CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS FEBRUARY & MARCH 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS .. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :
28 February 2015 ( Saturday) - ( Sudah Penuh ) -
RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 1 March 2015-( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sudah Penuh ) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" -RM 250 - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang.. Chef Asma akan tunjukkan FREE DEMO Membuat PULUT KUNING & RENDANG AYAM WARISAN.

Tarikh : 7 March 2015( Saturday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 7 Kosong )..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi... Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken...

Tarikh :14 March 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 5 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :- 15 March 2015 - Sunday - 10 am - 2 pm (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh :-15 March 2015 - Sunday- 2.30 pm - 5.00 pm ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh : 21 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 8 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 22 March 2015 ( Sunday ) - ( 10 Kosong )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 28 March 2015 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 10 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh: 29 March 2015-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( 6 Kosong ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :
APRIL - Sila Booking Sekarang
(Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh :Sila Booking Skrg (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : (Sila Booking Skrg - Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 12 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, February 26, 2013

JOM...JADI USAHAWAN NASI ARAB.. BISNES TERHANGAT SEKARANG !!! BISNES BULAN RAMADHAN..

Assalam dan Salam Hormat ... dah terpendam lama dah nak uploadkan gambar- gambar ini.. baru sekarang masa mengizinkan.. ini pun curi- curi masa sedikit..maaf terlebih dahulu buat semua kerana terlambat reply email dan sms class.. bukan tak nak  reply .. tetapi saya ikut turn mana yang masuk dulu.. email dan sms beratus- ratus sehari dah mengalahkan artis popular... terima kasih buat semua kerana bersabar.. Insyaallah.. jika anda ada rezeki.. memang tak kemana.. anda akan dapat juga join setiap class di CHEF ASMA CULINARY STUDIO...class yang saya anjurkan memang penyertaan terhad.. jika anda berminat nak join class walaupun jadual belum keluar..sila booking dari sekarang.. Ingat... jika anda tak booking awal- awal.. mungkin anda terlepas peluang... Jangan lepaskan peluang.. kerana di CHEF ASMA CULINARY STUDIO.. anda akan diajar resepi bisnes dan ilmu menjadi seorang usahawan.. bukan setakat anda jaguh didapur sendiri sahaja.. anda juga sudah boleh mengambil tempahan untuk katering... Jom Join CLASS NASI ARAB... MURAH SAHAJA !!! RM 250.. tak caya tengok gambar- gambar kat bawah ini... booking sekarang jika berminat...
Peserta akan diajar cara menghidang dan menyediakan NASI ARAB.. Tiga jenis Nasi Arab akan diajar .. 1. Nasi Kabsha 2. Nasi Mandhi Kambing Panggang 3. Nasi Mandhi Ayam Panggang.. saya tengok gambar ini pun dah menyelerakan.. memang sedap!!!
Resepi ini adalah asli dari Timur Tengah dan saya juga berguru dengan orang ARAB.. sebenarnya jika saya pi bercuti ke Negara Timur Tengah.. saya kesana adalah untuk mencari ilmu.. family saya pun terkejut bila saya buat Class Nasi Arab ini.. bila sudah terhidang depan mata.. tengok hasil hidangan ini ... terasa nak menitis air mata.. saya mendapat banyak dugaan semasa berada di Negara Timur Tengah... tak pa la.. saya simpan sebagai kenangan peribadi sahaja... sekarang sudah terbukti .. ini adalah hasil yang saya bawa dari sana...
