CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS NOVEMBER & DECEMBER 2016 - BERMINAT SILA SMS KE NO 012 3083750 FOR BOOKING..

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS..sila lihat dibawah ini @ KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )-Rm 100 -
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2016..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

2.Perhatian :- Berminat nak beli RESEPI sila sms @ whatsapp 012-3083750- RESEPI KOMPILASI BISKUT TERLARIS 2015 ( 25 Jenis) @ 2016 ( 20 jenis ) - Rm 100- ( Resepi biskut terlaris sepanjang tahun Chef Asma, mmg berbaloi , sedap!! )
.KLIKGAMBAR CLASS BISKUT dibahagian label sebelah kanan.

PERHATIAN!!! Sila booking skrg untuk Class yang ANDA berminat..JGN tunggu tarikh ..waiting list selalu "FULL"

Penting!!..
Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.

=================================


Tarikh:
18 December 2016 ( Sunday)
- CLASS Hand,s On (DIY) Basic "SOFT BUN"- Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping , Sausage Roll,Twist Bread,Tuna Bun,Mexican Bun Whole Meal Bread & pelbagai jenis roti lagi akan diajar daripada doh yang gebu - gebass-RM 250 -( Sila Booking Sekarang).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi.. "Sendiri buat dari air tangan ANDA & di "guide" oleh Chef Asma.

======================================

Tarikh :
19 November 2016 ( Saturday)
- Class Hand's on 19 Jenis Aneka Talam Part 3 + FREE RESEPI (Total 25 Jenis) .
( 6 Kosong )- Rm 200.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

==================================

Tarikh : 20 November 2016 (Sunday)- ( 6 Kosong )- RM 280 - CLASS HAND'S ON 9 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS (terlajak LARIS)....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang" mmg betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES
Jenis - jenis Brownies :- 1. Cheezy Brownies Kukus 2. Butterscotch Brownies 3. Chocolate Bavarian Brownies 4. Brownies Kedut 5. Nutty Chocolate Brownies 6. German Cheese Brownies 7. Congo Nutty Bar Brownies 8. Double Chocolate Frosted Brownies 9. Crumble Fruity Brownies

========================================

Tarikh :
26 November 2016 ( Saturday ) -Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam - Part 1 termasuk FREE RESEPI -" Talam Durian terhot" (20 Jenis) .
( 5 Kosong
)- Rm 200

KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

=========================================

Tarikh :
27 November 2016
( Sunday)-
CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( Sms for booking)..Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...
Module :1. Mushroom Soup 2. Roasted Whole BBQ Chicken 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 8. Striploin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Demi Glaze 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinaigretee Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Sherped Pie 3. Breaded Chicken Chop ..Berbaloii..
==================================

CLASS DIBAWAH INI BELUM ADA TARIKH - JIKA BERMINAT, SILA BOOKING SEKARANG....


Tarikh :
December 2016 ( Sunday)
- Rm 280- ( Sila Booking Skrg) -Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container -1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese 7. Cheese Cake Meleleh - kukus.. 8. Cheezy Frosted Resepi ,filling Cheese Lava & Butterscotch yang tersangat sedap.. 9. Chocolate Cheese Lava ( DLM CLASS BYK LAGI CHEF AKAN AJAR - Berbaloi !!! ) 10. KEK LAVA BERHANTU pun saya ajar..Sedap tersangat sedap



Tarikh : December 2016 (Saturday)- Class Hand's on 14 Jenis Aneka Talam Part 2 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) ( Sila Booking Skrg ) -Rm 200 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2




T
arikh : February 2017 - (Sunday)- ( sila booking skrg) - Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 250- ( Penyertaan amat terhad..teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN..ribuan anak murid Chef Asma sudah berjaya menghasilkan produk frozen..ANDA bila lagi?????


