CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS APRIL & MEI 2014

1. Jika anda ingin membeli resepi biskut raya versi 2012 ( 25 jenis )KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq


Tarikh : 26 April 2014 (Saturday) - Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( Sudah Penuh )- Rm 190. .KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

Tarikh : 1 May 2014 (Thursday-PH-Labour Day ) - Class Hand's on Aneka Talam Part 1 . (10 Kosong)- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 25 Mei 2014( Sunday )- Class Demo Pelbagai Jenis FROZEN FOOD - Rm 190- ( 20 Kosong ).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :
3 Mei 2014 (Saturday ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 2 . ( 8 Kosong )- Rm 190..- Sila klik dibahagian label sebelah kanan untuk contoh gambar-gambar & module

Tarikh : 27 April 2014 ( Sunday) - RM 250 ( 3 Kosong ) Class Hand's On 6 Jenis Assorted Brownies Kukus dan Bakar in mini pack or tray ... sangat sesuai untuk bisnes... peserta akan diajar menimbang bahan , membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara hand"s on...memang berbaloi- baloi kerana class ini dijalankan secara " DO IT YOURSELF ( DIY)" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja.. ...Penyediaan brownies tersangat senang.. semudah "cekodok pisang"....he..he.. betul !!!.. Join Class jika nak tau detail.. tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies.... Memang terhangat & berbaloi-baloi.....jangan risau.. pendedahan didalam class.. hanya di " Chef Asma Culinary Studio Sahaja....KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh : 18 Mei 2014 ( Sunday) - Class Hands On Assorted Cheese Cake - (DIY Class )-(1. Toffe Butterscoth Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco velvet Cheese & Bonus :- Chilled LAVA Baked & Steamed Cheese Cake)- Rm 350 - ( 10 Kosong )..

Tarikh :-SILA BOOKING JIKA BERMINAT - Half day class - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar)..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

Tarikh :
13 Mei 2014 ( Tuesday- PH Wesak Day ) - Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 . ( 8 Kosong )- Rm 190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 11 Mei 2014 ( Sunday ) - CLASS DEMO 15 JENIS ANEKA BISKUT RAYA VERSI 2014 + 5 Free resepi termasuk sample : Total 20 jenis. ( RM 190)- (Sila Booking Sekarang sebelum Penuh)..Insyallah resepi yang meletop dan hiasan terkini.. sila booking dan buat bayaran awal..tq

Tarikh :SILA BOOKING JIKA BERMINAT- Half day class -
RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) ..daftar sekrg sebelum bulan puasa menjelang tiba.. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang bulan Ramadhan.

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

No Telefone : - 012-3083750012-3083750 ...

Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, January 30, 2013

CLASS NASI ARAB DAN KAMBING PANGGANG

Assalam.. jom kita ke DAPUR ANTARABANGSA...kita belajar 2  jenis NASI ARAB.. Nasi Mandhi & Nasi Kabsha...jika berminat .. pls sms.. jangan email kerana saya tak berkesempatan nak buka email .. Class ini diadakan pada hari Ahad ( 3 Februari 2013 )... Pelbagai jenis menu akan diajar.. Kambing Panggang pun ada... KAMBING SEEKOR... tak rugi join class ini... ok.. berminat .. sila sms sekarang..
Pengumuman :-Sebenarnya saya ni dah malas nak berbalas sms & nak melayan peserta yang tak berminat.. class ini adalah CLASS DEMO... hanya peserta yang buat bayaran sahaja boleh masuk class.. tak buat bayaran.. tak boleh laaaaaaaaaaaaa... tak kan nak masuk dengar free saja... faham2 laaaaaaaaaaaa... peserta lain pun  mesti nak ikut juga... bukan saya berkira... tetapi kalau saya bagi.. melampau2 pulak..saya bukan kedekut.. datang belajar kat sini.. peserta memang diberi servis mewah2... macam rumah sendiri... tak pa la... maybe peserta ni baru nak join class atau dia tak pernah join class.. saya pun tak tau...Peserta saya dari Brunei & Oversea pun tau cari Hotel berdekatan sementara nak tunggu orang yang tersayang duk menuntut ilmu.. ni kan kita kat Malaysia saja... Hubby saya pun ada ..kalau tak tau hotel terdekat .. dia boleh hantarkan.. Masjid pun dekat kat studio saya.. boleh duk bertafakur @ beribadah kat situ.. banyak kemudahan disediakan.. Kalau dah pandai buat .. buat pa nak join class.. tak payah datang... memang saya masak  banyak bergantang- gantang pun.. siap berguni2 beras Pakista lagi .. saya guna beras yang ratusan ringgit  lagi...  HAAAAAAAAAAA... sekarang CHEF ASMA dah naik angin dah... Ok la... sebenarnya saya malas nak layan org2 macam nie.. MAAF YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...bagi saya untuk mencapai kejayaan .. kita haruslah menuntut seberapa banyak ilmu.. tak kira dengan sesiapa pun.. muda @ tua... & Niat saya .. ilmu yang saya ada akan saya kongsikan bersama pelajar2 saya & saya akan tersenyum bila pelajar2 saya berjaya menjadi usahawan & Hartawan Senyap.. sebenarnya bidang masakan ini dah ramai yang melahirkan hartawan & jutawan senyap.. kalau tak percaya.. tengok.. bisness dalam bidang makanan ni memamg akan membuahkan hasil bila kita berusaha....jual pasar malam pun.. hari2 pi "bank in duit" kat bank.. kalau kerja dapat gaji bulanan.. camna nak bank in duit hari2.. so kesimpulannya .. kita kena cari satu bisness part- time...BIAR SENYAP.. janji kita bahagia & Happy... bila Happy .. boleh kita " terbang dengan family" .. pi holiday... he.. he.. he...maaf saya merapu2 sikit hari ni.. kadang2 kena bersuara juga sekali sekala...
Nasi Mandhi...
Ayam untuk Nasi Mandhi .. tetapi akan saya demokan resepi roasted chicken timur tengah.. Kambing pun ada.. sorry .. cari gambar tak jumpa.. terlupa letak dalam folder mana..
Sos untuk nasi Mandhi...
Nasi Mandhi dan Nasi Kabhsa.. jangan risau .. saya akan bagi tau kedai Arab kat mana saya beli semua bahan- bahan ni..malas nak tulis dalam ni.. coz ada yang tunggu nak freee aja... u all datang belajar bayar beratus2...bukan kedekut .. tetapi saya hanya layan peserta dari class saya sahaja...
Nasi Mandhi.. enak dimakan bersama Roasted Chicken @ Steamed Chicken.. saya akan tunjukkan didalam class nanti..


