CHEF ASMA

CHEF ASMA

JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014

ASSALAM.. detail JADUAL CLASS OCTOBER & NOVEMBER 2014.. KLIK JADUAL CLASS

1. Jika anda ingin membeli RESEPI BISKUT RAYA 2012
( 25 jenis )
KLIKMODULE CLASS BISKUT 2012 sila sms jika berminat.. saya akan send detail payment..kerana class ini tidak akan saya ulangi lagi untuk 2014..KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

2. Jika anda berminat untuk membeli RESEPI BISKUT RAYA VERSI 2011 @ 2013 @ 2014.. sila sms detail pilihan anda..Pls call untuk detail info.. Gambar dan module sila .KLIKGAMBAR CLASS BISKUT

Penting!!.. Penting!!..Sila Baca...Class Aneka Talam.. sila booking skrg, kiv list terlalu ramai.. tq

Tarikh :12 October 2014 (Sunday )- Class Hand's on Aneka Talam Part 2-12 Jenis ( Harap Maaf -Sudah Penuh) -Rm 190 KLIKGAMBAR ANEKA TALAM PART 2

Tarikh :18 October 2014 (Saturday ) -Class Hand's on Aneka Talam - Part 1-12 Jenis . ( 3 Kosong )- Rm 190 KLIKMODULE CLASS ANEKA TALAM

Tarikh : 19 October 2014 ( Sunday)- ( 5 Kosong ) - RM 250 - CLASS HAND'S ON 6 TYPES BROWNIES BAKAR & KUKUS....Sangat sesuai untuk bisnes..setiap peserta akan diajar menimbang bahan, membuat, membancuh & menghias brownies in tray secara Hand's On..Memang berbaloi-baloi kerana class ini dijalankan secara "DO IT YOURSELF( DIY )" penyertaan hanya untuk 20 orang sahaja..Penyediaan brownies tersangat senang..semudah"cekodok pisang"..he..he..betul!!Join Class jika nak tau detail..tak ada basic buat kek langsung & tak ada mixer cake pun boleh jadi brownies..memang terhangat & berbaloi-baloi..jangan risau..pendedahan didalam class hanya di "Chef Asma Culinary Studio" sahaja...KLIK GAMBAR CLASS BROWNIES

Tarikh :
22 October 2014
(Wednesday-PH Deepavali) - Class Hand's on Aneka Talam Part 5 -12 Jenis.
( 5 Kosong )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 5

Tarikh : 25 October 2014 ( Saturday)- Class Hand's on Aneka Talam - Part 4 .( 8 Kosong ) Rm190..KLIKCLASS ANEKA TALAM PART 4

Tarikh : 26 October 2014 (Sunday) - (6 Kosong)- Rm 280- Class Hands On Assorted Cheese Cake in small container - (DIY Class )-1. Toffe Caremel Scotch Cheese ,2.Chilled Oreo Crumble Cheese, 3. Melty Choco Velvet Cheese 4. Pandan Lava Cheese 5. Cappucino Butterscotch Lava 6. Red Velvet Steamed Lava Cheese Free Bonus & Sample :- Cheese Cake Meleleh - kukus).. Resepi ,filling Cheese Lava yang tersangat sedap..

Tarikh :- 1 November 2014 - Saturday- (Half Day Class-DIY)- RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On BISCOTTI bersama Chef Tipah( my assistant) ..Setiap peserta diajar membuat, membancuh BISCOTTI ( Resepi yang "terlajak laris dipasaran" peserta akan diajar cara packaging & memotong Biscotti ) .. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi menjelang musim perayaan. ( Sy akan call/sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya. .tak perlu group..one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq )

