CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPT & OCT 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 150- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ada berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 5 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 7 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 6 Sept 2015 ( Sunday)- ( 8 Kosong )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 12 Sept 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( 8 Kosong ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 13 Sept 2015 - (Sunday)- ( 11 Kosong) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : 16 Sept 2015 ( Wed - PH M'Sia Day ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) - ( 10 Kosong)- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAMPART 5

Tarikh :
19 Sept 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong )
Rm 200..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4



Tarikh : 20 Sept 2015 ( Sunday)- ( 5 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 5 TYPES KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan )

Tarikh : 3 Oct 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 200 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh:
4 Oct 2015 -(Sunday)
- CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( sila booking - Penyertaan untuk 20 Peserta shj ).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..



Tarikh: 11 Oct 2015 -( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
14 Oct 2015-( Wed - PH Awal Muharam )- CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 250 -( SILA Booking Skrg).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi..

Tarikh : 18 Oct 2015 ( Sunday) -(Sila Booking Skrg)-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup &KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB


Tarikh : 25 Oct 2015 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sila Booking Skrg )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :
November 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat (weekdays - call for appoinments) ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg (weekdays- call for appoinment) (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh : November 2015 ( Sunday ) - (sila booking skrg )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, January 31, 2012

CLASS ANEKA PUDING PART 1- 15 JANUARY 2012

Assalam & Salam Hormat buat semua pelajar2 saya & follower yang selalu mengikuti perkembangan Chef Asma Culinary Studio...Ini adalah sebahagian gambar2 class pada 15 January 2012... Terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... Jika sesiapa yang berminat untuk join Class Aneka Puding Part 1 pada 12 February , masih ada kekosongan .. sila sms for booking... ( Class Puding ini adalah terahkir untuk tahun 2012.. selepas ini saya akan keluarkan module puding Part 2.. Class ini tidak akan diulang lagi & selepas ini peserta boleh membeli resepi sahaja dengan bayaran sama seperti harga class.. jangan lepaskan peluang yang terahkir ini... sangat sesuai sekali untuk bisness !!! )....


Strawbery Cake Puding... saya masukkan kedalam tray 10" & dipotong... jika untuk hantaran.. sila view gambar2 class puding dibawah...

Puding Lapis Chiffon... cantik disusun didalam packaging ...

Puding Serumpun Kasih... saya gunakan loyang & dipotong.. jika untuk hantaran.. sila lihat contoh gambar2 dibawah...

Dimasukkan kedalam packaging untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Puding Serumpun Kasih... belum dihias...

Puding Domino... dimasukkan kedalam packaging untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Puding Domino... teknik yang tersangat senang... mould dapatkan di kedai bakery shop...

Puding Lapis Tikar... sangat cantik untuk dibuat hantaran...

Puding Lapis Pandan & Puding Lapis Labu Laici...

Puding Lapis Labu Laici & Puding Lapis Pandan ...

Rainbow Bread Puding...

Sangat sedap & rasa yang menyelerakan..

Cantik untuk dibuat hantaran @ sebagai dessert...

Rainbow Bread Puding.. untuk dibahagi kepada setiap peserta...

Susunan didalam packaging...

Bread & Butter Puding... rugi jika tak join class puding ini.. berbaloi2 !!!

Karamel Puding ... teknik kukus...

Bread & Butter Puding.. sangat sesuai untuk buffet..

Sesuai sekali sebagai Hot Dessert untuk buffet... sedap & menyelerakan...

Karemel Puding... sedap !!!

Custard Fruity Dessert & Vanilla sauce...

Custard Fruity Desset @ Puding Koktel...

Puding Koktel Custard yang sangat sedap !!!

Bread & Butter Pudding ... semasa saya bekerja di Hotel Quality City Centre Kuala Lumpur... resepi ini menjadi kegemaran Penyanyi No 1 Negara ( Dato' Siti Nurhaliza )... resepi ini selalu saya hidangkan semasa "Secretary week"... rasanya moist & sedap sekali !!! datang join class puding jika nak tahu secara detail... berbaloi2!!! tak rugi... dapat buat bisnes & yang paling penting dapat dihidangkan kepada keluarga resepi yang enak2 ..bila ada majlis2 kenduri... mesti dapat pujian & disitulah bermulanya bisnes bila ada orang yang ingin menempah... berbaloi2!!!....DAFTAR & BOOKING SEKARANG !!!! terima kasih & jumpa lagi...

