Assalam dan Salam buat semua... kita layan gambar2 dari CLASS CHOUX PASTRY... jika nak join class ini sila booking awal kerana class ini " terlau hottttttttttt'" macam goreng pisang panas.. .RM 190 sahaja..Class ini adalah class bonus untuk semua pelajar saya.. sepatutnya harga RM 250 ( ini adalah bonus awal tahun untuk semua pelajar di Chef Asma Culinary Studio ).. masih ada kekosongan..sila booking & buat payment sekarang kerana tempat adalah terhad... sambutan amat mengalakkan.. dapat buat duit$$$$$$$.. Jom join sekarang...
Basket Fruitty Puff...
Profiterols or mini croquembouch..
Mini Chocolate croquembouch...
Pelbagai jenis choux pastry...nak join.. daftar sekarang...
Ini pokok blackberries kat taman saya... sekarang banyak buahnya.. kerana musim hujan.. kalau beli mahal tau...kalau nak .. sebelum datang class sms awal2.. senang assistant saya patahkan pokoknya..gambar ini telah diedit oleh " Tipah '... pandai si Tipah edit gambar.. saya pun tak pandai.. he.. he... malunya.. assistant from Indon pun pandai..
Pokok ini senang hidup.. tak payah siram pun ok.. pucuk daunnya boleh dibuat masak lemak.. daunnya boleh direbus untuk minum.. sangat berkhasiat.. batangnya boleh dibuat rotan jika anak2 hari2 duk layan facebook @ twitter...saja aja .. perli my son & my daughter...
Wow.. comelnya... fruitty eclair...
Eclair yang siap dipackaging untuk jualan...dalam class dapat free..
Assorted mini eclair... pelbagai filling..
Eclair telah siap dipackaging...
Tuna Cream Puff... inti savoury...
Siap untuk jualan.. jangan ikat dengan getah tak cantik...
Cream Puff.. intinya boleh dipelbagaikan..
Japanesse Crispy Puff... emmmm.. sedapnya.. filling double cheese...
Pelbagai jenis for presentation...
Sangat sesuai untuk tea break ... VVIP menu sangat sesuai..
Mini Scooth Eclair...
Pelbagai jenis mini scooth eclair..
Pelbagai jenis bentuk dan hiasan..
Cheesy cream puff.. nak masukkan durian filling pun sedap.. saya tak suka durian .. so saya tak masukkannya.. jika nak masukkan .. sedapppp...
Pelbagai jenis... berbaloi-baloi join class ini...
Bayaran RM 190 anda dapat belajar macam- macam...harga ini adalah harga bonus untuk semua.. sepatutnya harga RM250 ..
Cocumbush dah siap masuk kotak .. dibuat hantaran @ gift...
Masukkan kedalam bakul.. hias... boleh buat hantaran.. Tahun 2013.. buat COCUMBUSH pula sebagai hantaran.. asyik coklat aja..kita tukar ke era cocumbush pula.. kotaknya ada kat kedai kotak sebelah studio saya.. pelbagai jenis warna ada..jom datang shopping.. kedai kotak tutup hari Ahad..
Mini cocumbush... datang belajar jika nak resepi.. jangan suka meminta2.. tak elok.. fikirkan kawan2 anda sanggup duk seharian belajar...jangan "jealous" jika pendapatan mereka lebih & kehidupan mereka tenang.. mereka berjaya kerana mereka mencari ilmu.. anda ?? bila lagi??????
Tengok... tengok... mereka pun cuba buat sendiri...
Class ini dijalan secara Semi hand's on..
Buat sayap elok2... terbang angsa tu...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi...
Hai Ema .. tersenyum sakan... Ema ni dulu pernah mengajar di Bakery Bagus.. sekarang dah tak lagi.. beliau ini merupakan seorang usahawan yang berjaya... beliau ini kakak kepada kawan saya... Ema... bercuti kat oversea tu jangan lupa member kat sini tau... ole2nya...
Ema & adiknya Siti... jangan lupa tunjukkan gambar ini pada Angah ya..biar Angah datang belajar.. mereka adik beradik ni memang golongan bisnes... jangan lupa Trip kita ke Guangzhou pada 15,16, 17 &18 March 2013.. kita shooping sakan kat sana yea... sesiapa yang nak join trip ini .. sila sms booking kerana pembayaran deposit untuk urusan visa akan dicollect hujung January 2013...kita pi shooping barang kitchen... rugi tak join trip ini...
Para peserta menunjukkan kepakaran menghias..
Dah siap releks.. kita sambung tugasan kedua...
Cantik angsa ni.. dibuat hiasan atas meja pengantin.. sesuai sangat...
Peserta sedang membuat profiterols...
Peserta sedang menyiapkan paris brest...nak tau detail kenapa namanya paris brest.. cari info dalam website..
Sorry .. class pertama tak terfikir nak demo Durian Crepe... bila permintaan resepi dibuat oleh ramai peserta class saya.. untuk class kedua ini akan saya demokan sebagai bonus untuk tambahkan lagi pendapatan anda..
Senang sahaja penyediaannya.. pejam mata pun boleh buat..
Filling yang akan diajar nanti tidak terlalu creamy & muak bila masuk kemulut..
Resepi Durian Crepe ini nak makan sejuk atau suhu bilik pun sangat sesuai.. Durian Crepe ini saya buat semasa demo dihadapan Tan Sri & Puan Sri semasa Jom Makan Buah- buahan di Putrajaya ...feedback dari Puan Sri.. dia cakap sedap kerana tak terlalu creamy.. dia biasa makan fillingnya creamy.. terasa muak sedikit.. siap 'Tapau'" ke pejabat Menteri lagi... terima kasih.. semoga kerjasama antara kita pada tahun 2013 ini akan berpanjangan...Insyaallah saya akan buat yang terbaik.. Terima Kasih juga buat semua peserta yang hadir semasa class ini... semoga anda semua akan menjadi usahawan yang berjaya...gambar2 ini sekadar rujukan buat anda semua...
0 comments:
Post a Comment