 Resepi yang memang sedap.. saya menuntut ilmu ini daripada Pak Arab sendiri... ada juga rempah rahsia yang tak pernah kita jumpa.. tapi tak pa.. kat Malaysia ada jual.. akan saya bagitau nanti.. ok.. saya stop kat sini.. kita jumpa nanti.. minta maaf kerana semasa catatan ini ditaip ... mood tak berapa elok sikit... harap faham2 ya... saya ni jenis orang yang " straight forward ".. direct je cakap dengan saya.. tak usah sms  @ call cakap berbelit.. tak ada masa saya nak layan.. ada problem .. cakap problem sahaja.. tak usah nak merapu duk cerita benda lain... sms dan email yang merapu saya tak baca pun.. saya delete terussssssssssss....

Monday, January 7, 2013

CLASS ANEKA TALAM PART 5

Assalam dan Salam Hormat buat semua.. gambar- gambar ini adalah hasil dari CLASS ANEKA TALAM PART 5.. jika berminat .. please booking sekarang..  Insyaallah anda akan dapat tips dan idea- idea untuk mempelbagaikan versi talam anda.. Ingat !!!... jangan sampai anda terlepas peluang untuk belajar.. kerana resepi - resepi yang diajar akan dapat membuahkan hasil dan dapat menambahkan pendapatan buat anda sekeluarga.. kalau yang tak ada basic langsung pun boleh join...
Talam Permata Keledek... penyediaan yang tersangat senang.. jika join class saya akan bagi tips bisnes yang dapat anda hasilkan pelbagai jenis talam menggunakan resepi ini...
Lapis Mutiara Hitam... Inovasi idea terkini dalam penyediaan Kuih Talam...
Lapis Mutiara Hitam.. lapisan yang cantik...
Serimuka Batik.. nak belajar cara- cara nak buat batik.. sila join class..
Lapisan Corak Batik...Macam - macam ada...
Bingka Suji... peminat kuih suji.. memang enak sekali resepinya..
Bingka suji..potongan 16 pcs.. nak potong berapa pun boleh .... sukahati anda..
Talam Durian Tiga Rasa...potongan diatas adalah potongan  9 x 4...  nak beli pembaris talam sila email @ sms..
Talam Durian Tiga Rasa... gabungan warna yang harmoni.. sesuai dihidang untuk VVIP... nak sedap guna durian MUSANG KING...
Talam Durian Tiga Rasa... jika kuih talam berlapis- lapis.. elok disusun seperti diatas..
Talam Lapis Cracker.. sedap & bahagian permukaan atas diselaputi cheese
Talam Lapis Cracker... paipkan sos diatas permukaannya untuk menambahkan rasa..
Lapis Ubi Thai... cantik sekali... datang class kalau nak tau resepi...
Talam Lapis Ubi Thai... tak perlu dimasak.. hanya kukus sahaja... cantik kan????
Talam Nusantara... pelbagai rasa... lapisan yang nipis dan warna yang harmoni..
Talam Nusantara...cantik gabungan warna .. tidak terlalu terang...
Layan gambar- gambar ini... jika berminat nak join.. pls booking sekarang... Class Aneka Talam di Chef Asma Culinary Studio memang macam "goreng pisang panas".. sekejap sahaja full...booking sekarang sebelum terlambat.. tak rugi join class ini... kerana hasil dari air tangan yang anda sajikan dapat mengeratkan lagi nilai kekeluargaan seisi keluarga dan sahabat handai...