Tarikh : December 2016 ( Saturday ) - Class Hand's on 12 Jenis Aneka Talam Part 5 + FREE RESEPI (Total 20 Jenis) -
( Sila Booking Sekarang)- Rm 200
.
KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5




Tarikh :- Sila SMS sekarang jika Berminat - (Half Day Class Do It Yourself @ DIY)- RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI..Setiap peserta diajar menimbang, membuat & membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan.Class ini di ajar oleh My Assistant CHEF LEEFA (Indonesia) yg amat pakar dlm Biscotti. Class ini ada 3 sessi ( sessi 1 ~jam 10 am, sessi ke 2 ~jam 12 noon & sessi ke 3~ jam 3 ptg)- sila pilih masa yang sesuai bila ANDA sms for booking.
=====================================

Tarikh :-
Sila SMS sekarang jika Berminat - ( Half Day Class-Do It Yourself @ DIY)- CLASS ALMOND CRUNCHY/ SNAP/ FLORENTINE CRUNCHY - RM 180 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & BUKAN RESEPI INSTANT- ANDA akan di ajar cara memotong dan packaging ).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan.
=====================================

Tarikh :
December 2016 ( Saturday)- ( Sila Booking Sekarang )-
RM 280 - CLASS HAND'S ON & DEMO 8 JENIS KEK CONTINENTAL SLICES " Saiz 10 Inci"(terlajak LARIS)..
..Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias Kek Continental in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan Kek Slices tersangat senang.Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung pun boleh jadi kek yang comel..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja(Sila Rujuk gambar dibahagian label- sebelah kanan @ FB Page Chef Asma Bakery & Class
Jenis - jenis KEK SLICE :-
1. Black Forest Gateaux 2. Mango Tango Gateaux 3. Bluebery Gateaux 4.Strawbery Gateaux 5. Butterscotch Caremel Gateaux 6. Kiwi Gateaux 7.Fruity Gateaux 8. Oren Gateaux


======================================


Tarikh : December 2016( Sunday)- Class Hand's on 13 Jenis Aneka Talam Part 4 .( Sila Booking Sekarang ) Rm 200.
KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4


===============================

Tarikh :
February 2017
( Sunday) -( Sila Booking Sekarang )-RM 250.. Class Demo Nasi ARAB ,Nasi Mandhi (AYam & Kambing), Nasi Kabsha Berempah,Salad, Salatah, Soup & KAMBING PANGGANG (seekor kambing) ... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIK
GAMBAR CLASS NASI ARAB

==================================

Tarikh : Next Class - School Holiday- ( Sila Booking Skrg!! )- RM 250 - CLASS DEMO MASAKAN PANTAI TIMUR " SET NASI KERABU TERLAJAK LARIS !!!) Nasi Kerabu Biru Bunga Telang , Nasi Kerabu Kuning, Daging Bakar Berempah , Ayam Panggang Berempah ,Ikan Goreng Salut Tepung ,Solok Lada, Tumis Budu, Tumis Budu Berlemak, & PELBAGAI Condiments untuk Nasi Kerabu "Tak Rugi Join Class Ini.. RESEPI ASLI dari Pantai Timur ( RESEPI BISNES family saya) ....Sangat sesuai untuk bisnes.. FREE RESEPI :- SATAY AYAM & DAGING BERSAMA KUAH KACANG ...mmm SEDAP..Teknik Pembungkusan akan diajar.. JOM JOIN SEKARANG !!! IBU DUIT !!!
================================

Tarikh: (Sila Booking Skrg) - CLASS SEMI DEMO ASSORTED ECONOMY "SWISS ROLL"- Benji Roll, Triangle Roll, Zebra Roll, Zig-zag Roll & Etc with Italian Butter Cream-RM 250 -( Sila Booking Sekrg- Penyertaan untuk 20 Peserta Shj).. Setiap Peserta akan diajar mengulung SWISS ROLL & teramat HALUS TEKSTURNYA (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

