CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( Sudah Penuh) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- ( 2 Kosong) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 5 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 21 September 2014 (Sunday) - Events Malaysia Book Of Record at UNITAR International University.( Display Local Traditional Kuih).

Tarikh : 28 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila Booking For Next Class- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (Sila sms for Booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : Sila booking untuk next class -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . (Sila sms for Booking)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : Sila Booking For Next Class- (Sms for Booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sms For Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (November -Sms For Booking).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November- sms for booking)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, April 15, 2013

TRIP USAHAWAN KE GUANGZHOU 6 SEPT - 9 SEPT 2013... DAFTAR SEKARANG....

Assalam dan Salam Hormat buat semua... agak lama saya tak update blog ini.. maaf kerana terlalu busy dengan jadual yang padat..Aktiviti terbaru saya banyak memenuhi undangan sebagai motivator untuk kursus motivasi dan masih busy dengan tugasan sebagai lecturer di UNITAR INTERNATIONAL UNIVERSITY, further study ( Master), shooting TV, Majalah dan sebagai consultant product.Hari-hari memang jadual terlalu padat.. maaf sekiranya terlambat reply email..Gambar- gambar ini adalah TRIP KEGUANGZHOU CHINA pada 15 - 18 Mac 2013 ..saya berkerjasama dengan ANZAC CONSULTANCY... websitenya adalah:- www.kursusborongchina.com.. Jika anda berminat nak JOIN trip ini pada  6-9 SEPT 2013..( lepas raya.. simpan duit jual biskut raya @ kuih talam jualan Ramadhan) .. pasti dapat join... Sila daftar sekarang..( email @ sms untuk booking ) deposit hanya Rm 1000 sahaja... detail sila lihat dibahagian Jadual Class Diatas... Rugi... tak join.. berbaloi.. baloi..
Suasana dekorasi di Restoran Muslim  untuk makan malam...
Bersama waiteress... jangan risau .. Restoran ini 100% halal.. menyelerakan... sedap masakannya..
Dihadapan Restoran Bukhala...semua peserta memang enjoy makan disini.. disebelah Restoran ini ada pasar malam.. murah- murah.. ramai yang borong kain langsir ready made dan cadar... tersangat berbaloi-baloi...
Santapan yang enak sekali dalam suasana yang bersih.. siapa cakap Guangzhou masyarakatnya tak bersih.. kami hanya bawa peserta ketempat yang bersih sahaja.. pasti anda akan puashati..
Tengok menunya... menyelerakan... hidangan macam 5 * star ...
Masakan berasaskan daging.. jangan risau.. HALAL..
Sesame Prawn... ranggup sekali...
Buah - buahan sebagai pencuci mulut...
Tauhu dimasak ala- ala sambal... rasa -rasanya ... peminat tauhu.. pasti mengemarinya...
Sayur... rasanya yang enak sekali...
Siapa cakap kat sini tak ada Sweet and Sour... Sedap... besar sekali ikan Talapia ini...
Sambal Kicap pun ada... sorry .. budu dan cencalok tak ada kat sini.. kalau ada yang nak bawa .. sila masuk kargo... tak lepas kastam kalau bawa kat tangan...kastam kat China "very straight"..
Enak sekali menjamu selera...
Tersenyum - simpul Kak Hajar.. licin.. kalau licin.. mesti sedap...
Ini pulak .. makan malam hari kedua di Restoran Abdullah... makanan kat sini pun enak- enak juga.. tetapi my family suka masakan di Restoran Bukhala...
Gambar diatas semasa ketibaan  di airport...
Puan Hajah Yom pun join group ini...
Bekas - bekas terdapat kat plaza borong.. pandai pilih barang & deal harga murah.. untung banyak...
Display Plate kat atas ni.. harga kat Malaysia.. ribuan ringgit... kat sini.. sure anda terkejut dengan harganya..ramai peserta borong plate nie... murah....
