CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS MEI & JUNE 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014 @ 2015.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 200- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )

Tarikh : 30 Mei 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 31 Mei 2015 ( Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 10 Kosong ).. Jangan lepaskan peluang anda untuk mempelajari pelbagai jenis Aneka Puding - Sangat sesuai untuk jualan di Bulan Ramadhan - Rugi jika anda tidak join - Resepi yang ternyata hangat dan "Meletop!!!" KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : 13 June 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :
14 June 2015 ( Sunday )- (15 Kosong) -Class Demo Pelbagai Jenis KEK LAPIS, KEK KUKUS & LAPIS ROLL (Total :-10 Jenis ) - Rm 200- ( 1. Kek Lapis Sisik Ikan ,2.Kek Kukus Hati Pari , 3.Lapis Idola , 4.Lapis Neopolitana ,5.Kek Lapis Prune, 6.Kek Kukus Buah,7. Kek Lapis Roll Domino ,8.Kek Gulung "Benji Roll",9. Kek Gulung Polkadot , 10. Kek Kukus Mata Kucing.. & Sangat sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS KEK LAPIS

Perhatian : - Class Pada BULAN PUASA akan diadakan pada Sessi Pagi dari jam 9 am - 2 pm shj- Jadual akan di update next week..tq)


Tarikh : After Raya 2015 - (Sunday)- ( Sila Booking Skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : After Raya 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg - Sunday - 2 pm -Selesai (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh: After Raya 2015 - Sila Booking Jika Berminat-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


Tarikh : 9 Mei 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sudah Penuh ) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 10 Mei 2015 ( Sunday)- ( Sudah Penuh )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 16 Mei 2015 ( Saturday ) - (sudah penuh )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 17 Mei 2015 ( Sunday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( Sudah Penuh )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 23 Mei 2015 (
Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( sudah penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, January 31, 2012

CLASS ANEKA PUDING PART 1- 15 JANUARY 2012

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & follower yang selalu mengikuti perkembangan Chef Asma Culinary Studio...Ini adalah sebahagian gambar2 class pada 15 January 2012... Terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... Jika sesiapa yang berminat untuk join Class Aneka Puding Part 1 pada 12 February , masih ada kekosongan .. sila sms for booking... ( Class Puding ini adalah terahkir untuk tahun 2012.. selepas ini saya akan keluarkan module puding Part 2.. Class ini tidak akan diulang lagi & selepas ini peserta boleh membeli resepi sahaja dengan bayaran sama seperti harga class.. jangan lepaskan peluang yang terahkir ini... sangat sesuai sekali untuk bisness !!! )....


Strawbery Cake Puding... saya masukkan kedalam tray 10" & dipotong... jika untuk hantaran.. sila view gambar2 class puding dibawah...

Puding Lapis Chiffon... cantik disusun didalam packaging ...

Puding Serumpun Kasih... saya gunakan loyang & dipotong.. jika untuk hantaran.. sila lihat contoh gambar2 dibawah...

Dimasukkan kedalam packaging untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Puding Serumpun Kasih... belum dihias...

Puding Domino... dimasukkan kedalam packaging untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Puding Domino... teknik yang tersangat senang... mould dapatkan di kedai bakery shop...

Puding Lapis Tikar... sangat cantik untuk dibuat hantaran...

Puding Lapis Pandan & Puding Lapis Labu Laici...

Puding Lapis Labu Laici & Puding Lapis Pandan ...

Rainbow Bread Puding...

Sangat sedap & rasa yang menyelerakan..

Cantik untuk dibuat hantaran @ sebagai dessert...

Rainbow Bread Puding.. untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Susunan didalam packaging...

Bread & Butter Puding... rugi jika tak join class puding ini.. berbaloi2 !!!

Karamel Puding ... teknik kukus...

Bread & Butter Puding.. sangat sesuai untuk buffet..

Sesuai sekali sebagai Hot Dessert untuk buffet... sedap & menyelerakan...

Karemel Puding... sedap !!!

Custard Fruity Dessert & Vanilla sauce...

Custard Fruity Desset @ Puding Koktel...

Puding Koktel Custard yang sangat sedap !!!

Bread & Butter Pudding ... semasa saya bekerja di Hotel Quality City Centre Kuala Lumpur... resepi ini menjadi kegemaran Penyanyi No 1 Negara ( Dato' Siti Nurhaliza )... resepi ini selalu saya hidangkan semasa "Secretary week"... rasanya moist & sedap sekali !!! datang join class puding jika nak tahu secara detail... berbaloi2!!! tak rugi... dapat buat bisnes & yang paling penting dapat dihidangkan kepada keluarga resepi yang enak2 ..bila ada majlis2 kenduri... mesti dapat pujian & disitulah bermulanya bisnes bila ada orang yang ingin menempah... berbaloi2!!!....DAFTAR & BOOKING SEKARANG !!!! terima kasih & jumpa lagi...

