CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS MEI & JUNE 2015

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014 @ 2015.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class After Raya ( Jadual class akan di upload pada awal OGOS)

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS Chef Asma ( 25 jenis ) - Rm 200- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )

Tarikh : 30 Mei 2015 ( Saturday)- Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 4 .( 5 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 31 Mei 2015 ( Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 10 Kosong ).. Jangan lepaskan peluang anda untuk mempelajari pelbagai jenis Aneka Puding - Sangat sesuai untuk jualan di Bulan Ramadhan - Rugi jika anda tidak join - Resepi yang ternyata hangat dan "Meletop!!!" KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh : 13 June 2015 ( Saturday ) -Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam - Part 1 . ( 8 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :
14 June 2015 ( Sunday )- (15 Kosong) -Class Demo Pelbagai Jenis KEK LAPIS, KEK KUKUS & LAPIS ROLL (Total :-10 Jenis ) - Rm 200- ( 1. Kek Lapis Sisik Ikan ,2.Kek Kukus Hati Pari , 3.Lapis Idola , 4.Lapis Neopolitana ,5.Kek Lapis Prune, 6.Kek Kukus Buah,7. Kek Lapis Roll Domino ,8.Kek Gulung "Benji Roll",9. Kek Gulung Polkadot , 10. Kek Kukus Mata Kucing.. & Sangat sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS KEK LAPIS

Perhatian : - Class Pada BULAN PUASA akan diadakan pada Sessi Pagi dari jam 9 am - 2 pm shj- Jadual akan di update next week..tq)


Tarikh : After Raya 2015 - (Sunday)- ( Sila Booking Skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ramai anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi??????

Tarikh : After Raya 2015 -( Sunday )- CLASS Semi Hand,s On PASEMBOR - 1. Rojak Pasembor Biasa 2. Rojak Mie 3. Rojak Sotong 4. Rojak Ayam -RM 250 -( Sila Booking Sekarang - skrg booking list dah full - jika dah dapat detail payment -pls follow dateline) Original Resepi From Penang- Teknik membuat cucur & kuah kacang pasembor yg original dari Chef Mamu - Setiap peserta akan di ajar oleh Mamu menbuat cucur secara "Do it yourself" - Siapa Mamu ??? Beliau adalah seorang peniaga Rojak Pasembor- bkn senang org yg bisnes nak share - jgn lepaskan peluang ini..daftar sekarang..

Tarikh :-Sila Booking Jika Berminat ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.

Tarikh :-Sila Booking Skrg - Sunday - 2 pm -Selesai (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.

Tarikh: After Raya 2015 - Sila Booking Jika Berminat-( Sunday )- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( sila booking ).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..


Tarikh : 9 Mei 2015 (Saturday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sudah Penuh ) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 10 Mei 2015 ( Sunday)- ( Sudah Penuh )- RM 250 - CLASS HAND'S ON 7 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 16 Mei 2015 ( Saturday ) - (sudah penuh )- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap..

Tarikh : 17 Mei 2015 ( Sunday)- Class Hand's on 17 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( Sudah Penuh )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 23 Mei 2015 (
Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 -12 Jenis + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( sudah penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5


**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 15.00 termsk kos penghantaran.

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, March 8, 2011

CLASS TARTLET DAN PIE - 29 JANUARY 2011

Assalam & salam buat semua pelajar2 saya & semua blogger yang selalu mengikuti perkembangan kerjaya saya.. sesungguhnya jadual saya terlalu padat dengan pelbagai aktiviti.. sudah sebulan tertangguh untuk update kan blog & berkongsi gambar2 class bersama pelajar2 saya..Disini saya masukkan gambar2 class semasa class tartlet & pie pada bulan January ... walaupun sudah 2 bulan berlalu .. sekurangnya gambar2 ini dapat dijadikan rujukan kepada pelajar2 saya yang mungkin terlupa apa nama2 tartlet & pie yang dibuat semasa class... memang berbaloi2!! dengan hanya Rm 250 .. mereka dapat belajar pelbagai cara & jenis pie & tartlet...jika berminat untuk mengikuti class ini .. jadual terbaru pada 9 APRIL 2011 ( SATURDAY )...sila sms @ email untuk booking & sila buat payment sebelum date line untuk mendapatkan tempat... class akan diadakan di academy saya dalam suasana yang selesa...


Fruit Tartlet... pastry cream homemade... tidak menggunakan instant filling..

Nor hamiza dari Seremban.. sedang menyiapkan tartletnya...terima kasih kerana selalu datang ke class saya walaupun dari jauh...

Sebahagian tartlet yang siap dipack untuk dibawa balik... macam2 ada!!!berbaloi2 !!!

Setiap peserta menghias sendiri tartlenya...

Hazelnut Peach Tart... semua yang saya ajar adalah resepi dari hotel 5 star !!!

Cheese Tart... pelbagai corak & saiz...

Fruit Royal Tart... memang sedap & menjadi kegemaran my hubby...

Lagi... banyaknya dibekalkan untuk dibawa balik... berbaloi2... macam2 ada!!

Tartlet yang siap dibakar... belum dipack lagi..kulitnya pun buat sendiri... jom2 ..join class kalau nak dapat tips banyak... sekarang sudah belajar ditempat yang selesa!!!

Wow!!! Cheese tartlet lagi !!!

Apa nie??? ini namanya ... Lemon Meringue Pie....belum sempat dideko lagi...

Banyaknya tartlet & pie yang disiapkan selama sehari class...

Egg Tart... sedap !!!

Wow !! macam2 ada... Apple pie... Apple Crumble... Filling apple pie pun saya ajar...

Cheese tartlet lagi !!!

Hazelnut Peach Tart....


Peserta sedang menyiapkan tartletnya... seronok belajar.. dapat macam2 ilmu... datang lenggang kangkong... bawa balik berkotak2... makan minum pun disediakan.... ruang menunggu untuk family pun saya sediakan diacademy saya yang sudah beroperasi setiap Sabtu & ahad sahaja...Terima kasih kepada pelajar2 saya yang selalu memberi semangat kepada saya...setiap kesabaran , ketekunan & keikhlasan akan diberi balasan jika kita ikhlas... Insyaallah rezeki akan bertambah2... doa saya untuk pelajar2 saya semoga mereka semua akan mendapat apa yang dihajati... teruskan usaha anda... Terima Kasih & Jumpa lagi... Bye ....

1 comments:

waVawilaWahieda said...

yummy meleleh air liur sy tgk mknn y chef masak....ase nak je amek masuk mulut...huhuuhuh luv it <3

Post a Comment