CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Thursday, March 10, 2011

SPIRAL MARINARA @ PASTA




Assalam & salam buat semua blogger & penonton WANITA HARI INI di TV3 pada 9 mac 2011..seperti yang dijanjikan saya masukkan resepi SPIRAL MARINARA...

RESEPI SPIRAL MARINARA :

Bahan - bahan :

150 gm pasta spiral @ apa 2 pasta yang disukai seperti spaghetti , fettucini dan apa2 aja!!-direbus selama 10-15 minit @ sehingga lembut..
150 gm mix seafood ( kat giant banyak )- frozen dalam paket...
2 tbsp tomato paste
2 tbsp tomato sos @ cili sos
5 biji cendawan butang- dipotong nipis
1/2 biji bawang besar - holland- di potong kiub
2 ulas bawang putih- dicincang halus
1/2 tsp lemon juice
1 tsp oregano
1 helai daun basil @ bay leaf
1 tbsp olive oil
garam & lada sulah - secukup rasa
hiasan :
parmesan cheese - secukupnya
daun parsley - secukupnya

Cara - cara menyediakannya :
1. Panaskan minyak , tumiskan bawang putih & bawang holland.
2. Masukkan seafood & sedikit air, masukkan tomato paste & sos cili @ sos tomato.
3. Masukkan semua bahan2 , sesuaikan rasa dengan garam & lada sulah.
4. Kacau hingga sebati & masukkan kedalam pinggan.Hiaskan dengan daun parsley & tabur parmessan cheese..

Tips : Marinara adalah gabungan pasta daripada seafood & tomato... jika sukakan pedas .. boleh diletakkan crushed red pepper flakes @ cili padi...
- Jika sukakan tomato- boleh dipotong kiub & dicampur sekali.. buang biji... pasta marinara rasanya masam2 sedikit... tiada cream dicampurkan... hanya tomato & seafood adalah bahan utama...

Terima kasih & selamat mencuba.. bye !!!

3 comments:

PN NAZLIN said...

nyum...nyum...sedapnye.teringin nk pg joint kelas chef.insyaallah cuba hadirkn diri 1 hari nanti.seronok bila kita buat, anak2 & suami makan.mkn bersemangat nak buat mcm2 mknn.walaupun memasak bkn minatku.
BUTIK ONLINE

Saridah Ibrahim said...

chef..saya nak masuk class red velvet.....nanti saya bank in kan deposit and email chef ya

Beez Sctr said...

Assalamualaikum chef. Saya akan compete dlam pertandingan memasak dan masakannya adalah pasta. So saya tak pernah rasa masakan pasta spiral ni.. pasta ni sesuai tak untuk prtandingan tu atau chef ada suggestion untuk pasta lain yg mungkin lagi best. Saya harap chef dpat bantu saya. Tq

Post a Comment