CLASS ANEKA PUDING PART 1- 17 DECEMBER 2011

Assalam & Salam Hormat buat semua ... gambar2 ini adalah dari Class 17 December...terima kasih kepada peserta yang hadir ... class ini ramai peserta dari " outstation"... terima kasih kepada peserta saya daripada Brunei & Singapore kerana sanggup datang dari jauh untuk menuntut ilmu daripada saya... & terima kasih buat semua peserta yang hadir pada hari ini... maaf jika ada kekurangan kerana saya bukanlah dapat memuaskan hati semua pihak...

Cream caramel menggunakan teknik " steambath"... saya gunakan semua 12 nos whole egg.. tak perlu guna kuning telur... bahan2 lain follow seperti biasa...masukkan kedalam loyang 8"... steambath selama 1 jam 45 minit.. suhu 140 C .. tanpa kipas.. sejukkan semalaman sebelum dikeluarkan... ( hanya yang pernah join class puding sahaja yang tau resepi ) jika tak faham .. tolong call saya....

Cantik dipotong & sedap !!!!

Puding Lapis Buih....jika rajin... boleh haluskan lagi lapisannya...

Puding Lapis Tikar... teknik yang tersangat2 senangnya...

Rainbow Bread Puding...

Strawbery Cake Puding....

Vanilla Sauce.... resepi yang selalu digunakan dihotel2 5* star....

Steam Caremel....

Steam Caremel... dikukus didalam pengukus TRIO... sekejap sahaja mengukusnya.. 15 minit sahaja...

Steam Cream Caremel...

Cream Caremel .. teknik " steambath"....

Peserta2 yang hadir pada hari ini...

Terima Kasih buat semua yang hadir... jika tak faham .. sila call saya sebelah malam... Insyaallah saya akan selesaikan persoalan tentang resepi...terima kasih & jumpa lagi... !!!

Thursday, January 12, 2012

CLASS ANEKA KEK LAPIS PART 2

Assalam & Salam Hormat.. ini adalah contoh2 Kek Lapis yang akan diajar pada 29 Januari 2012... Class Kek Lapis Part 2... contoh2 yang lain seperti kek lapis sisik ikan ,lapis ombak rindu , lapis idola , lapis neopolitana & kek lapis roll.. belum sempat 'snap" gambar lagi... Jika berminat .. boleh booking & buat bayaran deposit sekarang...Sorry ... gambar tidak berapa clear kerana bateri kamera saya ada problem....Saya akan demo pelbagai jenis kek lapis yang senang & tersangat mudah penyediaannya serta menjimatkan kos......


Lapis Strawbery Rintik...

Pelbagai jenis kek lapis dapat dihasilkan...

Krk Lapis Prune.... sangat sedap !!!

Lapis Strawbery Rintik....

Lapis Prune...

Tekstur yang halus & sangat mudah penyediaanya..

Lapis Asam Manis... Sedap & menyelerakan ... hanya menggunakan 7 biji telur sahaja untuk penyediaan kek ini... memang menjimatkan kos...

Kek Lapis Buah... sedap & tekstur yang lempap...


Kek Lapis Buah... sangat sesuai sekali untuk dikomersialkan...


Kek Lapis Asam Manis....

Kek Lapis Betawi daripada pelbagai jenis butter & majerin... memang ternyata berbeza sekali rasanya jika menggunakan butter & majerin...

Sebiji kek bersaiz 7 " x 7"... sangat sesuai untuk dikomersialkan...

Kek Lapis Buah... Resepi yang paling senang & menjimatkan kos...

Kek Lapis Rempah....

Kek Lapis yang sudah siap... belum dikeluarkan daripada loyang...

Wow !!! Jom... jadilah seorang pakar Kek Lapis .... nak jadi pakar .. kena belajar betul2....

Permukaan Kek yang cantik & menarik...

Neopolitana Cake ... tak sempat nak potong ...

Pelbagai jenis kek lapis dapat dihasillkan selama sehari class...

Susunan kepingan Asam Manis.. nak guna yang petak pun boleh...

Dapatkan oven Kek Lapis ini dengan harga RM 850 sahaja... sangat berbaloi2 jika memilikinya... penghantaran terus kerumah anda daripada Sarawak...


Sampai disini sahaja & jika berminat hendak mengetahui detail tentang oven ini.. tolong call saya .... Jumpa lagi & terima kasih...