Tarikh :- 2 November 2014 - Sunday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class 100% Hand,s On Almond Crunchy / Florentine Snap..Setiap peserta diajar membuat, membancuh Almond crunchy snap ( Resepi homemade & Instant- 2 types akan dipelajari, cara memotong dan packaging akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 9 November 2014 (Sunday)- Class Demo IBU DUIT Pelbagai Jenis FROZEN FOOD (10 Jenis ) - Rm 200- ( Sila Booking- Peserta yang sudah mendapat detail dateline payment-Sila buat bayaran kerana KIV terlalu ramai-Penyertaan amat terhad untuk 50 peserta shj-list booking sudah mencecah 300 org..sy send detail kepada yg booking awal..jika dah full , sila masuk ke next class hujung November - teramat rugi jika anda tak join..mmg rugi..sila join).... Sesuai untuk komersial..Sangat berbaloi..baloi..KLIK GAMBAR CLASS FROZEN

Tarikh :- 15 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Cheezy Tart - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi ) bersama Chef Tipah - my assistant .Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)

Tarikh : 16 November 2014 ( Sunday) -(15 Kosong)-RM 250..... Class Demo Nasi ARAB , KAMBING PANGGANG & BAKLAVA Dessert.... Special resepi dari Timur Tengah.. Penyertaan terhad ... Sila booking awal.. class ini sangat sesuai untuk pengusahaan katering dan sesiapa sahaja yang berminat.. berbaloi2... nak perap Kambing pun diajar... jika nak buat function.. perap sendiri aja.. mmg berbaloi2... kalau beli kambing seekor yang siap dipanggang pun dah ribu RINGGIT harganya... tak rugi join class ini...tempat dan kedai untuk membeli rempah - rempah dari ARAB akan saya inform dalam class.. jgn risau alamat kedai pun akan saya bagi tau dalam class.. saya tak jual rempah ARAB.. hanya kedai jual rempah ARAB sahaja akan saya bagitau..selepas class ini pi beli sendiri ya(nak masak dlm portion yang banyak akan diajar..tak perlu periuk mahal)....KLIKGAMBAR CLASS NASI ARAB

Tarikh :22 November 2014 (Saturday) - CLASS Hand,s On (DIY) Roti Butterscoth (Sarang Lebah) , Cheezy Bun, Butter Floss Bun, Mini Potato Bun with Diplomat Topping & Whole Meal Bread -RM 250 -( 10 Kosong).. Setiap Peserta akan diajar untuk menghasil roti yang teramat gebus (IBU DUIT)..Berbaloi-baloi..

Tarikh :23 November 2014 (Sunday) - CLASS DEMO 10 JENIS ANEKA PUDING PART 1 -RM 200 -( 15 Kosong).. KLIKGAMBAR ANEKA PUDING PART 1

Tarikh :- 29 November 2014 - Saturday-(Half Day Class ) - RM 150 sahaja..Class Tart Teratai - Resepi hot & Paling laris ( special secret recepi )- bersama Chef Tipah- my assistant.Setiap peserta diajar membuat, membancuh & cara memasukkan inti supaya nampak cantik dan packaging juga akan diajar).. rugi jika tak dtg belajar.. permintaan yang tinggi apabila menjelang musim perayaan. ( Sy akan call /sms secara personel untuk class ini bergantung pada kelapangan masa saya..tak perlu group.. one to one pun boleh.. harga sama sahaja.. tq)


Tarikh : 30 November 2014 ( Sunday)- CLASS HAND'S ON WESTERN FOOD - Rm 350 ( 12 Kosong)
Sangat sesuai untuk bisnes & Resepi original from " Hotel "..Sila lihat module dibawah..KLIK GAMBAR CLASS WESTERN CLASS TERHANGAT & Tersangat berbaloi...