=====================================
Tarikh : 17 December 2016 ( Saturday)
-CLASS Hand,s On (DIY) PUFF PASTRY -Pelbagai Jenis Puff Pastry seperti Chicken Pie, Sardine Puff, Danish Puff , Fruit Puff , Vol -au- Vent & byk jenis lagi -RM 280 -( Sila Booking Skrg!!).. Setiap Peserta akan diajar untuk membuat sendiri puff yang berlapis- lapis - sila lihat gambar di label sebelah kanan - CLASS PUFF PASTRY..Berbaloi-baloi
=======================================
Tarikh : ( Sila Booking Skrg) - Rm 200 Class Semi Hand's On Assorted Choux Pastries ( Sweet and Savoury ) & DURIAN CREPE. ... sesuai untuk hantaran & doorgift...berbaloi - baloi !! (Harga OFFER!! KLIK GAMBAR CLASS CHOUX PASTRY ...* setiap peserta akan membuat sendiri Assorted choux pastry &" durian crepe".. resepi yang meletop...filling yang tidak terasa muak di tekak & sesuai dimakan sejuk @ suhu bilik... KLIK MODULE CLASS CHOUX PASTRY

=========

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***

Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )

Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750

Website : http://chefasma.blogspot.com
Website : www.chefasmakitchenware.com

Email: chefasma19@yahoo.com

Facebook : Asma Nordin

FB Pages : Chef Asma Bakery & Class
FB Pages : Chef Asma Kitchenware

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi..

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 5.00

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Tuesday, February 12, 2013

CLASS FAMOUS CAKE RED VELVET,CHOCOLATE INDULGENCE AND PECAN HEAVEN ( FREE APRON ...)

