CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS JUNE 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS BULAN JUNE.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh : 21 June 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . (Sudah Penuh)- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 22 June 2014 ( Sunday ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis . ( Sudah Penuh )-Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh : 28 June 2014 (Saturday) - Class 100% Hand's on Aneka BISCOTTI. (5 Kosong)- Rm 150. Sila jaoin class ini.. berbaloi-baloi Masa: 10am - 6pm ( sy akan tetapkan setiap peserta akan dtg pukul berapa - 3 jam sahaja untuk class -CHEF TIPAH (Pakar Biscotti) akan ajar anda- sy ada Master Class-tidak dpt bersama anda , jgn risau Chef Tipah memang pakar dalam pembuatan biscotti)..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan. ( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa free "Chef Tipah"- kerana dia yang akan ajar- dia adalah yang paling terlatih untuk buat biscotti ..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Sila Booking Sekarang ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-(1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus)- Rm 280 .. Resepi yang tersangat sedap..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.( saya akan call peserta yang dah booking mengikut kelapangan masa saya free...tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. (Harap Maaf -Sudah Penuh)- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : After Raya - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis. (5 Kosong)- Rm 190. Sila jaoin class ini.. berbaloi- baloi....KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART5

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, January 30, 2013

CLASS NASI ARAB DAN KAMBING PANGGANG

Assalam.. jom kita ke DAPUR ANTARABANGSA...kita belajar 2  jenis NASI ARAB.. Nasi Mandhi & Nasi Kabsha...jika berminat .. pls sms.. jangan email kerana saya tak berkesempatan nak buka email .. Class ini diadakan pada hari Ahad ( 3 Februari 2013 )... Pelbagai jenis menu akan diajar.. Kambing Panggang pun ada... KAMBING SEEKOR... tak rugi join class ini... ok.. berminat .. sila sms sekarang..
Pengumuman :-Sebenarnya saya ni dah malas nak berbalas sms & nak melayan peserta yang tak berminat.. class ini adalah CLASS DEMO... hanya peserta yang buat bayaran sahaja boleh masuk class.. tak buat bayaran.. tak boleh laaaaaaaaaaaaa... tak kan nak masuk dengar free saja... faham2 laaaaaaaaaaaa... peserta lain pun  mesti nak ikut juga... bukan saya berkira... tetapi kalau saya bagi.. melampau2 pulak..saya bukan kedekut.. datang belajar kat sini.. peserta memang diberi servis mewah2... macam rumah sendiri... tak pa la... maybe peserta ni baru nak join class atau dia tak pernah join class.. saya pun tak tau...Peserta saya dari Brunei & Oversea pun tau cari Hotel berdekatan sementara nak tunggu orang yang tersayang duk menuntut ilmu.. ni kan kita kat Malaysia saja... Hubby saya pun ada ..kalau tak tau hotel terdekat .. dia boleh hantarkan.. Masjid pun dekat kat studio saya.. boleh duk bertafakur @ beribadah kat situ.. banyak kemudahan disediakan.. Kalau dah pandai buat .. buat pa nak join class.. tak payah datang... memang saya masak  banyak bergantang- gantang pun.. siap berguni2 beras Pakista lagi .. saya guna beras yang ratusan ringgit  lagi...  HAAAAAAAAAAA... sekarang CHEF ASMA dah naik angin dah... Ok la... sebenarnya saya malas nak layan org2 macam nie.. MAAF YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...bagi saya untuk mencapai kejayaan .. kita haruslah menuntut seberapa banyak ilmu.. tak kira dengan sesiapa pun.. muda @ tua... & Niat saya .. ilmu yang saya ada akan saya kongsikan bersama pelajar2 saya & saya akan tersenyum bila pelajar2 saya berjaya menjadi usahawan & Hartawan Senyap.. sebenarnya bidang masakan ini dah ramai yang melahirkan hartawan & jutawan senyap.. kalau tak percaya.. tengok.. bisness dalam bidang makanan ni memamg akan membuahkan hasil bila kita berusaha....jual pasar malam pun.. hari2 pi "bank in duit" kat bank.. kalau kerja dapat gaji bulanan.. camna nak bank in duit hari2.. so kesimpulannya .. kita kena cari satu bisness part- time...BIAR SENYAP.. janji kita bahagia & Happy... bila Happy .. boleh kita " terbang dengan family" .. pi holiday... he.. he.. he...maaf saya merapu2 sikit hari ni.. kadang2 kena bersuara juga sekali sekala...
Nasi Mandhi...
Ayam untuk Nasi Mandhi .. tetapi akan saya demokan resepi roasted chicken timur tengah.. Kambing pun ada.. sorry .. cari gambar tak jumpa.. terlupa letak dalam folder mana..
Sos untuk nasi Mandhi...
Nasi Mandhi dan Nasi Kabhsa.. jangan risau .. saya akan bagi tau kedai Arab kat mana saya beli semua bahan- bahan ni..malas nak tulis dalam ni.. coz ada yang tunggu nak freee aja... u all datang belajar bayar beratus2...bukan kedekut .. tetapi saya hanya layan peserta dari class saya sahaja...
Nasi Mandhi.. enak dimakan bersama Roasted Chicken @ Steamed Chicken.. saya akan tunjukkan didalam class nanti..


 Resepi yang memang sedap.. saya menuntut ilmu ini daripada Pak Arab sendiri... ada juga rempah rahsia yang tak pernah kita jumpa.. tapi tak pa.. kat Malaysia ada jual.. akan saya bagitau nanti.. ok.. saya stop kat sini.. kita jumpa nanti.. minta maaf kerana semasa catatan ini ditaip ... mood tak berapa elok sikit... harap faham2 ya... saya ni jenis orang yang " straight forward ".. direct je cakap dengan saya.. tak usah sms  @ call cakap berbelit.. tak ada masa saya nak layan.. ada problem .. cakap problem sahaja.. tak usah nak merapu duk cerita benda lain... sms dan email yang merapu saya tak baca pun.. saya delete terussssssssssss....

0 comments:

Post a Comment