Module :1. Mushroom Soup 2. Sheperd Pie 3. Lasagnea 4. Fish & Chips 5. Chicken Boxing 6. Grilled Chicken Chop 7. Breaded Chicken Chop 8. Sirloin Steak 9. Fish Finger 10. Garlic Bread 11. Russian Salad 12. Coleslaw 13 .Potato with minced beef @ chicken salad 14. Garlic Bread 15. Black Pepper Sauce 16. Mushroom Sauce 17. BBQ Sauce 18. Bachemel Sauce 19. Tartar Sauce 20 .Thousand Island Sauce 21.Cocktail Sauce 22. Vinagrate Dressing... Tersangat berbaloi2!!!! ... Saya akan tunjukkan cara - cara presentation " hotel style ".. Setiap peserta akan membuat sendiri dari penyediaan bahan2 sehingga "presentation on plate "... selepas itu... boleh packing & bawa balik !!!! tak perlu bawa apa2 ... cuma bawa apron & towel sahaja.. !!! Bonus :1. Saya akan tunjukkan cara2 membuat brown stock untuk dijadikan brown sauce( original resepi !!!!) ... bukan menggunakan instant powder!!!! 2. Roasted Whole BBQ Chicken


Tarikh : Sila Booking skrg ( December)- Class Hand's on Aneka Talam Part 3 -15 Jenis. ( sms for booking )- Rm 190.KLIK GAMBAR ANEKA TALAM PART 3

**Sila lihat info , Module Class & keterangan detail dibahagian label ( sebelah kanan) & kepada peserta yang sudah mendapat "dateline payment" , sila buat pembayaran sebelum "dateline", jika tiada pengesahan , saya akan bagi tempat pada waiting list***
Lokasi Class : Taman Putra Perdana , Puchong, Selangor.
( Detail alamat akan disms kepada peserta yang sudah membuat payment sahaja ... )
No Telefone : call / whatsApp/ sms : - 012-3083750
Email: chefasma19@yahoo.com
Facebook : Asma Nordin
Masa : 10 .00 Pagi - 6.00 Petang

Keperluan Class : Tidak perlu bawa apa2.. semua disediakan termasuk apron, towel, makan, minum & packaging .. Berbaloi ... baloi...

Sijil Penyertaan : Dikeluarkan atas permintaan dengan kadar bayaran Rm 10.00... peserta yang berminat sila send request detail melalui email..tq

JOM .. JOIN ... ANDA TIDAK AKAN RUGI APA- APA... ILMU YANG DIKONGSI AKAN DAPAT MENAMBAHKAN PENDAPATAN BUAT ANDA SEMUA... BELAJAR DARI YANG PAKAR JIKA ANDA INGIN BERJAYA..