CLASS ANEKA PUDING PART 1- 17 DECEMBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua ... gambar2 ini adalah dari Class 17 December...terima kasih kepada peserta yang hadir ... class ini ramai peserta dari " outstation"... terima kasih kepada peserta saya daripada Brunei & Singapore kerana sanggup datang dari jauh untuk menuntut ilmu daripada saya... & terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan kerana saya bukanlah dapat memuaskan hati semua pihak...

Cream caramel menggunakan teknik " steambath"... saya gunakan semua 12 nos whole egg.. tak perlu guna kuning telur... bahan2 lain follow seperti biasa...masukkan kedalam loyang 8"... steambath selama 1 jam 45 minit.. suhu 140 C .. tanpa kipas.. sejukkan semalaman sebelum dikeluarkan... ( hanya yang pernah join class puding sahaja yang tau resepi ) jika tak faham .. tolong call saya....

Cantik dipotong & sedap !!!!

Puding Lapis Buih....jika rajin... boleh haluskan lagi lapisannya...

Puding Lapis Tikar... teknik yang tersangat2 senangnya...

Rainbow Bread Puding...

Strawbery Cake Puding....

Vanilla Sauce.... resepi yang selalu digunakan dihotel2 5* star....

Steam Caremel....

Steam Caremel... dikukus didalam pengukus TRIO... sekejap sahaja mengukusnya.. 15 minit sahaja...

Steam Cream Caremel...

Cream Caremel .. teknik " steambath"....

Peserta2 yang hadir pada hari ini...

Terima Kasih buat semua yang hadir... jika tak faham .. sila call saya sebelah malam... Insyaallah saya akan selesaikan persoalan tentang resepi...terima kasih & jumpa lagi... !!!

Thursday, January 12, 2012

CLASS ANEKA KEK LAPIS PART 2

Assalam & Salam Hormat.. ini adalah contoh2 Kek Lapis yang akan diajar pada 29 Januari 2012... Class Kek Lapis Part 2... contoh2 yang lain seperti kek lapis sisik ikan ,lapis ombak rindu , lapis idola , lapis neopolitana & kek lapis roll.. belum sempat 'snap" gambar lagi... Jika berminat .. boleh booking & buat bayaran deposit sekarang...Sorry ... gambar tidak berapa clear kerana bateri kamera saya ada problem....Saya akan demo pelbagai jenis kek lapis yang senang & tersangat mudah penyediaannya serta menjimatkan kos......


Lapis Strawbery Rintik...

Pelbagai jenis kek lapis dapat dihasilkan...

Krk Lapis Prune.... sangat sedap !!!

Lapis Strawbery Rintik....

Lapis Prune...

Tekstur yang halus & sangat mudah penyediaanya..

Lapis Asam Manis... Sedap & menyelerakan ... hanya menggunakan 7 biji telur sahaja untuk penyediaan kek ini... memang menjimatkan kos...

Kek Lapis Buah... sedap & tekstur yang lempap...


Kek Lapis Buah... sangat sesuai sekali untuk dikomersialkan...


Kek Lapis Asam Manis....

Kek Lapis Betawi daripada pelbagai jenis butter & majerin... memang ternyata berbeza sekali rasanya jika menggunakan butter & majerin...

Sebiji kek bersaiz 7 " x 7"... sangat sesuai untuk dikomersialkan...

Kek Lapis Buah... Resepi yang paling senang & menjimatkan kos...

Kek Lapis Rempah....

Kek Lapis yang sudah siap... belum dikeluarkan daripada loyang...

Wow !!! Jom... jadilah seorang pakar Kek Lapis .... nak jadi pakar .. kena belajar betul2....

Permukaan Kek yang cantik & menarik...

Neopolitana Cake ... tak sempat nak potong ...

Pelbagai jenis kek lapis dapat dihasillkan selama sehari class...

Susunan kepingan Asam Manis.. nak guna yang petak pun boleh...

Dapatkan oven Kek Lapis ini dengan harga RM 850 sahaja... sangat berbaloi2 jika memilikinya... penghantaran terus kerumah anda daripada Sarawak...


Sampai disini sahaja & jika berminat hendak mengetahui detail tentang oven ini.. tolong call saya .... Jumpa lagi & terima kasih...