Tarikh akan di maklumkan bila ada TIME FREE- ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh: April 2016 -(Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh : April 2016 ( Sila Booking Skrg!!)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi

Tarikh : April 2016 - ( Sunday ) ..( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (harga offer!!! )KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

Tarikh : April 2016- Class Demo Pelbagai Jenis KEK LAPIS & LAPIS ROLL (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking Sekarang)...1. Kek Lapis Sisik Ikan ,2.Lapis Ombak Rindu ,3. Lapis Idola , 4.Lapis Neopolitana ,5.Lapis Prune, 6.Lapis Fruity ,7. Lapis Masam Manis, 8. Kek Lapis Strawbery 9. Roll Domino,10. Roll Pyramid.. Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS KEK LAPIS

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, December 19, 2012

CLASS CHOUX PASTRY DAN DURIAN CREPE...class bonus 2013..RM 190 Sahaja..

Assalam dan Salam buat semua... kita layan gambar2 dari CLASS CHOUX PASTRY... jika nak join class ini sila booking awal kerana class ini " terlau hottttttttttt'" macam goreng pisang panas.. .RM 190 sahaja..Class ini adalah class bonus untuk semua pelajar saya.. sepatutnya harga RM 250 ( ini adalah bonus awal tahun untuk semua pelajar di Chef Asma Culinary Studio ).. masih ada kekosongan..sila booking & buat payment sekarang kerana tempat adalah terhad... sambutan amat mengalakkan.. dapat buat duit$$$$$$$.. Jom join sekarang...
Basket Fruitty Puff...
Profiterols or mini croquembouch..
Mini  Chocolate croquembouch...
Pelbagai jenis choux pastry...nak join.. daftar sekarang...
Ini pokok blackberries kat taman saya... sekarang banyak buahnya.. kerana musim hujan.. kalau beli mahal tau...kalau nak .. sebelum datang class sms awal2.. senang  assistant saya patahkan pokoknya..gambar ini telah diedit oleh " Tipah '... pandai si Tipah edit gambar.. saya pun tak pandai.. he.. he... malunya.. assistant from Indon pun pandai..
Pokok ini senang hidup.. tak payah siram pun ok.. pucuk daunnya boleh dibuat masak lemak.. daunnya boleh direbus untuk minum.. sangat berkhasiat.. batangnya boleh dibuat rotan jika anak2 hari2 duk layan facebook @ twitter...saja aja .. perli my son & my daughter...
Wow.. comelnya... fruitty eclair...
Eclair yang siap dipackaging untuk jualan...dalam class dapat free..
Assorted mini eclair... pelbagai filling..
Eclair telah siap dipackaging...
Tuna Cream Puff... inti savoury...
Siap untuk jualan.. jangan ikat dengan getah tak cantik...
Cream Puff.. intinya boleh dipelbagaikan..
Japanesse Crispy Puff... emmmm.. sedapnya.. filling double cheese...
Pelbagai jenis for presentation...
Sangat sesuai untuk tea break ... VVIP menu sangat sesuai..
Mini Scooth Eclair...
Pelbagai jenis mini scooth eclair..
Pelbagai jenis bentuk dan hiasan..
Cheesy cream puff.. nak masukkan durian filling pun sedap.. saya tak suka durian .. so saya tak masukkannya.. jika nak masukkan .. sedapppp...
Pelbagai jenis... berbaloi-baloi join class ini...
Bayaran RM 190 anda dapat belajar macam- macam...harga ini adalah harga bonus untuk semua.. sepatutnya harga RM250 ..
Cocumbush dah siap masuk kotak .. dibuat hantaran @ gift...
Masukkan kedalam bakul.. hias... boleh buat hantaran.. Tahun 2013.. buat COCUMBUSH pula sebagai hantaran.. asyik coklat aja..kita tukar ke  era cocumbush pula.. kotaknya ada kat kedai kotak sebelah studio saya.. pelbagai jenis warna ada..jom datang shopping.. kedai kotak tutup hari Ahad.. 
Mini cocumbush... datang belajar jika nak resepi.. jangan suka meminta2.. tak elok.. fikirkan kawan2 anda sanggup duk seharian belajar...jangan "jealous" jika pendapatan mereka lebih & kehidupan mereka tenang.. mereka berjaya kerana mereka mencari ilmu.. anda ?? bila lagi??????
Tengok... tengok... mereka pun cuba buat sendiri...
Class ini dijalan secara Semi hand's on..
Buat sayap elok2... terbang angsa tu...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi...
Hai Ema .. tersenyum sakan... Ema ni dulu pernah mengajar di Bakery Bagus.. sekarang dah tak lagi.. beliau ini merupakan seorang usahawan yang berjaya... beliau ini kakak kepada kawan saya... Ema... bercuti kat oversea tu jangan lupa member kat sini tau... ole2nya...
Ema & adiknya Siti... jangan lupa tunjukkan gambar ini pada Angah ya..biar Angah datang belajar.. mereka adik beradik ni memang golongan bisnes... jangan lupa Trip kita ke Guangzhou pada 15,16, 17 &18 March 2013.. kita shooping sakan kat sana yea... sesiapa yang nak join trip ini .. sila sms booking kerana pembayaran deposit untuk urusan visa akan dicollect hujung January 2013...kita pi shooping barang kitchen... rugi tak join trip ini...
Para peserta menunjukkan kepakaran menghias..
Dah siap releks.. kita sambung tugasan kedua...
Cantik angsa ni.. dibuat hiasan atas meja pengantin.. sesuai sangat...
Peserta sedang membuat profiterols...
Peserta sedang menyiapkan paris brest...nak tau detail kenapa namanya paris brest.. cari info dalam website..
Sorry .. class pertama tak terfikir nak demo Durian Crepe... bila permintaan resepi dibuat oleh ramai peserta class saya.. untuk class kedua ini  akan saya demokan sebagai bonus untuk tambahkan lagi pendapatan anda..
Senang sahaja penyediaannya.. pejam mata pun boleh buat..
Filling yang akan diajar nanti tidak terlalu creamy & muak bila masuk kemulut..
Resepi  Durian Crepe ini nak makan sejuk atau suhu bilik pun sangat sesuai.. Durian Crepe ini saya buat semasa demo dihadapan Tan Sri & Puan Sri semasa Jom Makan Buah- buahan di Putrajaya ...feedback dari Puan Sri.. dia cakap sedap kerana tak terlalu creamy.. dia biasa makan fillingnya creamy.. terasa muak sedikit.. siap 'Tapau'" ke pejabat Menteri lagi... terima kasih.. semoga kerjasama antara kita pada tahun 2013 ini akan berpanjangan...Insyaallah saya akan buat yang terbaik.. Terima Kasih juga buat semua peserta yang hadir semasa class ini... semoga anda semua akan menjadi usahawan yang berjaya...gambar2 ini sekadar rujukan buat anda semua...

0 comments:

Post a Comment