CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, March 8, 2011

CLASS ANEKA TALAM - PART 2- 13 February 2011


Assalam & salam hormat buat semua pelajar & blogger yang setia mengikuti perkembangan saya.. ini adalah gambar2 class talam part 2... dihadiri oleh peserta2 saya dari pelbagai negeri..
Jadual class talam part 2 sila lihat diatas .. sila sms @ email untuk booking & buat pembayaran awal untuk dapatkan tempat.. class talam yang dianjurkan oleh saya memang terlalu ramai yang waiting list... semoga rezeki anda semua akan bertambah2... Insyaallah...

Bingka labu, talam permata, talam kentang berinti, koleh kacang & talam gula merah..resepi talam gula merah saya tidak merekah jika terkena angin... nak tau .. join class.. berbaloi2 !!

Talam sago banjar, talam ubi, talam mak dara & talam sri sarawak...

Cantik & menyelerakan...diatas sekali adalah Talam Sri Sarawak..letak color pink dibawah lagi cantik.. idea ini adalah dari student saya " Balkis" adik kepada " Chef Amir".. Balkis memang selalu join class saya...kalau tak suka pink .. tak payah campur color pun tak mengapa... jom.. join class !!

Susunan & potongan yang teratur & kemas.. menyelerakan !!

Bingka beras nyonya...

Talam gula merah & serimuka berinti...

Talam lapis permata & serimuka berinti...

Susunan memanjang...

Peserta yang datang ,,, separuh sudah balik...

Peserta saya Puan Am dari Johor..

Susunan yang kemas & sesuai untuk buffet @ hi- tea..

Bingka ubi... sedap !!! lain dari yang lain... cuba lar !!

Potongan 4 x3 = 12 pieces... dimasukkan kedalam bekas plastik.. menggunakan pembaris talam yang direka khas oleh saya...

Begini cara menggunakan pembaris talam... rm 50 satu set...

Talam ubi ini sangat menyelerakan...

Cara- cara memotong menggunakan pembaris talam...

Amboi... khusyuknya Kak Noni & Linda...

Cara memotong 8 x8 = 64 pieces..


Cara membuat topping berlauk...

Kacau jangan tak kacau... Siti Ramzan... selalu join clas saya...terima kasih...

Jaga2... sampai tahap selamat ya...!!!

Cara membancuh talam supaya kelihatan cantik & berkilat apabila dikukus...

Semua peserta khusyuk menyalin nota yang diberi...

Terima kasih buat semua peserta saya pada hari ini... jemputlah datang ke academy baru saya... Jumpa lagi... bye !!!

0 comments:

Post a Comment