Kat depan ini adalah BAKLAVA... saya kurangkan sedikit perasa dan manis mengikut selera Malaysia..kurangkan manis...dapat jauhi penyakit...
Haaaaaaaaa... ini model sambilan... sedappppppppp... kalau dah pandai masak tentu En. Hubby tak kemana.. sebelum masak tu.. baca- baca doa dan selawat sedikit..ini amalan yang saya selalu buat.. supaya segala apa yang kita sediakan akan diberkati... masak dari hati yang ikhlas akan mengeratkan lagi hubungan silaturahim sesama insan...
Nasi Mandhi Kambing Panggang.. kalau makan kat Restoran ARAB... Nak tau berapa satu set hidangan ini??? RM 450... buat sendiri dapat berjimat...
Nasi Mandhi Kambing Panggang dihidang bersama Salatah, salad arab dan youghurt dressing.. menyelerakan..
Layan lagi gambar - gambar ini... jangan lepaskan peluang untuk belajar Nasi Arab resepi original.. rempah- rempah yang saya gunakan original dari Timur Tengah.. jangan risau.. saya akan bagi tau kat mana nak beli semasa anda hadir class..
Nasi Kabhsa dihidang bersama hidangan sampingan.. nasi ini sangat menyelerakan.. beras ini adalah original beras panjang.. memang saya gunakan beras yang berkualiti... cepat booking sebelum terlambat .. nak puasa tak lama lagi...BISNES NASI ARAB DIBULAN PUASA...ORANG BERATUR PANJANG ... REZEKI PUN BERTAMBAH....
Ini kambing...bukan M*Y*T...kalau simpan kat dalam peti.. anak- anak tengok mesti terkejut...
Kambing ini dah bersedia untuk dipotong ....
Kambing yang saya gunakan adalah kambing yang berkualiti.. memang tak ada bau langsung...
Kambing sedia untuk dipotong.. jika nak panggang seekor pun boleh.. tetapi untuk Nasi Mandhi.. saya bahagikan kepada 4 bahagian..
Kambing direndam dengan rempah Arab... memang menyelerakan...
Ayam diperap dengan rempah Arab.. jangan risau.. ada banyak kat sini.. tak payah nak beli kat Timur - Tengah.. kat Malaysia ni ramai Pak ARAB..
Kambing dan ayam sebelum dipanggang... sangat menyelerakan sekali..
Kambing diperap sebelum dipanggang...
Kambing siap dipanggang.. nak buat untuk majlis BBQ pun memang sesuai...
Kambing Panggang.. sangat menyelerakan sekali..
Sayur sebelum dibuat salad...
Nasi Kabhsa didalam periuk... tersangat senang sekali proses penyediaannya.. tak tau masak nasi pun akan pandai... jom datang belajar class nasi arab... dapat dihidangkan dipagi raya... tentu mak mentua makin sayang... he.. he.. he..
Salatah yang sudah siap untuk dibahagi kepada setiap peserta...dibawah ini adalah sup untuk dimakan bersama Nasi Mandhi..
Terima Kasih buat semua peserta .. maaf jika ada kekurangan...saya harap semoga resepi yang saya sharekan didalam class ini dijadikan simpanan peribadi untuk bisnes... Rahsia bisnes dan menjadi usahawan yang berjaya sudah saya share.. diharap anda semua akan menjadi seorang yang berjaya hasil titik peluh anda sendiri... Ingat.. elakkan bergantung harap pada seseorang untuk berjaya... kemungkinan orang yang anda percaya akan menghancurkan hidup anda.. berusaha dengan hasil titik peluh sendiri adalah jalan yang terbaik.. Insyaallah .. jika kita bersabar... segala impian dan kejayaan akan kita kecapi.. peduli apa orang nak bercakap.. yang penting keikhlasan kita.. hanya Allah yang tau...Tips untuk kaum HAWA :-Simpanan peribadi seharusnya anda seorang sahaja yang tau.. jangan share dengan sesiapa... jika keadaan terdesak .. bantu setakat yang termampu.. Strategi  belanjawan seharusnya ada.... bantu family dengan hati yang ikhlas dan seharusnya segala apa yang kita lakukan lahir dari hati yang ikhlas... Ahkir sekali.. semoga anda menjadi seorang yang tabah... dugaan akan datang apabila kejayaan menghampiri diri kita.. tabahkan hati... Semoga anda menjadi seorang usahawan yang berjaya... Tahniah buat anda semua.. Terima Kasih dan Jumpa lagi..

0 comments:

Post a Comment