CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS AUGUST and SEPTEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN AUGUST & SEPTEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT
Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : Sila booking untuk next class (Saturday)-Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( Masih Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM
Tarikh : 20 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. ( 7 Kosong)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5
Tarikh : 1 September 2014 (Monday -P/H-Monday)- (Sudah Penuh)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh : 6 September 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :7 September 2014 (Sunday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis (5 Kosong) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2
Tarikh : 14 September 2014 ( Sunday)- ( 5 Kosong) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES KUKUS & BAKAR....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Tarikh : 13 September 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 5 Kosong) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking Sekarang- CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 190 -(Sila Booking).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1
Tarikh : Sila Booking Sekarang- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 190- (Sila Booking Sekarang).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh : Sila Booking Sekarang -( November)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau.. pi beli sendiri ya....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :- Sila Booking Sekarang (Half Day Class)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :-Sila Booking Sekarang (Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq
JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, March 8, 2011

CLASS TARTLET DAN PIE - 29 JANUARY 2011

Assalam & salam buat semua pelajar2 saya & semua blogger yang selalu mengikuti perkembangan kerjaya saya.. sesungguhnya jadual saya terlalu padat dengan pelbagai aktiviti.. sudah sebulan tertangguh untuk update kan blog & berkongsi gambar2 class bersama pelajar2 saya..Disini saya masukkan gambar2 class semasa class tartlet & pie pada bulan January ... walaupun sudah 2 bulan berlalu .. sekurangnya gambar2 ini dapat dijadikan rujukan kepada pelajar2 saya yang mungkin terlupa apa nama2 tartlet & pie yang dibuat semasa class... memang berbaloi2!! dengan hanya Rm 250 .. mereka dapat belajar pelbagai cara & jenis pie & tartlet...jika berminat untuk mengikuti class ini .. jadual terbaru pada 9 APRIL 2011 ( SATURDAY )...sila sms @ email untuk booking & sila buat payment sebelum date line untuk mendapatkan tempat... class akan diadakan di academy saya dalam suasana yang selesa...


Fruit Tartlet... pastry cream homemade... tidak menggunakan instant filling..

Nor hamiza dari Seremban.. sedang menyiapkan tartletnya...terima kasih kerana selalu datang ke class saya walaupun dari jauh...

Sebahagian tartlet yang siap dipack untuk dibawa balik... macam2 ada!!!berbaloi2 !!!

Setiap peserta menghias sendiri tartlenya...

Hazelnut Peach Tart... semua yang saya ajar adalah resepi dari hotel 5 star !!!

Cheese Tart... pelbagai corak & saiz...

Fruit Royal Tart... memang sedap & menjadi kegemaran my hubby...

Lagi... banyaknya dibekalkan untuk dibawa balik... berbaloi2... macam2 ada!!

Tartlet yang siap dibakar... belum dipack lagi..kulitnya pun buat sendiri... jom2 ..join class kalau nak dapat tips banyak... sekarang sudah belajar ditempat yang selesa!!!

Wow!!! Cheese tartlet lagi !!!

Apa nie??? ini namanya ... Lemon Meringue Pie....belum sempat dideko lagi...

Banyaknya tartlet & pie yang disiapkan selama sehari class...

Egg Tart... sedap !!!

Wow !! macam2 ada... Apple pie... Apple Crumble... Filling apple pie pun saya ajar...

Cheese tartlet lagi !!!

Hazelnut Peach Tart....


Peserta sedang menyiapkan tartletnya... seronok belajar.. dapat macam2 ilmu... datang lenggang kangkong... bawa balik berkotak2... makan minum pun disediakan.... ruang menunggu untuk family pun saya sediakan diacademy saya yang sudah beroperasi setiap Sabtu & ahad sahaja...Terima kasih kepada pelajar2 saya yang selalu memberi semangat kepada saya...setiap kesabaran , ketekunan & keikhlasan akan diberi balasan jika kita ikhlas... Insyaallah rezeki akan bertambah2... doa saya untuk pelajar2 saya semoga mereka semua akan mendapat apa yang dihajati... teruskan usaha anda... Terima Kasih & Jumpa lagi... Bye ....

1 comments:

waVawilaWahieda said...

yummy meleleh air liur sy tgk mknn y chef masak....ase nak je amek masuk mulut...huhuuhuh luv it <3

Post a Comment