CLASS ANEKA TALAM PART 5

Assalam dan Salam Hormat buat semua... gambar2 ini adalah sekadar rujukan buat semua peserta- peserta yang hadir keclass saya.. Gambar ini adalah dari CLASS ANEKA TALAM PART 5... Class Aneka Talam di Chef Asma Culinary Studio memang mendapat sambutan hangat... "macam pisang goreng panas"..jika ada yang tak dapat tempat nak join class Talam.. sila booking awal & selalu - selalu call saya untuk buat semakan booking.. maaf kiranya terlambat reply sms @ email... mmg email & sms yang masuk terlalu banyak.. saya terpaksa reply ikut siapa yang send dulu.. terima kasih kerana anda seorang yang sabar & untuk mencapai sesuatu kejayaan kita hendaklah menjadi seorang yang sabar dan berani menghadapi cabaran.. jika kita belum mendapat sesuatu.. anggaplah rezeki belum berpihak pada kita... jika kita bersabar .. Insyallah segala usaha kita dipermudahkan...
Lapis Ubi Thai... jika kita ke Restoran Thai... Kuih Thai ini mesti ada dihidangkan.. warnanya memang terang sedikit... saya dulu sebenarnya pernah bekerja di Restoran Thai & banyak menghasilkan kuih2 Melayu ala Thai...
Bingka Suji dan Kuih Lompang Berlauk... Intinya boleh ditukar mengikut selera anda...
Kuih Lompang Berlauk...
Talam Lapis Pisang... sangat sedap .. kebanyakan  resepi ANEKA TALAM PART 5 tidak menggunakan banyak telur... tetapi rasanya sangat enak sekali..
Talam Lapis Pisang... warna yang menarik dan memberi kelainan kepada pengusahan katering...datang aja belajar diChef Asma Culinary Studio...resepi yang diajar sesuai untuk usahawan dan bisnes...
Talam Terang Bulan...Rasa yang sangat berlainan dan menambahkan lagi variasi talam anda...
Talam Terang Bulan.. jika nak cantik .. susun elok2 ball hijau kat atas permukaannya..
Talam Lapis Cracker... sedap.. sedap.. talam jenis savoury...8 tahun lepas saya dah ajar resepi ini diclass saya dibakery2 shop sekitar Lembah Klang..
Talam Lapis Cracker.. sangat menyelerakan sekali...
Lepat Ubi Semarang... jika kita ke Indonesia.. macam2 lipatan kita akan jumpa...
Lipatan mestilah sama saiz .. baru nampak cantik...
Kukus Lepat  didalam steamer Trio... ok... saya nak cerita sedikit tentang steamer ini.. memang steamer ini tengah hot sekarang.. harganya tersangat murah ..RM 175 sahaja jika datang collect sendiri... selagi stok masih ada >>>Saya nak minta tolong kepada sesiapa yang nak datang beli steamer ini.. TOLONG CALL DULU SEBELUM DATANG !!!!.. jangan datang mengejut... kerana saya utamakan student saya yang dalam class dulu daripada " walk in customer"..walk in customer tolong call & check stock dahulu.. & jangan datang marah2 coz time class saya tak ada masa nak layan.. saya utamakan student saya dahulu didalam class.....kalau call cakap nak ambil .. assistant saya boleh simpankan... salah siapa??? kalau datang jauh2 tak dapat... untuk selesaikan masaalah.. bank in je duit termasuk kos penghantaran.. saya akan poskan.. cara ni lagi senang.. anda pun tak habis duit minyak & gerenti barang sampai depan pintu.. senangkan ???? & minta tolong jangan datang mengejut.. studio hanya buka waktu class sahaja.. saya bukan jual barang.. saya hanya buat class sahaja... keutamaan kepada pelajar2 saya... memang saya sangat hargai pelajar2 saya...
Peserta termuda .. baru berumur 12 tahun.. jika minat .. umur tak jadi halangan...
Peserta lelaki pun ada.. jangan risau.. tak kisah lelaki atau perempuan... boleh datang belajar...
Peserta juga diberi tugasan untuk siapkan kuih- kuih... class ini sangat berbaloi.. sudah ramai peserta saya yang menjadi usahawan dan hartawan senyap... biar "senyap" janji hidup bahagia... semua boleh.. asalkan kita berfikiran positif...
Terima kasih pada Kak Noraini & Puan Jamaliah.. selalu join class saya.. buat Kak Noraini .. tahniah diucapkan kerana  mendapat hadiah cabutan bertuah  pengunjung ke 200,000... dapat mixer TRIO...
Peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberi... Insyaallah anda akan berjaya jika berusaha..Ingat .. untuk berjaya... kena belajar dari seorang mentor yang berjaya dan mentor yang berkemahiran..kerana ilmu dan kemahiran akan dikongsi bersama anda...
Saya izinkan setiap peserta mengambil gambar sebagai rujukan .. tetapi berpada2.. ingat kawan2 yang buat bisnes... faham2 apa yang saya pesan didalam class...Ok.. semoga anda terus berjaya dan bahagia selalu...harapan semoga anda semua akan berjaya mencapai apa yang anda target untuk tahun 2013..