Macam.. macam design ada... mereka kata tak ada kat Malaysia... memang susah nak jumpa.. kerana supplier hanya bekalkan pada hotel sahaja...
Sangat sesuai untuk pulut kuning atau display kek... gila dibuatnya bila tengok barang- barang ini...
Supermarket yang menjual product HALAL dihadapan Masjid...
Susu Anchor pun.. mahal sedikit kat sini...
Asmar bersama En. Hubbynya... Raja shooping...
Puan Noraini... roti- roti ini sangat sedap sekali...
Noodles yang dikeringkan...
Dapur bakar satay.. kat sini banyak satay kambing... tempat yang saya pegang itu adalah tempat letak arang... unik sekali...
Suasana malam di Beijing Lu Street...
My Hero... shooping kasut... tak sampai ratus.. hanya puluh sahaja.. murah..murah.. pi tengok kat Bukit Bintang.. harga mesti ratus punya...
Halal Hawker... mee, kuayteow dan meehoon pun ada....
Hawker yang bersih... Muslim...
Buah - buahan yang segar.. jika anda nak makan buah .. tolong basuh bersih-bersih... bahaya jika makan tak dibasuh...
 Fresh oren.. yang bertudung adalah peniaga muslim...
Susun atur yang kemas... kawasan ini adalah di Kowloon Street...Shooping kompleks pun ada kat sini....
Peserta diatas bisnes baju untuk ibu- ibu mengandung...
Murah- murah... pi shooping pasar pagi sorang- sorang pun selamat...
Shabi Well... terletak didalam masjid... air telaga yang asli...
Ali adalah staff Anzac Consultancy... beliau merupakan bekas pelajar saya di UNITAR.
Mak- mak dara semua sedang berehat... tak sabar- sabar nak pi shooping.. posing dihadapan masjid...
Pembekal peralatan bakeri.. kedai ini agak mahal sedikit.. masih banyak lagi kedai yang murah- murah...
Uniform pun ada.. memang murah...
Hai.. banyak shooping... yang berbaju putih adalah Fahmi.. staff Anzac... jangan risau.. jika anda join trip ini.. anda akan dipantau oleh saya & staf Anzac.. tak perlu takut... datang tanpa hubby pun boleh.. jika nak datang berpasangan pun boleh jugak...
Pinggan mangkuk pun banyak... sehari memang tak sempat nak ronda...
Sebahagian yang sempat saya " snap" guna kamera yang tak canggih ini...
Pelbagai corak ada... banyak lagi gambar- gambar akan saya "upload"kan untuk tatapan anda...
Banyak shooping... borong banyak- banyak... set  cake nozzle yang murah- murah...
Shooping diplaza aksesori... macam - macam ada...
Sudah tiba masanya nak pulang...kebanyakan  barang- barang dihantar melalui "shipping" atau kapal laut dan mengambil masa sebulan untuk tiba di Malaysia...barang - barang yang muatan ringan sahaja dibawa balik dahulu.
Anak teruna shooping sakan kat Guangzhou... bulan Sept tak boleh ikut.. mama nak shooping lama- lama kat plaza aksessori kitchen...bawa anak teruna dan anak dara ni... memang kena bahagi masa ...
Puan Yati... pengusaha western food dan pembuat air soya yang sedap... hari pertama dah tepuk belakang saya... "chef!!!! murahnya mesin soya kat sini.. harga ratus- ratus aja!!!.. saya beli dulu .. ribu chef!!!! nanti saya nak datang lagi beli mesin pulak!!!!... ini adalah ucapan hari pertama....proofer roti pun murah... ratus sahaja.. bukan ribu...
Datang bawa satu beg.. balik beranak - pinak begnya.. pengusahakan butik pakaian pun ramai yang join..
Ahkir sekali.. terima kasih daripada kami  'CHEF ASMA CULINARY STUDIO " dan "ANZAC CONSULTANCY" kerana  anda sudi menyertai group ini.. ternyata amat berbaloi sekali.. semoga pendedahan bisnes borong yang kami anjurkan ini akan dapat menjana pendapatan buat anda semua dan menilai sejauh mana perbezaan harga yang anda akan dapat jika anda membeli secara borong... tak rugi... Sesiapa yang berminat.. Jom join trip pada bulan September 2013.... sila daftar dan bayar deposit Rm 1000 sekarang... Semua orang boleh join... kalau anda tak nak ke plaza F&B.. anda boleh ke plaza lain mengikut citarasa anda... disini amat selamat sekali untuk bershooping.... Tahniah buat semua.. maaf jika ada kekurangan semasa trip ini...

0 comments:

Post a Comment