CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :- 1 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :- Boleh join bersama CLASS BISCOTTI -(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 2 November 2014 ( Sunday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( 3 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 9 November 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking- Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class hujung November - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :- 15 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 16 November 2014 ( Sunday) -(10 Kosong)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :22 November 2014 (Saturday) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :23 November 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 12 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh : Sila Booking skrg ( December)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( pls sms for booking) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :Sila booking for next class (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh :Sila Booking for next class- (pls sms for booking ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : Sila Booking for next class
(Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( pls sms for booking)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : Sila Booking for Next Class ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( pls sms for booking ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : Sila Booking for next class (Sunday) - (pls sms for booking)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Monday, January 7, 2013

CLASS ANEKA TALAM PART 5

Assalam dan Salam Hormat buat semua... gambar2 ini adalah sekadar rujukan buat semua peserta- peserta yang hadir keclass saya.. Gambar ini adalah dari CLASS ANEKA TALAM PART 5... Class Aneka Talam di Chef Asma Culinary Studio memang mendapat sambutan hangat... "macam pisang goreng panas"..jika ada yang tak dapat tempat nak join class Talam.. sila booking awal & selalu - selalu call saya untuk buat semakan booking.. maaf kiranya terlambat reply sms @ email... mmg email & sms yang masuk terlalu banyak.. saya terpaksa reply ikut siapa yang send dulu.. terima kasih kerana anda seorang yang sabar & untuk mencapai sesuatu kejayaan kita hendaklah menjadi seorang yang sabar dan berani menghadapi cabaran.. jika kita belum mendapat sesuatu.. anggaplah rezeki belum berpihak pada kita... jika kita bersabar .. Insyallah segala usaha kita dipermudahkan...
Lapis Ubi Thai... jika kita ke Restoran Thai... Kuih Thai ini mesti ada dihidangkan.. warnanya memang terang sedikit... saya dulu sebenarnya pernah bekerja di Restoran Thai & banyak menghasilkan kuih2 Melayu ala Thai...
Bingka Suji dan Kuih Lompang Berlauk... Intinya boleh ditukar mengikut selera anda...
Kuih Lompang Berlauk...
Talam Lapis Pisang... sangat sedap .. kebanyakan  resepi ANEKA TALAM PART 5 tidak menggunakan banyak telur... tetapi rasanya sangat enak sekali..
Talam Lapis Pisang... warna yang menarik dan memberi kelainan kepada pengusahan katering...datang aja belajar diChef Asma Culinary Studio...resepi yang diajar sesuai untuk usahawan dan bisnes...
Talam Terang Bulan...Rasa yang sangat berlainan dan menambahkan lagi variasi talam anda...
Talam Terang Bulan.. jika nak cantik .. susun elok2 ball hijau kat atas permukaannya..
Talam Lapis Cracker... sedap.. sedap.. talam jenis savoury...8 tahun lepas saya dah ajar resepi ini diclass saya dibakery2 shop sekitar Lembah Klang..
Talam Lapis Cracker.. sangat menyelerakan sekali...
Lepat Ubi Semarang... jika kita ke Indonesia.. macam2 lipatan kita akan jumpa...
Lipatan mestilah sama saiz .. baru nampak cantik...
Kukus Lepat  didalam steamer Trio... ok... saya nak cerita sedikit tentang steamer ini.. memang steamer ini tengah hot sekarang.. harganya tersangat murah ..RM 175 sahaja jika datang collect sendiri... selagi stok masih ada >>>Saya nak minta tolong kepada sesiapa yang nak datang beli steamer ini.. TOLONG CALL DULU SEBELUM DATANG !!!!.. jangan datang mengejut... kerana saya utamakan student saya yang dalam class dulu daripada " walk in customer"..walk in customer tolong call & check stock dahulu.. & jangan datang marah2 coz time class saya tak ada masa nak layan.. saya utamakan student saya dahulu didalam class.....kalau call cakap nak ambil .. assistant saya boleh simpankan... salah siapa??? kalau datang jauh2 tak dapat... untuk selesaikan masaalah.. bank in je duit termasuk kos penghantaran.. saya akan poskan.. cara ni lagi senang.. anda pun tak habis duit minyak & gerenti barang sampai depan pintu.. senangkan ???? & minta tolong jangan datang mengejut.. studio hanya buka waktu class sahaja.. saya bukan jual barang.. saya hanya buat class sahaja... keutamaan kepada pelajar2 saya... memang saya sangat hargai pelajar2 saya...
Peserta termuda .. baru berumur 12 tahun.. jika minat .. umur tak jadi halangan...
Peserta lelaki pun ada.. jangan risau.. tak kisah lelaki atau perempuan... boleh datang belajar...
Peserta juga diberi tugasan untuk siapkan kuih- kuih... class ini sangat berbaloi.. sudah ramai peserta saya yang menjadi usahawan dan hartawan senyap... biar "senyap" janji hidup bahagia... semua boleh.. asalkan kita berfikiran positif...
Terima kasih pada Kak Noraini & Puan Jamaliah.. selalu join class saya.. buat Kak Noraini .. tahniah diucapkan kerana  mendapat hadiah cabutan bertuah  pengunjung ke 200,000... dapat mixer TRIO...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi... Insyaallah anda akan berjaya jika berusaha..Ingat .. untuk berjaya... kena belajar dari seorang mentor yang berjaya dan mentor yang berkemahiran..kerana ilmu dan kemahiran akan dikongsi bersama anda...
Saya izinkan setiap peserta mengambil gambar sebagai rujukan .. tetapi berpada2.. ingat kawan2 yang buat bisnes... faham2 apa yang saya pesan didalam class...Ok.. semoga anda terus berjaya dan bahagia selalu...harapan semoga anda semua akan berjaya mencapai apa yang anda target untuk tahun 2013..

0 comments:

Post a Comment