Wednesday, February 13, 2013

CLASS HAND'S ON BROWNIES

Assalam dan Salam Hormat buat semua.. gambar- gambar ini adalah dari Class Hand's On 6 Jenis Brownies.. Jika berminat .. sila booking sekarang..penyertaan terhad.. class ini 100% hand's on.. peserta akan membuat sendiri 6 jenis brownies.. resepi yang tersangat senang.. tak perlu guna "cake mixer".. bancuh guna tangan sahaja.. memang berbaloi- baloi.. seperti buat " cekodok ' sahaja..sesiapa yang tak ada basic langsung digalakkan join class ini..tengok kat bawah ini.. semua air tangan dan hasil dari peserta- peserta.. murah sahaja .. RM 250 termasuk makan & minum.. tak payah bawa apa-apa.. semua disediakan.. Jom.. join sekarang...Raya pun tak lama lagi.. dapat pulak kita bisnes brownies..
Hasil airtangan peserta group pertama...
Hasil airtangan peserta group kedua...
Hasil airtangan peserta group ketiga..
Hasil airtangan peserta group keempat..
Hasil airtangan peserta group kelima..
Hasil airtangan peserta group keenam.. ini sebenarnya dah terlebih peserta.. assistant saya yang tolong sekali..Class brownies ini memang penyertaan terhad.. tak boleh ramai.. kerana semua brownies peserta yang buatkan dari timbangan sehingga packaging..
Enam jenis brownies yang dapat disiapkan.. class ini memang siap awal.. pukul 4 .30 pm dah siap.. tengok juga.. kalau peserta  tumpukan perhatian pada class memang siap cepat.. kalau tak.. memang lambat...
Brownies sebelum dibakar.. nak tau detail sila lihat module diatas..
Brownies yang sudah siap dibakar.. Alhamdullilah.. semua menjadi brownies pada hari ini.. peserta pun macam tak percaya kerana penyediaannya tersangat senang .. tetapi hasilnya.. berbaloi- baloi..
Ibu dan anak..kerana dah terlebih peserta.. mereka buat berdua sahaja.. tetapi dibantu oleh assistant saya..Syed ini adalah seorang peserta istimewa.. maknya menjadi pengantara antara saya dan beliau.. dah banyak kali join class saya.. saya pun dah pandai sedikit bahasa isyarat ..Syed pun mempunyai kedai bakery dan mengadakan class masakan.. maknya akan bantu terangkan kepada peserta yang hadir join classnya.. jika Syed seorang peserta istimewa boleh buat.. kenapa anda diluar sana tak boleh???? yang penting tanamkan keazaman yang kuat dah tempohi dugaan dengan sabar .... kejayaan seseorang akan datang dengan pelbagai dugaan.. jika tiada dugaan kita tidak boleh berjaya.. dugaan akan memberi pengajaran kepada kita.. hadapi dengan tenang dan sabar.. berkat kesabaran .. Insyaallah .. kita akan genggam satu kejayaan.. yang penting.. kita perlu tabah..Tahniah buat Syed.. ( sikit- sikit saya selitkan ayat motivasi )
Aiman .. seorang anak yang rajin.. Aiman ni sebenarnya dah bisnes brownies.. katanya datang keclass hari ini untuk tambahkan lagi idea dan produk beliau..Tahniah..
Peserta sedang membuat persediaan untuk membuat pelbagai jenis brownies..
Brownies dikukus didalam steamer TRIO.. steamer ini memang hot sekarang.. RM 175 sahaja..
Kacau betu- betul.. baca resepi.. nanti tersilap.. kalau tersilap.. kena buat sekali lagi...
Kerja berkumpulan.. tersangat senang.. kalau nak buat seorang sebanyak 6 jenis brownies.. penat tau..
Timbang betul- betul... jangan risau.. senang sahaja..
Potong dan cincang kacang tu.. jangan halus sangat..nanti tak sedap...
Peserta hanya perlukan periuk sahaja.. tak perlu guna cake mixer...tak percaya.. jom join class ini..
Peserta diajar untuk membuat sos butterscoth.. resepi yang simple dan sedap.. boleh disimpan berbulan - bulan..
Peserta menghias sendiri brownies.. ternyata class ini sangat berbaloi- baloi.. tambahkan pendapatan anda dengan bisnes brownies... saya adaptasikan resepi ini bersesuaian dengan citarasa orang Malaysia.. Brownies 1 Malaysia... terima kasih buat semua peserta yang hadir.. semoga anda akan melangkah ketahap usahawan yang berjaya.. kerja.. kerja juga.. nak pendapatan lebih.. kena rajin.. jadi.. apa tunggu lagi.. Jom join Class di Chef Asma Culinary Studio.. belajar kat sini tak ada tekanan .. anda bebas seperti rumah sendiri..nak sentuh barang- barang kat studio saya pun sentuh laaaaaaaaaa... saya tak marah.. kerana studio ini memang diwujudkan untuk memberi pendedahan kepada peserta- peserta yang akan bergelar usahawan... kita semua ada target..semua orang nak bebas dibelenggu hutang.. semua nak hidup senang.. apa lagi.. jom kita buat bisnes part time sambil-sambil kerja.. dapat tambahkan pendapatan family... Terima Kasih dan Jumpa Lagi.. Salam Motivasi buat semua..

1 comments:

Maszie Fatah said...

sy nak join kelas brownies tlg email bila kelas ada lagi

maszie71@gmail.com
whatsapp ke 018 2901231

Post a Comment