Assalam dan Salam Hormat ..gambar ini adalah hasil dari CLASS FAMOUS CAKE... Setiap peserta akan diberi kek sebiji seorang sebanyak 3 jenis kek dan peserta akan mendapat sehelai APRON Chef Asma Culinary Studio... hanya class ini sahaja akan saya berikan APRON secara percuma..memang berbaloi-baloi.. dapat kek 3 biji seorang lagi...... dengan hanya RM 350 anda datang " lenggang - kangkong " bawa balik berkotak- kotak... termasuk makan - minum... fikirkan belajar sahaja... semua disediakan.. suasana tempat yang teramat selesa .. buat aja macam kitchen sendiri... Jika berminat .. boleh booking sekarang kerana penyertaan hanya terhad...
Kek yang siap dihias.. Red Velvet , Chocolate Indulgence dan Pecan Heaven...
Chocolate Indulgence...tersangat sedap sekali... confirm sedap .. jika nak hias dengan coklat hiasan diatas permukaannya pun cantik.. tetapi seeloknya .. famous cake tidak dihias dengan hiasan yang terlalu banyak kerana akan menjatuhkan value... hiasan seharusnya simple sahaja...
Pecan Heaven.. jika anda makan kek ini.. sure akan teringat- ingat kesedapannya... Butterscoth buat sendiri tau.. kalau beli yang siap .. mahal... jangan risau.. saya akan tunjukkan semua.. dari A  sampai Z.. yang penting anda minat untuk belajar...
Red Velvet.. hiasan yang simple... buah tu adalah buah black bulbery.. saya petik kat taman halaman rumah aje... kalau musim hujan .. lebat la buahnya... sesuai sekali untuk hiasan Red Velvet..Thanks for My Hubby kerana rajin tanam pokok- pokok yang boleh saya gunakan untuk hiasan .. kalau saya yang tanam .. sure dah lama mati.. tangan saya panas sedikit... pokok tak mau hidup... macam -macam pokok herba ada kat halaman rumah kerana bila shooting .. saya boleh petik aja... berbaloi- baloi .. dapat Hubby yang sporting...
Pecan Heaven... aduhai.. sedapnya kek ini.. tak rugi datang belajar...
Chocolate Indulgence... sekali makan .. akan teringat kesedapannya sampai bila- bila...
Lapisan Pecan Heaven...
Red Velvet Cake.. Hiasan yang simple tetapi menarik...tak rugi tanam bulbery kat taman.. kalau tanam pokok mangga dah lama kena kebas buahnya.. tetapi buah bulbery .. orang tak tau nak buat apa.. selamat sikit tanam luar pagar...rasanya macam strawbery...
Chocolate Cake yang sudah siap dibakar...kek ini lembap dan penyediaan yang senang sekali.. kalau nak tau.. sila join class..
Kek yang siap dibakar , dimasukkan kedalam chiller supaya proses memotong menjadi seanang..
Kek yang siap disapu cream... belum dihias lagi...
Peserta lelaki pun boleh join.. yang penting ada minat... jangan pula ada kaum lelaki yang merapu- rapu duk hantar sms... sms merapu.. " SORRY!!!!.. i tak layan u"...PERABIS masa saya je nak layan sms anda... Adik kat atas ni adalah bekas pelajar UITM ( kalau tak silap saya )..bukan ambil jurusan Culinary.. tetapi minatnya dalam bidang masakan.. Familynya adalah pengusaha katering...Adik ni pun join trip Ke GUANGZHOU ,CHINA .. ok.. dik .. memang bagus join trip kesana kerana banyak peluang bisnes yang dapat adik buat bila balik ke Malaysia...Bisnes Online ...
Peserta membuat sendiri kek masing... sendiri buat.. sendiri bawa balik.. berbaloi- baloi... penat satu hari sahaja.. hasilnya... dapat  sampai bila- bila...
Sapu cream sendiri... saya memang galakkan setiap peserta datang kursus ikut group jadual class diatas kerana jika request class one to one.. memang mahal...follow class grouping  pun tak jadi masaalah yang penting selepas class .. kita kena practice.. baru dapat hasil memuaskan... skill hanya diri kita yang memperbetulkan.. cikgu hanya memberi ilmu dan skill.. tetapi anda kena berusaha untuk mencapai yang terbaik..baru skill anda dikagumi..
Walaupun tak pernah pegang spatula.. tak tau apa itu "turn table".. tetapi peserta diajar untuk mengenalinya.. Insyallah .. sehari class sudah cukup untuk anda membuat kek yang sangat sedap ini...
Walaupun tak sehalus hasil kerja kawan- kawan yang dah ada skill.. sekurangnya anda sudah membuat kek dari hasil air tangan anda untuk disajikan kepada family.. kerana hasil dari air tangan seorang ibu atau isteri dapat lagi mengeratkan tali siratulrahim family...
Kek yang dihasilkan oleh Kak Ain...
Walaupun pun lelaki.. jika minat..semua boleh buat... Sekarang ini jika dilihat.. chef- chef dihotel ramai lelaki..bukannya apa.. wanita maybe tak tahan dengan suasana dalam hotel yang terlalu memberi tekanan..saya pun sempat kerja 14 tahun dalam bidang perhotelan sehingga pangkat Executive Sous Chef.. bukan senang untuk seorang wanita mencapai tahap sebegini.. kena tahan dugaan dan cabaran dan sokongan daripada family adalah paling utama..
Peserta sedang membuat hiasan terahkir...
Saya menerima semua pelajar.. 1 Malaysia....tersenyum kat belakang itu ..adik ini umurnya baru 12 tahun..
Peserta sedang menghias kek masing- masing...
Adik ini baru sahaja tamat belajar... hasil air tangan beliau sangat kreatif sekali..
 Peserta ini adalah dari Gas Malaysia Group... tersenyum dapat kek sebiji seorang... Ahkir sekali saya ucapkan terima kasih buat semua.. maaf jika ada kekurangan .. Semoga jumpa lagi dilain class.. harap booking secepat mungkin setiap class yang anda minat .. kerana waiting list terlalu ramai... maaf juga kerana terlambat reply email... email memang saya reply tetapi ikut turn sapa dulu.. email dan sms yang masuk beratus - ratus sehari.. itu yang lambat sedikit untuk sampai turn anda.. jika ada pertanyaan .. pls call.. masa free .. sebelah malam.. siang saya busy dengan class.. Insyallah segala pertanyaan dapat diselesaikan.. terima kasih dan jumpa lagi..

0 comments:

Post a Comment